black and white

lifestyle
22 kommenttia
4431739880_b9644d70f7_o

ttriitt
eka kuva Lindan ottama.

Tänään on ollut hauska päivä! Sain esiteltyä osan valokuvauskurssintöistä opettajalle, hengailin koululla Lindan ja Jutan kanssa ja ruokailun jälkeen mentiin kahville parin kaveripojan kanssa, joita ei hetkeen oo näkynyt. Päästiin klubille diskoautolla, diskopallo vaan puuttui! Lisäks oon syönyt äidin tekemiä pinaattinokkosohukaisia ja jälkkäriks tein Emman kanssa mokkapaloja, nam nam.Illan olenkin koittanut etsiä nettikaupoista mieleistä yo-mekkoa, tai edes mieluisen näköistä, sillä mulla ei ole mitään kovin selkeää visiota siitä, millaisen mekon haluaisin! Tai no on, mutta ei kuitenkaan. Mieluiten olkaimeton, (tosin joissain tapauksissa olkaimet on ihan kivat!) ylhäältä tiukka ja alaspäin kauniisti laskeutuva. Kotelomekkokin voi olla ihan kiva, mutta usein ne vaan on vähän tylsempiä, ellei leikkauksessa tai kankaassa ole jotain jujua. Tykkään erityisen paljon sydämen muotoisista yläosista ja ”rintsikkamaisista” yläosista, mutta jos mekossa olisi sellainen yläosa, olisi alaosa mukavampi laskeutuvana ja hulmuavana, eikä kireänä kotelomekkona. Kerrostetut helmat on tiettyyn pisteeseen asti kivoja, mutten halua kermakakkumekkoa! Olisi kivaa, jos materiaaliltaan mekko olisi laadukas, esimerkiksi silkkiä. Mikään polyestermekko ei tule kuuloonkaan ja kaikki ketjuliikkeet unohdan suosiolla. Tampereen keskustan liikkeet on nyt kutakuinkin kierretty ekan kerran, nettikauppoja selattu pari viikkoa ja vielä ei ole tullut vastaan mun mekkoa. Kai se sieltä löytyy, onhan tässä aikaa:–D Mutta olisko teillä vinkkejä, mistä uskaltais tilata mekkoa, tai mistä olette itse yo-mekkonne hankkineet / tulette hankkimaan?

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Itse teetätin yo-mekkoni ompelijalla viime keväänä ja siitä tuli just eikä melkeen sellanen kun halusin :) Hintaa tuli 200e, joka nyt ei ollu niin paha täydellisestä mekosta. Tietysti jos ei ole tarkkaa visiota siitä mitä haluaa, niin on vähän paha mennä ompelijalle :D Mua itseäni pelottaisi tilata mekko, koska istuvuudesta ei ikinä oikein tiedä. Ei muuta ku onnea mekon etsintään! :)

 2. Mun mielestä ylppäreihin ei ainakaan sovi mekko, jossa on "rintsikkamainen" yläosa….

 3. Itse taas halusin nimenomaan kermakakkumaisen tyllimekon (idea sai alkunsa sinkkuelämän viimeisen jakson Carrien tylli-unelmasta). Tilasin mekkoni jenkeistä ja olin todella tyytyväinen. Sydämenmuotoinen kaula-aukko, vaalea väri ja runsaasti kerroksia. :)

 4. mms, oi että, kuulostaa hyvältä:-) oliko mekkosi yksinkertainen vai oliko siinä jotain monimutkaista? 200e ei kuulostaa pahalta hinnalta unelmien mekosta, suurin osa niistä ihan kivoistakin maksaa yli 200e:-D

  Anonyymi, ei ainakaan silloin, jos mekko on muuten lyhyt tai "tiukka". Jos mekossa olisi rintsikkamainen yläosa, alaosa olisi tarpeeksi pitkä ja yläosa ei veisi kaikkea huomiota, voisi mekko mun mielestä olla toimiva:-) Tällöin materiaalin tulisi olla laadukasta, eikä mekko saisi näyttää halvalta bilemekolta -> noissa esimerkkikuvissa kaikki mekot rintsikkayläosalla onkin epäsopivia ylppärimekoksi. :-)

  äs, veikkaan että aika moni tykkää tuommoisista tyllimekoista, mutta mä itse tykkään hieman yksinkertaisemmista mekoista. Saanko udella, että mistä tilasit mekon? Jospa sieltä löytyis mullekin joku sopiva?:-)

 5. Mulla onkin ylppärit vasta ens kesänä, jos ei sitten käy hullusti kirjotusten kanssa. 8D

  Itte oon aatellu teetättää mekon niin tulee sit sellainen kun haluaa. Voi tietty olla että löydän jonkun unelma-mekon vuoden aikana, mutta haluaisin kyllä sellaisen mun unelma-mekon, mikä löytyy tuolta pääkopasta. :p

 6. Mustakin teettäminen olis ehkä paras vaihtoehto. Silloin mekosta tulee todella uniikki ja JUST sellanen kun haluaa. Ja mäkin tykkään sellasista sydämenmuotosista yläosista älyttömästi.. :)

 7. itsellä oli viime keväänä kaksi vaihtoehtoa, vähän vahingossa. olin tuskassa kiertänyt kaikki kaupat ja mtn ei tuntunut löytyvän. helsingistä kuitenkin nappasin max&co:lta mukaan 180euron mekon, josta en ollut satavarma – myöhemmin selvisi ettei mekolla ollut vaihto- tai palautusoikeutta. ketutti, en tahtonut mekkoa jossa en viihtynyt joten lopulta ostin juhlaan sen, mitä olin ensimmäiseksi sovittanut. yourfacen korallin värisen, täydellisen mallisen silkkimekon. mekko oli kireä lantioon asti ja helma oli polveen asti aika muhkea – rakastin sitä !

  onnea mekon metsästykseen, kun oikea osuu kohdalle niin sen tietää :)

 8. Apua miten ihania mekkoja tuossa linkittelit. Toivottavasti löydät mieluisan mekon :)

  Btw, miten Asoksella menee nuo koot? Tai vastaako suomen kokoja?

 9. jos haluut teettää sen mekon niin se ei välttämättä maksa edes läheskään 200e, sillä mun vanhojen tanssimekko jäi paljon alle tuon ja vaatii varmasti enemmän aikaa.

 10. Itse olen lähdössä ylppäreiden päättymisen kunniaksi Tukholmaan kuun lopussa, ja aion hyödyntää reissun metsästämällä päättärimekkoa siinä samalla. c:
  Voin vaan toivoa, että löytyy sopiva sopivaan hintaan. Tsemppiä sullekin mekon etsinnässä!

 11. Oma yo-mekko löytyi vastoin kaikkia odotuksia Your Facesta muistaakseni hintaan 170e. Silkkinen, kirkkaan turkoosi, olkaimeton pussihelmamekko täytti oikeastaan kaikki kriteerit – ja koska turkoosia ei kaupunkiimme alunperin tullut vaan se tilattiin Helsingin myymälästä, ei samanlaisia näkynyt edes kaikkien lukioiden kokoontumisessa, ei kyllä edes eri värisiä :) Ainut miinus on se, että silkkinen megahelmamekkoni on niin hieno että voisin kuvitella käyttäväni sitä enää vain kesähäissä. Niitä odotellessa.. joten vinkkinä, että vähän hillitymmälle tapaukselle saattaanlöytyy useampia käyttökertoja :D

 12. Tullintorilla oli yks kauppa ihan täynnä erilaisia mekkoja, siinä eurokankaan vieressä, olikohan joku morsiusliike tai joku vastaava. Sieltä mä lähtisin bongailemaan =)

 13. Ehdottaisin sulle mekon teettämistä ja tamperelaista twizt:ia teettämispaikaksi. Itse olen juuri teetättämässä siellä kaason pestiin kesäksi mekkoa. Huivi, mekko ja kengät mieleisen väriseksi värjättynä maksaa 300e, eli ei mielestäni paha. Varsinkin, kun mekosta tehdään muunneltavissa oleva. Mutta siis mun mielestä palvelu tuolla ompelimossa on ollut tosi ihanaa ja vaikka oma mekko ei olekaan vielä valmis, niin muita ko. liikkeen töitä nähneenä uskallan luottaa siihen, että saan mieleisen mekon. Eikä sinne tarvitse valmiin idean kanssa mennä, sain ainakin itse tosi hyviä ideoita yms. henkilökunnalta :)

  Mutta kivalta kuulostaa nuo sinun ajatukset yo-mekosta.

 14. Anonyymi, JEP!

  Anonyymi, kuulostaa hyvältä, ehkä munki pitäis miettiä tota teetättämistä….

  Annamari, aiai, ehkä mun pitäis teetättää sydämmenmallisella yläosalla ihana mekko?!:-D aah

  Elina, oi että, omasi kuulostaa kivalta :-) Ärsyttävää ettet voinut palauttaa ekaa mekkoa, pitääkin tosiaan itse muistaa punnita mekkoa ostaessa, että onko se oikeasti kiva….

  Anonyymi, eikö näytäkin:-) mikään noista vaan ei oo se oikea! En osaa oikein muuten neuvoa noissa kokojutuissa, mutta 6 on asokselta se koko mikä on mulle täydellinen ainakin mekoissa – se vastaa 32/34 xs :-) kyllä ne kokotaulukot sieltä löytyy!

  Anonyymi, riippuu varmasti mekon mallista ja yksityiskohdista sekä tietysti paikasta missä teettää. Mitä oon netistä kattonu niin 300e sais pulittaa.

  Tiuku, toivottavasti löytyy mieleinen mekko!:-) aattelin että helsingissä voisin käydä mekkoa metsästämässä myös tai sitten vaan teetää:-)

  Anonyymi,?

  erina, hahaha no aivan:-D mua ärsyttää kun löysin viime kesänä Italiasta upean mekon, jota käytin serkkuni yo-juhlissa viime vuonna, se meinaan sopis omiinki ylppäreihin, muttei jo käytettyä mekkoa voi omiin juhliin pistää!;-D kaikkihan on nähneet sen jo! haha

  eeva-, joo tiedänkin sen, mutten tiiä onko siellä yhtään lyhyempiä mekkoja? Ihania mekkoja siellä olis kyllä esim wanhoihin. Pitää käydä noi morsiusliikkeetkin läpi tosiaan, koskarin yläkerta on jo koluttu läpi:-D

  Matilda, oi että, kiitos tästä kommentista! Oon surffannut netissä ja etsinyt "luotettavaa" ompelijaa Tampereelta kohtuuhintaan ja juurikin tuon paikan Marikaa ainakin on kehuttu paljon, joten ehkä mun tosiaan pitäisi mennä sinne ideoineni! Ja kengät ja huivi mekon kanssa tuohon hintaan ei tosiaan ole paha, kun saa sellaisen mekon millaisen haluaakin :-) oiettä, ehkäpä tosiaan suuntaan tuonne! Kiitos :-D

 15. Ostin silkkisen yo-mekkoni Pariisista Galeries Lafayette-tavaratalosta, se on Maje-merkkinen. Sen kevään mallisto oli täynnä naisellisia mekkoja!