sitruunainen juustokakku

lifestyle
23 kommenttia
Uudempi &&& paranneltu versio tästä löytyy TÄÄLTÄ.
Löysin Kinuskikissan blogista sitruunaisen juustokakun ohjeen, jota oli pakko päästä kokeilemaan, sillä en ole koskaan aiemmin tehnyt juustokakkua. Olen aina ajatellut että juustokakun tekeminen on hankalaa, mutta eipä se ollutkaan! Ohje, jota käytin, löytyy täältä. Käytin veriappelsiinijugurtin tilalla sitruunan makuista bulgarian jugurttia ja tuorejuusto oli 2%:sen sijaan 5%:sta – hyvää tuli, mutta ensi kerralla voisin jättää valkuaisen määrän hieman vähemmälle, kakusta tuli aika hytkyvä ;—)
Image and video hosting by TinyPic
Eihän tämä koristusten puolesta ole yhtään niin hieno kuin Kinuskikissalla, mutta kelpaa koekakuksi! Tykkäsin tästä niin paljon, että mikäli se miellyttää maultaan myös äitiä, saattanee se päästä ylioppilasjuhlieni kakkupöytään. Haluan juhliini joka tapauksessa jonkinlaisen juustokakun, sillä ne ovat suurta herkkuani. Tämä kakku on maultaan varsin raikas ja loppujen lopuksi suhteellisen kevytkin verrattuna useimpiin juustokakkuihin. En suosi keinotekoisia makeutusaineita, joten käytin sokeria makeutusaineen sijaan ja valitsin jugurtin, jossa ei ole aspartaameja sun muita. Onko teillä mielessä jotain superhyviä juustokakkureseptejä, testailisin mielelläni muitakin ennen juhlia! :- )
Image and video hosting by TinyPic

On se jännää miten paljon enemmän tykkään leipomisesta kuin ruuanlaitosta!:-D Ruuanlaitto on jotenkin niin pakollista ja tylsää, leipoessa sen sijaan saa tehdä jotain makeaa ja suloista, haha. Oletteko te leipojia vai kokkaajia? ;-)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Toi on ihanan näkönen! Ja kyllä täällä päin mieluummin kokataan, noi leivonnaiset menee tosissaankin suoraan perseeseen ja reisiin :-D:-D

  /Emma

 2. Kiira, suosittelen, oli niin hyvää!:-D

  Emma, hahahah no ymmärrän tonkin kyllä, haha :-D

 3. oi ihanan näkönen, ja varmasti hyvää ! (; mä kans tykkään enemmän leipoa, jotenkin toi ruuanlaitto ei vaan nappaa :p

 4. Heli, nam nam suosittelen kokeileen tota!:-) Ja oon niin samaa mieltä, ruuanlaitto on vähän booooring ellei oo tosi selvät sävelet tms:D

 5. Namnamnam, tuli heti nälkä tota kattoessa :D Mä oon todellakin samanlainen sun kanssa, leipominen päihittää ruuan laiton 10-0! Ja justiinsa sama toi, että leipominen on sellasta sellasta.. emt :D Mut ruuan laitto on sellasta pakollista hommaa.. Vaikka mä oon kyllä molemmissa niin tajuttoman laiska etten edes tiedä koska oon viimeks esim leiponu :D

 6. mimminen, hahaa, mäki oon kyllä aika laiska leipomaan, mutta ehkä hyvä niin, ei tuu hirveesti herkuteltua tommosilla kakuilla ;-D Mutta niinpä, ruuanlaitto on pakollisen tuntusta ja osittain tylsää jo siks etten yhtään osaa soveltaa mausteiden sun muiden kanssa!

 7. Mä oon ehdottomasti enemmän kokkaaja vaikka tykkään myös leipoa.
  Ruokaa laittaessa ei tartte ikinä tuijotella ohjeita vaan voi kaivaa kaapista mitä vaan ja sekoitella keskenään kun taas leipomisessa joutuu aika orjallisesti noudattamaan ohjetta jos haluaa sen onnistuvan. :D

 8. baileys-juustokakku on älyttömän hyvää :) ja myös mangojuustokakku. ja valkosuklaalimekakku :D

 9. MMMMMMMMMM TUUNKIN SUN YLPPÄREIHINN SYÖMÄÄN (ja Annalle juomaan, haha) =)=)

 10. aww se on suloinen! :-D mun lempparia on valkosuklaa-juustokakku, (kirjoitusasu?) mutta en osaa tehdä sitä itse, odotan että kaveri tekis ;)

 11. En osaa kokata juuri lainkaan. Enkä tosin leipoakaan, mutta olishan se kivaa olla leipuri :D

 12. jaksan leipoa äidin kanssa mut en yleensä ikinä ite leipoa :D

  sitruunajuustokakku on mun ehdoton suosikki juustokakkujen vannoutuneena fanina, mun mielipide on et puoltoistakertainen täyte on yleensä hyvin toimiva, hehe… :-D toinen aika toimiva vaihtoehto on valkosuklaajuustokakku + joku marjasurvos, esim vadelma, niin se tasapainottaa sen übermakeuden, että ihan maun mukaan! mulla ei valitettavasti oo kumpaakaan mitään vakireseptejä kuitenkaan mut googlettamalla varmasti löytyy. :)

 13. Juustokakkua vastaava kakku ois sellanen rahkakakku, joka on aivan mielettömän hyvää! :—) Voin laittaa reseptin, vaikka et kokeilisikaan.

  Pohjaksi kääretorttupohja, joka leikataan ja laitetaan irtopohjavuoan pohjalle. Vatkataan 2,5dl kermaa, johon sekoitetaan sitten 500g rahkaa, 1dl sokeria, 1rkl (oikeasti ruokalusikka) vaniljasokeria ja 2rkl sitruunamehua (itse laitoin reilummin sitruunaa). Keitetään kattilassa vajaa 1dl nestettä (esim. mangomehu käy todella hyvin), johon liuotetaan sitten 6 liivatetta (jotka ensin pehmitetään tietenkin kylmässä vedessä). Sekoitetaan nauhana muuhun taikinaan. Taikina vuokaan pohjan päälle ja hyytymään jääkaappiin.
  Päälle esimerkiksi 2prk mangopilttiä tai jotain hedelmäsosetta vastaava määrä (mahdollisimman hienoa) ja 0,5dl nestettä (esim sitä mangomehua tähänkin). Keitetään hedelmäsose ja neste kattilassa, lisätään 2 liivatetta ja kaadetaan hyytyneen kakun päälle.

 14. Näyttää namilta =) Itse en oo varmaan kumpaakaan, koska oon laiska :D

 15. mun ihan ehdoton ykkössuosikko juustokakuis on pätkis-suklaajuustokakku!!
  se ei oo niinkää kovin raikas, mut se on niiiin hyvää ah! se ei onneks oo kumminkaa sellanen äklö-makee(tai siis jos et syö puolta kakkuu kerralla niinku mä tykkään tehdä..) toi kakku on todellaki kokeilemisen arvoinen ja mä oon todenny ton reseptin hyväks! :-))
  eli siis tän ohjeen mukaan mä aina teen;

  http://kakkuparatiisi.blogspot.com/2009/06/patkis-suklaajuustokakku.html

  ja hei kannattaa antaa olla ihan vaik yön yli jääkaapis, jos vaan jaksaa odottaa, se koostumus on paljon parempi useemman tunnin jälkeen :-)

 16. iiihanan näkönen ! oon miettiny ihan samaa ton leipomisen suhteen, on se kumma…. tavallinen ruoka on tylsää, leivokset kivoja :-D

 17. Voi itku, toi näyttää älyttömän hyvältä. :p~ Valitettavasti oon ite ehdottomasti enemmän kokkaaja kuin leipuri, normaali ruoanlaitto on musta tosi kivaa mutta leipominen jotenkin tylsää ja sotkuista ja vaivalloista… :D Vaikka leipomisen lopputulokset tietysti houkuttelisi :D
  Jotkut ihan äärimmäisen yksinkertaiset makeat jutut (tyyliin kauralastut :D ) on toki kätsyjä, että jos sulla ois niistä vinkkejä… :D

 18. Ihanan näköinen :) voisi joskus kokeilla et jos tuommoisen juustokakun tekeminen onnistuisi, jotenkin ne onnistuu aina mulla menee pieleen :O oon sekä kokaaja että leipoja, mutta jotenkin se leipominen on hauskempaa :)

 19. Aion ehdottomasti kokeilla, kiitti :) Tykkään sekä kokkaamisesta, että leipomisesta!

 20. Tsiisus, että näyttää hyvältä! Juustokakku on heikkouteni, mutten ole vielä koskaan kokeillut tehdä sitä itse. Ehkä pitäisi uskaltautua itsekin leivontapuuhiin. :)