my autumn must haves

lifestyle
8 kommenttia
tryuyyinffff
1. Over the knee boots French Connection / ASOS & Vagabond 2. Suede biker jacket VILA / Nelly.com & Trench coat ASOS 3. black carrot pants MC Q / NAP & Erin Fetherston Resort 2011 4. leather barrel holdall bag Topshop 5. leather skirt L’Wren Scott 6. sheer blouses Urban Outfitters & ASOS 7. leather gloves MANGO / ASOS 8. crazy tights ASOS & silk playsuit Elizabeth and James / NAP & lilac nailpolish Urban Outfitters

1. KENGÄT
Syksyllä alan aina kaivata sadetta kestäviä kävelykenkiä ja vihdosta viimein löysin sopivat tänä kesänä! Etsinnöissä on vielä kiilakorkonilkkurit platolla (näissä ei sitä ole, joten ne jalassa en kaupungille lähtisi moneksi tunniksi heilumaan…), mutta nauhakengät korolla löytyy jo. Lisäksi oon varustautunut talveen ja loppusyksyyn hyvissä ajoin – multa löytyy ylipolven saappaat mokkaisina ja matalina, sekä nahkaiset juuri ja juuri polveen yltävät saappaat korolla. Kenkäasiat ovat siis kutakuinkin kunnossa täällä päin :-) Tennareita ja ballerinoja käytän toki näiden kenkien ohella niin kauan kuin säät sallivat.

2. TAKIT
Takkivalikoimani alkaa olla erittäin hyvällä mallilla – multa löytyy mokkabiker (menee lähes kaiken kanssa, täydellinen ostos!), vaalea pepun yli ylettyvä trenssitakki, musta pitkä trenssi erikoisella rinnuksella (vihdoin täydellinen takki syksyn juhliin – mekot ei vilahtele alta ja takki on tarpeeksi siisti hienonkin mekon kaveriksi) ja juuri viime viikolla voitin ebaysta parkatakin. En voi kuin toivoa, että se on sopiva kooltaan ja malliltaan – eli sopivan oversize. Siinäpä sitten onkin syksyksi tarvittavat takit – siistiä ja rentoa ja sopivasti eri pituuksia.

3. HOUSUT
Ostin kesän alennusmyynneistä ihanat mustat porkkanahousut syksyä ja talvea silmällä pitäen – vaaleat pappahousuni joutuvat varmaan jossain vaiheessa kaappiin odottelemaan lämpimämpiä kelejä…. :-( Niiden lisäksi kaipasin pitkästä aikaa farkkuja, ja nythän multa löytyykin mustat korkealla vyötäröllä, sekä perussiniset matalammalla vyötäröllä. Farkkutilannekin on ihan ok, vaikka toivonkin löytäväni perussiniset farkut myös korkealla vyötäröllä – niillä tosin ei ole kiire, ostan ne sitten kun sopivat tulevat vastaan.

4. LAUKUT
Syksyllä ison laukun ostaminen voi tulla usein ajankohtaiseksi opiskelujen tai töiden takia – silloin mukanaan tarvii kantaa usein paljon tavaraa, eikä pikkulaukku riitä. Mulle laukkujen tärkeimmät kriteerit heti aidon nahan jälkeen ovat tilavuus, laadukkuus ja monikäyttöisyys. Suurin osa mun laukuista on Cristelle&CO:n, mutta olen ollut varsin tyytyväinen myös Topshopin nahkalaukkuun ja muutamaan muuhun omistamaani (mm. Indiska & secondhand). Kun omistaa mustan ajattoman nahkalaukun, pärjää pitkälle -tai ylipäätään ajattoman laukun kanssa pärjää, ei sen värin niin väliä.

5. HAMEET
Tänä syksynä sijoittaisin nahkahameeseen, ellei minulta jo sellaista löytyisi. Ostin omani viime syksynä/talvena, jolloin nahkahameita oli vielä suhteellisen hankala löytää – nyt niitä sen sijaan on alkanut näkyä huomattavasti enemmän, olen jopa bongannut pari ruskeaa!

6. PAIDAT
Kaupat ovat täynnä ohkaisia silkki- ja satiinipaitoja (tai viskoosi- ja polyester), joko suloisen tyttömäisinä tai selkeälinjaisina. Ohkaiset paidat ovat mielettömän helppoja – käyvät päivään ja iltaan asusteita vaihtamalla! Toivon löytäväni jonkun nätin ohkaisen paidan pitkillä tai 3/4-hihoilla, sillä multa löytyy jo muutama tumma paita lyhyemmillä hihoilla.

7. ASUSTEET
Viileneviä ilmoja varten tarvitsen uudet nahkakäsineet – sekä pitkät, että lyhyet. Tavallisten ostolla ei ole kiire, sillä mulla on kyllä kahdet, mutta ne vaan eivät taida kestää enää kovin kauaa. Pitkät tarvitsen viimeistään sitten, kun alan taas käyttää taiteilijatakkiani, jossa on vajaamittaiset hihat. En ymmärrä miten olen pärjännyt ilman pitkiä nahkahanskoja kaikki nämä vuodet!? Joka syksy ne ovat olleet mielessä, mutten ole koskaan saanut aikaiseksi ostaa niitä.

8. ASUJEN PIRISTÄJÄT
Perusjuttujen jälkeen voi keskittyä niihin erikoisempiin juttuihin! Itse käytän kesäistä playsuitiani vielä syksylläkin ohkaisten sukkahousujen kanssa, se on helpompi biletysvaate kuin esimerkiksi lyhyt hame (siis jos vessassa käyntejä ei oteta huomioon) :-D Lisäksi haluaisin jotkut hulvattomat sukkikset, vaikka pilkkuja, palloja ja rusetteja multa jo löytyykin. Taidan kaivaa vanhat pitsisukkiksenikin pitkästä aikaa käyttöön tänä syksynä! Kynsilakoilla piristää asua helposti, etsinnöissä tällä hetkellä mattalila.

Mitkä ovat teidän must have -juttuja syksyksi? Samoja kuin mulla, vai ihan eri jutut mielessä? :-)
translation: my autumn must haves:
1. over the knee boots and lace up shoes (with heel!). Still looking for perfect pair of wedge lace up boots!
2. bikerjacket, long & short trench coat and parka coat!
3. black carrot pants, high waisted jeans. I already have perfect black jeans but still looking for blue jeans with high waist…
4. the only thing I need is one timeless leather bag – yeah I know, I have more than one bag but… :-D
5. leather skirt is the must-have skirt of this season!
6. silk & satin blouses are sooooo gooood right now.
7. I need to buy two leather gloves: long & short. This coat needs long gloves and my short leather gloves aren’t in good condition.
8. I need some funny tights, House of Holland, anyone? Also looking for a lilac nailpolish. :-)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tosi hyvältä kuulostaa listasi! Itse olen mieltynyt ainakin nahkatakkeihin, korkonilkkureihin ja melkein ylipolvensaappaisiin. Hankin juuri vaaleanruskean nahkahameen, sitä voisi käyttää vaikka ruusukuvioisen topin kanssa… Täydelliset syksy/talvisaappaat ovat vielä hankinnassa.

 2. Tosi hyvä lista sulla! Mun musthave-listalla on beige/vaalea ruskea trenssi, löysiä kivoja villapaitoja, myös ylipolven saappaat ja musta villakankainen viitta olisi myös ihana omistaa! Muuten lisää lapasia,pipoja ja kaulaliinoja ei koskaan voi olla liikaa sekä jotain kivoja asusteita :)

  Ostin muuten Seppälästä tuon kuvan tapaiset mokkaiset rusettihansikkaat! Lapussa luki 100% nahkaa, joka yllätti minut kun Seppälä on kyseessä :D Hintaa oli jotain 16,95€ ja vielä uutuuden huumassa olen täysin tyytyväinen söpöihin hansikkaisiin :)

 3. saanko ihmetellä että mistä tuo käyttämäsi nimitys "taiteilijatakki" oikeen tulee?

 4. "Farkkutilannekin on ihan ok, vaikka toivonkin löytäväni perussiniset farkut myös korkealla vyötäröllä – niillä tosin ei ole kiire, ostan ne sitten kun sopivat tulevat vastaan."

  Omani löysin viime viikolla Gina Tricotista hintaan 19,90 e. Täydellisesti istuvat, normaalivyötäröiset (menevät kyllä melkeinpä korkeavyötäröisestä) tummansiniset pillifarkut, joita löytyi parissa muussakin värissä. Nimi on Silvia.

 5. Sanna, kiitos!:-) sunkin mieltymyksen kuulostaa oikein hyviltä, ja tuo yhdistelyideasi myös! Ruskea nahka toimii varmasti ruusukuvion kanssa:-)

  nanni, jee tack!:-) mäkin kyllä voisin haluta viitan, neulepaitoja tarvitsen totta kai ja kaulaliinakin pitäisi metsästää! kollaasiin pääsivät ne tärkeimmät vain :-D MITÄ !!? Melkoinen löytö & hinta, lindexinkin nahkahanskat maksaa ~30e! pitää käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä:-)

  Anonyymi, hmm en oo ihan varma. Joko joku on sanonut sen näyttävän taiteilijatakilta tai sitten oon itse tehnyt kyseisen havainnon…….

  ida, KIITOS SAMOIN♥

  Heidi, jep voi että, tiedän nuo farkut! Ne on kyllä tosi hyvät ja sävykin juuri passeli, harmi vaan, että kyseisessä mallissa oon jotain kreisiä välikokoa….:-( tarvisin siis puolikkaan numeron, ei noista löydy mulle sopivaa. PLÄÄ! Onneksi sulle istuu!:–) edullinen löytö nimittäin.

 6. Hoo hiano lista, tajusin just että itellä on toi laukku mutta mustana :D