sitruunajuustokakku

/// lifestyle, ruokaTags:

Noniin, nyt jaan sen kaivatun sitruunajuustokakun -ohjeen teillekin! Tein sen Anskusiilin ja Eevan ohjeita mukaillen, omien mieltymyksieni mukaan.

juustokakku

hupsis, kiilteen pintaan tuli pikkuisen kuplia!

mm

Lindan perheeltä yo-lahjaksi saamani Magisso -kakkulapio pääsi viimein käyttöön, ja vitsit miten siistiä jälkeä!

Sitruunajuustokakku
(tehty vuokaan, jonka halkaisija on 26cm)


pohja:

1½ pötköä dominoita

75 g rasvaa

täyte:

200g philadelphia -tuorejuustoa (maustamatonta)

1-1½ dl sokeria

1½ tl vaniljasokeria

½ sitruunan mehu

sitruunan kuori raastettuna

2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta / vispikermaa

4  liivatelehteä

2rkl kiehuvaa vettä

kiille:

3-3½ dl keltaista mehua (minä käytin mandariini-appelsiini -mehua)

4 liivatelehteä

koristeeksi esim. carambolan siivuja, tai jos teet päällisen marjamehusta, niin marjoja.

yum

Pohja: Murskaa dominokeksit (esim minigrip-pussissa kaulimen avulla) ja lisää niihin sulatettu rasva. Sekoita ja painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet laittanut leivinpaperia. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuustoon sokerit, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Vatkaa vaniljakastike. Sen jälkeen puristele liivatteista vesi pois ja laita ne pieneen kulhoon (tai vaikka kahvikuppiin). Kaada päälle 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ajan ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Sekoita tuorejuustoseos varovaisesti käännellen kermavaahtoon, mutta varmista, että se sekoittuu tasaisesti. Kaada pohjan päälle ja tasoittele hyvin. Anna hyytyä 1-2h.

Kiille: Laita liivatelehdet taas likoamaan, kuumenna mehu sillä aikaa. Sekoita liivatelehdet nesteeseen, sekoita hyvin ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kun olet varma, että seos on tarpeeksi viileä, ja kakun täyte tarpeeksi hyytynyt, kaada hitaasti täytteen päälle, ja laita hyytymään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Koristeet kannattanee lisätä, kun kiille on hyytynyt n. tunnin ajan.

Nam! ♥

KATSO MYÖS: Superhelppo herkkumysli,  Sitkeät suklaamuffinsit, Herkullinen mansikkaraparperipaistos, Sitruunainen raparperijuoma, Mokkapalat, Uunijäätelö

46 kommenttia

  1. Avatar anskusiili /// 01/04/2011 / 09:32:18

    Voi arvaapa kuinka monta kertaa olen ihaillut tuota kakkulapiota, näyttää kyllä tulevan siistiä jälkeäkin! : )

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 01/04/2011 / 10:53:32

      Hihi, siistiä jälkeä kyllä tuli, eikä kakkupala tippunut lapiosta, vaan se nousi siististi reunoja puristamalla. :-) Lisää lahjatoivelistalle ja vinkkaa muille ;–)

      Vastaa
  2. Avatar Oea /// 01/04/2011 / 09:46:33

    vähänkö kiva toi kakkulapio! :) ja kai se on pakko tota kakkuakin tehä, mmmmmm

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 01/04/2011 / 10:53:53

      Se on tosi kiva, ja vielä suomalaisen suunnittelema :– )
      Kantsii testata!

      Vastaa
      • Avatar E /// 01/04/2011 / 12:19:47

        Lähteekö kakkupala hyvin irti ottimesta vai pitääkö sitä koputella tai ravistella? Näyttää niin ihmeelliseltä, mutta kai se sitten toimii oikeasti :).

        Vastaa
        • ida365 ida365 /// 07/09/2011 / 22:50:39

          lähtee!:-) ei tarvitse koputella kuin joskus harvoin, mutta toimii tämmöisten kakkujen kanssa ihan loistavasti!:-) esim. mustikkapiirakkaan ei tepsi.

          Vastaa
  3. Avatar Isabel /// 01/04/2011 / 09:49:02

    En ikinä itse ole alusta asti leiponut (jotain yläasteen köksäntunnin söhellyksiä ei lasketa) kakkua, mutta nyt tekee mieli kokeilla just tätä reseptiä! Vaikuttaa jotenkin niin raikkaalta ja öö nyt muutenkin niin syötävän hyvältä;-D Normi kermavaahtokakkuja tarjotaan aina joka paikassa, miksei tällaisia?

    En muista olenko tänne ennen kommentoinut mutta sulla on kyllä suloinen blogi, tykkään!:)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 01/04/2011 / 10:54:32

      Ooh, no nyt kantsii kokeilla, tämän tekeminen ei ole vaikeaa!:– ) Raikas on hyvä sana kuvaamaan tuota kakkua!

      Kiitos vain kovasti, kiva tietää!:- )

      Vastaa
  4. Avatar conna /// 01/04/2011 / 10:47:14

    Ei vitsi tää tuli kyllä niin sopivasti, kun just pähkäilin, että mitä herkkuu sitä keksis viikonlopuks! :)

    Vastaa
  5. Avatar Murmeli /// 01/04/2011 / 12:10:37

    Joo tätä pitää joskus kokeilla, maailmassa ei oo mitään parempaa kuin juustokakku!

    Tuollaisen samanlaisen mutta muovisen kakkulapion vein äidille mökkituliaisiksi viime kesänä, se on kyllä todella kätevä, ja kaunis!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 21:58:58

      Älä muuta sano, juustokakut, mmmm…

      Jep, noi on kivoja, mutta itse tykkään eniten tuosta metallisesta!:- )

      Vastaa
  6. Avatar rosa /// 01/04/2011 / 12:41:02

    nami nami nami! vitsit tommonen kakku lapio/leikkuri on näpsäkkä! Mistäs tommosen oot hankkinu? :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:01:39

      tuollahan se lukee, yo-lahjaksi sain lindan perheeltä :–) mutta finnish design shopista ainakin saa, ja varmaan stockalta tms?

      Vastaa
  7. Avatar Tähtii /// 01/04/2011 / 14:55:13

    Oi, hitsit, kun näyttää todella hyvältä! Kyllä minullekin kelpaisi tuollainen herkku, näyttää uskomattoman herkulliselta nimittäin ja nimi herätti mielenkiintoisuuden. Mitenköhän joku kokematon osaisi leipoa tuollaisen. :’D (ja tuo kakkulapio on uskomattoman kätevä kieltämättä, hyvin siistiä jälkeä.)

    Varmasti oli hyvää, säästäisitkö edes yhden palan minullekin ja lähettäisit postista? Hih. :-)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:01:58

      Jep, ja sitä se todellakin oli!:- D

      Vastaa
  8. Avatar Laura /// 01/04/2011 / 15:06:12

    Toi on ihan parasta! Löysin sen viime keväänä blogistasi ja toteutin sen nyt toisen kerran tyttöjen iltaan! Täytyykin kokeilla tällä muunnetulla ohjeella :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:06:01

      Tää ei ole samanmakuista, tää on PALJON parempaa, voin kertoa!:–D joten koklaa ihmeessä tätäkin :–)

      Vastaa
  9. Avatar gina /// 01/04/2011 / 15:23:57

    yumm

    http://kimchicsisters.blogspot.com

    Vastaa
  10. Avatar Irene /// 01/04/2011 / 17:38:07

    mmm namnam. Mäki oon muutaman kerran tehny ton tyyppistä juustokakkua ja joka kerta se on ollu suuri menestys. Itse tein kyllä mangokakun..
    Ohje tässä

    http://irenemarias.blogspot.com/2011/02/hiphei-harmaus.html

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:06:59

      Oi kiitos, tuokin vaikuttaa hyvältä!

      Vastaa
  11. Avatar sivi /// 01/04/2011 / 17:44:04

    Voi ei toi kakkulapio on ihana! o_o Ja mun tekee ehkä pikkusen mieli tota kakkua, kuulostaa niin herkulta omnomm.

    Vastaa
  12. Avatar elina/heartbeats /// 01/04/2011 / 18:28:08

    Näyttää ihan älyttömän hyvältä! Tarttiskohan kanssa korkata keittiö leipomisen suhteen tänä viikonloppuna ;-D

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:09:37

      tarttis!;–D tää resepti on hyvä siihen hommaan!

      Vastaa
  13. Avatar Salla /// 01/04/2011 / 19:43:00

    Ihanan herkullisen näköinen kakku! : ) Täytyy laittaa resepti muistiin ja leipoa lähiaikoina. Keltainen kakku sopii hyvin pöytään näin pääsiäisen alla.

    Kivaa kevään odotusta! Blogisi on oikein herttainen : )

    Voyage de Suzette

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:21:57

      True, tuo on kyllä ajankohtaisen värinen:-) ja kiitos!

      Vastaa
  14. Avatar Josc /// 01/04/2011 / 22:33:05

    Istuin tänään ostoskeskuksessa ja näin kun joku onnekas nainen söi ahniinihanannäköistä juustokakkua, voi että miten himoitsin sitä. Ja nyt tämä ! Voisin ottaa tän vaikka merkkinä joltain että pitäis leipoa juustokakku..

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:23:14

      :D ahaha, tämä oli merkki!!!

      Vastaa
  15. Avatar Paula /// 02/04/2011 / 00:31:23

    voi vitsi! Näyttää hyvältä! Pitäis tehä joku päivä tota ;)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:30:58

      Tee ihmeessä!:- )

      Vastaa
  16. Avatar Manna /// 02/04/2011 / 09:09:30

    varmaan hyvää tuo rustokakku.

    Vastaa
  17. Avatar Annika /// 02/04/2011 / 19:43:21

    Voi apua oon niin rakastunu sun kaikkiin astioihin ja vaatteisiin! Toi kakkulapio on ihan törkeen hieno! Taitaa taas tulla mun ylppärilahjalistaan lisää toiveita…:D Tää blogi on muutenkin ihan mahdottoman sulonen:)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/04/2011 / 22:39:36

      Hih, hyvä homma!:–D Kiitos!

      Vastaa
  18. Avatar jemi /// 03/04/2011 / 23:38:09

    Oi, näyttääpä ihanalta!

    Kiitos kun jaoit reseptin. Täytyypä joskus kokeilla itsekin. :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 20/04/2011 / 13:32:35

      Jee, koklaa ihmeessä!

      Vastaa
  19. Avatar Mallu /// 04/04/2011 / 12:48:47

    Kiitti hei siitä aiemmasta Möykkäri-reseptistä! Oli parhaita itse tehtyjä keksejä, joita oon koskaan syönyt!

    Vastaa
  20. Avatar ArleneMayo /// 16/04/2011 / 13:00:58

    Houses and cars are not very cheap and not every person can buy it. However, loans was invented to support different people in such kind of situations.

    Vastaa
  21. Avatar jimmi /// 04/03/2012 / 10:20:44

    Kiitos sitruunajuustokakun ohjeesta. Se näytti ja kuulosti niin paljon paremmlta kuin muut googlehaun tarjoamat, että en voinut olla kokeilematta. Siellä se nyt pihalla odottaa, että pääsen tekemään kiilteen. Haluaisin jo päästä maistamaan.

    Kaunista alkavaa kevättä.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 04/03/2012 / 11:41:45

      Oi että, ihanaa!:-D kerropa sitten tykkäsitkö! Ihanan aurinkoista kevättä sinullekin!♥

      Vastaa
      • Avatar jimmi /// 04/03/2012 / 15:21:52

        Oih, olipa herkkua. Ensi kerralla keskiosaan hieman enemmän sitruunaa. Kiilteeseen puristin jo nyt appelsiinimehun sekaan sitruunaakin. Mutta ensi kerta tulee varmasti. Oli se niin hyvää.

        Vastaa
        • ida365 ida365 /// 23/04/2012 / 16:02:37

          oiii, ihana kuulla!:—-))

          Vastaa
  22. Avatar Jasmin /// 14/04/2012 / 15:43:38

    Oi vitsi ite kokeilin tehä kakun tällä samalla ohjeella. Kaksikin oikeestaan. En oikeen onnistu. Miten saat sen kiilteen pysymään siinä päällä? Se mehuhan valuu reunojen tai pohjan läpi sinne alas?

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 23/04/2012 / 16:02:16

      Höh, tuo juusto osuushan pitää tietty ekana antaa ”kovettua” jääkaapissa ennen kuin sen kiilteen lisää! totta kai se menee läpi jos se ei ole vielä kovettunut tai jos kiille on tulikuumaa. :)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.