banaanikookosvaniljapirtelö

lifestyle, ruoka
28 kommenttia

herkkujuoma

ooohje

Nam, tein superhyvän pirtelön ja ajattelin jakaa ohjeen kanssanne. Unohdin vain kirjoittaa ohjeeseen maidon, kun oli niin kiire siirtää kuvat koneelle :- D Eli siis joukkoon vielä loraus maitoa (niin että juoma on omaan makuun sopivan löysää) ja itseasiassa pari jääpalaakin voi sekaan murskata. Sauvasekoittimella hurauttelin noista aineksista pirtelöä, tehosekoittimella ja blenderillä onnistunee yhtä mainiosti. Nam, superhyvää! Mulle saa jakaa omia suosikkipirtelöreseptejä, sillä silloin kun tekee mieli pirtelöä, tuppaan aina tekemään samoista raaka-aineista pikkuisen eri versiota, eli ideoita pirtelöiden ja smoothieiden suhteen saa heittää kehiin! :–)

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Oiii naminami, näyttävät ja kuulostavat superherkullisilta! NAM! Raakakaakaota minäkin haluaisin testata, mistä oot omasi ostanut?:- )

   1. Raakakaakao on kanssa sitä CoCoVi-sarjaa ja sitä ostin sellaisesta Life:n tyylisestä pienemmästä luontaistuotekaupasta.
    Pitäisi vaan kehitellä sille lisää käyttökohteita, tällä hetkellä testattu vasta raakasuklaapiirakka ja smoothie.

 1. Nam, näyttää hyvälle :) mun omaksi lemppariksi on muodostunut daiquiri-drinkin alkoholiton versio, ihan älyttömän raikas ja herkullinen smoothie! =)

  pakastemustaherukoita 2dl
  pakastemansikoita 5dl
  banaani
  omena/appelsiinimehua 2dl
  sokeria 3-4 rkl

  1. Oioi, kuulostaa superraikkaalta! Ens kesänä pitää muistaa pakastaa mustaherukoita, että voi tommoista kokeilla :-) nam!

 2. UU namm! pakko kokeilla tota tässä lähiaikoina :–) tein kerran mun kaverinkaa semmosta pirtelöö mihkä tuli kookosmaitoa (koko purkki) suklaakastiketta ja vaniljajädee, se oli niin älyttömän hyvää., kannattaa kokeilla!

  Ja sitten semmonen fruitie on hyvää ku mansikoita, appelsiinia, greippimehua ja mustikkakeittoa, ihanan kirpeetä jotenki :)

  1. Oioi, toi ois hyvä semmoselle päivälle kun tekee mieli jotain överimakeaa!:-D

   Ja toi toka oli superhyvän kuuloinen, nami!

 3. Okei NAM! Kivaa saada uusia smoothieohjeita kun oon ihan jämähtäny banaani-mansikka-appelsiinimehu-versioon. =) Päärynän kanssa jostain bongasin mustikkaan yhdistettynä, pitää sitäki testata =)

  Kookos <3

  1. Nam indeed! :-D Oho, päärynä+mustikka ei varmaan ois yhtään hassumman makuinen :-) Ja kookos, my love.

 4. Oi että, ostin juuri viime viikolla blenderin, joten smoothieohjeet tulisi tarpeeseen tännekin. Tähän mennessä olen pyöräyttänyt vasta mansikkasmoothien pakastemansikoista, luonnon jugurtista ja maidosta.. Namia oli <3

 5. Mulla on pirtelöissä aina sama pohja, sekaan vaan erilaisia hedelmiä ja marjoja! mikä minkäkin fiiliksen mukaan sopii :D pohjaan tulee kaurajuomaa ja maustamatonta jugurttia. Joskus kun haluaa herkutella niin sekaan soija”jäätelöä”. Sitten vaan sekaan banaania, kiiviä, vadelmia, mustikkaa. ja sokeria en laita koskaan kun en tykkää makeasta :D Jos tulee liian hapanta niin kannattaa laittaa ennemmin hunajaa. Nam!
  Pakko muuten mennä ostamaan kookosöljyä, kuulostaa niin hyvältä!

  1. Jep! Moni tuntuu suosivan tuota kaurajuomaa, jännää, kun itselle se on niin uusi tuttavuus! Jep, sokeria minäkään en lisää, vaan maustan hunajalla tai kookosöljyllä :- ) Suosittelen etsimään neitsytkookosöljyä! :-)

 6. Kuulostaapa ohje hyvältä, ainoastaan toi kookosöljy jotenkin vähän epäilyttää mua. :-D Maistuukse paljon ja eiks ennemmin kannattais käyttää kookosmaitoa tai jotain ku toi on vissiin ihan rasvaa? Mut varmaan namia. =)) Ite haluun suositella ehdottomasti tämmöstä ohjetta:

  TERVEYSJUOMA ♥

  – Pakastemansikoita
  – Pakastevadelmia
  – Ingmanin sokeritonta Vadelma-mustikka -mehukeittoa
  – Sokeritonta ja rasvatonta vaniljajogurttia
  – Vehnäleseitä
  – Pellavansiemeniä

  Jos tällä ei lähe aamu käyntiin nii ei sitte millään. En voi ku suositella, ihan tajuttoman hyvää ja terveellistä! Noi leseet pitää kylläisenä, pellavansiemenistä saa hyviä rasvoja ja ne saa vatsan toimimaan. Pakastemarjoja siks että tosta tulee sellasta raikasta ku ne pistää vähän jäisinä sekasin tonne. :) Ja on aika makeeta, vaikka kaikki on sokeritonta ja sokeria ei lisäis yhtää!

  1. Kyllä sillä aika kookoksisen maun saa, eikä sitä ole pakko laittaa kuin vaikka teelusikallinen. Kookosöljy tuntuu olevan melkoisen kiistelty, mutta neitsytkookosöljyn pitäisi olla terveellistä. Lue lisää täältä:

   http://strictlystyle.blogspot.com/2010/08/neitsytkookosoljy.html

   http://www.meridiaanit.com/artikkelit/virgin-kookos.html

   http://cocovishop.com/fi/kaytto/superfoodit/83-neitsytkookosoeljyn-terveysvaikutteet

   http://www.hellapoliisi.fi/tuotevinkkeja/tropicain-neitsytkookosoljy.php

   http://www.anjankadet.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=33

   http://www.tropicai.com/index.php?id=289&L=5

   :-)

   Hmm, itse en laske sokerittomia mehukeittoja ja jugurtteja terveellisiksi, sillä niissä on aina makeutusaineita ja suuri määrä e-koodeja. Itse korvaisin nuo esim. luonnonjugurtilla ja itsetehdyllä mehulla, mutta muutoin kuulostaa kyllä superilta! Makeaahan tuo varmasti on, koska aspartaamilla maustetut sokerittomat tuotteet tuppaavat olemaan oikein ällömakeita, koska aspartaami on monta sataa kertaa sokeria makeampaa:-D Vehnäleseet ja pellavansiemenet sen sijaan kuulostavat hyvältä lisältä pirtelöön!

 7. 1 purkki/2 dl maustamatonta jogurttia
  1 mango piltti
  pakastevadelmia
  1 banaani
  tästä tulee aika ”tuhtia” joten lisäksi voi laittaa maitoa, jos haluaa löysemmän koostumuksen (2 annosta)

 8. sillo ku olin sheikkailemassa drinksuja minibaarissa kehiteltii tällane (menee pirtelönä, viinan kanssa, smoothiena, alkoholittomana. riippuu tietty paljonko on viinaa kaapissa heh)

  -minttua (lehtinä/siirappina/jäätelönä/minttuviinana)
  -kookosta (öljynä/maitona/siirappina/kookosliköörinä)
  -kahvia (eli aamukahvista kantsii säästää ne pohjat, aika vähän tarttee)
  -maitoo/kermaa/jäätelöö/pehmistä mitä valkosta ja hyvää nyt haluaakaan laittaa.

  tarjoillaan joko jäillä tai jäiden kanssa blendattuna

  ai että. maistuu ihan minttukahville (outoo?) ja kookos antaa hassun vivahteen. paukkuna tosi petollinen.

  1. Oi namiiii, kuulostaa jännältä, mutta superhyvältä! En oo ikinä ajatellu, että kahta mun ikuisuuslempparia, kookosta ja minttua, vois yhdistää, mutta miks ei?! Hitsi vie! Harmittaa vähän kun mulla ei oo enää mahdollisuuksia ostaa pehmismassaa, plöö:D Se on niin superia drinksuihin ja pirtelöihin.

   Jee, kiitos ohjeesta! Tuota ei voi kyllä tehdä alkoholipitoisena, se ois varmasti IHAN liian petollista:D

 9. Hätä keinot keksii – kaikki muut ainekset löytyivät mutta kookosöljyn puutteessa huitaisin sekaan pullon pohjille jääneet Malibun loput :-DDD herkkua tuli!

 10. Mä en oo kookoksen ystävä, mutta joskus on kiva kokeilla jos vaikka tykkäiskin jostain missä on kookosta. Esim. kookoskerma on ruoassa ihan ok ja tykkäsin myös jostian rahkasta. Joskus oltiin laivalla ja mies halus hakee mulle juomista. Sanoin että älä vaan hae mitään missä on Malibua, niin eiköhän sen ollu pakko tuosta just sellasta :D.