minun kesäkuuni

muoti
26 kommenttia

Kesäkuu on hyvä aloittaa vanhoja kesäkuita muistelevalla postauksella! :-) Vaikka nyt ja viimeksi muisteltiin vanhoja, saatte kohta lueskella ihan tuoreitakin juttuja.

2006

2006

Uuh, noihin aikoihin kuvien räpsiminen omasta naamasta kuului mun top 3 harrastuksiin – naamakuvia kyseiseltä vuodelta löytyy enemmän kuin tarpeeksi, haha! Vitsin irc-galleria minkä teit. Tyylini oli tuolloin amatöörimäisen söpö, käytin mm. leveää salsahametta ja raita- ja pilkkutoppeja ja jokaiseen asuun yhdistin puuhelmet. Puuhelmet oli tuolloin mun tavaramerkki, niitä löytyi monessa eri värissä ja pituudessa.

2007

kesäkuu2007

Kakstuhattaseitsemän on kokonaisuutena mielessäni hyvin kultainen ajankohta – tuolloin innostuin kirpputoreista ja moni perusjuttu on seurannut noista ajoista pukeutumisessani tähän päivään asti. En kuitenkaan tarkoita pohjepituisia legginsejä (tai legginsejä ylipäätään, ei oo mun juttu!) vaan mummokorkkareita, kirppisaarteita, pinkkejä kynsiä, nahkalaukkuja, materiaalitietoisuutta, boheemeja kukkahuiveja, isoja myssyjä ja kangaskasseja. Ihan ok, vaikka aikavälillä 2008-2009 mentiinkin ihan metsään…

2008

june2008

kesäkuuuu20808

Lukio ja uudet kujeet – näemmä myös pukeutumisessa. Olin alkanut seurustella edellisenä kesänä ja muun muassa sen myötä tyylini muuttui ”tavallisemmaksi” – vilijonkkamekkohan olisi saattanut säikäyttää Laurin pahanpäiväisesti! Hahaa, voi kamala. Pillifarkut + tissitoppi + blingbling -korut oli tuolloin kova sana, verkkatakkeja ja isoja aurinkolaseja unohtamatta. Voi nolous, näistä kuteista en tykkää sitten yhtään! Tulloin monikaan ei pukeutunut noin, koska Tampeella oli silloin vielä meneillään se ernuvaihe (muistattehan kun porukka kulki keskenään eri väriset tennarit jalassa, oli raitasukkia ja skottiruutua sekä kaiken maailman ripellyksiä). Pari vuotta kului, ja Tampere pukeutui  juuri noin, tissitopit vaan saivat farkkujen sijasta kaverikseen legginsit ja sen ah-niin-ihanan tissivyön!

2009

2009 kesäkuu

Joo, en voi kehua seuraavankaan vuoden tyyliä yhtään – trikoota, trikoota ja vielä kerran trikoota! Tämä selittänee sen, miksi käytän trikoota enää hyvin harvoin. Te, jotka aina kyselette Puukkohupparityttöjen perään, saanko kysyä, olisiko aika kenties kullannut muistonne!?:-D No joo, tuo laukku on kyllä kiva ja farkkutakkikin ihan mutta kaikki muu….farkkulegginsit, ripellysniittivyö, trikoopaita&-hame…

2010

juneee2010

2010kesäkuu

june2010

Huh, kesäkuu 2010 pelastaa, koska tuolloin olin  jo samoilla linjoilla pukeutumisen suhteen, mitä nytkin. Löysiä toppeja, hyviä matskuja, vaatekaapin kätköistä poimittuja lemppareita otettu uudelleen käyttöön, selkeämpiä linjoja, kivempia värejä, hyviä ebay-löytöjä ja tyttömäisyyttä – trikoon valtakausi on ohi!

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tämä postaus sai mutkin vilkaisemaan omia vaatteita. ”Farkkulengginsit” check, trikoota – vähän liikaa? – check. Enkä edes tykkää niistä! Ehkä otan oppia tästä postauksesta ja alan ostaa niitä vaatteita joita kuolaan&himoitsen enkä niitä joita on vähän liian helppo käyttää ja ostaa halvalla hm:stä..

  Pistää mietteliääksi.

  Hauska postaus kylläkin. Kiva nähä tuollanen ”elinkaari”. :D

  1. Voi miten hauskaa!:-D Joskus oman vaatekaapin sisällön analysoimisesta on apua – mullakin oli vuosina 2008-2009 ihan liikaa niitä PERUSvaatteita, joiden ajattelin sopivan kaiken kanssa,mutta yllättäen vaatekaappi olikin täynnä trikoota ja tylsiä perusjuttuja, joihin ei tehnyt mieli pukeutua. Sitten tajusin, että kannattaakin ostaa vain niitä vaatteita, joihin ihastuu, ja ostaa peruselementtejä vasta, kun niitä oikeasti kaipaa jonkin erikoisemman vaatteen kaveriksi :-)

   Hih, kiitos!:-)

 2. Kiitän taas onneani, että vanhat kuvat löytävät kotikotona olevan pöytätietokoneen muistista eikä lämppäriltäni :D Saattaisi olla, että muutamat järkytykset sais. Toisaalta olis ihan kiva kattella, mitä kaikkea sitä on tullutkaan pitäneeksi päällä (vaikka ihan hyvin ne muistuu mieleen ilman kuviakin….help..). HEH!

  ps. IRC-galleria ajoilta löytyykin vain joo ihan muuuuutama kuva ittestä :D Se kun oli se ” vähintään uus kuva viikossa ja aina, kun on uus tukka”.

  1. :–DD hahah, ihana!:-D Mulla on kyllä melko runsaasti todistusaineistoa, hyvä niin, itselle on helppo nauraa kun kyse on vaatteista. JOOO no älä muuta sano! Silloin sitä otti jatkuvasti naamakuvia, nyt niitä ei tuu enää kamalasti otettua, thank god :D

 3. Mulla on samankaltainen elinkaari pukeutumisessa. Lukiossa pukeuduin tylsästi perusvaatteisiin. Olin myös epävarma pukeutumiseen ja tyyliin liittyen. :D

  Nykyään omistan kyllä perustoppeja ja pitkähihaisia, mutta käytän ”aluspaitoina” ja kotona. On se kiva kun on tajunnut, että kaupasta kannattaa nimenomaan ostaa niitä ihania vaatteita. :)
  Uskon myös, että blogien lukemisella on ollut oma vaikutuksensa tyylini kehittymiseen. Blogit on lähinnä rohkaissut pukeutumisessa ja antaneet inspiraatiota siihen. Oon kuitenkin seurannut vanhimpia blogeja siitä asti, kun niitä alkoi ilmestymään…

  1. Hihii, ihana kuulla, että olet saanut inspistä pukeutumiseen blogeista, se on hyvä juttu!:-) Kaupoista tosiaan kantsii ostaa vain niitä juttuja, joista tietää tulevan lemppareita – ja sitten mennä niiden lemppareiden ehdoilla ja ostaa niihin sopivia ”perusjuttuja” :-) Kiva kuulla teidän mietteitä pukeutumisesta!

 4. Jos multa olis kysytty tosta ekasta kuvasta, että onko se nyt otettu vai pari vuotta takaperin, niin en olis kyllä osannu sanoa! :D Jännä juttu.
  Oon kyllä sikäli aika onnellinen, ettei noita asukuvia ole noin kaukaa takaa.. Tyylitietoa ei nimittäin oltu keksitty meijän kaveriporukassa. Myöhemmin tosin keksin just sen ihanan ernu-kulttuurin: pinkkiä raitaa tucassa ja tyllihamosia.. Söpöä..

  1. :—D Nooo, en mä niin kovasti tosiaan taida olla ulkonäöllisesti muuttunut. Oikeastaan ehkä noina vuosina mun kasvoista on alkanut hävitä se lapsenpyöreys ja piirteet ovat alkaneet asettua kohdilleen. 2005 vuonna omat kasvot on nyt jälkeenpäin katsottuna melkoisen hassut!:D Epäsopusuhtaiset.

   Hahaa, voi että! Kuulostaa tutulta, mutta itse en koskaan pukeutunut OIKEASTI noin, lähinnä harrastin semmoista roolipukeutumista omassa huoneessa aina iltaisin:D ja tietty asuun sopivat meikit yms…

 5. Oli hauska nähdä miten oot pukeutunut vuosia taakseppäin ! Tykkään sun nykyisestä tyylistä ihan liikaa :) Sitä vielä että millä ohjelmalla muokkaat sun kuvat, vai muokkaatko ollenkaan ? Ja miten oot tehnyt ton ihanan bannerin ?

 6. Onneksi en oo ainut joka vihaa trikoota! Voiko vastenmielisempää materiaalia ollakkaan?!?!? Hyi V*ttu sanon minä. Sen sijaan puuvilla, kuinka sinua rakastankaan.. Ompelen aina omat vaatteeni puuvillakankaasta.
  Mutta niin trikoo siksikin niin käytetty materiaali vaatteissa, kun sitä on nopea ommella. :’c

  1. No et ole ainut, et! Trikoo kyllä on pakollista joissain vaatteissa, onhan sitä oltava jotain perustoppeja ja semmoisia, mutta yöööök kun yhdessä vaiheessa kaikki mun vetimet oli trikoota, YH:-(

 7. Moi! Innostuin kai ensimmäistä kertaa kommentoimaan, vaikka epäsäännöllisen säännöllisesti olen blogiasi lukenut. Pidän siitä kovasti!

  Minut sai kommentoimaan lähinnä nuo kommenttisi vaatteiden materiaaleista: oletko tehnyt niistä postausta? Pienellä etsinnällä en ainakaan löytänyt. Itse olen ihan vasta lähiaikoina perehtynyt materiaaleihin, ennen tärkeintä oli hinta (Ginasta 4,95!!). Nyt alkaa vain ärsyttää se, että puserot ei kestä edes pesuja nyppääntymättä tai menettämättä väriään ja muotoaan. Olen kuitenkin aika pihalla vielä näistä jutuista. Google on kaveri, mutta jos innostut kirjoittamaan postauksen asiasta omien kokemuksiesi perusteella, lukisin sen enemmän kuin mielelläni. Se voisi auttaa myös muita sanomaan ei trikooviskoosille :))

  1. Hihii, ihana juttu, kiva että kommentoit!:—)

   No enpä ole, vaikka on kyllä mielessä ollut! Tuo on semmoinen aihe, josta mulla riittää omakohtaista kokemusta, joten voisin kyllä mielelläni kirjoitella ajatuksiani aiheeseen liittyen :-) Hyvä että olet itsekin alkanut tarkkailla materiaalia, se on todellakin kaiken aiheeseen tutustumisen väärti! Aluksi voi tuntua kurjalta jättää kauppaan päällisin puolin täydellinen vaate, joka on niin paskaa matskua, että se menis parissa pesussa pilalle – sitten kun ajattelee, mikä hinta yhdelle käyttökerralle tulee, ei useinkaan enää harmita ;–)

   Kiva kun intouduit kommentoimaan ja hyvä kun ”muistutit” minua aiheesta, siitä pitää kirjoitella!:-)

 8. tämä postaus oli kyllä ihana! oon itse nyt samanikäinen kun sä olit vuosi sitten :) siks haluaisinkin kysyä, et jos saisit valita niin mitä tekisit toisin tässä vaiheessa kun lukio loppuu ja pitäisi päättää mitä ensi vuonna tekee? ja vielä toinen kysymys, ootko tosiaan seurustellut laurin kanssa noin kauan :O ja ootko asunut omillas ennenku muutitte yhteen? (käsittääkseni asutte yhdessä, sori jos oon väärässä)

  1. Voi kiitos!:–) Siis oot mua vuotta nuorempi, ymmärsinkö oikein? Ja nyt lukio loppumassa?:-) Itse päätin pitää välivuoden, koska en tiennyt, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä ja yo-kevät oli mulla kamalan raskas kun oon niin mahdoton stressaaja – päätökseni on ollut oikea ja hyvä. Olen siis ollut töissä koko vuoden, ja se on ollut hyvä, sillä se on mahdollistanut omaan kotiin muuttamisen ja pienten säästöjen keräämisen. Jos sen sijaan tiedät minne haluat, niin hae ihmeessä, hae vaikka varalta ja käy katsomassa pääsykokeet, siitä ei ole kuin hyötyä.

   Haha joo, ollaanhan me, ja suoraan kotoa muutin:-) Lauri on aika paljon reissussa harrastustensa takia, joten oon usein viikkojakin itsekseni täällä ja seiskaluokan itseasiassa asuin poissa kotoa, kun olin Anna Tapion sisäoppilaitoksessa, joten sitä yksin asumistakin on harjoiteltu kyllä.

 9. hei muistan vielä puukkohupparityttö-bloginne! itse tein viime viikolla vaatekaapin totaalisen tyhjennyksen ja siinä samalla mietin miten tyyli ja maku voikin niin muuttua. paita joka on ollut ostohetkellä se ”en kyllästy tähän ikinä!!” on muuttunut nöyryyttävämmäksi vaateparjeksi ikinä :D tulee ihan kylmät väreet kun mietin omaa 2-5 vuoden takaista tyyliäni.

  huomaa kyllä että oot löytäny tyylis :) missä kirppareilla tampereella yleensä käyt? varmaan miljoona kertaa olet tämänkin kertonut, mut jos jaksaisit vielä miljoonayks kertaa vastata silti :P

  1. Hahah, jaan kyllä fiiliksesi noista IHANISTA vaatteista :-D Onneksi kaikkista kamalimmatkin menee helposti kirpparilla myydyksi, hah:D

   Kiitos, siltä mustakin kyllä tuntuu:-) Käyn Radiolla, Bonuksella, Amurin kirppiksellä, Fidoissa, Punaisen ristin kirpparilla (pääkirjaston takana), Veeran Vintillä… Joskus pyörähdän Uffissa, mutta en kyllä oo moneen vuoteen löytäny sieltä mitään! Jos tietää mitä haluaa, kantsii suunnata Vintageliike Yesterdayhin, se on paras!:-D

   1. joo oon käyny siellä yesterdayssä ja se myyjä on niin huikee :DD ”et sä tätä halua, tää on rrruma.” eikun juujuu mulle se heti ny!! :D

    ja kyllä, ne rätit joita itse inhoo menee kirpparilla! radiolla pidin 5 pvää ja 270 e näpsähti käteen lähtiessä, että tack så mycket vaan :)

 10. Heh, onneksi tyyli tosiaan kehittyy… Kaverini muistaa edelleen missä vaatteissa tulin ensimmäisenä päivänä kouluun,kun olin vaihtanut koulua pikkukyläkoulusta vähän suurempaan… Olin pukeutunut vaalean lilaan päästä varpaisiin… Ja kenkinä perus juoksulenkkarit… Sitten yläasteella oli tuo kultainen skeitti-möhkäle-kenkä-aika :/ Hyyyyi… :D

  Ihana muuten tuo vikan kuvan mekko!

  1. Hahaa, voi ihana!:–D mäkin muistan elävästi mitä vaatteita käytin kasiluokalla ekana päivänä kun vaihdoin koulua :D itseasiassa mulla oli sillon ehkä viis vaatetta joita käytin, for real! yök

   ja kiitos, mäkin tykkään siitä kovasti!:- )

 11. Olen varmaan roikkunut muotiblogeissa ikuisuuden, kun muistan Puukkohupparityttöjen lisäksi Fashi On!:in. Se oli ensimmäinen suomalainen muotiblogi, jota aloin seurata, ja tykkäsin siitä ihan kamalasti. Olitte vähän kuin kotimainen Moderniteter. :)
  Ja hei, nuo puuhelmet olivat hienot!

  1. Olet, hahaa! On aina niin hauska kuulla muiden muistoja niistä omista ekoista blogeista ja musta tuntuu että minäkin muistan sinut jo vuosien takaa, että johan näitä blogeja jo ollaankin kirjoiteltu! Ja voi miten ihana tuo moderniteter-vertaus, se kun sattuu olemaan ekoja blogeja, joita olen ikinä lukenut! Ja se oli kyllä iso esikuva meille silloin :–)

 12. Ha, selkeästi en ole ollut ainut, joka on vetäissyt vähän persoonallisemman tyylinsä päälle ’normaalin’ tyylin kun alkoi seurustelemaan..:-D! Good to know, ha