sitruunainen raparperijuoma

/// lifestyle, ruokaTags:

sitruunaraaste ja raparperit

Kuori tai raasta sitruuna

raparperipaloja

Pilko raparperit – voi pilkkoa pienemmiksikin, olin vähän laiska ja tein isoja paloja

kaikki ainekset

Kulhoon!

mm

Päälle kuumaa vettä ja sitruunasta puristettu mehu

mehu

Jäähtymisen jälkeen valmista siivilöitäväksi ja pullotettavaksi, mmm! Nautitaan kylmänä.

Herkullinen raparperijuoma syntyy litrasta raparperin paloja, neljästä – viidestä litrasta kiehuvaa vettä, puolesta kilosta sokeria ja yhden sitruunan raastetusta kuoresta ja puristetusta mehusta. Koska minun keittiössäni ei ole neljän litran kattilaa, eikä mitään ruoantekoon sopivaa ämpäriä, tein tuon kahdessä eri erässä, mutta ainesten jakaminen oli helppoa ja juomasta tuli kummassakin erässä huippuhyvää.

Kannattaa aloittaa sitruunan pesemisestä ja raastamisesta. Mikäli ei halua mehuunsa sitruunahippuja, voi sitruunan myös kuoria perunankuorimisveitsellä. Raparperi kannattaa paloitella parin sentin paloiksi ja laittaa isoon astiaan. Päälle kipataan sokeri ja sitruunan kuoret sekä lisätään  kiehuva vesi ja lopuksi vielä sitruunamehu. Siivilöi ja pullota vasta kun juoma on jäähtynyt! Jos et omista tyhjiä lasipulloja pullottamista varten (tai olet juuri passittanut poikaystävän viemään tyhjät pullot pois kotoa, kröhöm), onnistuu mehun säilöminen muutenkin – mulla oli mehua isohkoissa lasipurkeissa ja isossa pakasterasiassa, kun lasipulloja löytyi vain yksi ja kannujakin saman verran :–D Hätä keinot keksii!

Raparperista saa vaikka mitä muitakin herkkuja, ja ajattelinkin kehitellä jotain piirasta tai vastaavaa ensi viikolla, sillä mulla on pakkasessa loput  raparperinpalat pakastettuna. Onneksi kotikotona kasvaa tätäkin herkkua niin paljon, ettei äiti ehdi käyttää kaikkea! ;—)

/Edit. Parit kysymykset vielä; näkyykö kuvat normaalisti? Edellisen postauksen kuva ei ilmeisesti aukea kaikille, vai? Entäs tämän postauksen kuvat?

28 kommenttia

  1. juuli /// 05/06/2011 / 11:09:45

    oi nam ! kuulostaa sen verran yksinkertaiselta että tommosen voi saada tehtyäkin ilman suurempaa räpellystä ! voin verottaa vähän iskän raparperipuskaa…

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2011 / 11:19:11

      Onnistut kyllä!:-D Ei mitään tähtitiedettä todellakaan, haha!

      Vastaa
  2. Cheririe /// 05/06/2011 / 11:19:39

    Eipäs ole tällainen juoma koskaan edes käynyt mielessä! :D Ihan kokeilemisen arvoinen juttu kylläkin, kuulostaa hyvältä nimittäin..

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2011 / 11:23:29

      Suosittelen testaamaan! Ihan paras kesäjuoma, olis varmaan superi myös valkkarin tai kuoharin kaverina :- )

      Vastaa
  3. SannaSofia /// 05/06/2011 / 13:14:25

    Ihanan näköistä mehua! Nyt tarvitaan vaan kunnon puska herkkuvarsia jostain.. Ja hienosti avautuvat ainakin mulla myös kuvat! Kiitos mukavasta blogista, jonka löysin juuri ystävän kautta. Mukavaa kesää!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2011 / 13:16:07

      Se on, piristää kummasti kun mehu NÄYTTÄÄKIN hyvältä, eikä vain maistu!;-)
      Ja voi kiitos, ihana kuulla!:-) Oikein ihanaa kesää sinullekin, tee ihmeessä raparperimehua niin kesäsi maistuukin hyvältä, hih!

      Vastaa
  4. Marie /// 05/06/2011 / 13:21:33

    Chocochilin resepti! :) Ihanan väristä :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2011 / 13:26:30

      Ei ole! En tiedä mistä äiti on reseptin alunperin bongannut, mutta tuskin ainakaan häneltä – piti googlata kun en tienny mistä on kyse;-D Eihän chocochilin ohje muutoinkaan ole sama, kun tässä ei ole minttua eikä inkivääriä (ne varmasti sopisivat hyvin makunsa puolesta!) :– )

      Vastaa
  5. ninnisi /// 05/06/2011 / 18:57:40

    tätä pitää kyll ehottomasti kokeilla! näyttää ihan sika herkulliselta :)

    Vastaa
  6. Iidu /// 05/06/2011 / 21:07:05

    Namm, täytyypä testata, näyttää niin herkulliselta :—D. Mä teen aina kotona sellasta raparperimössöö, että pilkon raparperiä,lisään kaurahiutaleita ja laitan uuniin. Ja sitten jäähdyttyä vaniljakastiketta tai jätskiä(välillä vaihdan raparperin mansikkaan).Ja kuvatkin näkyy, mulla ei näkynyt tossa viimepostauksessa eka ja vikat kuvat :o

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/06/2011 / 21:18:59

      Testaa!:-) Huippuhyvää. Ja tuo sun kaurapaistos kera raparperin kuulostaa hyvältä – laitatko mitää muuta ku hiutaleita? Voita, jauhoja? Jotain paistosta haluisinkin kokeilla jätskin tai kermavaahdon kera, mmm.

      Hyvä! Ja hei eihän aiemmassa postauksessa olekaan kuin yksi kuva?

      Vastaa
  7. Marika /// 06/06/2011 / 13:06:19

    Hyvältä kuulostaa, kokeiluun! Kuinkahan kauan mehu säilyy pullotettuna…hmm. Ihana blogi sinulla, löysin sen vasta vähän aikaa sitten. Mukavaa kesän alkua!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 06/06/2011 / 13:44:03

      Kiitos!:–) Hmmm, enpä oikeastaan osaa tuohon vastata, kun mehu on tupannut katoamaan aina parin viikon kuluessa :- D ainakin säilyi noissa pakasterasioissa moitteetta jääkaapissa reilun viikon verran :- )

      Vastaa
  8. Iidu /// 06/06/2011 / 20:52:46

    Laitan siihen paistokseen myös voita ja sitten jos on, niin fariinisokeria/ruokokidesokeria , maun mukaan molempia, testaamalla sitten huomaa, että mikä on hyvä. Tein muuten kotona heti tuota juomaa, ja ai että kun oli hyvää !
    Niin ja tarkoitin siis tuota minun kesäkuuni- juttua, siinä siis ei näkynyt ne kuvat :—D.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 06/06/2011 / 20:56:32

      Ai okei, kuulostaapa hyvältä! Tuommoiseen multa löytyis ainekset valmiina kaapista, pitäis vaan jätskiä ostaa kaveriksi ;-)
      Hei ihana juttu, hyvä!:-D Se on ah-niin-herkullista.
      Ja noniin, selvisi siis tämäkin. Mikäköhän ihme niissä kuvissa on! Näkyyks ne nyt? :- O

      Vastaa
      • Iidu /// 07/06/2011 / 22:55:57

        Juu, nyt näkyy kuvatkin :-D. Oon huomannut saman ongelman muissakin indiedaysin blogeissa…

        Vastaa
        • ida365 ida365 /// 08/06/2011 / 08:49:35

          Hmh, onpa tyhmää! :-s infoa jatkossakin jos kuvat ei näy, niin saadaan laitettua viestiä eteenpäin?

          Vastaa
  9. Imann /// 07/06/2011 / 16:19:01

    uu namm! mä tykkään syödä raparperipiirakkaa ja riisi-raparperipuuroa, kokeile ihmeessä, tosi helppoja tehä ja niin maukkaita, varsinki toi piirakkaa vaniljajäden kaa ja puuro kanelin/sokerin ja maidon kaa c:

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 07/06/2011 / 20:19:55

      Uu nami, kuulostaapa riisiraparperipuurokin hyvältä! Sinnekö vaan pilkotaan raparperipaloja sekaan? :-) nami!

      Vastaa
  10. utasw /// 08/06/2011 / 23:13:44

    Pakko muuten sanoa, että vielä kun antaa litkun tiivistyä vuorokauden verran pullotettuna, niin maku voimistuu entisestään. Tein tuota samaa veljeni ylioppilasjuhliin ja oli ehdoton hitti, tullut monta kyselyä ohjeen perään! (:

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 08/06/2011 / 23:19:32

      Olet oikeassa! Paranee kyllä yön yli oltuaan, enpä sitä tajunnut mainitakaan. Ihana juttu että maistui, kiva jakaa ohjeita, jotka monen on helppo toteuttaa!:–) Jee!

      Vastaa
  11. mustaherukkamehu /// 02/07/2011 / 13:00:02

    Kiitti ohjeesta, olen tehnyt muuten samalla ohjeella, mutta raparperin tilalla olen käyttänyt mustaviinimarjapensaan lehtiä (pestynä ja valutettuna, noin 2 dl lehtiä / 3 litraa vettä). Täytyy kokeilla raparperilla, se kun näyttää viihtyvän meidän pihalla.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 02/07/2011 / 19:43:18

      Oo, tuliko hyvää?:-) Pitääpä pitää mielessä!

      Vastaa
  12. Minttu /// 03/07/2011 / 21:27:29

    Hihi, mulla on tuolla juuri vesi kiehumassa! en malta odottaa että pääsen maistamaan :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 03/07/2011 / 22:31:20

      Aiaii, hyvä valinta!;-)

      Vastaa
  13. Minttu /// 04/07/2011 / 16:24:21

    Piti vielä tulla kertomaan että tykkään tositosi paljon! Pitää hakea uusi satsi raparperiä anoppilasta pia n ;)

    Varmaan sopii, että nappaan tämän ohjeen oman blogini puolelle ja linkitän alkuperän :)

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 04/07/2011 / 20:07:28

      Toki sopii, ihanaa että olet pitänyt noin kovasti!:—)) hieno juttu!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.