365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

5

kesäkuu 2011

28

COMMENTS

sitruunainen raparperijuoma

Written by , Posted in Lifestyle, Ruoka

sitruunaraaste ja raparperit

Kuori tai raasta sitruuna

raparperipaloja

Pilko raparperit – voi pilkkoa pienemmiksikin, olin vähän laiska ja tein isoja paloja

kaikki ainekset

Kulhoon!

mm

Päälle kuumaa vettä ja sitruunasta puristettu mehu

mehu

Jäähtymisen jälkeen valmista siivilöitäväksi ja pullotettavaksi, mmm! Nautitaan kylmänä.

Herkullinen raparperijuoma syntyy litrasta raparperin paloja, neljästä – viidestä litrasta kiehuvaa vettä, puolesta kilosta sokeria ja yhden sitruunan raastetusta kuoresta ja puristetusta mehusta. Koska minun keittiössäni ei ole neljän litran kattilaa, eikä mitään ruoantekoon sopivaa ämpäriä, tein tuon kahdessä eri erässä, mutta ainesten jakaminen oli helppoa ja juomasta tuli kummassakin erässä huippuhyvää.

Kannattaa aloittaa sitruunan pesemisestä ja raastamisesta. Mikäli ei halua mehuunsa sitruunahippuja, voi sitruunan myös kuoria perunankuorimisveitsellä. Raparperi kannattaa paloitella parin sentin paloiksi ja laittaa isoon astiaan. Päälle kipataan sokeri ja sitruunan kuoret sekä lisätään  kiehuva vesi ja lopuksi vielä sitruunamehu. Siivilöi ja pullota vasta kun juoma on jäähtynyt! Jos et omista tyhjiä lasipulloja pullottamista varten (tai olet juuri passittanut poikaystävän viemään tyhjät pullot pois kotoa, kröhöm), onnistuu mehun säilöminen muutenkin – mulla oli mehua isohkoissa lasipurkeissa ja isossa pakasterasiassa, kun lasipulloja löytyi vain yksi ja kannujakin saman verran :–D Hätä keinot keksii!

Raparperista saa vaikka mitä muitakin herkkuja, ja ajattelinkin kehitellä jotain piirasta tai vastaavaa ensi viikolla, sillä mulla on pakkasessa loput  raparperinpalat pakastettuna. Onneksi kotikotona kasvaa tätäkin herkkua niin paljon, ettei äiti ehdi käyttää kaikkea! ;—)

/Edit. Parit kysymykset vielä; näkyykö kuvat normaalisti? Edellisen postauksen kuva ei ilmeisesti aukea kaikille, vai? Entäs tämän postauksen kuvat?

Lisää luettavaa:

28 Comments

  1. juuli
  2. SannaSofia
  3. Marie
  4. Iidu
  5. Marika
  6. Iidu
  7. mustaherukkamehu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.