herkullinen mansikkaraparperipaistos

lifestyle, ruoka
17 kommenttia

iltapala

Kesässä parasta on se, että voi huoletta rikkoa sääntöjä, koska nythän on hei kesä, eikä kukaan jaksa nipottaa. Siispä söinkin terveellisen iltapalan sijaan herkullista mansikkaraparperipaistosta vaniljajäätelön kera, nam nam!

Ohjeen keksin päästäni sen mukaan, mitä kaikkea kaapista löytyi. Kutakuinkin näin teet tämän uuniherkun yhdelle: leikkaa uuninkestävän mukin pohjalle tuoretta raparperiä (tai ota pakkasesta pieni kourallinen) ja laita sekaan pakastemansikoita (koska tämänvuotiset kotimaiset mansikat kuuluu vielä tässä vaiheessa kesää syödä tuoreena!) niin, että kuppi on ainakin puolillaan. Ripottele päälle fariinisokeria ja nypi toisessa kupissa pieneen määrään voita kaurahiutaleita (tai vaikka neljän viljan puurohiutaleita), vehnäjauhoa ja kanelia. Voi-jauho-mausteseos on hyvä, kun koostumus on sopivan mureneva. Uuniin ehkäpä kymmeneksi tai viideksitoista minuutiksi ja kaksisataa astetta on ihan hyvä – tosin jos käytät korkeampaa mukia, voi paistamiseen mennä pidempikin aika. Nautitaan ison vaniljajäätelöviipaleen kera kupin hieman jäähdyttyä!

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihana ohje!:) Tämmöiset ”mitä jääkapista löytyy”- ohjeet ovat ihan parhaita, harmi, etten itse oikein osaa soveltaa tällaisia:/

  1. Kokeilemalla oppii! Voihan esim. raparperin tilalle laittaa marjoja, tehdä tuosta marjapaistoksen tai sitten vaikka korvata omenoilla tai jotain! Kokeilee vaan just niitä, mitä kaapista löytyy, ei marjavalinnoilla kovin pahasti voi pieleen mennä! :-) ja kiitos!

 2. Nyt on pakko jakaa sun kanssa mun lemppari makeanhimo-herkku, joka myös onnistuu yleensä kaapista löytyvistä aineista! :D Eli mustikkajuttu, syvän lautasen/jonkunlaisen kipon pohjalle ensiksi maustamatonta jogurttia ja siihen päälle jäisiä mustikoita. Sitten toisessa astiassa sekoitetaan kaurahiutaleita ja fariinisokeria mittasuhteilla kaksi osaa kaurahiutaleita ja vähän alle yksi osa fariinisokeria (ite laitan yleensä desin hiutaleita ja vajaa puoli desiä sokeria, koska vedän tätä aika ison satsin kun sille päälle satun… plus tää on kaikista paras osa, sitä pitää olla paljon!). Sekoitus kipataan jäisten mustikoiden päälle, ja siitä sitten syödään lusikalla koukkaamalla kaikkien kerrosten läpi. :D

  Ei musta ainakaan reseptikirjan kirjoittajaksi olisi, tuli sen verran sekava selitys… haha

  1. Hahaa, et arvaa kuinka kauan muotoilin tuota omaa selostustani, ei enää tässä vaiheessa iltaa meinannut saada selkeää tekstiä, joten I FEEL YOU :-D

   Nami, kuulostaa herkulliselta! Aaiii vitsi, noi on kyllä just semmosia aineksia mitä multakin melko varmasti aina löytyis, pitääpä pitää mielessä;-) tonhan vois soveltaa uuniversioksi lisäämällä jauhoja ja rasvaa ja laittamalla mustikoiden kanssa uuniin paistoksena ja sit lisäämällä jugurtin päälle. Mm, kiitos tästä makeanhimoherkun jakamisesta! :- D

 3. Onks tää muuttunu ruokablogiksi?:D

  No ei vais, oot silti söpö.

  1. Joo! En oo koskaan kummemmin rajannut blogin sisältöä, joten täällä on just niitä juttuja, mitä mua millonkin huvittaa kirjoitella. :-)

 4. Hahahaaa, luin ensin otsikosta ”herkullinen makkararaparperipaistos” :D (ja näin kirjoitettuna se näyttää tosi kummalliselta, ulkomaalaiselle helppo ensisana suomeksi?)

  Mut näyttää ja vaikuttaa kyllä tosi hyvältä, pitäis varmaan taas ruveta tekemään itse herkkuja kaupasta ostamisen sijaan!

  1. No sehän olis varmaan herkullista:—D hahah, joo todellakin! Pikkuisen vaan noita konsonantteja peräkkäin.

   Kannattaa! :-) Kaupan herkut on kalliita ja niissä on turhia lisäaineita ja säilöntäaineita- tosin on jätskissäkin, mutta ihan kaikessa ei voi vetää nollatoleranssia. : -)

 5. ihanan kuulosta ja varmasti myös tosi hyvän makusta ♥ mustikkapaistos on mun kaikkien aikojen suosikki, mut kyllähän totakin vois kokeilla!

 6. Toimiipa muuten myös kesäaamun aamiaisena, tuli juuri testattua. Nam- oli todella hyvää :-) Kiitos reseptistä!

 7. Mä en ookkaan tajunnu laittaa tuota mukiin, hauska idea :—D. Ärsyttää kommentoida taas näissä merkeissä tänne, mutta kuva ei näy. Jos katsoo Indiedaysin etusivulta sitä postausluetteloa, niin kuva näkyy, muttei se täällä sitten näykään enää . Olenko ainoa, vai onko muillakin näitä ongelmia? Latasin uuden version mozillastakin, jos se olisi auttanut. Näköjään ei siltikään auttanut :-(.

  1. HÖH! Vitsi miten tylsää! Mä otan yhteyttä meidän tietotekniikkavelhoon, tosin en tiedä onko siitä hyötyä jos vika ei oo palvelimella tai sitten mun kuvissa…

   Tiiätkö muuten mitä! Mä latasin mozillan uusimman jokin aika sitten ja sen jälkeen en nähnyt kaikkia kuvia facbookissa :D luulin että se johtu just siitä uusimmasta päivityksestä, mutta enää en ookaan varma jos sä kerran latasit sen vasta nyt ja ennen sitäkään ei näkynyt? Höh:-(

   1. Oon ittekkin vähän ihmetellyt tätä, kun välillä kuvat näkyy ja välillä ei, mutta jos se sitten jossain vaiheessa korjaantuisi :-).