Superherkulliset suklaamuffinsit

lifestyle, ruoka
38 kommenttia

Tehtiin tänään ihan superhyviä suklaamuffinseja jälkkäriksi Miinan kanssa – kaikki meni nappiin, kerrankin! Yleensä ei olla vältytty katastrofeilta kun ollaan laitettu ruokaa yhdessä… :-D Hyvänä esimerkkinä ensimmäinen kakkupohjayrityksemme tammikuisille syntymäpäivillemme… se näytti tältä – tosin emme olleet vastuussa siitä kaksin, Juttakin oli mukana!

Untitled-1

01. Täydellisiä suklaamuffinseja – sisältä hivenen sitkeitä ja tahmeita, ulkoa pehmeitä ja päältä rapsakoita. Minusta ainakin parhaat suklaamuffinsit ovat pikkuisen sitkeitä, ei semmoista pehmoista mössöä!

02-03. Kaupoista löytyy harmillisen vähän paperisia muffinssivuokia ja mikäli ne ovat söpöjä, ne maksavat törkeän paljon. Ylemmät löysin Indiskasta puolisen vuotta sitten n. 3 eurolla, alemmat Åhlensilta 39 kruunua, eli reilu neljä euroa – passeliin hintaan molemmat siis. Mikäli olette törmänneet jossain söpöihin paperivuokiin, kertokaa mulle!

04. Muffinssiohje löytyi Jutalta saamastani lahjakirjasta. Ohje kuuluu pikkuisen sovellettuna näin:

ainekset:

vähän reilu 2 dl vehnäjauhoa
½ tl ruokasoodaa
½ dl kaakaojauhoa
225g taloussuklaata
85g pehmeää voita
3 munaa
vähän reilu 2dl sokeria
100g karkeaksi rouheeksi rouhittuja manteleita
(alkuperäisessä ohjeessa lukee saksanpähkinöitä, mutta lähikaupan mantelit oli paljon edullisempia, joskin kalliita nekin)

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta uunipellille 12-16 paperivuokaa.
2. Siivilöi jauhot, sooda ja kaakaojauhe yhteen kulhoon.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi suuressa kulhossa. Lisää taikinaan jauhoseos.
4. Sulata suklaa kattilassa ja sekoita siihen pehmentynyt voi. (Helpoiten tämä käy niin, että laitat levyn pois päältä heti, kun ekat suklaapalat alkavat sulaa. Kuuma metalli kyllä sulattaa suklaat loppuun – sekoita koko ajan, ettei seos pala tai jähmety!)
5. Lisää tasainen voisuklaamassa taikinaan. Kääntele mantelirouhe joukkoon.
6. Lusikoi vuokiin ja laita pari suklaarouhepalaa jokaisen muffinssin keskelle (kannattaa jättää puolilleen, kohosivat uunissa!) ja paista 20-30 minuuttia, kunnes muffinsseihin on muodostunut rapea kuori, mutta sisus on edelleen hieman kostea. Anna jäähtyä pikkuisen ja nauti jääkylmän maidon kanssa!

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Täällä lahdessa on ainakin tiimarissa semmoinen juhlaosasto jossa on paljon söpöjä muffinssivuokia (paperisia) :) varmasti voi kaikissa tiimaroissa

    Lähetetty iPonesta

    1. Ohhoh! Täytyypä tunnustaa, etten oo aikoihin käynyt Tiimarissa. Löytyyköhän sieltä tuommoisia suloisia, vanhanaikaisia, vai onko kaikki graafista kiemuraa?:-)

  2. oijoi jospa nää ois ne täydelliset :> ois jo aikakin, oon törmännyt liian moniin epähyviin! :—D mutta kuulostaa lupaavalta!

    1. Nää on, kunhan et vaan paista kuiviksi! Keskelle kantsii myös laittaa pala suklaata sydämeksi ;-)

  3. Voi kun on suloisia nuo vaaleanpunakukikkaat muffinivuoat! Enpä olisi aavistanut, että Indiskasta löytää sellaisiakin.
    Minun mielestä parhaissa suklaamuffineissa kuuluu lisäksi olla sellaisia huomattavan kokoisia suklaasattumia joukossa!

    1. Eikö olekkin! HITSI VIE, postaus oli aluksi vähän eri tavoin aseteltu ja tiedot meni juuri väärin – turkoosit Indiskan, vaaleanpunaiset Åhlensin!

      Ja jep, noissa olikin, tai laitettiin parit suklaapalat jokaiseen sisälle :- )

      1. Täytyy silti pitää silmänsä auki muffinivuokienkin varalta, jos tulee Indiskassa poikettua.

        No niinhän tuossa ohjeessa tosiaan selvästi lukeekin, kunhan vain katsoisi tarkasti, hih :-)

  4. Voi ei, olin justiinsa kaverilla syömässä mansikkajuustokakkua ja nyt alko tekemään mieli muffinsseja. Miksei koskaan tee mieli vaikkapa lenkille, vaan aina vaan haikailee herkkujen perään :(

  5. Muistaakseni ne on semmosii sulosia, vissiinki myös vanhanaikasia ja jotkut ”lapsellisia” :) kannattaa tsekata! Ei ollu muistaakseni edes hurjan hinnakkaita!

  6. i translated the page to english..does ”dl” mean cup? so a little over 2 cups of wheat flour?

    they look soooo good by the way, i’m trying to make them soon :D

      1. oh! thanks for that :)

        also, what does kaakaojauhoa, voisuklaamassa, mantelirouhe, vuokiin, and suklaarouhepalaa mean?

        sorry but google translate isn’t translating all the words :(

        1. Oh yes, it really isn’t! :-D
          Kaakaojauhoa: cocoa
          voisuklaamassa: butter chocolate mix
          mantelirouhe: chopped almond
          suklaarouhepalaa: chopped chocolate

          Hope that helps!:-D

  7. Jos tulet Helsinkiin päin niin Kampin kauppakeskuksessa on uudehko liike nimeltä Cruel Age Home, jossa myydään kaikkea kodin ”krääsästä” koirienvaatteisiin. Siellä on paljon kaikkea söpöä sisustustavaraa ja myöskin värikkäitä ja söpöjä muffinssivuokia! Eivätkä muistaakseni olleet hinnalla pilattuja =D

  8. Hei,kokeilempa heti!samaa mieltä, muffinssien on ehdottomasti oltava sitkeitä.Se sun viimekertanen salaattiresepti oli ihan ykkönen ;)

  9. tein tänään noita! nää on oikeesti ehkä parhaita muffinseja mitä oon ikinä syönyt. juuri sopivan rapsakoita pinnalta, mutta sisältä silti ihanan sitkeitä! kiitos ohjeesta :)

  10. mm. Stokkalla on super söpöjä paperivuokia! Mie laitan aina nuo paperivuoat vielä muffinssinpellille, niin niistä ei tule sellaisia leveitä ja lässähtäneitä. Tässä on mun luottoresepti, jota muokkaan eri suklailla ja marjoilla. Todellisena herkkusuuna teen tietenkin vielä kuorrutteen päälle :P

    Suklaaraemuffinssit:
    8 muffinia

    100g pehmeää margariinia
    1 dl hienoasokeria
    2 isoa kananmunaa
    2 dl vehnäjauhoja
    1,5 tl leivinjauhetta
    1 dl tummia suklaarakeita

    1. Kuumenna uuni 190 asteeseen ja aseta 8 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin.
    2. Pane margariini, sokeri, munat ja jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon suklaarakeet ja siirrä taikina paperivuokiin melkein täyteen.
    3. Paista muffinsseja esilämmitetyssä uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne kohoavat hyvin ja ovat kullanruskeita. Siirrä ritilälle jäähtymään.

    1. Namii, kuulostaa superhyviltä! Tuleeko noista sitkeitä vai semmoisia höttösiä?;-)
      JA hei kuule, mä oon nähnyt Stockalla vaan semmosia tiikeri-ja seepramuffinivuokia, ja niille en ainakaan syty!:-O Onkohan sinne tullut uusia?

      1. Niistä tulee sellaisia meheviä, kun pitää 20min. ;) Stockalla oon nähny kans noita seepra ja tiikeri-kuvioisia, mutta myös Muumi-aiheisia ja kukkasten tapaisia. Tykkään ite sellaisista iiisoista paperivuo’ista :P

        1. Hihii, selväpyy!:-D Muumit oli ihan söpöjä, mutta niistä kukallisista en ihan hirveästi innostunut, tykkään näemmä enemmän tuommoisista hmmm… vintage-henkisistä,kuten nuo vaaleanpunaiset! Jos joskus leivon lahjaksi muffinseja niin nuo muumit ois bueno!:-D kiitti vinkistä!

  11. Ihan nyt asian vierestä, mutta millä ohjelmalla muokkaat kuviasi? Ovat kivoja :)

  12. Tuollasia söpöjä muffinssivuokia löytyy ainakin manskun ja bulevardin kulmassa olevasta Clas Ohlsonista! Just viime sunnuntaina satuin huomaamaan. :)