Helppo kampaustutoriaali

kauneus
30 kommenttia

Kuten aiemmin höpisinkin, niin nyt olisi luvassa ihka ensimmäinen kampaustutoriaalini! Pääsin mukaan Indiedaysin ja OBH Nordican kampanjaan, jossa minulle, Hannalle ja Iinalle opastettiin kampaustentekoa OBH Nordican Artist -sarjan muotoilulaitteiden avulla. Kampausten teossa opasti Laura Hast Il Diamante -kampaamosta.

Koska en ole mitenkään kovin ansioitunut hiustenlaittaja, päätettiin tehdä jotain melko yksinkertaista ja helppoa. Iina ja Hanna saivat kauniit kiharakampaukset, joten se vaihtoehto unohdettiin minun kohdallani. Ehkä ihan hyvä, sillä vaikka osaankin tehdä kiharat kiharrussauvalla, niin en suoriutuisi Iinalle tehdyistä suoristusrautakiharoista!:-D Aion kyllä opetella, sillä saimme Lauralta pari hyvää vinkkiä.

kiharaa

Aluksi testasimme, millaiset kiharat saisi aikaan OBH Nordica Artist Beach Curls -lämpökihartimella. Minun hiuksiini syntyi hyvin pientä ja tiukkaa kiharaa noin pieniä hiusosioita käyttämällä. Näyttäisi varmaan kreisikoolilta kun pää olisi täynnä tuollaista pientä kikkaraa, pitää joskus testata! Aikaavievää puuhaa tuo tosin on, kun kiharat pitää tehdä niin pienillä hiusosioilla.

HAIR TUTORIAL 1 A

1. Tässä kiharrellaan Beach Curls-raudalla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: kiharrin lähelle hiuksen tyveä ja sitten pyörittelemään suortuvaa raudan ympärille. Pidetään muutamien sekuntien ajan ja päästetään irti, voilà!

2. Jos tarkasti katsoo, kuvista näkee, ettei tuo lämpökiharrin ole täysin pyöreä, vaan vähän kulmikas oikeastaan – siten kiharoista tulee noin napakoita!

Mutta koska puhe oli helposta kampauksesta ja koko pään kihara-look ei tullut kysymykseen, päätettiin unohtaa tiukat kiharat ja kokeilla OBH Nordica Artist Wave Maker -lainerautaa, joka oli minulle entuudestaan täysin tuntematon kapistus. Ai vitsit miten ihanat laineet sillä saakaan aikaiseksi – ja vieläpä superhelposti! Nyt varmaan arvaattekin, miten ja millä taioin nämä laineet ;-)

HAIR TUTORIAL 1 B

3. Minäkin osaan!!! Tosin poltin kyllä sormeni. Onneksi noiden laitteiden mukana tulee puuvillahanska, se on melkoisen kätevä :- D

4. Artist-sarjan Wave Maker -lainerauta testissä! Toimii kuin kreppirauta, mutta jälki on hivenen hienostuneempaa. Laineet syntyvät yllättävän nopeasti, sillä kiharrettava hiusosio voi olla melkoisen leveäkin. Lämpöä on mahdollista säätää 100-180 asteen välillä, minulle kiharat tehtiin 160 asteella.

HAIR TUTORIAL 1 C

5. Wave Maker toimii siis kuten kreppirauta, eli valitaan leveähkö osio, joka kiharretaan (taivutellaan? laineutetaan? lainehditaan? taitellaan?) useammassa osassa tyvestä latvaan. Ihanan yksinkertaista ja helppoa, tässä ei voi mennä pieleen! Kihartaminen (jep, käytän sitä nyt tässäkin yhteydessä, en keksi parempaa sanaa tähän hätään) kannattaa tehdä osioissa siten, että nostaa osan hiuksista pinnillä ylös ja aloittaa alimmista hiuksista.

6. Kampausta varten takaraivolle kiinnitettiin suurin osa hiuksista pienelle nutturalle. Nutturalle tulevia hiuksia ei tarvitse kihartaa, mutta niitä voi halutessaan tupeerata hieman, jotta nutturasta tulee muhkea. Sen jälkeen päälle jäävät hiukset kiharretaan.

laineita

Jos nuttura meinaa jäädä pieneksi, voi hiukset kihartaa kauttaaltaan, sillä siten nutturasta saa muhkeamman.

HAIR TUTORIAL 2 A

7. Kun kaikki osiot on kiharrettu laineraudan avulla, aletaan niitä kiinnittää nutturan päälle. Tyyli on aika vapaa ja nutturakin saa olla minkälainen sykerö tahansa, sillä ei ole juurikaan väliä. Kannattaa aloittaa hiusten kiinnittäminen takaa, jotta etuhiukset ja kasvoja lähellä olevat hiukset jäisivät viimeiseksi. Näin kampaus onnistuu helpoiten. Apuna kantsii käyttää peiliä, jotta näkee, miten hiukset asettuvat!

8. Kun kaikki osiot on kiinnitetty, viimeistellään kampaus hiuslakalla. Aluksi voi suihkia vähän kevyesti pitävää lakkaa ja asetella suortuvia paikoilleen sormin. Kun kampaus näyttää hyvältä, suihkutetaan kovemman pidon antavaa lakkaa.

 

Ja lopputuloksena yksinkertainen, mutta kiinnostava kampaus!

19

18

17

Hih, mitäs tykkäsitte? Omasta mielestäni tuo kampaus sopii hyvin tyyliini ja mielestäni se menisi hyvin juhlakampauksestakin. Ja jopa minun kaltaiseni rähmäkäpälä osaa tehdä sen itselleen peilin ja pinnikasan avulla!

Indiedaysin ja OBH Nordican kampanjasivulta löytyy valmiiden kampausten lisäksi myös mitä mainion kilpailu. Pääpalkinnon voittaja pääsee ystävänsä kanssa Helsinkiin stailattavaksi ja saa kaverinsa kanssa kotiinviemisiksi OBH Nordica Artist -tuotepaketin. Pääpalkinto on yhteisarvoltaan huikeat 520euroa, joten suosittelen osallistumaan! Ja vaikkei sattuisi pääpalkintoa nappaamaan, on mahdollisuus voittaa itselleen OBH Nordica Artist -tuotepaketti, sillä niitä jaetaan pääpalkinnon lisäksi kaksi kappaletta. Käykää osallistumassa ja kertomassa mitkä kaksi muotoilulaitetta te haluaisitte voittaa! Olen ihan supertohkeissani noista kihartimista, suosittelen tutustumaan :–)

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihana!! Mä oon kans ihan tumpelo hiusten kanssa, mut tuo näyttää jo suht yksinkertaselta, ehkä mäkin osaisin.

  1. Hih, kiitos!:–) Ja joo, tuo on kyllä helppo, olen innoissani että opin tuon, sillä aion hyödyntää tuota tekniikkaa jatkossakin :- )

 2. oi oi ! ihanat nuo laineet ja lainenuttura! oon jo pitkään miettiny millä ilveellä saisin just tuommoiset laineet taiottua, nytpä taidan tietää keinon :—–)

  1. Eikö!! :–D Olen itsekin innoissani, sillä kyseinen laine-look näyttää mun silmään tosi kivalta, ai eTTÄ!!

 3. kampaus on kyllä just sun tyyliä!

  voi, tuo paita on kyllä niin ihana, kuolasin sitä jo edellisessä postauksessa. mistähän löytäisin itselleni tuollaisen?

 4. oijoi, tuo lainerauta hyppäsi heti joululahjalistan kärkeen, rakastan lainekiharoita hiuksissa ja jos ne voi aikaansaada noin helposti niiin kiitos! normaalisti hiukseni on semmoinen vallaton puolikihara, mukavampi jos sen saa kokonaan laineille! :D

  ja näytät muuten ihan mielettömän kauniilta noissa nutturakuvissa :)

  1. Älä muuta sano!:–D Ihan sama juttu, tällä tehdyt kiharat pysyy mulla ainakin vieläpä kaksi päivää, vaikken laittas muuta ku lämpösuojaa!:-) Kivaa että tästä oli iloa, jee!

   Hih ja voi kiitos, ihanasti sanottu :’-)

 5. on kyllä nätti ! ja sopii sulle tosi hyvin :- ) eikä huono vinkki näin parturi-kampaaja opiskelijallekaan jos asiakas ei halua niin tiptop nutturaa ! oivoi olipas tää kiva

  1. Hihii, voi kiitos ihana! :’–) Jep, tiptop nutturat on ihania, mutta eivät sovi kaikkiin tilaisuuksiin nekään, hih!

 6. Kiva, ajattelin tänään soveltaa tätä tekniikkaa, jos onskaa ;) Kuinka monta pinniä tohon meni? :)

  1. Oo, ihanaa! Ota kuvaa lopputuloksesta, jos tulee mieleinen?:-) Hmm, veikkaisin että parikymmentä!:-D aika monta kummiskin!

 7. aa… äidillä on kaapissa jo monen monta vuotta pölyyntynyt juuri tuollainen wave maker, kun ei olekaan ollut käyttöä lyhkäseen tukkaansa : D taidankin pyytää jos saisin sen itselleni… khihm

 8. Hei Ida,

  Olen blogisi kautta innostunut tekemään sellaisia arkisia yksinkertaisia kampauksia, mietin jos sinulla vielä sattuisi olemaan takataskussa joitakin kampauksia joiden tekoon ei tarvita muuta kuin: muotoiluainetta, pinnejä, hiusharja, ja ponnareita?
  Omistan myös kaikenlaisia rautoja, mutta olen vähän liian laiska käyttääkseni niitä päivittäin. Olen rakastunut erilaisiin ”letti kampauksiiin”… olisi kiva jos jaksaisit tehdä jonkun tyyppisen postauksen muutamasta tälläisestä kampauksesta! :)

  1. Oi että, aika kivaa!:-D Ihanaa, että olen surkeana hiustenlaittajana innostanut ;-)

   Joo hei, tuo on tosi hyvä idis! :-) Tulossa on!