NAKED TRUTH

kauneus
34 kommenttia

IDA naked truth ida

Minä, ilman meikkiä, hiukset juuri harjattuina suihkun jäljiltä. Tämä on vastine Tyyliä Metsästämässä -Veeran heittämään haasteeseen:

 

”Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos.”

 

Veera kirjotti hyvän postauksen valolloillaan olevista kauneusihanteista ja virheettömyyden ihannoimisesta. Minusta on surullista bongailla blogien kommenttibokseista kommentteja, joissa tartutaan julmasti toisten ihmisten ”virheisiin”. En ymmärrä, kuka kokee, että on oikeutettu arvostelemaan toisen ihmisen ulkonäköä kommenttiboksissa anonyymiyden turvin. Meistä kukaan ei ole täydellinen, eikä se, että ”itsehän olet asettanut itsesi arvosteltavaksi kun kerran kirjoitat blogia”, ole mikään peruste toisen ihmisen ulkonäön arvosteluun. Jokainen ajatelkoot mielessään mitä ajattelee, mutta se,  mitä kirjoittaa toiselle, on asia erikseen.

Nykyisin oma ihoni on suhteellisen hyvässä kunnossa ja myönnänkin, etten varmasti olisi osallistunut tähän haasteeseen joskus nuorempana, epävarmempana ja huonoihoisempana. Minulla on ollut ”lievä akne” koko nuoruuteni, eikä se vieläkään ole kaikonnut täysin. Onneksi olen saanut apua vaivaan, joka pilaa helposti koko päivän. Nykyisin kasvoni ovat lähinnä punoittavat ja herkät, näppyjäkin on. Etenkin nyt talvea kohti mentäessä iho huononee kun se reagoi tuuleen, kylmyyteen, hankaavaan kaulahuiviin ja kuivaan sisäilmaan. Ilman meikkiä ihoni kiiltelee ja kulmani ovat luonnostaan varsin vaaleat.

Vaikka tämän haasteen takana oleva pointti on hyvä ja toteutukset ovat olleet loistavia, aloin kuitenkin miettiä erästä Veeran blogiin jätettyä kommenttia, se menee näin:

 

”Mietin vain, että eihän tämä kampanja vaan käänny itseään vastaan. Idea on hyvä, ja sinun postauksesi hieno ja puhutteleva, mutta tuo Indiedaysin etusivu tällä hetkellä – no, minun peilissäni ei varsinaisesti näytä aamulla ihan tuolta. Meille lukijoille ei hittoakaan kuulu, jos joku käyttää tekoripsiä, itseruskettavaa, kestovärjäyksiä, valkaisee hampaitaan jne. Kuitenkin se, että se mitä sanotaan “alastomaksi totuudeksi” näyttäisi olevan täällä blogimaailmassa melko virheetön, on itse asiassa minusta kenties vieläkin vaarallisempaa kuin ne valikoidut, edustavat nätteyskuvat. Ne nuoret, epävarmat tytöt – niistähän me kaikki oltiin niin huolissamme – ehkä katsovat tämän jälkeen sitä aamuista naamaansa entistäkin kriittisemmin? Toisaalta henk. koht. toivon nuorille ja vanhemmillekin tytöille semmoista itsevarmuutta ja arvokkuutta, että kun joku urpo sanoo jotain ilkeää, sen osaa katsoa sen sanojan virheeksi eikä omakseen.”  

 

Toivon todella, että jokainen, joka lukee blogeja, omaa jonkinlaisen arvostelukyvyn. En arvostele niitä, joille oma luonnollisuus on hiustenpidennyksiä, ripsenpidennyksiä, tekokynsiä, täytettä huulissa ja rinnoissa sekä muita kestotoimenpiteitä oman kauneutensa eteen, mutta täytyy ymmärtää, että nuo ovat jokaisen omia valintoja. Lisäkkeet ja pidennykset eivät ole minun juttu, mutta ymmärrän että monelle ne ovat – ehkä ne lisäävät itsetuntoa siinä määrin, että oman meikittömän naaman katsominen on helpompaa. Minä en kokisi itseäni luonnolliseksi, jos minulla olisi ripsenpidennykset tai vaikkapa täytettä huulissa. Silloin tällöin tosin värjäilen kulmiani, koska se helpottaa arkirutiineja huomattavasti – en kuitenkaan koe, että se olisi itselleni sama asia kuin semipysyvät tekoripset, mutta ehostamista sekin. Täytyy myös muistaa, ettei kaikkien tavoite olekaan näyttää luonnolliselta. On kuitenkin hyvä muistaa, että nekin, joilla on pidennyksiä ja lisäkkeitä, näyttäisivät eriltä ne pois ottaessaan, aivan kuten ihmiset näyttävät eriltä ilman meikkiä tai ilman photoshopilla tehtyjä hienosäätöjä.

Millaisia ajatuksia tämä Naked Truth -kampanja herättää teissä? Oletteko te uskaltautuneet postaamaan meikittömän kuvanne blogiin tai vaikka facebookiin? Haastan teidät ottamaan osaa omalla meikittömällä kuvallanne, jos ette ole sitä vielä tehneet :-)

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mun mielestä tää on tosi hieno ja hyödyllinen kampanja ja toivoisinkin, että mahdollisimman moni bloggaaja vastaisi haasteeseen! :)

  Ps. oot tosi kaunis ilman meikkiäkin ja muutenkin sulla on hirmusen ihana blogi! :)

  1. Kiitos, ihana kuulla!

   Ja mustakin on ihan mieletöntä miten moni tähän on jo vastannut, toivottavasti moni lähtee vielä mukaan :- )

 2. En olisi uskonut sinun osallistuvan tähän kun juuri kerroit, miten olet tarkka meikistäsi ja siksi meikkasit itse itsesi Marimekkojuttuun jne, yhteenvetona ajattelin että meikkisi olisi sinulle liian pyhä asia pois pestäväksi.
  Yllätyin kuitenkin todella positiivisesti tästä postauksestasi ja siitä että otit kantaa noihin tempauksenne herättämiin huomoihinkin. Ihana sinä ja myös erittäin söpö ja kaunis sinä kuvassa.

  1. hei vitsit, olipa loistava kommentti! kiitos:-) minusta on kivaa että kommentoit, koska en ajatellut että aiemmasta kirjoituksestani olisi saanut tuon kuvan. meikkaan mielestäni aika luonnollisesti, mutta toisaalta vaalean hipäni takia ero naturelliin lookiin on aika suuri. aiemmassa postauksessa oli kyse ehkä enemmänkin siitä, että mut on pari kertaa meikattu NIIN eri näköiseksi, että olo ei ole tuntunut omalta. Olo on paljon enemmän oma ilman meikkiä kuin vääränlaisessa meikissä :–)

   Ja vitsit, kiitos vielä kehuista, kiltti :-)

 3. Mulla on kanssa vähän samanlaisia ajatuksia kuin tuolla Veeran blogiin kommentoineella… Vaikka niitä ripsien- tai hiustenpidennyksiä ei edes olisikaan, niin bloggaajat kyllä tietää miten itsestä saa hyvän kuvan. Mikä on paras kuvakulma, valaistus ja jne, ettei näy tummat silmänaluset tai punaisena helottavat nenänpielet. Se ”naked truth” ei välttämättä olekaan se blogiin laitettu kuva meikittömistä kasvoista, eikä kaikki niistä tuhannista lukijoista välttämättä ymmärrä sitä.

  MUTTA. En tiedä ajattelenko asiaa liian negatiivisesti – ongelma saattaakin olla minussa: ”No en mä kyllä tolta näytä kun oon heränny aamuviideltä töihin”. Koko tempauksen idea ei kuitenkaan ole se, että kuka näyttää näteimmältä ilman meikkiä, vaan se, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Välillä tuntuu, että itsellä on vielä pitkä matka siihen, mutta baby steps, baby steps!:)
  Heikkoina aikoina olen haaveillut ripsienpidennyksistä (ja googlaillut jopa isommista toimenpiteistä, ei tosiaan ylpeimpiä hetkiäni), mutta tiedän, etten tule niitä ottamaan. Näyttäisin varmasti paremmalta ja näin, mutta sitten musta tuntuisi, ettei ne olisi mun oikeat kasvot ja ne oikeat kasvot mä haluan oppia hyväksymään. Vaikka päivällä meikkaisinkin pienet silmäni isommiksi ja piilottaisin näpyt, niin haluan illalla katsoa puhtaita kasvojani peilistä ja ajatella, että ”tämä olen minä ja näin on hyvä”. Ja no, tietysti keksin myös niille sadoille ja tuhansille (!) euroille parempaakin käyttöä kuin _ripsienpidennykset_ ;)

  Miksi itse peiliin katsoessa näkee niin paljon kaikkea sellaista, mikä on pielessä, kun taas KAIKKI muut tytöt on aina kauniita? Vaikka suurin osa niistäkin varmaan ajattelee ihan samalla tavalla?

  1. Voi beibi, minun on ulkopuolisena superhelppo todeta tämä, mutta siis: en ymmärrä alkuunkaan, miksi olet moisia googlaillut, voi beibi:-(<3 Sinä olet supernätti!

   Mutta siis totta, onhan kuvakulmilla ja valoilla ja kaikella helppo "muokata" sitä miltä kuvassa näyttää, mutta toisaalta, eihän tässä tosiaan ollut ideana ottaa itsestään tarkoituksella RUMAA kuvaa, vaan luonnollinen, meikitön ja photaroimaton kuva. Mielestäni se on onneksi toteutunut hyvin. Bloggaajistakin löytyy niin erinäköistä porukkaa, että olen nähnyt vaikka minkälaisia toteutuksia!

   Ja jep, tiedän tismalleen mitä tarkoitat tuolla, että illalla on kiva nähdä omat, meikittömät kasvot, vaikka meikillä kikkailisikin jotain:-) Kaikki me ollaan itsemme pahimpia kriitikoita!!

    1. Haha joo totta, ei tää mikään rumuuskilpailukaan ole ;) Mutta pakko sanoa, että musta on ollu ihanaa nähdä joissakin kuvissa jopa niitä näppyjä ja tummia silmänalusia! :D
     Googlailut oli onneksi vain niiden pahimpien teinivuosien aikaan, mutta kertoo myös kyllä siitä miten paljon paineita nuorilla tytöillä on näyttää hyvältä. Siksi tää Veeran kampanja onkin aika mahtava kaikista ripsienpidennyksistä huolimatta :) Ja kiitos ihanista sanoista myös<33

     1. Totta!:-D Ja siis olishan munkin näpyistä saanut vaikka mitä irvokasta lähikuvaa jos olisi halunnut, mutta onneksi ne eivät kokonaiskuvassa erotu tällä hetkellä, kun iho on ollut ihan ok kunnossa. :-)

      Ja joo, voi ei, onneksi et sentään enää! Tuntuu tosi kurjalta, vaikka oon minäkin ollut joskus tosi epävarma ulkonäöstäni ja vartalostani ja miettinyt ties mitä kauheuksia puolitosissani. Surkeeta:-(

 4. Oot kyllä mielettömän söpö ilman meikkiäkin!<3 Ja tosi tärkeä ja ihana tämä postaus, itsekin postaan kuvan tästä nassusta meikittömänä blogiin kunhan vaan pesen meikit :D

 5. Voi ida, oot nätti ilman meikin häivääkään, vaikka pakko myöntää, että kovin erilaiselta sä näytit ensivilkaisulla! ja hyvin kirjoitit jälleen, vaikka itse en osaisi ruveta itseäni keinotekoisesti kaunistamaan, niin kyllä se on jokaisen ihan oma valinta :)

  Täytynee osallistua, sillä mulle tää ”alaston totuus” on jotenkin niin arkipäivää. Ripsarin sutiminen noihin ripsentynkiin on mulle suorastaan juhlarituaali, niin harvoin sitä tulee harrastettua ja hiusten suhteen oon melkeinpä vielä laiskempi kuin meikin.

  1. Voi ihana, kiitos!!<3 ja kuule, tiedän että olet oikein nätti ilman meikin häivää, sulla on niin naturelli look usein että siitä ei voi erehtyä :-)

   Ja heh, totta, en ajatellutkaan! Itselle tuo on niin arkinen nassu, mutta toki siitä puuttuu kulmat ja ripset ja iho on paljon epätasaisempi. Usein mulla on vielä huulipunaakin, että… :-D

 6. Voi miten suloinen oot ilman meikkiä! Tää on mun mielestä paras bloggaajien oma kampanja pitkään aikaan. Itsekin aion tänään tähän sonnustautua. Mä oon samaa mieltä siitä että on jokaisen oma asia käyttääkö 1,5 kg pakkelia naamassa vai ei, mutta on edes yksi henkilö (minä itse, pahin vastustajamme) kuka tietää minkälainen on ilman mitään ylimääräisiä ehostuksia, lisäkkeitä ja korostusta. Kaikki me vaan ihmisiä ollaan eikä omaa ulkomuotoa sais hävetä! :)

  1. Voi kiitos Ina, ihanasti sanottu!

   Ja joo, olen samaa mieltä, tällä on hyvä tarkoitus :-) Ja hienoa että lähdet mukaan, hyviä ajatuksia!

 7. niin no näytät kyllä ihan erilaiselta kuin meikattuna mutta tolleeen naked jotenki tosi freshh!! miten muuten pääsit eroon siitä nuoruus iän lievästä aknesta, tai siiis miten sait ihoa parempaan suuntaan? itsellä sama tilanne ja välillä iho näytttää lähes virheettömältä ilman meikkiäkin mutta välillä siltä että haluais hautautua kaulahuivin alle.. niin että olisko sulla mitään vinkkejä sellaisen ehkä kokeneena? :-)

  1. Hahaa, kiitos!:-D Mun kulmat ainakin ovat meikattuina niin hallitsevat, että ehkä se tekee suurimman eron? :-)

   Mutta joo, siis yhäkin mulla on näppyjä, ei vaan niin paljon mitä joskus aiemmin. Pillerit ovat auttaneet ihan sikana, söin sellaista ihoon vaikuttavaa pillerimerkkiä kolmisen vuotta ja nyt oon siirtynyt sellaiseen ”kevyempään”, mutta iho on silti ihan hyvässä kunnossa. Eli noista hormooneista se suurin apu selvästi oli. Lisäksi oon saanut kaiken maailman voiteita ja liuoksia ihotautilääkäriltä – suosittelen käymään sellaisen puheilla!:-) roacuttanit ja muut megavahvat lääkkeet eivät todellakaan ole ainoa vaihtoehto, vaikka niitä tarjotaan tosi helposti :- O

   1. ehkä ne kulmat oliki aika hallitseva tekijä :-D kaikki aina puhuu että ”joo käyt vaa ostaa jotai e-pillereitä apteekist ku netis luki ett ne auttaa” :/ mut joo ehkä vois iteki koikeilla lopulta ku noi kaveritki on jo……….. muute tarviiks niihin reseptii ja paljonko suunnilleen maksaa? :-)

    1. Sun tarvii mennä lääkärin puheille, usein tollaiset jutut järjestyy nuorille koulun kautta :-) saat sieltä sitten reseptin jos ne katsoo että pillerit olis hyvä hoitomuoto. Hinnat riippuu ihan merkistä, 15-40€ on mun omat maksaneet.

 8. siis tää koko naked truth-juttu on oikeesti niin paskaa, siis et jee tehdään jotain hyvää, näytetään ettei bloggaajat oo mitään supersankareita. pistää miettimään enemmänkin onkohan ne bloggaajat itse jotka on asettaneet itsensä tällaselle jalustalle.

  1. Tässä oli kyse siitä, miten nykypäivän kauneusihanne on aika vinksahtanut, kun luonnollisuutta ja pieniä virheitä peitellään hulluna. Blogeihin tämä taasen liittyy juuri niin, että blogiin valitaan usein itsestä ne virheettömät kuvat, joten on välillä hyvä muistuttaa, ettei se ole koko totuus. :- ) Olet tainnut ottaa koko jutun vähän turhan kärkkäästi.

 9. Miun mielestä on hyvä asia, että tämä asia on otettu puheeksi. Opiskelen yhteisöpedagogiksi ja tulevaisuudessa tulen todennäköisesti työskentelemään just semmosen ikäryhmän kanssa kenellä on yleensä ne suurimmat ulkonäköpaineet. Koulussakin ollaan monet kerrat tästä asiasta juteltu että miten nuoret saa niin väärän käsityksen kaikista mainoksista ja kuvista, joita osaa on muokattu aika paljonkin.

  Ja osallistuin tottakai omassa blogissa, vaikka oonkin niin laiska meikkaaja että harvemmassa on semmoset kuvat jossa sitä meikkiä on :D

  1. Jep, eikö! Ja koen, että blogitkin osaltaan saattavat lisätä tuota väärää käsitystä, siksi tämä oli kiva tempaus.

   Ja jee, hyvä!! Niin sitä pitää.

 10. itekki julkaisin juuri blogissani meikittömän kuvan ja munkin mielestä ois kiva nähdä mahollisimman monessa blogissa näitä :) ! oot tosi nätti myös ilman meikkiä ! :3

 11. Aivan valtavan nätti noin meikittömänä. Lisää tälläisiä kuvia

 12. you look so good without makeup, (to be honest, i was drawn to this picture because it really reminded me of kate moss) and i definitely think you should wear less make up!! not sure if the guy who wakes up next to you is luckier because he spent the night with you or that she gets to wake up with you as the first thing that he sees. you look hot
  have a nice day:)
  Mike