Half frame -kuvaformaatti

lifestyle, muoti
8 kommenttia

Olen saanut Plastic Camerasin kautta kyselyitä Golden Half -filmikameroistamme ja niiden jännittävästä ”half frame” -kuvaformaatista. Ajattelin että voisin avata asiaa pikkuisen täällä blogin puolella, kun tämä ei taida olla kovin tuttu juttu. :-)

Half frame -mode tarkoittaa käytännössä sitä, että kun laitat kameraan filmirullan jolla voi ottaa 24 kuvaa, saat kuvia kehittäessäsi tuplamäärän kuvia, eli 48 kappaletta. Paperikuvia saat 24, mutta jokaisessa niistä on vierekkäin kaksi pystykkäistä kuvaa, eli käytännössä kuvia on 48 erilaista. Laukaisinnappia painamalla kamera ottaa yhden kuvan, eli samalle paperille  tulostuu kaksi kuvaa jotka on otettu joko samalla hetkellä tai sitten vaikka monen päivän erolla ihan eri tilanteissa. Filmillä ei siis ole merkitystä sen suhteen, että valmiissa kuvassa on kaksi kuvaa vierekkäin. Tämä on kameraan liittyvä ominaisuus tämä ”half frame”.

Muun muassa meidän Golden Half -kameroissa on tämä erikoisuus – ja mun tekis mieli ostaa itsellenikin tämä kamera kun näin kaikki Lauran ottamat kuvat, ääks :-D Monta filmikameraa yhteen kotiin on liikaa….? Myös meiltä löytyvällä Diana Minillä voi ottaa half frame-kuvia. Diana Minissä voi siis ennen filmin laittoa valita, kuvaako filmin täyteen neliönmallisia kuvia vaiko tuplamäärän half frame -formaatilla. Melkoisen kätevää! Kun kuvia tulee kaksi vierekkäin, voi toimia ovelasti ja räpsiä kuvia kollaasityylillä niin, että tietää valmiiden kuvien sopivan yhteen, tai sitten vain räpsiä menemään ja odottaa jännityksellä millaisia kuvakomboja kehitetyissä kuvissa onkaan.

golden half half frame plastic cameras

plastic cameras filmikamerat suomi

golden half kamera

mosa

kukka

laura ja mossi golden half

kaikki kuvat: Laura / Plasticcameras.fi
Kuvat otettu Golden Half ”Green Trees” -filmikameralla käyttäen Golden Halfin paketissa mukana tullutta filmiä


Plastic Cameras löytyy myös Facebookissa, meistä saa tykätä! <3 

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. tää on aika tosi kiva! ei oo ennen tullut vastaan, mä jäin vähän jälkeen kaikista lomography-asioista sen jälkeen kun tutustuin ja jämähdin filmijärkkäreihin. filmikuvaus on niin kallista, ettei hirveesti jaksa ottaa riskiä et miten uuden kameran kanssa oppii toimimaan, mut tää kyllä kiinnostais! mut tässähän ihan säästää rahaa ku saa kaks kuvaa yhden hinnalla haha.

  ps. mulla on kotona 5 filmikameraa ja 2 polaroid-kameraa, ei niitäkään voi koskaan olla liikaa ;)

  1. Hahaa no älä muuta sano! Musta lomot ovat olleet niin helppo tapa tutustua filmikuvailuun, nämä kamerat kun ovat niin yksinkertaisia. Pari rullallista olen myös ottanut ja kehittänyt ihan kunnon filmikameralla, mutta ei oikein ole ollut tiloja moiseen puuhaan aikoihin.

   Hihii, älä muuta sano >:–) minusta tuntuu että tarvitsen tuollaiset half frame -formaatilla toimivan kameran, haluan sommitella kuvapareja! JEE! Ja hhahah hienoa, mulla on 3 lomoa ja 2 digijärkkäriä, joten ei kai tässä pahasti olla pulassa vielä…:D:D

 2. Oon lukenu jo jonkun aikaa tätä sun kivaa blogia mut nyt mun on ihan pakko tulla tänne kommentoimaan ! tänään kohdattiin siinä iltapäivän kaameessa kaatosateessa tuola yliopistonkadulla ja olit jotenkin niin söpö kun pidit lujaa sateenvarjosta kiinni(niinku mäkin pidin) ja hymyilit melki nauroit kun nähtiin vaikket mua tunnekkaan, siitä jäi hyvä mieli :) ja se tilanne oli jotenkin niin koominenkin…vettä tuli poikittain, suoraa ja joka suunnasta ja ukkonen jyrisi ja silti me hymyiltiin toisillemme melki kuin naantalin auringot :D

  1. EIKÄÄ ihana!!! :–D Se tilanne oli niin hullu, ihan tajuton sade piiskas kaikkia ja meitä vaan hymyilytti! Ja miten mainiota että kommentoit tänne nyt, ihanaa :D Oli jotenkin hassu yhteenkuuluvuuden tunne siellä myräkän keskellä, oivoi. Kastuin ihan läpimäräksi ja mun kengät oli täynnä vettä kun pääsin reissultani takaisin kotiin. Huhh huh!!

   Ihan superkivaa että kommentoit, tästä tuli niin hyvä mieli koska mulla oli niin sama fiilis! Hihii aurinkoista kesää! :–)

   1. Se oli kyl mahtava huomata ettei muutkaan oottanu kamalan vakavasti sitä eilistä säätä :D niinpä kaikilla oli sama tilanne siel myräkässä ja kyl vähän tunsin pientä harmitusta niitä kohtaan jolla ei ollu olleskaan sateenvarjoo ! Samma här, balleriinoista ois voinu varmaan litran puristaa vettä poies ja housut oli takaa peppuun asti märät :D vaikutat kyllä niin mukavalta neidiltä, pakko sanoo ! :) kiitos kovasti ja aurinkoista sekä iloista kesää sullekin ! :)