Barcelona

lifestyle, matkailu
15 kommenttia

alppien yllä

Uuu, alpit lentokoneen ikkunasta! Taavi veteli sikeitä vieressä ja harmitteli myöhemmin kamerasta kuvia katsoessaan että oli nukkunut kun minä pälyilin näitä näkymiä. Aikas komeat kyllä. Viimeksi mentiin äidin kanssa lentokentältä taksilla hotellille ja taksille tuli hintaa n. 29€. Hinta riipuu kilometrien lisäksi matkustajien ja matkatavaroiden määrästä. Kentällä on paljon myös sellaisia huijaritakseja, joihin en menisi. Lisäksi kuskilta kannattaa kysyä matkan hinta etukäteen, ettei tule yllärilaskua määränpäässä.

Tällä kertaa suunnattiin kentältä keskustaan Aerobussilla. Meidän hotellimme oli ihan Urgell -metropysäkin vieressä ja ah, Aerobuss pysähtyi myös aivan sen lähellä! Onneksi osattiin hypätä oikeassa kohtaa pois, vaikka ei oltu yhtään etukäteen katsottu, mitä reittiä bussi kulkee. Aerobuss kentältä keskustaan maksaa 5,90€ /hlö. Jos ostaa menopaluu-liput valmiiksi, saa lipuista euron parin alennuksen. Busseja kulkee 10minuutin välein aamulla ja illalla ja päivemmällä 5minuutin välein, eli Aerobuss osottautui varsin näppäräksi liikkumistavaksi. Mentiin takaisin kentällekin bussilla.

some random café

salmon sandwich

Jossain pienessä kahvilassa ”aamupalalla” joskus puolen päivän aikoihin, ha. Lohileipää ja kahvia. Tuon leivän välissä oli lohen lisäksi tuoretta parsaa, aiii että se on hyvää. Huh tuota vaalean viljan määrää tuolla reissulla, ihmettelen etten ollut ihan turvoksissa kun päästiin takaisin.

varpaat

barceloneta

La Barceloneta! Mondon matkaoppaan mukaan tämä on rannoista tukkoisin ja turistien valloittama, ja siltä tosiaan vaikutti. Oltiin kai laiskalla ja mukavuudenhaluisella tuulella kun jäätiin tähän. Metropysäkeistä Barceloneta on luonnollisesti lähin, myös Drassanesilta, joka on aivan La Ramblan päädyssä, jaksaa kävellä helposti. Barcelonetalla yksi aurinkotuoli maksaa 6€/päivä, samaten aurinkovarjon vuokra on 6€. Hoksattiin kyllä että tuolit taitavat maksaa jotain, mutta oltiin muka olevinaan ovelia eikä kyselty mitään, vaan mentiin vaan makoilemaan. Kohtahan sieltä tuli joku maksujen kerääjä ja löi meille 18€ laskun käteen, heh hupss. Tuolla summalla kantsiikin sitten makoilla rannassa pikkuisen pidempään……..

satama

SATAMA barcelona

Rannassa kantsii seikkailla kävellen tai vaikka vuokrata pyörä päiväksi. Taavilla oli drifteri mukana, jolla olis varmasti ollut mielettömän kiva rullailla jos osaisi :–D Lonkulla olisin uskaltanut, mutta se olis vähän liian iso matkalaukkuun. Tuolla oli rullailuun täydellisiä katuja, ihan sileitä ja paljon tilaa – eikä kukaan katsonut pahasti, toisin kuin täällä Tampereella jossa olet vähintään rikollinen jos rullailet menemään jossain.

macba museo

taavi ja ida macba

macbassa taidEtta JUUHhh

art macba

Käytiin Barcelonan modernin taiteen museossa Macbassa. Opiskelijakorttia näyttämällä sai parin euron alennuksen. Normaalihintainen lippu taisi olla 9€ ja opiskelija-alennettu 7€. Macba ei ollut mielettömän iso, kiertäminen ei kestänyt yhtään niin kauaa mitä vaikka Kiasman kiertäminen ajatuksella kestää. Macba on aika lähellä Universitat-metropysäkkiä. Macban lisäksi käytiin myös erotiikkamuseossa. Se oli aika kesy, kyllä sinne uskaltaa! :-d Museo de la Erótica löytyy La Ramblalta ja onkin turistien suosiossa, ylläri…

barcelona sky

barcelona ranta

Yhyy, mun ihanat nahkaiset loaferit vetelee viimeisiään :—((((

SKEIT

wheres the party

carlsberg secret party barcelona

Barcelonassa voi näköjään eksyä vahingossa vaikkapa Carlsbergin secret partyihin! Kuultiin musiikkia jostain ja ihmeteltiin jonoa eräälle sisäpihalle. Pikkuisen kyselemällä selvis että kyse on Carlsbergin bileistä, jossa Ibizalaiset dj:t soittivat musaa ja vieraille tarjottiin ilmaista olutta. Joo-o, oli bisse ilmaista tai ei, niin ei se hyvää ole :-D Taisin juoda peräti puolikkaan……. Mutta siis supersiistiä että sattumalta eksyttiin tonne! Ei tämmöistä Tampereella tapahdu, hehehezz.

satamassa barcelona

ida sininen mekko

barcelona kivat paikat

Lisää yleisiä höpötyksiä Barcelonasta voitte lukea täältä ja täältä. Ei mulla oikeastaan sen kummempia vinkkejä ole, Barcelonassa on ihana seikkailla kävellen eri katuja ja istuskella terasseilla ja rannalla ja katsella ohikulkevia ihmisiä ja kaupungin meininkiä. Taskuvarkaista ei varotella turhaan ja ne todellakin ovat ovelia…… Joten siis pitäkää laukuistanne huolta ja mitään on turha säilyttää takataskussa, kun etutaskustakin voidaan pölliä puhelin ilman että pöllitty huomaa mitään.

Nähtävyyksistä käytiin tällä kertaa katsomassa Sagrada Familia ja Gaudin taloja, mutta Park Güelliin ei esim. menty. Ens kerralla haluaisin mennä sillä vitsin hissillä sinne jonnekin vuorelle!!! (olipa asiantunteva kommentti, sillä jollain sinne jonnekin….) Ah ja niin, kauppahallissa en käynyt vieläkään! Meille kävi semmoinen hölmö juttu, ettei oltu tajuttu katsoa että kaksi vikaa lomapäiväämme olivat Barcelonassa pyhäpäiviä ja suurin osa liikkeistä (kauppahallia myöten) oli kiinni. Olimme siis juhannuksen aikoihin tuolla ja silloin Barcelonassa juhlittiin jotain pyhimystä. Siinä olikin sitten ihmeteltävää, että mitäs nämä vikat päivät tekisi, kun omassa mielessäni olin ajatellut pyhittää ne vaatekauppojen kiertelylle. Just joo. :-D

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Vitsi ku tuli ristiriitaset fiilikset barcelonaa kohtaan täst postauksesta! :D toisaalta fiilistelin sikana koko mestaa ja mietin miten kivaa ois mennä uudestaan, sit taas toisaalt muistin ne ryöstöyritykset ja muutaman tosi epäkohteliaan paikallisen ja nyt on hankalaa… Esim yhes julkisessa vessassa, menin sisään ja pidin kohteliaana ovee takana tulevalle naiselle, ettei se lätsähdä sen naamaan, nii mitä tää nainen tekee? Sen sijasta et kiittäis ja tulis mun taakse jonoon, se OHITTAA mut, kattomatta muhun päinkään..?? Wat. Toi tapahtu about vikan päivänä ja olin kai vähä väsyny ja nälkänen ku totesin et nyt oon saanu tarpeekseni, mennää kotiin :D eli siis, sairaan kiva paikka mut ne muutamat yksilöt pilaa fiilistä :( kyl sinne pitää viel toiste päästä, jos sillon olis viielä parempi kokemus!

  1. Voi ei, olipas kökköä!!! :—-( mulla ei jääny tosta ryöstelystä huono fiilis, ekalla reissullani ei ollu mitääään ongelmia mut nyt sit taavilta lähti puhelin ja kello, huoh! en tajuu. mut siis, ei siitä jotenkin tullut niin paha mieli kuiteskaan, poliisiasemalla ei kestänyt kuin 2h ja nyt on jo vakuutuksesta uudet hommattu.

   mut siis mitäää, tökerö muidu!!!! :D mua kohtaan ollaan aina oltu tosi ystävällisiä tuolla, mitä nyt joidenkin ketjuliikkeiden myyjät aika tympeitä, mut sitähän se on täälläkin toisinaan. Barcelona on niin kaunis ja jännä kaupunki että huhhh!!

   1. Joo siis melkee tekee jo mieli ihailla sitä miten hiton taitavii ne varkaat on! Munki reppu oli jo ihan kunnolla auki, mut onneks rakas kånken oli sen verran tyhjä et kamera ei ollu ihan siin pinnalla, nii ehin huomata et jotain outoo tapahtuu ennenku olis ollu järkkärille bai bai..

    1. no jep, hyi yök!!!! onneks huomasit sentäs, voi että. :–( mä en tajuu miten taavilta kähvellettiin ne sen jutut, uskomattomia.

 2. haha joo mä oon menny sillä köysiradalla sinne montjuicille! oli kyl ihan siistiä! ja barcelona tosiaan on kaunis ja inspiroiva kaupunki, ihanasti oot saanut vangittua kaupungin tunnelmaa näihin ja edellisten postausten kuviin :)

 3. Mekin oltiin tuolla juhannuksen aikoihin :) onneks kerittiin kaupoille hehh..sellanen turisti bussi on muuten hiton kätsä! Se maksaa päivältä 26 euroo ja sil saa ajella niin paljon kun lystää, välillä voi hypätä pois, käydä vaikka syömässä ja sit taas jatkaa :) ja meinaat kai tididapoa?(vai tipidapo en muista :D) sinne vie se mikä lie ferrecaril iha ylös saakka, se oli mein viimesen päivän suunnitelma mut se oli kivasti just sillon kiinni… Toinen kans ihana mist näky koko barcelonan ylle oli montejuic :) ja ens reissua varten suosittelen hotellia barcelona catalonia 505, sijaitsi putxetin metroaseman tuntumassa, hienot huoneet ja uima-allas hotellissa, makso vaan 63 euroa yöltä!

  Ahhh rakastuin kyllä niin barcelonaan,aivan uskomaton paikka!

  1. Uuu!:–D Me käytiin sit maremagnumin hirvittävässä ostoskeskuksessa jossa oli kyllä kaikki auki, mut hyi, ei sieltä tungoksesta ees halunnu löytää mitään niin mentiin laiturille kölliin haha! :D

   Hmm joo siis, jommasta kummasta noista puhun! Sinne näytti menevän niinkus puoliväliin yksi rata ja sit ylhäällä joku toinen? Ens kerralla otan selvää ::-)

   Meidän hotellikin makso just jotain 66€/yö, ei paha! MUTTA MEILLÄ EI OLLU UIMA-ALLASTA :D te olitte siis kyllä näköjään aika paljon kauempana keskustasta mitä me, mutta uima-allas………..hmhmhmhhmhmmm!!

   I feel u, Barcelona on ihana!

 4. Oon käyny Montjuicilla sekä sillä köysiratasysteemillä että kävellen ja voisin sanoa että jos yhtään viitsii nähdä vaivaa niin kävellen oli kivempi! Ihana puutarha ja muutenkin ihana paikka, suosittelen :)

  1. Ooh, no mutta onpa hyvä tietää! :-) voiskohan sinne vaikka mennä köysiradalla ja tulla alas kävellen?

   1. Me tehtiin silleen et mentiin köysirataa ylös, vaik oliki 10e per henki (plus käteistä vaan, miks muistan tämmöset jutut..), nii oli kyl sen arvosta! Ja tultiin alas semmosella metron tapasella junalla, mikä meni vuoren seinämää(?) pitkin, ja kai suoraan lähimmälle metroasemalle, mist pysty jatkaa matkaa. Tai ainaki jotain sinne päin! :D en tiiä miks ei tultu kävellen alas, kai siks et oltiin siihen mennessä kävelty jo sikana siellä vuorella?

    1. toi kuulostaa fiksulta, uskon että siellä yläilmoissakin tulee kyllä käppäiltyä jalat kipeeeks :-D hhaha sitä jää kaikkia hassuja yksityiskohtia mieleen!!

 5. Joo toi varastelu on paha. Tiedän enemmän ihmisiä joilta on jotain viety ku niitä joilta ei oo… Kaverin äitiltä vietiin käsilaukku ku ne oli tulossa maahan ja lentokentän hihnalla odotteli laukkuja. Jopa 15min ehti olemaan maassa ku ku rahat, passi ja kännykkä viety:D

 6. Hei minkä nimisessä hotellissa olitte yötä ja suosittelisitko? :)