GREEN x2

ruoka
8 kommenttia

Voi apua, meitsi on hurahtanut!! Onneksi kyseessä on ihan hyvä villitys, vihersmoothie-villitys nimittäin. Taidan tulla muutaman vuoden jälkijunassa, enkä edes tajua miksi. Ehkä se johtuu siitä, että tuntuu jotenkin kierosti ”tuhlaukselta” soseuttaa tuoreet marjat ja hedelmät, jotka olisivat sellaisinaankin täydellisiä. Ehkä juuri siksi olen innostunut vihersmoothieista – pirtelön voi surauttaa niistä jo pikkuisen nuupahtaneista pinaatinlehdistä, perusbanaanista, sitrushedelmistä, salaatin jämistä, porkkanasta…. kaikesta mitä ei muuten tule niin helposti valittua jääkaapista. Win-win – herkkuvälipala eikä tuu hävikkiä ja ruokavalio monipuolistuu entisestään.

Sain myös teiltä niin hyviä vinkkejä viimeksi, että päätin nyt listata tähän vielä yhden lempparismoothien raaka-aineet! Tästä riittää kahdelle: 

1/2 limen mehu
3 pientä porkkanaa (raastettuna)
1/3 kurkkua
pari kourallista pinaattia
pala inkivääriä 
omena tai pari (mulla oli pakastettuja omenalohkoja syksyltä pakkasessa)
päärynä
1/2banaani
kookosmaidon jämät
1-3 dl vettä
ruokalusikallinen siemeniä tai pähkinöitä
ruokalusikallinen macaa

Nam, ihan mielettömän hyvää! Evelle pusu päärynävinkistä – se sopii tosi hyvin vihersmoothieiden sekaan ja on nyt sesongissakin vissiin. Banaani toimii (kuten joku teistä vinkkasi!!) myös pakastettuna, silloin se tekee smoothieen kivan pehmismäisen fiiliksen. Kookosmaitoa ei tarvita, mutta vitsit se sopii hyvin tuonne joukkoon. Olen surauttanut jäisen kookosmaitojämän pakkasesta smoothien sekaan, sitä kun välillä jää yli ruuanlaitosta. Inkivääri karkottaa flunssan eikä maistu liian voimakkaalta smoothiessa. Ja pähkinävinkki oli hyvä! Pikkuisen proteiinia sekaan, jotta pysyy nälkä loitolla. Ja nyt vihdosta viimein korkkasin mun Maca-pussillisen, jonka sain joskus kesällä Luomutar-yhteistyön tiimoilta. Haju on ällön makea, mutta ei se smoothien seasta maistu kun aloittaa noin pienellä annoksella. Myös tyrnirouhe sopii hyvin vihersmoothien sekaan. Mitähän superia sitä seuraavaksi kokeilisi lisätä smoothien joukkoon? Mulla on ainakin ollut superhyvä olo fyysisesti nyt kun vihersmoothieita on tullut tehtyä joka toinen päivä. 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Päärynä toimii vihreän kanssa kyllä täydellisesti. Porkkanaa en oo koskaan keksiny lisätä, vois testata, kiitti vinkistä! Ja babypinaatin tilalla käytän yleensä luomutammenlehtisalaattia, se on vähän halvempaakin ehkä. Ja niissä rasioissa jotenkin niin helposti menee pinaatit yms. muhjuisiksi ja semmosiksi yh. :D

  1. no älä muuta sano!! :-D se sopii täydellisesti. ja hahaa porkkana ei ollut oma idis, taavi sen jostain keksi! se myös keksi laittaa parsakaalia vihersmoothieen ja vaikka mä olin aluksi tosi epäileväinen, tuli smoothiesta hyvää parsakaalinkin kanssa. testaa!:-)

   ja oot kyllä oikeessa, pinaatti menee nopee mönjäseksi :-( tammenlehvissä vaan tuntuu olevan nyt talvella jotenkin tosi vähän salaattia, tai sit oon nähny vaan semmosia minejä…..

 2. Mä kans alotin vihersmoothiekauden hiljattain ja laitoin sekaan superfoodeihin lukeutuvaa spirulina-jauhetta. Terveellistä ja tujua tavaraa, mutta ongelmaksi muodostuu sen tosi voimakas maku, jota en meinaa millään saada peitettyä. Sattuuko kellään olemaan kokemuksia?

  Idan mainitsemien juttujen lisäks oon laittanu esim. avocadoa tai kookosöljyä ja marjoja. Se on jotenki et melkee mikä vaa toimii yhessä. :) (paitsi se spirulina..)

  1. mun oma vinkki sulle on, että osta jatkossa spirulina tabletteina – menee siis veden kanssa alas pillerinä, ei tarvi maistella sen kamalaa makua :-D oon kuullut että nuo spirulina-jauheet on tosi tujuja D:

   ja joo, avokado sopii superhyvin, mmmmm!!

 3. hei, jäikö toi maca-jauheen lisääminen smoothieen kokeiluksi vai ootko ottanu sen ihan säännölliseen käyttöön?
  osaatko kertoa sen vaikutuksista jos oot sellasia huomannut.

  1. heii! en oo ehtinyt käyttää kuin jonkun viikon ajan, mutta jos huomaan jotain vaikutuksia niin infoan kyllä sitten vaikka :-) nyt ei vielä pysty kertomaan mitään.

 4. Millä laitteella teet noita smoothieta? Onko ihan joku smoothiekone vai joku muu sekoitin :)

  1. Tavallinen sauvasekoitin kelpaa hyvin! Haluaisin jonkun kunnon koneen mutta tää riittänee nyt:/)