KASVOT: luonnolliset lempparit ihonhoitoon

kauneus, luonnonkosmetiikka
17 kommenttia

Mulle on ehtinyt kertyä aika paljon kokemusta luonnonkosmetiikasta ja blogin ansiosta olen päässyt tutustumaan myös melko monipuolisesti eri merkkien tuotteisiin. Siksipä ajattelin koota teille parit postaukset omista suosikeistani – jaottelen postaukset kasvoihin, vartaloon, hiuksiin ja meikkeihin. Miltä kuulostaa? Tiedän että luonnonkosmetiikka kiinnostaa monia teistä joten tässä olisi taas mainio tilaisuus päästä vaihtamaan kokemuksia ja saada uusia suosituksia. Minäkin tarvisin muutamia suosituksia teiltä, jälleen kerran, etenkin meikkien suhteen. Linkkasin jokaisen tuotteen perään ostopaikan jotta pääsette lukemaan lisää ja kurkkailemaan hintoja.

1. Jurlique – Herbal Recovery Antioxidant Face Oil *

Käytän tätä öljyä iltaisin puhdistetulle iholle. Kolme tippaa riittää koko kasvoille. Levitän öljyn kevyesti taputellen ja annan sen imeytyä ennen kuin lisään kosteusvoiteen – tosin joskus en lisää kosteusvoidetta ollenkaan, mutta kun iho kaipaa kunnolla hoitoa, laitan sekä öljyä että kosteusvoidetta. Tämä öljy tuoksuu ihanalta, eikä ihme, sillä se on sekoitus viinirypäleensiemenöljyä, avokadoöljyä, macadamiaöljyä ja ruusunmarjaöljyä. Öljy auttaa ihoa suojautumaan ympäristön haitoilta ja lisäksi se lupaa siloittaa pieniä juonteita. Ainakin ihoni on tuntunut hyvin kosteutetulta nyt, kun olen aloittanut öljyjen tehokäytön kauneudenhoidossa.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ.

2. NAFHA – Moisturising and Soothing Face Mask

NAFHAn kasvonaamio on täydellinen silloin kun iho tuntuu kuivalta ja elottomalta tai olo on muuten vaan väsynyt. Voide on niin kosteuttava ja hellävarainen, että sitä voi huoletta levittää myös herkälle silmänympärysiholle ja  sen voi myös jättää vaikuttamaan paljon paketissa neuvottua 5-10 minuutin vaikutusaikaa pidemmäksi ajaksi, olen joskus jättänyt naamion koko yöksi ja aamulla kasvojen iho on ollut erityisen pehmeä ja kimmoisa. Kasvonaamion kosteuttavina ainesosina on mm. hunajaa, kaktusviikunaöljyä ja macadamiaöljyä. Viherleväuute häivyttää tummia silmänalusia samalla kun porkkana- ja liljauute tekevät ihosta hehkuvan. Käytän tätä kerran tai kahdesti viikossa, toisinaan pesen sen pois tai pyyhin ylimääräisen voiteen vanulapulla ennen kuin lisään kasvoille kosteusvoidetta.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ. *

3. NAFHA – Moisturising Day Cream

Kuten olen aiemminkin hehkuttanut, on tässä ensimmäinen luonnonkosmetiikkaa oleva kosteusvoide, joka tekee ihosta mattapintaisen ja jonka kanssa meikki pysyy. Moni muu kevytkin luonnonkosmetiikkaa oleva kosteusvoide on saanut ihon kiiltelemään todella nopeasti eikä meikki ole aina tuntunut pysyvän iholla kovin hyvin. Syytän tästä rasvoittuvaa ihoani, mutta siihen tepsii onneksi tämä kosteuttava ja tasapainottava kosteusvoide – Aloe vera ja bambu-uute tekevät ihosta mattapintaisen. Tässäkin tuotteessa on arvokasta kaktusviikunaöljyä, joka uudistaa ihoa. Karanöljy suodattaa UV-säteilyä luonnollisesti  joten tämä on mainio tuote myös kesäksi. Lisäksi yli 30% raaka-aineista on luomuviljeltyjä!

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ. *

4. Madara – Purifying Foam

Madaran Blackberry & White Clay -kasvosaippua on aivan täydellinen mun iholleni, mutta sen loputtua otin testiin tilaamani puhdistusvaahdon. En kauheasti tykkää tämän tuoksusta, mutta koostumus on mun mieleeni. Puhdistaa hellävaraisesti, joten veikkaan tämän sopivan monenlaiselle iholle. Sisältää mm. ihoa uudistavaa siankärsämöuutetta sekä kehäkukkauutetta jolla on antiseptisia ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Luin jostain että jotkut olisivat saaneet tästä allergisen reaktion, mutta ainakin minun ihoni kanssa tuote on toiminut päinvastoin, ihoa rauhoittaen.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ. *

5. Madara – Time Miracle Serum *

Ah, mikä ihana seerumi! Rakasta seerumeita yli kaiken, joten olen erittäin tyytyväinen kun olen löytänyt synteettisten seerumien tilalle uudet lempparit luonnonkosmetiikan valikoimista. Tämä seerumi lupaa silottaa ryppyjä ja vähentää juonteita – siitä en tiedä, mutta ainakin ihoni on ollut todella hyvin kosteutetut, tasaisempi ja kimmoisa. Tätä voi käyttää myös aamuisin, seerumi imeytyy nopeasti eikä tee ihosta lainkaan rasvaista tai öljyistä. Raaka-aineina mm. mustikkaa joka sekin suojaa UV-säteilyltä, ihoa uudistavaa tyrniuutetta ja ohranitua jolla on antibakteerisia vaikutuksia ja joka auttaa kontrolloimaan ihon pigmentaatiota. Jännää!

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ. *

 

1. MUJI – Face Lotion Mask

MUJI on ihana liike – suosittelen vierailemaan sellaisessa ulkomaanreissuilla! Nämä kasvoveden kanssa käytettävät naamiot eivät paljoa maksa. Tuollaisen tabletiksi puristetun naamion päälle lorautetaan pikkuisen kasvovettä ja tabletista turpoaa naamio, joka laitetaan pestyille kasvoille. Käytän itse rauhoittavaa kasvovettä, jolloin maskia voi huoletta pitää kymmenenkin minuuttia ihoa rauhoittamassa. En laittaisi mitään alkoholipitoista kuivattavaa kasvovettä koko kasvoille muutenkaan.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ (mutta postarit on muistaakseni ihan kohtuuttomat).

2. Burt’s Bees – Herbal Blemish Stick

Olen todennut teepuuöljyn hyväksi näppyjen kuivattamiseen, mutta koska olen utelias ja etsin aina vaan parempia ja parempia tuotteita, tilasin Burt’s Beesin teepuuöljypohjaista öljyä testiin. Teepuuöljyn lisäksi siinä on mm. kehäkukkauutetta, sitruunaa, fenkolia ja siankärsämöä. Tuntuu toimivan, imeytyy suht nopeasti ja roll-on on ihan kätevä annosteluun.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ.

3. Kiehl’s – Midnight Recovery Concentrate -yöeliksiiri *

Ah, mikä tuote! Tämä menee samaan sarjaan Jurliquen öljyn kanssa ja vaikka Kiehl’sin tuotteet eivät kaikki olekaan luonnollisia, on tämä öljy jonkin lähteen mukaan 99% luonnollista. Jos joku asiantuntija lukee tämän, saa kertoa mikä on tuo epäluonnollinen ainesosa! Tätäkin annostellaan kolmisen tippaa ja taputellaan öljy keveysti kasvoille. Toistaiseksi mulla on ollut vain pari tuollaista testikokoa, mutta nekin ovat olleet todella riittoisia. Voisin harkita ison putelin ostamista kun muut kasvoöljyt loppuvat, niin hyvä tämä tuote on käytössäni ollut. Iho on kimmoisa ja näyttää terveeltä. Yksi pääraaka-aineista on laventeliöljy, ah.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ.

4. NAFHA – 100% luomu Arganöljy

Arganöljyssä on paljon A- ja E-vitamiinia, joita käytetään  kumpaakin paljon myös synteettisessä kosmetiikassa ihoa korjaavien ominaisuuksiensa ansiosta. Tämä on ihan täydellinen öljy – se on 100% luomua, se sopii koko vartalolle kasvoista jalkoihin, käsiin ja hiuksiin. Käytän tätä sellaisenaan, mutta myös esim. vartalovoiteeseen sekoitettuna. Tehohoitona hiuksille annan tämän vaikuttaa 10min – 1h hiuksien latvoissa ennen suihkua. Tätä voi käyttää myös naamion tavoin 15 minuutin ajan kasvoilla ja kaulalla ja sitten pyyhkiä ylimääräisen öljyn pois ja lisätä kosteusvoidetta. Arganöljy tekee ihosta terveemmän ja hehkuvan.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ.

5. Madara – Balancing toner

Madaran tasapainottava kasvovesi on toistaiseksi ainoa luonnonkosmetiikkaa oleva kasvovesi jota olen testannut, mutta se on rehellisesti paras testaamani kasvovesi ikinä. Ei kuivata, vaan tasapainottaa. Tuntuu, että näpyt häipyvät nopeammin ja iho ei tunnu kireältä ja kuivalta. Kuten NAFHAn kasvonaamiokin, on tämä tuote jota voin suositella ihan kelle tahansa – veikkaan että sopii todella monenlaiselle iholle. Supistaa ihohuokosia ja tasapainottaa iho pH-arvoa.

Tuotetta saa mm. TÄÄLTÄ. *

 

* -merkityt tuotteet saatu blogin kautta
* -merkityt linkit affiliate-linkkejä

Onko samoja suosikkeja? :–)

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihan superhyvä postaus, näitä lisää! :) Kiva, kun on kerättynä samaan postaukseen eri merkkien suosikkeja.

  1. Kiitos ihana! :-* Joo, tässä on aika monta laadukasta sarjaa päässyt testaukseen viime aikoina!

 2. Mun iho on aina ollut aika hyvässä kunnossa, joten oon hoitanut sitä vähän millä sattuu tuotteilla. Mutta yhtäkkiä joku kolme kuukautta sitten alkoi tulemaan ihan sairaasti finnejä ja epäpuhtauksia, joten päätin testata tota Madaran vaahtoputsaria – JA MORO!!! Käytin sitä ehkä kaks kertaa, ja heti naama rauhottui ja tasottui. Se on nyt ihan mun lempparituote, ja kiitän tästä sua, koska oot levittänyt tätä luonnonkosmetiikan ilosanomaa täällä!!! :-D Mutta joo, se putsari kyllä haisee ihan kamalalle, mutta onneks siihen hajuun on tottunut jo. :-D
  Seuraavaks pitäis löytää joku hyvä luonnollinen kosteusvoide, ja toi NAFHA vaikuttais hyvälle mun rasvaiselle iholle. Kiitti superpaljon vinkeistä ihana Ida! :-*

  1. Heeeeei IHAN mahtavaa!! :-D Mustakin tuntuu että toi (ja myös se saippua madaralta) rauhoittaa ja tasapainottaa – en tiiä mitä synteettisissä putsareissa on, mutta noi todellakin toimii. Myös Skin Blossomilla on hyvä ja edullinen naamanputsari :-)

   JEEE ihan mahtavaa <3____<3 asia jota tahdon todellakin hehkuttaa!! niin moni on löytänyt iholleen helpostusta luonnollisemmista tuotteista, että eihän näihin voi kuin uskoa.

   Ja joo, toi NAFHAn on kyllä ihan mahtava just sen mattapintaisuuden takia. Vihaan sitä kun iho alkaa kiillellä (kyllä mulla kiiltelee jossain vaiheessa päivää aina ihan sama mitä meikkiä tai voidetta oli) mutta joillain rasvoilla kiiltely alko heti, hyh.

 3. Meinasinkin juuri tulla kysymään sulta jotain tämän kaltaista postausta, mutta itsekin haluaisin apua varsinkin meikkien kohdalla :/

  1. mahtavaa :-) meikkejä esittelen kyllä kans pian, niistäkin alkaa olla kivasti kokemusta!!

 4. Mää just viikonloppuna testasin eka kerran tuota NAFHAn kasvonaamiota, jonka voitin sun arvonnasta. Miellyttävän tuntuinen ja ihana, jännä tuoksu!

  Mádaran vaahto ja kasvovesi on vanhoja lemppareita. Luotettava merkki, ei tarvi koskaan pettyä.

  1. Heeeei mahtavaaa!! Tuoksuina saattaa olla hunajakukkaa, appelsiinikukkaa ja mirhaa, mutta mun nenu ei erota noita joten siellä saattaa tuoksua myös öljyt ja muut :-D se on kyllä jännä se tuoksu, muttei yhtään epämiellyttävä tai liian yrttinen ainakaan.

   Madaran kasvovesi on ihan paras! Huhhhu. Ja oon samaa mieltä, yhteenkään Madaran tuotteeseen en oo vielä pettynyt, mitä nyt tuo putsarin tuoksu ei miellytä.

 5. Onko sulla joku eri versio Madaran kasvovedestä? Mun kasvoveden kyljessä alkoholi on mainittu jo kolmantena ainesosana! Se onkin ainut asia mikä tossa kasvovedessä ärsyttää. Toisaalta, en oo kyllä huomannut sen tekevän pahaakaan.

  1. Siis taitaa tuossakin olla alkoholia, mutta selkeästikään sitä ei ole niin paljoa että se ärsyttäisi. Mulla nimittäin on kaapissa joku vanha rasvaiselle iholle suunnatta kasvovesi ja huh, naama tippuu paikoiltaan jos sitä käyttää koko iholle. Se on niin tujua :-E

 6. Oi nyt vasta huomasin tän kommentin. Mut joo mulla on toi ihan sama kiiltelyongelma! Joilleki sellanen kevyt kiilto sopii, tiiätkö näyttää ihanan hehkuvalta, mut ite näyttää vaa joltai Rasva-Ranelta :–D mut hyvä tietää, että tosta NAFHAsta vois olla apua!!

  1. HAhahah sama täällä :—-DD rasva-rane ei oo mulle kovin toivottu look…..