NAILED IT!

kauneus
10 kommenttia

Joku teistä on koko kevään toivonut multa kynsipostausta, joten tässä se tulis! En oikein ollut täysin varma siitä mitä toivoja tältä halusi, mutta tässä tulee mietteitä kynsiin liittyen. Ah miten ihanan turhamaista ;–) 

Olen koko ikäni omistanut lyhyet kynnet. Ala-asteella mun aavistuksen tarkka viulunsoitonopettaja (tittidiii, asia mitä moni ei tiedä – oon soittanut viulua peräti 7 vuotta mutta inhosin sitä enkä ollut kovin hyvä) leikkasi itse mun kynnet, jos ne olivat päässeet kasvamaan liian pitkiksi. Joskus lähdin kynnenaluset verillä soittotunnilta kotiin ja eniten tietysti ärsytti just se, että pitkät kynnet ois musta tuolloin olleet tosi cool. En tiedä liittyykö se viulunsoittoon vai mihin, mutta mun kynnet ei koskaan oo kasvaneet kovin pitkiksi ja myöhemmin oon oppinut tykkäämään siitä. Lyhyissä kynsissä tummatkin kynsilakat näyttää siisteiltä, mutta mistään näteistä manikyyreistä on turha haaveilla kun pinta-alaa on niin vähän. Onneksi olen minimalismin ystävä. 

Sain blogin kautta viime vuonna Sensationail-geelilakkaussetin ja lampun ja olenkin tykännyt tuollaisista vaaleanpunaisista geelilakkauksista tosi paljon. Jälki on luonnollinen ja kynnet kestävät reilun viikon hyvinä – mikä on mun tapauksessa neljä-viisi päivää enemmän mitä normi kynsilakat. Eli esim. lyhkäisillä reissuilla geelilakkaukset ovat paljon normaaleja kätevämmät kun ei tarvitse pakata lakkoja ja kynsilakanpoistoaineita mukaan. Luonnollisuuden kanssa näillä ei ole mitään tekemistä, mutta eipä ole tavallisilla kynsilakoillakaan ja lopputulos on todella siisti ja hillitty, ei mitään paksuja kerroksia tai ylimääräisiä pidennyksiä kynsissä – vain kestävämpi lakkaus. Siitä on geelilakkauksessa kysymys. Olen aina ennen luullut geelilakkauksen tarkoittavan samaa mitä superkoristellut akryylikynnet, mutta ehei. 

Sensationailin lakat on ihan ok ja etenkin sen starter kit on kiva, mutta mielestäni Orlyn lakat kestävät paremmin. Harmi vaan että Sensationailin pinkki on kivempi, pitää siis yhdistellä – alle Orlyä ja vika kerros Sensationailia. Toimii, sopivat yhteen! 

Eniten kynsilakoista kiinnostaa tällä hetkellä Kure Bazaarin lakat. Kure Bazaarin kynsilakkojen raaka-aineista jopa 85% on luonnollista alkuperää. Täysin luonnollisen kynsilakan (ja kestävän koostumuksen) valmistaminen on varmaankin mahdotonta, joten 85% kuulostaa kivalta luvulta. Valmistuksessa lakoista on poistettu ainakin seuraavat: 

Tolueeni – käytetään liuottimena, mm. maaleissa, tinnereissä, painomusteissa, liimoissa ja lakoissa, saadaan maaöljystä bensiiniin mukana tislaamalla, voi aiheuttaa mm. pahoinvointia ja rytmihäiriöitä.

Formaldehydi – säilöntäaine mikä on todettu karsinogeeniseksi aineeksi.

Synteettinen Kamferi – hajuste, mikä valmistetaan tärpättiöljystä, käytetään mm. palsamoinnissa ja ilotulitteissa.

Dibutyyliftalaatti – denaturointiaine, käytetään muovien pehmentämiseen. Ftalaatit ovat luokiteltu lisääntymiselle vaarallisiksi aineiksi.

(lähde: Lumo Beauty -blogi)

Omassa käytössäni lakat ovat kestäneet aivan yhtä hyvin mitä mitkä tahansa synteettiset lakat. Ylipäätänsäkin huomaan kynsilakkojen kestävyyksissä erot korkeintaan kahden päivän pysyvyyserona. Lakat kestävät yleensä 1-4 päivää hyvinä. Kure Bazaarin lakat tosi kuluvat pois nätimmin mitä ”tavikset”! Ne eivät lohkeile rumasti vaan kuluvat pehmeästi pois. Tosin kovin liuskottuineilla kynsillä nämä luonnollisemmat lakat eivät näytä hyvältä, vaan kynnen epätasaisuus jää helposti näkyviin. Tämä tosin on varmaan ongelmana myös kaikkien vaaleiden lakkojen kanssa.

Kokosin vielä mun tän hetken suosikkilakat samaan kuvaan. Näkisittepä mun kynsilakkakokoelman, se on ihan naurettava. Mulla on varmaan suhteessa enemmän kynsilakkoja mitä mitään muuta, hohho. 

1. Essien valkoinen kynsilakka (en tajuu miten Essiet on niin hehkutettuja: just höpistiin parin bloggaajakolleegan kanssa siitä miten Essiet ei pysy paria päivää pidempää. Onhan niissä nätit purkit ja ihania sävyjä, mutta pysyvyys ei oo erityisen hyvä)
2. Lorealin ihana confettilakka näyttää kivalta sellaisenaan tai vaikka mintunvihreän aluslakan kanssa
3. American Apparelin oranssi neon-lakka ei sekään pysy tosi hyvin mutta on upean sävyinen
4. Essien pinkki ”romper room” on THE pale pink
5. Kure Bazaarin musta kynsilakka on todellakin MUSTA vaikka voisi olettaa ettei luonnollisempi lakka voi olla niin peittävä mitä perus
6. Kure Bazaarin Coquette on tän kesän ihanin lakka
7. Lumene Gel Effect -kynsilakat ovat yhtiä markettilakkojen kestävimpiä! Hilelakat kuuluu mun mielessä syksyyn ja talveen mutta tämän sävy-yhdistelmän kohdalla teen poikkeuksen
8. Lorealin ”Les Blancs” -sarjan mattalila on ihana
9. Ciatén punainen on mulle THE RED
10. Yves Rocherin kynsilakat ovat yllättävän kestäviä nekin! Tumma viininpunainen on syyssävyistä paras
11. Lumenen Gel Effectit sopivat myös liuskottuneille kynsille, sillä ne ”täyttävät” kolot ja kerrostukset ja saavat kynnen näyttämään tasaiselta. Tämä punainen on aika samaa sarjaa Ciatén punaisen kanssa, ehkä vähän vaaleampi


Nyt oon aloittanut sellaisen Ladyvitan Beauty-vitamiinikuurin jonka pitäis tehota sekä kynsiin että hiuksiin. Saas nähdä onko siitä mitään iloa tai huomaanko mitään merkittäviä muutoksia. Hihii, kertokaas mulle millaiset on teidän lempparikynnet! 

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei! Sain itseni vihdoin vakuutettua siitä, että tarvitsen sen Plastic Camerasin Wide Slim -kameran, mutta onko tuo verkkokaupan Lomographyn 35mm filmi siihen sopivaa? Pakko tarkistaa, kun oon niin noviisi vielä näissä filmikameroissa! :)

 2. Mä oon kans lyhyiden kynsien ystävä! tykkään pitää sen valkosen osan millin tai kahden mittaisena :D

  Mulla on muuten Essien lakka pysynyt hyvin, pysyi jopa viikon (tuli vain pieniä lohkeamia kärkiin)!

  1. Ooh, no hyvä! Sehän on kyllä vissiin jostain kynnen ph:sta kiinni miten mitkäkin lakat pysyy. :-) essiellä on ihania sävyjä, joten toivoisim että ne pysyis mullakin paremmin!

 3. Täällä toinen Lumenen Gel Effect-fani, noissa lakoissa on kyllä hintalaatusuhde kohdillaan! <3

  Käytän myös tosi paljon Mavalan lakkoja (varsinkin hilelakat iiiihania!<3) ja kun haluan oikein superkestävät kynnet, turvaudun Sally Hansenin kynsitarroihin. Tarrat pelastavat kauheimmankin bad-nail-dayn! ;D

  1. Gel effectit on huippuja! Ihanan tasainen lopputulos niillä aina. Oih, mavalat tuo mieleen yläasteen :’—)

 4. Mä kans tykkään lyhyistä kynsistä paljon enemmän, musta kivemman näköiset ja ehkä kans sen takia että omat kynnet liuskottuu niin helposti… Täytyy ehkä kokeilla niitä Lumene gel effectejä sitten :D

  1. Jep!:-D sama täällä, siks suosittelen kyllä noita gel effectejä ”paikkaamaan” koloja :-)