ASOS GREEN ROOM / ECO EDIT

muoti, vastuullinen muoti
6 kommenttia

Eettistä ja fiksua muotia löytyy lähempää kuin arvaattekaan – teistä varmasti osa tiesikin jo, että Asoksella on oma ”Green Room / Eco edit” -puoli josta löytyy mm. Briteissä valmistettuja vaatteita ja vintagea. Ja sellaista vintagea, joka näyttää ihan viimeisimpien trendien mukaiselta, osa vaatteista on kai tuunattu vastaamaan nykypäivän toiveita. Lisäksi joukosta löytyy Asos Africa ja muita projekteja, joilla tuetaan naisten työllistymistä pienissä kylissä. Näissä kylissä tehdään pitkäaikaista yhteistyötä käsityöläisten kanssa jotta heille voidaan maksaa kunnon palkka ja jotta pieniin kyliin saadaan vaurautta.

Kuulostaa ajatuksena ainakin ihan mahtavalta, toivottavasti se myös toteutuu käytännössä. Oletteko muuten seurailleet hirvittävää Primark-keissiä? Sai ainakin mut muistamaan että Fashion Revolution pitäisi olla joka päivä.  Jos ette tiedä mistä puhun, kurkataas tämä. Jotkut lähteet epäilevät viestien alkuperää, mutta eikö se ole se ja sama kuka viestin on ommellut? Vaateteollisuuden eettisyydestä pitäisi jauhaa paljon enemmän, jotta isot ketjut heräisivät asiaan. Ideaalitilanne olisi se, että tuotettaisiin vähemmän ja työntekijöille maksettaisiin enemmän jotta ketjuliikkeeistä voisi ostaa yhtään mitään kokematta huonoa omatuntoa. Kulutukset raju vähentäminen on minusta paras ratkaisu – kenenkään ei tarvitsisi ostaa vaatteita viikoittain. Ja ehkä eettisen muodin valikoimakin alkaisi olla jossain vaiheessa fiksumpi, kun halpamuoti ei enää kiinnostaisikaan niin monia?

1. Leopard dress (Made in UK) 11,27€ (here)
2. Skater dress (Made in UK) 14,08€ (here
3. Vintage floral dress 43,66€ (here)
4. Vintage top 26,76€ (here)
5.Vintage bomber jacket (Made in UK) 52,11€ (here
6. Crochet dress (The ASOS Crochet Village collection supports women in the Bangladeshi village of Chonpara, enabling underprivileged communities to establish sustainable business through their local artisan craftsmanship.) 59,15€ (here)


Aloituskappaleeseen viitaten vielä, että tiedän toki eettistä muotia löytyvän Tampereeltakin. Vaikka täällä on ihana valikoima putiikkeja ja eettisesti valmistettua muotia, kohtaa hintalappu ja koot harvoin mun toiveita – kolmevitosia et saa kuin teettämällä omat kenkäsi suutarilla ja tarpeeksi pienten vaatteiden löytäminen on vaikeaa. Onneksi valikoima tuntuu vain monipuolistuvan koko ajan ihan maailmanlaajuisesti :-) 


*translation: some cool clothes via Asos ”Green Room / Eco Edit”. 

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hienoa että isotkin ketjut lähtevät mukaan kampanjoimaan eettisemmän muodin puolesta, kiitos tästä infosta! Tuo sininen vintage-mekko on aivan upea. :) Nyt tekee mieli lähteä kirpparille!

    1. Jep, niinpä! Tekee mieli lähteä kirppikselle kun näkee nättejä vintage-juttuja :—)

  2. Oooh toi skater dress on hurmaava! MUTTA mitä sen alle voi laittaa, kun selkäpuoli on niin avoin? :Oo

  3. Hienoa, että kirjoitit aiheesta! :) tämä asia mietityttää varmasti monia. Toivottavasti tulevaisuudessa valmistetaan kestäviä ja eettisiä vaatteita.