Ulkonäkö vs. käytettävyys?

lifestyle
20 kommenttia

Rakastan sitä, kun tavallisista arkisista esineistä ja tavaroista tehdään kauniita. Miksi esim. ovipuhelimet ovat niin rumia? Tai suurin osa hammasharjoista? Mulla kesti kauan että löysin esim. nätin kameranjalan – hohoo, ihan kuin se olisi pääkriteeri moista ostaessa, mutta kumminkin! Kun mulle vinkattiin nätistä valkoharmaasta kameranjalasta, olin samantien myyty. Ja vaikka esim. kosmetiikkaa ostaessa mua kiinnostaa eniten toimivuus ja luonnollisuus, vie kauniit putelit voiton jos hinnassa ja laadussa ei ole eroa. Mehukin maistuu paremmalta jos se on kauniissa putelissa ja hillot valkkaan ihan täysin näteimmän lasipurkin perusteella, sillä lasipurkista saa kivan tuikkukipon tai säilytysastian esim. pumpulipuikoille. Eikä varmaan ole epäselvää miksi mulla on Applen puhelin ja tietokone… ei brändin, vaan sen ulkonäön takia. Onneksi ne sattuu olemaan myös toimivia ja helppokäyttöisiä. Viinipullon sen sijaan valkkaan kuvauksen perusteella, vaikka pari vuotta sitten ostin mahdollisimman edullisen ja nätin putelin – ihan hyvä kehityssuunta tässä asiassa! Oletteko te samanlaisia? Entä missä jutuissa käytettävyys, hinta tai toimivuus menee ulkonäön edelle? Vai meneekö aina? 

Mun edelliset nappikuulokkeet menivät hajalle joten suuntasin Clash Olsonille kuulokkeet mielessäni. Ajatuksena oli ostaa ihan mitkä tahansa, kunhan toimivat. Mutta se ei sitten mennytkään niin…. vaan ostin ne kaikista kooleimmat, toimivuudesta viis. Onneksi mulla kävi sen verran hyvä tuuri, että nuo jopa ajavat asiansa ihan hyvin. Tosin mun edelliset kuulokkeet oli niin surkeat, että niihin verrattuna mitkä tahansa muut on laadukkaat. Kuulokkeet on hyvä esimerkki siitä, että toimivuuden EHKÄ pitäis mennä joo ulkonäön edelle. 

Suomalainen titiMadam myy kauniita heijastimia. Tämä on taas yksi hyvä osoitus siitä, ettei tärkeiden käyttötavaroiden tarvitse olla rumia tai tylsiä. Söpöt eläinkaverit eivät rumenna asua ja mikä parasta, toimivat. Heijastimet saatu blogin kautta.

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Lasipurkkien käyttöä tuikkukippoina kannattaa miettiä, ainakaan suuaukosta kapenevat purkit eivät ole paloturvallisia :/

  1. joo, mutta on olemassa myös semmoisia lasipurkkeja jota eivät kapene suuaukosta ;-) ne ovat myös paljon nätimpiä mitä kapenevat, hohoo.

 2. hihi, täältä löytyy kans yks joka valkkaa mm. hammastahnat paketin mukaan. toinen mistä tykkään myös hurjasti on nuo euroshopperin khuulit punavalkoiset pakkausdesignit! haha!<3

  1. Hhohooho :–D vai että euroshopper iskee!! Mutta jep todellakin, hammasharjan valintaan menee joskus ikuisuus, mutta onneksi nykyisin on selvää että Stockalta saa näteimmät eli yksinkertaisimmat. JES!

 3. Mäkin arvostan kovasti kivaa pakkausdesigniä tai muuten vaan arkisten esineiden kauneutta. Itselläni pätee juuri tuo iPhonen ja MacBookin kanssa. Joku voisi sanoa, että aika jäätävää rahanhaaskausta, mutta ainakin itse koen saavani lähes jokapäiväistä iloa siitä, että tietokoneeni ja puhelimeni ”hivelevät silmiäni estetiikallaan”. :-Ddd Ruokatarvikkeissa ja muissakin haluaisin suosia aina sitä kauneinta pakkausta, mutta tässä taloudessa muut ovat erimieltä… On tullut myös vastaan tuotteita, missä tosiaan on taidettu juuri panostaa enemmän pakkaukseen kuin esimerkiksi itse tuotteen makuun. :-E

  Todella kauniit kyllä nuo kuulokkeet, pitää ehkä itsekkin suunnata Clas Ohlsonille ensi kerran, kun kuulokkeet hajoavat. Olen myös aiemmin ihastellut noita titiMadamin heijastimia, mutta jostain kuulin, että noissa on huonot kiinnityssysteemit. :-O Aika helppohan nuo ketjut olisi korvata jollain kestävimmillä ratkaisuilla…

  1. Oon niin samaa mieltä tietokoneesta ja puhelimesta – ja lisäksi nää on oikeasti ihan älyttömän helppokäyttöisiä ja loogisia! Että mun mielestä se lisähinta on jopa ihan perusteltu ainakin mun tarpeisiin nähden.

   Ja joo, hahaha, ruuasta samaa mieltä. Onneks luomutuotteet alkaa nykyisin näyttää kauniilta nekin – enää ei tarvitse olla vihreyttä ja ekoa huutava pakkaus vaan myös ekologisissa tuotteissa voidaan kiinnittää huomiota ulkonäköön. Mulle ei tuu nyt muuten mieleen heti mitään ruokaan liittyvää ”hieno pakkaus, huono sisältö”-asiaa, mutta noitakin takuulla on. Kosmetiikasta sen sijaan keksin montakin esimerkkiä, esim. huru-babylipsit jotka on onnistuttu markkinoimaan hienosti vaikka ne on ihan perushuulirasvoja ilman mitään kunnollista sisältöä tai hoitavuutta. Hohhoi :D

   Oi ei! Mulla ketjut on ainakin pelanneet ihan hyvin, tosin noista vasta toinen on päässyt käyttöön kun oon jumittanut samoissa takeissa ja laukuissa :-) Ehkä tuo palluraketju aukeaa sitten helpolla tai jotain? Mutta sen voi korvata vaikka narulla!

 4. Täytyykin toivoa joululahjaksi noita heijastimia, tai sitten Poola Katarynan lintuheijastin.. Mun mielestä ulkonäkö menee edelle niin kauan kunnes käytettävyydessä tulee selkeitä ”ongelmia”, tai jos on vaikka kaksi vaihtoehtoa niin voi verrata tietenkin että kumpi ois kokonaisuutena parempi.. Meillä mä oon enemmän se esteetikko ja mies käytännön ajattelija, joka aiheuttaa välillä väittelyä kodin hankinnoissa :D

  1. Joo, onpa kiva toive muutes! :-) En oo nähnytkään Poolan lintuja, kääks, pitää heti googlaa! (Onpa söpö)

   Ja joo, samaistun suhun :-D ulkonäkö taitaa mullakin mennä edelle ennen kuin tulee ongelmia, hoho. Mä oon kans joo muutaman kerran vääntänyt tästä asiasta mm. isäni kanssa (silloin kun ostin itelleni pyörän ja oli saatava jopo tai kun oon miettinyt ääneen minkä puhelimen ostan jne) joten i feel u! :D

 5. aivan ihanat nuo kultaiset kuulokkeet! tahtoo myös :) saanko kysyä minkä hintaiset ovat?

 6. Oon samaa mieltä tosta loogisuudesta ja helppokäyttösyydestä! Aina ko menee esim. koulun Windows ohjelmoidulle koneelle tai koittaa kattoa jotain siskon Samsung kännykällä, niin oon yhtä kysymysmerkkiä, kun mikään ei tunnu löytyvän sieltä mistä pitäis. :-D
  Monissa luomutuotteissa onkin mielestäni kaikista hienoimmat pakkaukset verrattuna ”normaaleihin” tuotteisiin. Ilo siis käyttää luomutuotteita jo pakkauksien takia, eikä ainakaan tartte pelätä huonoa sisältöä!
  Ok, hyvä jos sulla on toiminut noi heijastimien kiinnitys, pitää varmaan itekkin tutkailla noita tarkemmin ja vaihtaa sitten vaikka tosiaan naru tuon pallero-jutun tilalle. :-)

  1. JEP!!! Meillä oli koulussa vaan pari macia nii joutu aika usein kamppaileen pc:iden kanssa, uh. Ja joo, samsungit ja windows-puhelimet ja nokiat, ei huh huh, en osaa yhtään käyttää niitä! Tuntuu et on tuhat valikkoo ennen kuin pääsee johonkin mitä ettii.

   Joo, nykyisin onneksi luomun suhteen noin! :-)

 7. Hehe täällä myös toinen, joka ensimmäisenä ihailee pakkauksen tai tuotteen ulkonäköä ja sit vasta miettii käytettävyyttä. Just ihailtiin tänään kaverin kanssa jouluolutpulloja kaupassa, että onpa hieno pullo, siinä voisi polttaa kynttilää ja se sopisi tyhjänä ikkunalaudalle. Mutta eihän me jouluoluesta tykätä eiiii, naurettiin vaan että tässä sitä taas vetoaa pakkauksen ulkonäkö. Sama homma applen tuotteissa, helppo ja hyvä käyttöjärjestelmä tulee toisena ja ulkonäkö ekana. On tuo iMac vaan pöydällä niin kaunis, olisi iPhonekin ellei näyttö olisi sirpaleina :(

  Onneksi tosiaan luomu-tuotteetkin on nykyään kauniisti pakattuja! Kosmetiikassa tosiaan keksisin itsekin monta esimerkkiä, kun ihan ruputuotteet on yritetty saada hienon näköisiksi, vaikka sisältä on sanonko mistä!

  1. Hahaa samis! :-D oon kans ihaillut nättejä olutpulloja, usein paljon hienompia mitä selkeesti naisille suunnatut siiderit koukeroineen?!

   No älä muuta sano! :–) Ennen luomu aina näytti niin luomulta – kaikki brändit samalta jne :D mut kosmetiikka nyt on semmosta huijausta ettei viittis ees alottaa, onneks sieltäkin voi poimia suosikit luonnonkosmetiikasta ja luottaa siihen ettei huijata sisällön kanssa. :-)

 8. Mäkin rakastan kauniita arkitavaroita! Suurin osa mun tutuista ei voi käsittää miksi valkkaan vaikka just sitä hammasharjaa ikuisuuden verran, mutta ku hei onhan se nyt tärkeetä :D Estetiikasta nauttivana koen jotenkin, että arki oikeasti on mielekkäämpää kun sitä elää nättien juttujen keskellä :) Kaadan esim. käsisaippuan aina lasipulloon, jos se alkuperäinen pakkaus ei ole makuuni tarpeeksi edustava :DD

  1. NO JEP, mut ku se on just se juttu, että hammasharja on kaunis ja käsisaippua ihanan väristä (ja tuoksuista). Ja tee maistuu paremmalta jos se on kaunista.

   Haah, oon niin samanlainen! :D

 9. Mä olen nyt pikku hiljaa ruvennut kiinnittämään kans tavaroiden ulkonäköön huomiota. :-) Ennen kun ei ollut töissä niin ei ollut varaa ostaa ihan mitä halusi, mutta nyt kun on ruvennut jo rahaa kertymään niin saa helpommin ostettua just sitä mitä tahtoo. :-D Ensimmäistä kertaa mulla on esim nätti JA lämmin talvitakki. Ennen oli pakko vaan valkata rumin ja lämpimin kun ei ollut niihin kauniisiin varaa.

  Tietty joissain asioissa menee kyllä käytänöllisyys ykkos jutuks, esim tietokoneessa, ostin joitain kuukausia sitten asuksen kunnon jytypelikoneen josta poikaystäväkin on kateellinen. :-D Vaikka macit ois kauniita ja ne kiehtoo mua, ei ne kuitenkaan kävis mun käyttöön. Iphonesta oon vähän haaveillut kun alkaa vanha huawei lakkoilemaan, olis kiva kun ois nätti puhelin. ♥

  1. Ooh hauskaa! :-) Musta tuntuu että mä oon ollut mieluummin ilman jos en oo löytänyt mun budjetiin sopivaa kaunista asiaa – tai sit karsinut kaikesta muusta jotta saan sen nätin jutun minkä haluan :D ostin ekan kerran takin omilla rahoilla nelosella kun IHAN VÄLTTÄMÄTTÄ halusin valkoisen syystakin ja äiti ei suostunut ostamaan niin arkaa väriä, olis ostanut sinisen mielellään. Noh, ostin sitten ite. Oli pakko saada hienoin. :—D

   Hohoo joo, tää mun imac oli eka siskon omistuksessa ja mulla oli pc. tehtiin vaihtarit kun sisko halus rakentaa mun pc:n pohjalle kunnon pelikoneen mihin mäkillä ei pystynyt. Mut iphone on kyllä nätti ja toimiva!