Yoogaia nettijoogasali on kiireisen pelastus

/// hyvinvointiTags: , ,

* Yhteistyössä Suomen Blogimedia & Yoogaia

Kuten aiemmin kerroin, on alkukevät ollut melkoista rumbaa; töitä töiden perään ja kalenteri täynnä aikatauluja. Ei kannata ymmärtää väärin, olen nauttinut kaikesta kiireestä kovasti, mutta tiukat aikataulut tekevät monista asioista vaikeita: en esimerkiksi muista koska olisin käynyt ostamassa ruokaa jostain muualta kuin pienestä lähikaupastani tai koska olisin viimeksi ehtinyt ohjatulle jumppatunnille. Mun joogakortti loppui tammikuun lopulla enkä silloin raaskinut ostaa uutta, sillä olin juuri ostanut kuntosali- ja ryhmäliikuntajäsenyyden. Niinpä jooga jäi omatoimisia iltavenyttelyitä lukuunottamatta helmikuulta lähes kokonaan, vaikka jooga onkin mulle mun lempparitapa rauhoittua ja liikkua. Helmikuun lopulla mua kysyttiin mukaan nettijoogasali Yoogaian yhteistyöhön ja lähdin innoissani testaamaan kotijoogailua ja ihastuin. Joogaa just silloin kuin mulle sopii? Vartin tehovenyttelyitä? Rentoutumisharjoituksia? Pilatesta? Kotona? Täydellistä. 

Yoogaian idea on loistava: joogaa voi harrastaa kotoa käsin just silloin kuin sopii katselemalla nettijoogasalin tallenteita tai osallistumalla ohjatulle tunnille livenä oman webkameran kautta. Tunnin vetäjä näkee sinut ja muut webkameran avulla livetunnille osallistuvat, mutta osallistujat eivät näe toisiaan. Ohjaaja voi näin antaa henkilökohtaista opastusta osallistujille – ja jos ujostuttaa, voi oman kameran pitää myös suljettuna. Yoogaia toimii parhaiten Chrome-selaimella ja paikka tunnille varataan etukäteen, vaikka vaaraa siitä, ettet mahtuisi mukaan, ei ole. 

Kotijoogaa varten tarvitsee jonkin rauhallisen kohdan kotoa, missä mahtuu joogaamaan, sekä joogamaton. Tuntien vaatimustaso on merkattu selkeästi ja monet tunnit sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille joogaajille. Tasovaatimuksia voi helposti selvitellä tallenteiden kautta ennen livetunnille osallistumista. :-) Lisäksi tunteja on sekä suomeksi että englanniksi.

Minusta on superkätevää, että voin valita tallenteen myös sen keston perusteella; joskus tekee mieli venytellä tai joogata ennen nukkumaanmenoa, mutta aikaa ei ole puoltatuntia pidempään. Tällöin ei tulisi mieleenikään lähteä joogasalille, vaan tehdä harjoitus kotona. Vaikka tykkään todella paljon käydä joogaamassa oikealla tunnilla joogasalilla, tuo nettijoogailu hyvän lisän mun kiireiseen arkeen. Tietokoneella useita tunteja päivässä viettävänä arvostan myös lyhkäisiä niska-hartia-jumppia ja venyttelyitä. 

Yoogaia tarjoaa koodilla ”IDA2015” kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson; Yoogaian nettisivujen kautta uudet käyttäjät saavat automaattisesti ilmaisen tutustumisviikon, joten tuolla koodilla sen saa tuplattua kahteen viikkoon. Suosittelen kokeilemaan! :-) Kokeilujakso ei sido mihinkään, mutta jos innostut, ei jäsenyys ole kallis; kuukauden nettijoogailu maksaa 20€ ja vuoden jäsenyys 180€, eli vähän vähemmän mitä kahden kuukauden jäsenyys omalle fyysiselle joogasalilleni.  Rekisteröidy TÄÄLLÄ

Lisäksi tässä on hauska hyväntekeväisyysnäkökulma; Yoogaia tekee yhteistyötä Planin ”Because I’m a Girl” –kampanjan kanssa koko maaliskuun ajan. Jokaisesta uudesta rekisteröitymisestä Yoogaia lahjoittaa euron kehitysmaiden tyttöjen koulutukseen.

Ps. Tsihii, blogissa on nyt uusi tägi, ”wellness”. En ole koskaan kokenut että haluaisin kirjoittaa liikuntajuttuja blogiini, mutta silloin tällöin postauksen sisällöt liittyvät niin vahvasti hyvinvointiin että onhan niille oma tägi oltava. Sieltä löytyy siis jatkossa kaikki sen kategorian alle sopiva! 

14 kommenttia

 1. Annukka /// 06/03/2015 / 11:49:34

  Eikäää! Just oon katellut kaupunkini joogamahiksia, mutta ne on ollut tosi kalliita ja huonoina aikoina. Tää on ihan mahtava juttu! Oon joogaillut youtubesta löytyvien videoiden avulla, mutta tää on varmasti laadukkaampaa ja asiantuntevampaa opetusta. JEE, ihan huippua kun vinkkasit, kiitos ihana!! :-*

  Vastaa
  • ida365 /// 08/03/2015 / 16:07:26

   Jee, ihan mahtavaa!!! :-* Mäkin oon joo joogaillut youtube-videoiden avulla mutta jotenkin tykkään Yoogaista niin paljon enemmän kun tasot on merkattu hyvin ja tunteja on myös suomeksi. JES.

   Vastaa
 2. Hanna /// 06/03/2015 / 17:17:25

  Heh kylläpäs tää tulee nyt vastaan kaikkialla! Olen testannut tallenteita jo kolme kertaa ja vaikuttaa ihan hyvältä :)

  Vastaa
  • ida365 /// 08/03/2015 / 16:08:08

   Hahaa, Suomen Blogimedian kautta tässä kamppiksessa ainakin on useampi ja mäkin oon törmännyt Yoogaian mainoksiin vähän siellä sun täällä :-)

   Vastaa
 3. Anni /// 07/03/2015 / 12:28:03

  Moi! Mikä tää sun oma ”fyysinen” joogasalisi on jolla käyt, ilmeisesti ei Om Yoga hinnasta päätellen? :) Uteliaana tamperelaisena kyselen, itse käyn Om Yogassa, enkä muita paikkoja ole koskaan kokeillutkaan.

  Vastaa
  • ida365 /// 08/03/2015 / 16:12:21

   Om Yoga hyvinkin! Siellähän kuukausi maksaa 100€ :-) Tosin äsken hintaa varmistaessa huomasin että kahden kk kortti maksaa näköjään 170€, eli kympin vähemmän mitä Yoogaian vuosijäsenyys. Tahdon kyllä pian taas joogasalillekin, Hot joogan voittanutta ei ole. :-)

   Vastaa
   • Anni /// 09/03/2015 / 14:09:09

    Aaa ookkei, ajattelin sun opiskelijana hyödyntävän vielä opiskelijahintoja :-))

    Vastaa
 4. Mikko /// 08/03/2015 / 21:49:01

  Kiitti Ida positiivisesta arviostasi! -Mikko, Yoogaia

  Vastaa
  • ida365 /// 08/03/2015 / 21:52:40

   No mutta tietty! :–) Oon kovin innoissani, tarkoitus on vielä tänään tehdä joku rauohoittava venytys ennen nukkumaanmenoa.

   Vastaa
 5. Janniina /// 08/03/2015 / 23:08:39

  Olen aina aikaisemmin kuulunut kerhoon jonka mielestä jooga on ns. hengellistä höpinää ja aurinkotervehdystä mitä jo lapsena vihasin liikuntatunneilla.
  Fysioterapeuttini kuitenkin suositteli että mun pitäisi aloittaa jooga tai pilates ja
  tarvitsee nyt häpeillen myöntää että liityin tuonne ja kokeilin ”niska- ja hartiavenytys” tuntia ja sen jälkeen rentoutusta ja se oli ihanaa ja rentouttavaa. Olo on kuin unissakävelijällä niin on olo rento :D Saatoin ryhtyä pitämään joogasta.. paljon.
  Kiitos vinkistä TAAS! Mun elämänlaatu on parantunut paljon pelkästään sun blogia lueskellen :)

  Vastaa
  • ida365 /// 11/03/2015 / 11:56:34

   Hahaa ihana Janniina!!! <3 :--D Pilates on tosi jees syvien lihasten kannalta, mutta tykkään joogassa just siitä että tunnin ajan en keskity mihinkään muuhun, pääsen rauhoittuun ja rentoutumaan ja olo on fyysisesti niin paljon parempi harjoituksen jälkeen.

   Hiihii niin ihanasti sanottu!! <3

   Vastaa
 6. Jenni /// 23/03/2015 / 16:35:49

  Rekisteröidyin! Tää tulee olee niin tän maanantain pelastus :)

  Vastaa
  • ida365 /// 24/03/2015 / 10:30:18

   Jes, mitä tykkäsit? :—)

   Vastaa
 7. […] käydä. (Tein muuten sellaisen kotijumpan toissapäivänä että olin eilen ihan rikki. Hyödynsin Yoogaiaa ja jotain random jumppavideoita youtubesta; kotireenissäkin voi tulla hiki, huh! Yoogaiaan saa […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.