Ihanat luomukukkaisvedet Latviasta – esittelyssä DABBA

kauneus, luonnonkosmetiikka
22 kommenttia

Aaaaa, olen niin innnoissani!! Olen saanut testiin uuden luonnonkosmetiikkasarjan josta saan kertoa teille jo nyt, vaikka sitä ei ole virallisesti vielä lanseerattukaan. DABBA on latvialainen kukkaisvesisarja, jonka tuotteet ovat 100% luonnonkosmetiikkaa ja 99% luomua. Tuotteiden aitouden takaa ecocert-sertifikaatti. Sarjaan kuuluu kahdeksan erilaista kukkaisvettä, jotka hoitavat, virkistävät ja puhdistavat ihoa. Osaa voi käyttää myös auringonoton tai sheivauksen jälkeen rauhoittamaan ihoa tai ärtynyttä päänahkaa. 

Olin ennen tosi huono käyttämään kasvovettä, mutta eräs kosmetologi sai minut täysin vakuuttuneeksi siitä, miten tärkeä kasvovesi on osana ihonhoitorutiineja. Jos teitä ei ole vielä vakuutettu, kannattaa lukea Saaran postaus aiheesta (lainaus Saaran postauksesta: ”Omassa ihonhoidossani kasvoveden reseptiin lisääminen oli lähes taivaan aukeamisen ja enkelikuoron sinfonian kaltainen hetki.”) tai Katjan kasvovesisaarna. Noiden jälkeen mun ei enää tarvitse koettaaa vakuutella, vaan tyydyn kertomaan, että omat iho-ongelmani ovat vähentyneet merkittävästi kasvovettä säännöllisesti käyttäessä; pintakuivuus on vähentynyt, iho on kimmoisampi ja raikkaamman oloinen, pintakuivuuden vähennyttyä pikkunäpyt ovat vähentyneet ja iho tuntuu vastaanottavan hoitotuotteet paremmin. Ei silti ole ihan sama, millaista kasvovettä kasvoilleen käyttää, etenkin jos iho on yhtä herkkä mitä minulla.

DABBA kukkaisvesiä on kahdeksan erilaista:

x Omena-kukkaisvesi (virkistävä & puhdistava normaalille ja sekaiholle)
x Koivu-kukkaisvesi (syväpuhdistava kukkaisvesi rasvoittuvalle ja sekaiholle, sopii myös rauhoittamaan sheivauksen ja epiloinnin jälkeen sekä saunatuoksuksi)
x Kanerva-kukkaisvesi (puhdistava ja rauhoittava kukkaisvesi normaalille iholle)
x Mesiangervo-kukkaisvesi (puhdistava ja rauhoittava normaalille ja ongelmalliselle iholle, sopii after sun -käyttöön ja rauhoittaa ihoa sheivauksen ja epiloinnin jälkeen)
x Kamomilla-kukkaisvesi (rauhoittava ja tasoittava kukkaisvesi kuivalle ja herkälle iholle, sopii myös päänahan rauhoittamiseen ja ihon hoitoon auringonoton jälkeen)
x Piparminttu-kukkaisvesi (puhdistava ja rauhoittava kukkaisvesi ikääntyvän tai väsyneen ihon hoitoon, sopii myös after shaving -käyttöön sekä saunatuoksuksi)
x Vadelmanlehti-kukkaisvesi (hellävarainen ja virkistävä kukkaisvesi sekaiholle)
x Siankärsämö-kukkaisvesi (puhdistava ja tasoittava kukkaisvesi seka- ja ongelmaiholle, sopii päänahan rauhoittamiseen ja hiustenhoitoon)

Sain testiini viisi (tai oikeastaa kuusi erilaista, yksi matkakoko oli sellainen, mitä ei ollut isona putelina) joista yhtä olen käyttänyt säännöllisesti puolitoista viikkoa. En ole vielä ehtinyt testata muita, sillä DABBA kamomilla-kukkaisvesi (Biodellyssä hintaan 16,70€ *) on täydellinen mun herkälle ja epäpuhtaalle iholle. Mulle on nyt talven aikana ilmestynyt ärsyttävää pikkunäppyä selkään ja rintakehään ja vaikka olen kuinka rasvannut ja lotrannut kasvovedellä, ne eivät ole kadonneet minnekään. Mutta DABBAn kamomilla-kukkaisvesi on rauhoittanut niitä ihan selkeästi, jes! Kamomillalla onkin tulehduksia estävä vaikutus ja kerran sain vinkin hoitaa tulehtunutta lävistystäni kamomillavedellä. Kamomillavesi sopii siis myös pienten haavojen hoitoon. Jes, voin taas alkaa käyttää seläistä avoimia lempparivaatteitani.

Kesällä ihoni kaipaa varmaan jotain virkistävämpää tai puhdistavampaa kukkaisvettä, ehkä koivu- tai omenakukkaisvesi pääsee testiin ilmojen lämmetessä? Toisaalta myös vadelmanlehti-kukkaisvesi voisi sopia herkälle iholleni hyvin. 

DABBA-kukkaisvedet valmistetaan Latviassa, ovat siis varsinaista lähikosmetiikkaa. Niihin käytetyt yrtit, kukat ja kasvit kerätään kerran vuodessa niiden ollessaan parhaimmillaan ja ravintorikkaimmillaan. Kukkaisvesi syntyy, kun kukkien terälehdistä ja kasveista tislataan eteerisiä öljyjä – jäljelle jää kukkaisvesi. Erilaisia kukkaisvesiä käytetään paljon kasvovesien pohjana luonnonkosmetiikassa. 

DABBAn kukkaisvedet on pakattu käteviin ja hygieenisiin suihkepulloihin, joten kukkaisvesiä voi suihkia suoraan kasvoille ja sen jälkeen taputella sormin ihoon. Jos kukkaisvettä haluaa käyttää meikin puhdistuksen viimeistelyyn, voi sitä suihkia ensin vanulapulle jolla sitten pyyhkii kasvot kevyesti. Puhdistuksen viimeistelyyn sopii erityisen hyvin DABBAn piparminttu-, koivu-, omena- kanerva- ja mesiangervo-kukkaisvedet oman ihotyypin mukaan. 

Dabba-kukkaisvesiä saa myös kätevissä matkaseteissä, joihin kuuluu kolme matkakokoista 50ml kukkaisvettä. Bokseja on kaksi erilaista; Power from the Meadow -paketti * sisältää piparminttu-, siankärsämö- ja mesiangervo-kukkaisvedet ja Power from the Forest -paketti * sisältää kanerva-, koivu- ja vadelmanlehti-kukkaisvedet. Kätevää, sillä reissussa 100ml puteli on usein liian iso ja tilaavievä. Luonnonkosmetiikan valikoimissa ei muutenkaan ole turhan paljoa matkakokoja, joten nämä tulevat tarpeeseen. 

DABBA-sarja lanseerataan virallisesti huhtikuun 25.-26. päivä Luonnonkaunismessuilla Helsingin Kaapelitehtaalla. Tuo luonnonkosmetiikan mekaksi muuttuva halli on jokaisen luonnonkosmetiikasta kiinnostuneen unelma; paikan päällä on paljon asiantuntijoita, hyviä tarjouksia ja mahdollisuus testata eri tuotteita ennen ostopäätöstä. Eli ensimmäisen kerran tuotetta voi ostaa messuilta. Vinkkaan sen jälkeen ensimmäiset jälleenmyyjät teillekin. :-) Hinnat tulevat olemaan n. 15 euron paikkeilla, joten kyseessä on budjettituote. Mahtavaa! 

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. hei jee, kerranki mulla on hakusessa joku tuote mitä sä vinkkailet! Yleensä harmittaa ku sulla on niin hyviä vinkkejä mutta en just satu tarvitsemaan mitään kyseisistä tuotteista..nyt kuitenki on ollut kasvovesi mietinnässä, ehottomasti ostan tota ku tule markkinoille ^__^

  ps. sun blogi vaan pysyy ihanana vuodesta toiseen, lovetan! xx

  1. Hei ihan mahtavaa!! :—)) ja apua miten kauniisti sanottu, kiitos Krista :-* !!! <3

 2. niin ihania noi putelit!! ♥____♥ pitkään aikaan tosin tuun kasvovettä tarvitsemaan, mutta jos rahatilanne silloin sallii kun noi tulee myytäväksi niin täytyy harkita ihan tuon kauniin pakkauksenki vuoksi…….. :DD jään ihailemaan näitä kuvia koko päiväksi oiiiii

  1. NO älä! Supernättejä, kivan erilaisia! Ja joooo, hihii, ei onneksi ole kalliita!

 3. Oi oi oi, kuulostaa ihanilta! Mä unohdan niin usein kasvoveden käytön.. Nyt on pakko petrata, mullakin niin pintakuiva iho. Näitä ihanuuksia odotellessa!

  1. Voieiii, sä et saisi unohtaa! Uskon että sun iho tulis rakastamaan näitä, kun kerta munkin. Herkkä ja pintakuiva ja nämä toimii. <3

 4. Vaiktuttaapa hyvältä tuotesarjalta. Itellä kasvoveden käyttö on vähän jääny nii vois kokeilla jos näillä kasvoveden käyttö tulis rutiiniks. :)

  1. Oooh joo, suosittelen kasvoveden lisäämistä omiin tottumuksiin, auttoi mulla huomattavasti tämän ihoni kanssa. :-)

 5. no nyt kyllä kiinnostuin ! alan olla ihan kyllästynyt tän hullun ihoni kanssa ja en oikeastaan ole löytänyt hyvää kasvovettä, joka ei kuivattaisi ihoa…täytyy laittaa muistiin, jos tämmösiä jostain läheltä joskus saisi :- )

  1. Oh joo, monet kyllä kuivattaa, etenkin talvella. Kesäisin mullekin jopa sopii sellaiset joissa on alkoholia, mutta no no talvella. Nämä ovat ihanan hellävaraisia mutta silti hoitavia! Hiih joo mä vinkkaan kun tiedän paremmin mistä näitä saa :– )

 6. Nämä vaikuttavat tosi mahtavilta tuotteilta! Tykkään paljon Flow kosmetiikan ruusuvedestä, mutta nämä voisivat olla hyvää vaihtelua. Täytynee ostaa matkapakkaus ja testata mikä olisi itselle sopiva :).

  1. Testaapa ihmeessä, uskon että tykkäät! Ruusuvesi on myös ihanaa :-)

 7. Ensin mietin jotain hifimpää kasvovedeksi, mut lopulta päädyin simppelisti Dabban mesiangervoon (ko kasvi on metisessä hunajuudessaan aivan ihana, siksi), joka vahinkopomppasi silmään Joliessa. Vähän epäilin, mut tykkäsinkin, ja pahvipakkauksen malli oli kiva.
  Näistä ei laajalti arvosteluja löytänykään, tänne löysi hakukone :D