Tallinnalainen vaatesuunnittelija Lilli Jahilo

muoti
Jätä kommentti

Ping Helsingin ohjelmaan kuului erilaiset kierrokset Tallinnan trendikkäällä Kalamajan alueella. Me päästiin muotiporukan kanssa tutustumaan paikalliseen muotisuunnittelija Lilli Jahiloon ja tämän työhuoneeseen ja studioon. 

En nimitä blogiani muotiblogiksi, sillä se tuntuu leimaavan blogin kuin blogin kulutushysteeriseksi trendivillitysten mekaksi. En muutenkaan jaksa seurata muotia yhtään samalla tapaa mitä joskus nuorempana; oman tyylin löytäminen on paljon kiinnostavampaa, enkä halua sen koostuvan selkeistä trendivillityksistä jotka vaihtuvat sukkelaan. Ilmiöt ja uudet suuntaukset tietysti kiinnostavat, mutta kestävämmällä tavalla. 

Olikin älyttömän kiintoisaa päästä kuuntelemaan suunnittelijan tarinaa omasta brändistään. Lilli Jahilon mekot ovat uniikkeja ja älyttömän huolellisesti tehtyjä. Lilli Jahilo on työskennellyt mm. Chanelilla ja oppinut siellä erityisen tavan kirjailla vaatteita ja hän onkin ainoa koko maassa joka osaa tuon taidon. Vaatteet tehdään taidolla ja rakkaudella ja niin, että ne imartelevat kantajaansa. Tarkoituksena ei ole tehdä lisää kauniita vaatteita maailmaan, joka jo pursuaa vaatteita, vaan sellaisia vaatteita jotka todella imartelevat käyttäjäänsä ja tekevät niiden kantajalle itsevarman ja kauniin olon. 

Lilli Jahilon mallistoihin kuuluu myös morsiusmekkoja. Morsiusmekon ei kuitenkaan tarvitse olla perinteinen pitsiunelma, mallistosta löytyy myös moderneja ja minimalistisia mekkoja kauniilla leikkauksilla. Moni mekko oli avoin selästä, voitte kuvitella miten ihastuneena niitä vilkuilin. Oma stailaussuosikkini on tämä. Kultaiset herrainkengät, kukkaseppele, ohuet sukat ja kaunis mekko, oh yes, aivan ihana. 

Materiaaliksi kelpuutetaan vain parasta. Brändin suunnitteluideologiaan kuuluu se, että ei riitä että vaate on kaunis, sen täytyy myös olla laadukas ja tuntua hyvältä päällä ja kestää käyttöä. 

Tämän mekon etumuksen kirjailun tekemiseen oli kulunut 55 tuntia. Lilli Jahilo sanoi ymmärtävänsä miksi Chanelin haute couture -mekkojen hinnat liikkuvat useissa tonneissa, sillä kirjailuihin menee niin monta työtuntia monelta ihmiseltä ja ne ovat äärettömän tarkkaa käsityötä.

Henriikka uskaltautui testaamaan upeaa korallin väristä mekkoa ylleen ja vitsit se näyttikin hyvältä. Ihastuin noihin siroihin spagettiolkainmekkoihin aivan täysin. Inspiroiva päivä! 

Lisää luettavaa

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

The Knotty Ones

Esittelyssä vastuullinen neulebrändi: The Knotty Ones

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.