SLEEP WELL.

kauneus, luonnonkosmetiikka
15 kommenttia

Mä tykkään tietyissä määrin kaikesta humpuukista. En usko horoskooppeihin, mutta jostain syystä haluan aina tietää mikä on uuden kaverin horoskooppi. Jotta voisin sitten tehdä omaa tutkimustani, luonneanalyysit kiinnostaa. Siksipä olinkin innoissani kun me Proakatemialla joskus tehtiin tiimin kesken luonneanalyysit tämän testin mukaan. En tiiä mitä noista ihan oikeasti ajattelen, mutta tykkään tehdä noita ja on niiiin kiinnostavaa kuulla minkä tuloksen muut saavat. Laitoin tietysti koko perheen tekemään tuon heti kun olin tehnyt sen itse. Ja olin tyytyväinen, kun oma analyysini kuulosti niin tutulta ja sopivalta.

Tykkään myös semmoisista jutuista kuten onnensukat ja onnenpikkuhousut; ne jalassa kaikki menee nappiin. Juu. Ja sitten tykkään myös tehdä kaikkia taikoja, vaikka nyt juhannustaikoja. Ja toivoa jos kello näyttää hyvää lukemaa, kuten 23:23.

Sitten on sen tason jutut, kuin eteeriset öljyt. Monihan uskoo ja kokee, että ne auttavat moneen pieneen vaivaan; päänsärkyyn, virkeystilaan, unenlaatuun, keskittymiskykyyn ja niin edelleen. Minä uskon, että varmasti auttavatkin, mutta vain sillä ehdolla, että perusjutut ovat kunnossa: olet nukkunut, syönyt ja urheillut tarpeeksi. Ja hyvin. Jos perusjutut on kunnossa, voi aika pienillä jutuilla vaikuttaa omaan fiilikseen. Yksi niistä on tuoksut, varsinkin eteeristen öljyjen.

Olinkin innoissani, kun sain Sugar PR:ltä testiin uutta Scentered -tuoksupuikkoa (PÜR-kauppa nimittää näitä hyvinvointi-stickeiksi, hihii!). Niitä on viisi erilaista erilaisiin tilanteisiin. Love parantaa mielialaa, Escape inspiroi ja auttaa visualisoimaan, Focus rauhoittaa ja kirkastaa mieltä, Stress Less rentouttaa ja nostaa mielialaa. Minä sain testiin viidennen, Sleep Wellin, joka lupaa rentouttaa lihakset, tyhjentää mielen ja rauhoittaa keskushermostoa.

Olen sutinut tätä ranteisiini ennen nukkumaanmenoa. Tykkään laventelin tuoksusta kovasti ja olen käyttänyt muitakin laventelituoksuja yleensä aina juuri iltaisin. Esim. jos käyn suihkussa illalla, käytän suihkugeeliä jossa on laventelia ja muita rauhoittavia yrttejä. Jos taas käyn suihkussa aamulla, kuorin koko kropan raikkaan sitruksisella kuorintavoiteella, jotta virkistyisin. Tuntuu toimivan.

Vaikka en osaa sanoa, auttaako tuo hyväntuoksuinen voide mua nukahtamaan tai nukkumaan levollisemmin, on se ainakin ihana iltarituaali. Itsensä hemmottelu on tärkeää ja tämmöiset pienet jutut tekevät arjesta niin paljon mukavempaa.

Mikäs on teidän suhtautumisenne kaiken maailman humpuukkiin, aina horoskoopeista taikakiviin ja onnensukkiin?

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. tiedäthän ne tumblrissa pyörivät horoskooppijutut? en kestä niitä =–D

  pitääpä käydä purissa kun seuraavan kerran menen helsinkiin n_n

  1. HAHAHah xD tumblr-horoskoopit on joo oma lukunsa…. joo, pür on ihana! <3___<3

 2. siis kiinnostaa ihan älyttömästi! kaikki tommoset luonneanalyysit yms yms! horoskooppeihin en kans ihan täysillä usko mut ne kiehtoo kyllä tosi paljon ja oon fiilistelly niitä viime aikoina aika paljon. ja tunnistan itteni aika pelottavan hyvin vesimiehen kuvauksista, heh. ja tein kans ton myers-briggs-testin joskus talvella ja jep, oon ihan selkeä INFP! (mikä sulle tuli?) musta tämmöset on hyviä työkaluja oman itsensä tutkimisessa vaikka oiskin kuinka ”hömppää”, hihii.

  1. JEP!! Mä en usko horoskooppeihin oikeastaan yhtään, mutta luonneanalyysit kiehtoo, oli ne horoskooppeja tai jotain testejä tms. Mä oon ihan selkeä ESFJ! Oli niin hauskaa tehdä toi akatemialla isolla (18 hengen) porukalla ja sit vertailla tuloksia; se selkeytti niin hyvin meidän tiimin dynamiikkaa. Ja kun pari muutakin sai ESFJ:n, oli hauska tajuta miten samalla tavalla ne toimii mitä minä :D niin hauskaa. Just itsensätutkiskeluun mahtavia – tajuaa paremmin omat heikkoudet ja vahvuudet kun voi miettiä et onko kuvaus paikkansapitävä.

 3. Mulla on kans tollanen iltaisin ranteeseen laitettava stick! On ihanaa ajatella että se toimii ja antaa rauhallisen unen :) Tällasia ”taikaesineitä” mulla on muutamakin: reissuun lähtee aina mukaan laukkuun yksi tuomaan onnea ja suojelemaan. Kerran kun unohdin sen meinasin myöhästyä lennolta ja reissu ei muutenkaan ollut kovin onnistunut>:(. Kuka tietää johtuiko se onnenesineen puuttumisesta, mutta nykyisin se pääsee samalle tarkistuslistalle kuin passi rahat :D

  1. Onko se toi sama? :–) Hahaa, nää on musta hauskoja, kun monella onnenjutut ja taikaesineet on ihan erilaisia. Mulla ei oikein oo mitään esineitä, mutta vaatteita joihin liittyy joku niin kingi juttu että niillä on erityisarvo mun vaatekaapissa :D hahaha!

   Toivottavasti sun onnenesine on joku pieni että se mahtuu aina matkaan :’-D

 4. Mä oon just sellanen oman elämäni shamaani :-D Kaikki ennustusjutut, luonneanalyysit, kivet ja kristallit, ai että innostun!

  Ja ai että nää sun tuotekuvat on aina niin kauniita. Hyvä Ida! <3

  1. Ihanaa Annukka, mä uskon!! :-D <3 Hihii ja voi kiitos, toi lämmitti mieltä! :-)

 5. Eteerisiä öljyjä on kyllä tutkittu ja niistä on pystytty erottamaan joku vaikuttava aine, esim neilikassa se on eugenoli, jota on tutkittu hammaslääketieteessä ja sitä käytetään hampaidenhoidossa. Vaikka niitä ei saa markkinoida parantavina tai sairauksia hoitavina, kyllä uskon että niillä voi hoitaa monenlaisia vaivoja. Mua on nää öljyt alkanu kiinnostaa hirveesti, ja haluan testata onko niillä tehoa vai ei. Skeptinen olen, mutta innokas kokemaan jotain uutta. Sen sijaan horoskoopit yms on ihan hepreaa eikä kyllä kiinnostakaan.

  1. Joo, en mä sillä! Uskon kyllä että ne voivat auttaa ja varmasti niitä voidaan jalostaa just muuhun käyttöön :-) En kyseenalaista eteerisiä öljyjä, mutta tämmöiset stickit ehkä aavistuksen ;-)

   On paljon hyviä juttuja joita ei saa markkinoida lääkkeinä tai hoitotuotteina, vaikka ne just sellaisina toimivat, esim. monet superfoodit. Horoskoopit on ihan eri genreä kyllä :D

 6. Mä oon kans ihan superkiinnostunu kaikista luonne- ja ihmistyyppianalyyseistä! Tein tossa keväällä just ton Myers-Briggsin testin ja se jotenkin avarsi ymmärrystä itsestä hirveesti. Ja mun mielestä se on myös kattavin ton tyyppinen analyysi. Oon ite vaihtelevasti INTP/INFP ja se tuntu selittävän, miks oon myös erityisherkkä (sekin eräänlainen ihmistyyppitesti ja tapa luokitella) ja mulla saattaa olla ADD eli keskittymishäiriö ilman hyperaktiivisuutta (testien mukaan :D). Heh. Että tollaset diagnoosit on vaan luonteenpiirteitä. Ja mun mielestä esim. toi ihmistyyppitesti ei oo ollenkaan hömppää, vaikka sitä mieltä on mm. mun poikaystävä, joka ei oo suostunu tekemään sitä :D Ois vaan tosi kätevää tietää senkin tyyppi, jolloin joihinkin juttuihin pystyis suhtautumaan paremmin ja ymmärtämään toista, hyödyllistä! :) Just se tiimin vahvuuksien jakautuminen.
  Tässä kiinnostavassa itsetutkiskelussa on vaan se kääntöpuoli, että ei sais myöskään liikaa samastua tuloksiinsa, koska sitten huomaamattaan saattaa alkaa sumeasti elää niitä: ”Mä oon sellanen ihminen, joka…”, ”Mä oon niin herkkä etten…”, ”No mutku mä oon niin ulospäinsuuntautunu, että kyllä mun nyt pitäis…” Eli joo, ei turhan vakavasti :) Tää oli vaan tämmönen yleinen muistutus kun aiheeseen pääsin :-D

  1. Oioii, jooo! Noi luonneanalyysit kyllä todellakin kiinnostaa, vaikka niiden kääntöpuolena onkin toi, että voi alkaa määritellä itseään sen tuloksen kautta jotenkin liiaksi. Mutta ehkä sen saa pidettyä silti mielessä ettei se ole koko totuus tai mitään.

   Aaa sulle tuli tasatulos T&F:n kans, jännää. Mulla on ENFP, eli eka kirjain vaan eri periaatteessa suhun nähden, mut se tietty sekottaa pakkaa aika hyvin sekin. Musta olikin just niin hauskaa että koko perhe teki ton, kun voi sitten fiilistellä niidenkin tuloksia.

   1. Heh joo, T&P on aika päinvastaset, järki & tunteet… Huomaan kamppailevani tän asian kanssa tosi paljon, heh. ”Mutku toisaalta… ja toisaalta!” Ja noi N ja P tekee kans sen, että kun N on ns. ”sisäinen tietämys” ja P ”havainnoiva ymmärrys”, niin ne taistelee kanssa vähän keskenään. N+P-tyyppien onkin keskimäärästä vaikeampaa tehdä päätöksiä, ja oli aika hauskaa oppia testin perusteella, että tälle jahkailulle on jokin selitys :D Introverttiys tekee vielä sen, että asioita kelailee tosi paljon pelkästään omassa mielessään. Ekstrovertimmät ehkä karkeasti sanottuna jakavat tuntemuksensa ja kamppailunsa toisten kanssa? Nää on niin mielenkiintosia! Laitan viel joskus sen poikaystävän tekemään ton testin :D