Kurkumajuoma pelastaa! / Golden milk -resepti

hyvinvointi, ruoka
13 kommenttia

Kun mulle tulee sellainen olo, että oon tulossa kipeäksi, otan heti kaikki kepulikonstit käyttöön. Lisään ruokiin enemmän valkosipulia (parasta syödä sitä raakana, esim. itsetehdyn guacamolen tai avokadopastan kaverina), teen inkivääristä raastettua teetä, syön hunajaa, juon lämpimiä juomia, syön tyrniä, vedän c-vitamiiniöverit, juon pakuriteetä, tuplaan hetkeksi sinkkimäärän, syön kasviksia ja välttelen kaikkea missä on sokeria ja nyt viimeisimpänä olen alkanut tehdä kurkumajuomaa. Olin törmännyt tähän usein ties missä, mutta ajatellut, että tuon on pakko olla pahaa. :-D Kurkumahan on vahva, mutta hyvä mauste ruuanlaittotarkoituksissa, mutta ajatus lämpimästä kurkumajuomasta ei houkutellut.

Sain kuitenkin pari viikkoa sitten Ruohonjuuresta reseptin Golden milkiin, eli kurkumamaitoon ja päätin kokeilla. Ja hitsit, tämähän on hyvää! Ei yhtään sellaista, mitä pitää nieleskellä varovasti ja juoda vain terveyssyistä; tämä oikeasti maistuu hyvältä.

Ensin tehdään kurkumatahna kurkumamaitoa varten ja sitten keitellään maito. Koko hommaan menee n. 10 minuuttia.

Kurkumatahna:

0,6 dl kurkumajauhetta 
0,5 tl mustapippuria
1,25 dl vettä 

Sekoita kaikki aineet pienessä kattilassa, laita levy keskilämmölle ja sekoita koko ajan, kunnes seoksesta muodostuu paksu tahna. Tahna valmistuu nopeasti, varo käräyttämästä sitä. Säilytä tahna jääkaapissa.

Mulla ei todellakaan ollut noin paljoa kurkumajauhetta jäljellä (hyvää luomukurkumajauhetta saa mm. Punnitse & Säästästä ja Ruohonjuuresta), joten sävelsin vähän. Pienennä vaan määriä, jos kurkumaa ei oo noin paljoa kaapissa.

Kurkumamaito:

2,5 dl mantelimaitoa
1 tl kookosöljyä
1/4 tl kurkumatahnaa
hunajaa makeutukseksi

Sekoita kaikki aineet (paitsi hunaja) kattilassa. Käännä levy keskilämmölle, älä kiehauta ja sekoittele koko ajan. Loppuvaiheessa lisää hunajaa makeutukseksi.


Oon koonnut aiemmat flunssasta parantumisvinkit tähän postaukseen: Kuinka parantua flunssasta nopeasti?. Se on noussut hauskasti nyt syksyn tullen taas suosioon, saa jakaa kommenttiboksiin omat vinkit flunssan helpottamiseksi. :-) Oletteko te testanneet kurkumamaitoa? Jos muuten ihmettelette, että miksi ihmeessä mustapippuria, niin lukaisepa täältä.

Lisää luettavaa

matalat ferritiinit oireet

Mielessä: matalat ferritiinit, rautainfuusio & Cyklokapron

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kysymys:
  Mikä tuo ihana muki on?? Merkki, malli, mistä niitä saa, ää? :D

 2. Hyvältä vaikuttaa. Laitetaan korvan taakse, kun seuraavan kerran tulee käyttöä.

  Mitä kaikkia lisäravinteita otat? Mitä merkkejä suosit? :)

  1. Mä otan B12-vitamiinia, D-vitamiinia, kalaöljyä ja sinkkiä. Spirulinaa kesäisin ja C-vitamiinia jos oon tulossa kipeeksi silleen lisäbuustina, muuten saan sitä varmaan tarpeeksi ruuastakin :-) Välillä jotain monivitamiineja yms.

   Suosin Solgaria, Viridiania ja niitä D-vitamiini ja B12-vitamiini -suihkeita, mitähän merkkiä ne oli, Nordic Healthia?

 3. Kauanko toi tahna säilyy jääkaapissa ? :) täytyy heti kokeilla, pukkaa jo toinen flunssa tuloaan tänä syksynä…

  1. Mulla on säilynyt hyvänä ainakin viikon ajan :-) Tein tätä kyllä vähemmän mitä ohjeessa!

 4. Äsh olen koko syksyn onnistunut välttämään kaikki taudit ja monesti, vaikka ympärillä joka toinen on lakonnut, mutta se onni tai vastustuskyky loppui näköjään viime perjantaina. Mutta pääsinpäs ainakin testaamaan tätä! Tehoista ei uskalla kuin toivoa parasta, mutta maku oli oikeasti hyvä. Tätähän voisi litkiä ihan lämmikkeenä muutenkin kuin sairastellessaan :)

  1. Voi kurjuuuuus! Nyt on kyllä ollut ihan hulluna kaikkia tauteja liikenteessä, toivottavasti parannut pian :–( Tän maku on kyllä hyvä ja jos kurkuma kerran on terveellistä niin ei tästä takuulla ainakaan haittaa ole. Kiva että testasit ja kerroit mitä tykkäsit! :-)