Kaunein kameralaukku / Olympus leather collection

muoti
28 kommenttia

En takuulla ole ainoa, joka on miettinyt miten kameraa olisi järkevin suojata ja kuljettaa – ja sitä pohtiessaan löytänyt toki monia toimivia ratkaisuja, muttei yhtään sellaista, joka miellyttäisi omaa silmää? Jep. Rakastan sitä, että käytännöllisistä asioista ja tavaroista tehdään muotoilun avulla kauniita. Mä olen juuri se tyyppi, joka saa kiksit kauniin hammasharjan spottaamisesta, heh. Voitte vaan kuvitella miten innoissani olin, kun loppuvuodesta kuulin Olympuksen Fashion Accessoriesista.

Hihkuin toissapäivänä innosta, kun avasin postista hakemaani pakettia. Sen sisältä paljastui kolme Olympuksen leather collectioniin kuuluvaa tuotetta: superkaunis (ja käytännöllinen!) kameralaukku, simppeli olkahihna ja kätevä rannehihna kameralle.

Hyvä muotoilu koskee myös tuotteen myyntipakkauksia. Näissä on kyllä kaikki kohdillaan! Ihan supernätit.

Mutta mites tämä kameralaukku!? Sen sisälle mahtuu kätevästi tuo mun Olympus PEN E-P5 -kamera sekä kaksi vaihto-objektiivia. Tai miksei yhteen taskuun voisi sujauttaa puhelimen ja lompakonkin, sillä ulospäinhän tämä on kaunis nahkalaukku, josta ei tiedä mitä sen sisällä on. Laukun sisäosan pehmusteita voi siirellä oman tarpeen mukaan, sillä ne ovat tarranauhoilla kiinnitettävät.

Ei varmaan kannattaisi kertoa, että tähän mennessä kamera on kulkenut mun laukussa miten milloinkin; välillä pipon sisällä tai kaulaliinaan käärittynä. Vaikeinta on ollut juhlissa; en omista sellaista laukkua, joka olisi juhlakelpoinen ja samalla tarpeeksi iso kameralle. Nytpä omistan! Nuden värinen nahkalaukku sopii lähes kaiken kanssa. Kameralaukkuja saa myös mustana, hinta on kohtuullinen 89,90€.

En malta odottaa, että nämä Olympuksen asusteet saavat lisää tuotteita valikoimiinsa; alkuvuodesta saatavilla on mm. tämä hihna. Täydellinen juhliin, jonne haluaa ottaa mukaan pikkulaukun ja kamera saa huoletta keikkua olalla kauniista hihnasta.

PST. Huomasin jokin aika sitten kaverin kysellessä vinkkejä mikrojärkkärin valintaan, että tuo mun kamera, Olympus PEN E-P5 on ihan hullun halpaan hintaan Verkkokauppa.com:ssa. Silloin joskus, kun ostin omani, oli runko+kittiputki about tonnin. Nyt pelkkä runko 319€, runko+19mm objektiivi + muistikortti 439,90€ ja runko+kittiputki+etsin 699€. Huh! Toimii mulla ainakin yhä ihan moittetta, tosin onhan tuo jo tietysti pari vuotta vanha malli. Jos se ei häiritse, niin halvalla saa hyvän kameran. Otan kaikki blogin kuvat juuri tuolla kyseisellä kameralla. 

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tämä kameralaukku varmaan sopii myös muille mikrojärkkäreille? ;)

  1. Takuulla! :-) Sisäosaa voi muuttaa oman maun mukaan. Ai että toi on nätti.

 2. Ah ihanaa, että tähän on saatu ratkaisu! Oon just sitä ihmistyyppiä, joka ajoittain raahaa kameraansa vaan kangaskassissa kaikkien muiden tavaroiden ympäröimänä.. not good.

  Mielellään oisin kyllä nähny kunnon kuvia myös laukun sisältä!

  1. ahahha, jooo, kuulostaa tutulta…. ihan hirveää miten sitä joskus kohtelee kallista kameraansa! :-D Hei vitsit, täytyy ottaa joku. Oisin halunnut sellaisen missä kamerakin on sisällä, mutta en viitsi ottaa samaan postaukseen puhelimella sellaista kuvaa. Keksin jotain!

 3. Voi jukra kuinka ihana laukku ! Ja vielä kameralle, ei uskoisi!!

  1. No jep!!! Täydellistä, tälle on ollut kaipaus, ihanaa että vihdoin on nätti kameralaukku :D

 4. Oi että, tää on saatava! Itselläni on toi E-PL5 -malli Olympukselta, mutta oon miettinyt päivittäväni OMD-malliin ehkä keväällä. Vastasitkin tuossa ylempänä, että todennäköisesti sopisi myös hieman isommalle kameralle noiden liikuteltavien pehmusteiden ansiosta? OMD ja PEN -kamerat on kuitenkin käsittääkseni aika saman kokoisia.

  ps. Hauskaa kuulla että tää pipotekniikka on ollut muillakin käytössä :-D

  1. Muistaakseni OMD ei oo mitenkään merkittävästi isompi… ehkä? :-D Varmaan tuotetiedoissa on infoa, mut vois kuvitella että toikin menis tähän laukkuun, pehmusteet tosiaan voi siirtää. Hahaa, joo, pipotekniikka tuntuu hämmentävän yleiseltä…

 5. Noi Olympuksen uudet kameralaukut on kyllä todella kauniita! Voisi kyllä harkita sellaisen ostamista :) Mielelläni olisin myös nähnyt demonstraatiokuvia miten kamera objektiivien kera täyttää laukun. Erikoista, että Olympuksen omilla sivuillakaan ei ole laukusta kuvaa sisältä. Jää mietityttämään onko laukku kuitenkin perus naisten nahkainen käsilaukku, vai onko laukun sisällä erikseen jotain taskuja muistikortteja ja vara-akkuja varten ja onko sisällä jotain pehmustettuja tilanjakajia kuten perinteisissä kameralaukuissa?

  1. Eikö olekin! Mua kiinnostaa tuo metalliketjulla varustettu olkahihna, mutta se ei olekaan vielä myynnissä.

   Hmm joo, ois ollut fiksua ottaa sellainen ja mietinkin sitä, mutta kun kamera oli kädessä kuvatessa niin ei tehnyt mieli ottaa samaan postaukseen mitään puhelinräpsyä sekaan. Voisin kyllä kotona ottaa sellaisen ja linkittää tänne kommentteihin!

   On yksi tiivis tasku, just sellainen minne saa puhelimen/muistikortteja tms ja sisällä on sen lisäksi kaksi pehmustettua tilanjakajaa=kolme lokeroa. :-) Otan kuvan kun pääsen kotiin!

   1. https://c2.staticflickr.com/2/1577/24208109506_3c1f6961ac_b.jpg Tässä näkyy nuo tilanjakajat paremmin. Nuoli osoittaa missä kohtaa on ohut tasku, jonne voi sujauttaa muistikorttia, puhelinta tms. Ja kun nuo tilanjakajien yläosat ”kääntää”, voi päälle laittaa kameran näin: https://c2.staticflickr.com/2/1451/23866382799_afc25477e5_b.jpg

    :-) Veikkaan että tuota voi täyttää muutenkin, mutta noin se menee luontevimmin. Eli kaks objektiivia nyt ainakin + kamera + lisäakku tms mahtuu.

    1. Näyttää kyllä todella hyvältä ja toimivalta myös sisäpuolelta – ihan siis oikea kameralaukku! Kiitos lisäkuvista! Tämä laukku on nyt ostoslistalla kunhan palkkapäivä koittaa. Itse taidan kallistua siihen tummansiniseen laukkuun :)

 6. Vau, ompa nättejä, en tiiä vaan uskaltaisko sijoittaa jos ehkä joskus haluaa vaihtaa taas kookkaampaan järkkäriin. Sellanen ei varmaan tonne mahtuis?

  1. No eikö ookin! :–) Hitsit, en kyllä osaa sanoa. Ulkomitat on nämä nopeasti googlattuna: 190 x 90 x 140 mm. Mun vanha (iso) järkkäri ei oo ees kotona, että en voi testata mahtuisko se…

 7. Nice, tällästä jotain kaipais kyllä normi (isommalle) järkkärille! Itelläkin ennen oli esim. pipon sisälle käärittynä, nykyään pyörii oikeestaan ilman suojaa laukun pohjalla, kääk…

 8. Onko toi nude lähimpänä beigeä, ruskeaa vai vaaleanpunaista? Olympuksen sivuilla olevassa kuvassa näyttää sellaiselta ”Ted Baker” -vaaleanpunaiselta ja näissä taas ihan erilaiselta :D ihana on joka tapauksessa, mietin vaan kumman värisen ostan <3

  1. Ei oo sellanen Ted Baker -vaaleanpunainen, hahaa :-D Nää mun kuvat on otettu ilta-auringossa, joten ne saattaa olla kellertävimpiä? Neljäs kuva on varmasti lähinnä totuutta, siinä laukkuun ei osu aurinko :-)

 9. Oi miten ihana! Taitaa lähteä synttärilahjatoiveeksi tuo musta versio. Kiitos vinkistä!

  1. Jee, eikö ookin nätti!!! Nää kommentit todella kertoo siitä, että tälle on ollut kysyntää :–D