Mitä luen juuri nyt

lifestyle
20 kommenttia

Ihana Noora haastoi mut kertomaan, mikä kirja mulla on just nyt kesken. Ihanaa, blogihaaste! Long time no see.


KIRJAN NIMI: Marie Kondo: KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika

KIRJANMERKKI: Sellaista ei tarvita kun lukee kirjaa Fabulan kautta! Fabula tallentaa automaattisesti, mille sivulle jäit.

MIKSI VALITSIT JUURI TÄMÄN KIRJAN?: Koska se on viime vuoden it-kirja. Pitää tietää mistä puhutaan ja kokea elämänmullistava taika itsekin. Aloitin tämän juuri ennen muuttosuunnitelmia ja vaikka kirja on vielä kesken, sain tästä buustia karsia turhaa tavaraa pois nimenomaan ennen muuttoa, ettei tarvitsisi muuttaa mitään turhaa.

MISSÄ LUET KIRJAASI MIELUITEN?: Yleensä luen kirjaa mieluiten sängyssä, mutta en halua lukea näytöltä mitään juuri ennen nukkumaan menoa, joten luen kirjoja Fabulan kautta esim. junassa ja aamupalaa syödessäni. Luin kirjaa myös lentokoneessa – Fabulassa kirjat saa ladattua offline-tilaan, joten lukunautinto ei katkea lennollakaan.

KENELLE ANTAISIT KIRJAN SEURAAVAKSI LUETTAVAKSI?: Hahaha, mieleen tulee montakin tyyppiä. Mutta jotta tästä saisi jotain irti, pitää olla itse valmis tekemään muutoksia sen suhteen, mitä kaikkea säästää ja olla valmis karsimaan ja luopumaan tavarasta. Tämä on kyllä just hyvä mulle, nimimerkillä on ihan ok säästää vihreitä legginssejä vuodelta 2009, joskus voi tulla teemabileet joissa niitä tarvii.

Fabulasta aion kertoa teille myöhemmin lisää – vitsit siinä on nerokas sovellus. Sain Fabulan testiin kolmeksi kuukaudeksi ja olen aivan hurahtanut. Valikoima on valtava! Kirjan lukeminen mobiilisti sopii moneen sellaiseenkin tilanteeseen, jossa tavallisen kirjan mukana roudaaminen olisi hankalaa. Mutta: mitä te luette just nyt?

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Luin vasta KonMarin :) Eilen loppui Parantava ruoka ja nyt aloitin Parantavat rasvat. Kirjastosta, ”perinteisessä” muodossa :)

  1. Perinteiset kirjat on parhaita, ei niitä mikään syrjäytä. Mutta on ihanaa, kun kirjan saa myös noin kevyesti mukaan, mitä sovelluksen ansiosta!

 2. Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, suosittelen ! Aika erilainen kuin odotin tämän olevan, riipaisevan kaunis.

 3. Mun pitäisi varmaan myös lukea tuo KonMari, sillä vaikkei vihreitä leggingsejä löydykään, niin kaikenlaista muuta teemabilekamaa kaapissa on varastoituna…
  Tällä hetkellä luettavana on vain opiskeluun liittyviä kirjoja, lähinnä erilaisia sukupuolentutkimuksen klassikkoteoksia.

  1. Hahahha, joo, suosittelen! :D Mulla meni nyt muutossa kaikki teemabile kama kirppikselle. Ei sitä kuitenkaan pukeudu kahtaa kertaa samaksi, ei siinä ole mitään hauskaa :-D

   Sukupuolentutkimus on kyllä varmaan älyttömän kiinnostavaa!

 4. Mulla on myös KonMari kesken, toisena kirjana Lena Dunhamin Sellainen tyttö. Vastikään luin myös kaks vikaa Harry Potteria. Seuraavaks aion lukea toistamiseen Antti Holman Järjestäjän, ihan huippuhauska kirja!

  1. Ooh jes! Lena Dunhamin Sellainen tyttö oli viihdyttävä. :-)

   Oho, pitäisköhän itsekin lukea toi!? Enpä oo muuten kannen perusteella tajunnut kenestä on kyse, vaikka oon tuon kirjakaupassa bongannutkin.

 5. Siiis Konmari on ihan huippu. Mulle tuli joskus tossa syksyllä ihan yhtäkkiä sellanen ”pakottava” tarve saada se kirja ja marssin heti töiden jälkeen kirjakauppaan sitä hakemaan :D En ees muista, mistä se fiilis yhtäkkiä tuli, mutta siis maailman mullistavaa on se, että järkkäsin vaatekaappini kirjan oppien mukaan, minkä jälkeen SE PYSYI SIISTINÄ!! Siis tää on jotain totaalisen ihmeellistä, koska mun vaatekaappi on aina ollut ihan räjähdyspisteessä heti siivouksen jälkeisenä päivänä. En vaan pääse yli tästä mullistuksesta :D Ja siis, ylipäätään oli kyllä tosi hyvä karsia tavaraa reippaasti ennen muuttoa, varsinkin kun koko omaisuus piti käytännössä säilöä varastoon porukoille :)
  Mut tällä hetkellä oon kirjaton, pitäis varmaan ladata puhelimeen jotain kivaa luettavaa, vaikka näyttö ei kyl ookaan se lempparijuttu. Taikka selvittää, että löytyykö tän hetkisestä kotikaupungista jotain kirjastoa :)

  1. No mitääää!! Mäkin haluun nähdä että mulle käy noin :D:D mun vaatekomero täällä on vaan totaalisen ahdas ja hämärä, eikä mitenkään kannusta hyvään järjestykseen. We’ll see….

   Fabulaa voin ainakin suositella lämmöllä! :-) Kirjojen Spotify ;-) kirjoitan tästä myöhemmin vielä kokemuksiani.

 6. Voi LOL :D XD ”– joskus voi tulla teemabileet joissa niitä tarvii.” Toi oli ennen, mun hörderiaikoina just mun perusperustelu säästää jotain aivan turhia vaatteita summuita! :’D

 7. Ooh, mikä ihana upea uusi tuttavuus tämä Fabula onkaan!? Jään innolla odottamaan sun postausta siitä. <3

  1. JOOO, se on ihan huikee! <3 Kirjojen Spotify tai Netflix kertoo eniten, aiiaii.

 8. Ooh kirjat, mun lempiaihe josta voisin jutella tuntikausia <3 Mä luen useimmiten muutamaa kirjaa rinnakkain, usein ne on aika erityylisiä niin voi sitten fiiliksen mukaan aina vähän valita et minkä ottaa työmatkalukemiseksi bussiin, mitä lukee illalla ennen nukahtamista jne. Tällä hetkellä on menossa Tuula Karjalaisen kirjoittama Tove Janssonin elämäkerta, Emmi Itärannan Teemestarin kirja ja Astrid Lindgrenin Saariston lapset, suosittelen kaikkia :-) Vaikka en toki Teemesterin kirjaa vielä olekaan lukenut kuin puoleenväliin, mutta tähän asti olen siis kyllä pitänyt siitä.

  Varasin muuten kirjastosta sun maininnan inspiroimana ton KonMarin. Ei tekis noi siivouksen salat mullekaan huonoo, hah :-D

  1. Hihii, ihanaa! Kahteen vikaan postaukseen on tullut niin paljon kivaa keskustelua, ettei oo epäselvää mikä mun lukijoita kiinnostaa: luonnonkosmetiikka & kirjat nyt ainakin! <3

   Ooh, tosta Tove Janssonin elämänkerrasta kuulin suosituksen kaverilta, pitääpä lukea se joskus. Mulla ois Donna Tartin Tikli nyt kans aluillaan iltalukemiseksi, en halua illalla rentoutua siivousaiheen parissa :-D

 9. Minäkin luin juuri KonMarin, vaikka en koskaan ajatellut sitä lukevani, mutta syytän töitä, sillä pitäähän mun nyt tietää mistä ihmiset puhuvat!

  En ihan täysin syttynyt kirjalle, mutta sen idealle kyllä. Olen itse aika tehokas karsimaan enkä pidä kodista, joka pursuaa tavaraa, mutta myönnän, että kaapeista löytyy ”muistoja” sekä ”jos joskus tarvitsee” -tavaraa kuitenkin. Ihan turhaan.

  Nyt luen Kate Atkinsonin uutuutta Hävityksen Jumala, jolle en myöskään ole täysin syttynyt. Voi apua, taitaa olla joku kehnojen kirjojen hetki menossa. Tommi Kinnusen Lopotti odottelee yöpöydällä ja sitten sellainen kirja kuin Elä enemmän, stressaa vähemmän :D

  1. No älä muuta sano! :-D Sen takia tämä mullekin valikoitui luettavaksi. :-)

   Hahaa, lupaavia kirjoja odottelemassa ainakin. Mulla ois se Haruki Murakamin 1Q84 jota ehdin aloittaa vaan vähän, mutta päätin jättää sen lukemisen vielä hetkeksi ja lukea Donna Tartin ekana. Jännäää.

 10. Aloin juuri lukea Orhan Pamukin the Museum of Innocence -romaania. Vierailin Istanbulissa samannimisessä museossa, joka on luotu kirjan pohjalta / osaksi teosta. Kyseessä on rakkaustarina 1900-luvun lopun Istanbulista.

  Oli muuten hauska, kun päivitin vierailustani videopätkän Instaan ja Orhan Pamuk oli käynyt tykkäämässä kyseisestä päivityksestä. Ei sitä joka päivä saa Nobel-voittajalta instatykkäyksiä :D

  Ps. Hitsi, kun tuo Fabula kuulostaa hyvältä. Otan varmaan käyttöön, kun on tämän hetken kirjat luettu.

 11. KonMarin luin kans viime vuonna, valitettavasti daamin opit ei tähän päähän uponneet kun kotona on yhtä sotkuista kuin aina ennenkin…:-D Ehkä sen lukeminen kannattaisi ajoittaa muuttoon, siinä kun tulee tavaraa karsittua huomaamattaankin. Nyt aloitin hetki sitten lukemaan Haruki Murakamin Kafka rannalla -teosta. Hyvältä vaikuttaa!

  Luen yleensä aina julkisissa ja se on muuten hauskaa, miten paljon tuntemattomilta saa kommenttia siitä kun käsissä onkin kirja puhelimen sijasta. Mutta mukavaa vaihtelua siihen, kun ennen tuli selattua aina puhelimella päättömästi. Lukeminen on jotenkin huomattavasti rauhoittavampaa. Välillä kirjojen tuoma lisäpaino tosin ärsyttää, joten minuakin kiinnostaa tää Fabula kovasti. :)