Edullinen luonnonkosmetiikkalöytö x 3

kauneus, luonnonkosmetiikka
31 kommenttia

Ihanaa, kun nykyisin on niin helppo löytää edullisia ja toimivia luonnonkosmetiikkatuotteita. Edullista luonnonkosmetiikkaa -postauksessani listaankin jo todella kattavasti eri merkkejä ja tuotteita, jotka olen kokenut toimiviksi, mutta olen tehnyt monta hyvää löytöä myös viime aikoina. Nämä kolme tuotetta ovat nousseet suosikeikseni viime kuukausien aikana:

Laveran Smoothing Body Scrub on koukuttavan tuoksuinen ja kuoriva rae ihanan tehokkaan tuntuista. Uudistuneet Laverat ovat kivan raikkaita ja ennen kaikkea toimivia perustuotteita edulliseen hintaan. Vartalokuorinnan hinta 9,40€ Biodellyllä*. Saatu testiin blogin kautta. Tässä on hyvä tuote myös niille, jotka käyttävät taviskosmetiikkaa mutta ovat havahtuneet mikromuovin käyttöön erityisesti kuorinta-aineissa – luonnonkosmetiikan tuotteet eivät koskaan sisällä mikromuovia.

Khadin Pink Lotus -öljy on kyllä yksi parhaista kosmetiikkalöydöistä, joita olen tehnyt edullisen luonnonkosmetiikan puolelta. Sain tämän testiini viime syksynä ja tuote on ollut todella riittoisa, vaikka olen käyttänyt tätä sekä kasvoille että vartalolle.

Vaaleanpunainen lootusöljy tasapainoittaa ihon talintuotantoa ja rauhoittaa ihon kuumotusta. Lajalu supistaa ihohuokosia ja Jal brahmi nopeuttaa ihovaurioiden parantumista ja hoitaa tulehduksia. Pink Lotus -öljyssä on myös monia muita öljyjä, niistä voi lukea lisää täältä*. Pääpointtina kuitenkin se, että tämä tuoksuu taivaalliselta ja on täydellinen sekaiholle. Hinta 16,90€ Biodellyllä*.

Urtekramin luonnonkosmetiikkatuotteet ovat itselleni paria shampoo- ja hoitoainekokeilua lukuunottamatta vielä tuntemattomia, mutta huhhhuh, vitsit miten kovan shampoon löysinkään! Urtekramin Rasul-shampoo on ihan törkeän hyvä (ja paljon parempi, mitä joku toinen aiemmin testaamani shampoo samalta merkiltä). Jättää hiukset ilmaviksi ja tuuheiksi ja puhdistaa pienellä määrällä. Shampoo vaahtoaa kunnolla ja tuoksuu taivaallisen hyvältä – ja on superedullinen. Hinta 6,50€/250ml, 9,50€/5ooml Hyvinvoinnin tavaratalossa*.

Googlailin hieman ja sain selville, että afrikkalaiset naiset ovat käyttäneet rasul-saippusavea hiustensa pesemiseen jo vuosikausia. Ehkä tämä siksi vaahtoaa niin hyvin, kun yksi raaka-aineista on luontainen ”saippua”? Rasulin lisäksi tässä tuoksuu voimakkaasti minttu, ah. Jos ette ole onnistuneet löytämään toimivaa budjettishampoota luonnonkosmetiikan valikoimista, niin se on tässä. Vaikka rakastankin esimerkiksi Rahuan tuotteita, tyydyn shampoon suhteen useimmiten halvempaan versioon – mutta en olisi uskonut pääseväni näin halvalla.

Oletteko te tehneet viime aikoina hyviä löytöjä luonnonkosmetiikkatuotteista? Seuraavaksi luvassa onkin luksustuotteen esittely – olen täysin ihastunut, mutta haluan jatkaa testejäni jotta voin todeta, onko tuote hintansa väärti kestävyyden suhteen vai ei.

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mun ihan eka luonnonkosmetiikkakokeilu oli Urtekramin aloe vera-dödö ja tykästyin sen tuoksuun tosi paljon!! ..kunnes noin parin viikon jälkeen mun kainalot alkoivat kutista ja lopulta aukesivat ihan haavoille! :OO Sen jälkeen vähän säikähdin luonnonkosmetiikkaa. :-D vaikka tietenkään kaikki ei sovi kaikille jne mutta teki sen verran kipeää että jäi pitkäksi aikaa mieleen!

  Nyt oon alottanut luonnonkosmetiikkaan tutustumisen uusiksi ja sunkin täällä blogissa ollut Mossa on kyllä tehnyt vaikutuksen! :-))

  1. Voi eiiii! :D Kaikki ei todellakaan sovi kaikille. Oli kysymys sitten normikosmetiikasta tai luonnonkosmetiikasta; mä olen saanut allergisia oireita sekä Garnierin dödöstä että Madaran. Ne ei vaan sovi mulle, mutta moni muu Madaran tuote kyllä sopii. Ei noita kannata liiaksi säikähtää, mutta vaihtaa tuote tietty heti jos se aiheuttaa jotain tuollaista!

   Mossat on ihania ja Nafha sopii kokemukseni mukaan tosi hyvin herkälle iholle myös :-)

 2. Tuota Urtekramin shampoota oon ostanut tyyliin Prismastakin ja siellä on hinta ollut vielä edukkaampi. Musta on ihanaa, että voin ostaa shampoon ja hoitoaineen markettireissulla eikä tarvi lähteä niiden perässä keskustaan. :-)

  1. Oioi, mahtavaa! :-) Tää Rasul on ihan best, onko sulla muita suosikkeja jotta voin testaa joskus jotain toista..? Tosin ihan heti en tätä vaihda.

   1. Mulle itselle ei sopinut Urtekramin aloe vera shampoo, oli liian päänahkaa kuivatta ainakin näin talveksi. Ystäväni tosin on tykästynyt tuohon aloe veraan kovin, joten ei sekään varmaan huono ole. Ajattelin itse kokeilla sitä vielä uudelleen kesällä. Hoitoaineet on kans ihan toimivia, niissä en ole huomannut oikeastaan mitään eroa ainakaan aloe veran ja rasulin välillä. :D

    1. Aa, mulla taas hoitoaineet ei oo pelittänyt yhtään, mutta eipä ne koskaan luonnonkosmetiikan tuotteissa pelitäkään mulla. Aloe Vera -shampoon voisin kyllä joskus testata, keväämmällä ehkä!

 3. Mulla on tällä hetkellä kaapissa Urtekramilta ruusun tuoksuiset shampoo ja hoitoaine, aloe vera käsivoide ja dödö, sekä nordic birch -rasva. Ehkä jopa hieman petollista, kun nuo on niin helppo napata matkaan samalla, kun käy Prismassa ruokaostoksilla :D

  1. Ooh hauskaa! :-D no noi on ihanan edullisia ja helppo just ostaa kauppamatkalla. Ootko tykänny?! Onko sulla se suihkittava ruusuhoitsikka?

   1. Alle viikon testausajalla osaan vasta sanoa, että kaikkien tuoksut on hyviä, paitsi aloe vera käsirasvan pitäisi tuoksua kai appelsiinille, mutta mun mielestä se ei kyllä niin raikas ole. Siitä jää kyllä tosi kivan tuntuinen iho! Shampoo ja hoitoaine hoitaa hommansa hyvin, mutta mun piikkisuora tukka tarvii kyllä kunnon föönauksen niiden jälkeen. Ehkä mä kokeilen tuota rasulia seuraavaksi. Suihkittavaa hoitsikkaa en ole kokeillut (vielä). Dödö toimii ihan hyvin. Tuo nordic birch -rasva on ihana. Se tuntuu kosteuttavan hyvin ja iho näyttää jotenkin pikkuisen hohtavalta sen jälkeen.

    1. Ooh noniin, kuulostaa ihan lupaavalta! Sarja on mun makuun niin superedullinen, että pidän ihmeenä että sieltä löytyy tämmöisiä helmiä! Siistiä :–) Oon aiemmin testannut jotain toista shampoota (ehkä aloe vera tai toi nordic birch?) ja se oli ok, muttei todellakaan mitään verrattuna tähän. Tää on huippu.

  1. Joo se on aivan ihana! Tuoksuu ihanalta, sellaiselta, mitä on vaikea määritellä mutta johon jää koukkuun. :-D Ja tosiaan edullinen kun voi käyttää kasvoille ja vartalolle eikä pullo oo ihan pienimmästä päästä. Voittaa monet 40-50€ öljyt myös ;-)

 4. Oletko törmännyt vielä Dermosilin Nature-sarjaan? Yllätyin kun työpaikan kahvihuoneessa selasin Dermosilin esitettä ja löysin sieltä sarjan jolla on ecosert. Hinnat ovat kyllä edullisia! Mielelläni kuulisin näistä lisää

  1. Olen :-) Olen testannut useampaa tuotetta, mutta sieltä mikään putsari tai voide ei ole onnistunut herättämään mussa innostuneita fiiliksiä. Yhden huipun kyllä bongasin; porkkanaöljyn! Se on kans ecocert-sertifioitu, tosi ihana kesällä!

 5. Jee, odotan aina innolla näitä sun edullisia luonnonkosmetiikkavinkkejä!! :) Tuo Pink Lotus öljy on kyllä niin ihanaa, ostin itse kans viime syksynä ja vieläkin on jäljellä tosi paljon. Eli hirmu edullinen niinkin riittoisaksi tuotteeksi! Munkin sekaiho on tykännyt eikä ole tarvinnut kovillakaan pakkasilla kärsiä pintakuivuudesta. Ja se tuoksu, mmmmmm!

  Shampoon suhteen oon suosinut viimeisen vuoden Santea. Se ei vaahtoa kovin paljoa, mutta on perushyvä. Lushin palashampoosta oon kans tykännyt; se kesti mun lähes päivittäisessä käytössä (tosi lyhyissä hiuksissa tosin) melkein puolitoista vuotta, mutta sepä ei taidakaan olla täysin luonnollista, kun vaahtoaa niiiiin hyvin! Voisin kyllä kokeilla seuraavaksi tuota Urtekramia ;)

  1. Jee, kiva kuulla!! :–) Mä oon kyllä en-niin-kovin-salaisesti hulluna kaikkeen kalliimpaan luonnonkosmetiikkaan, kiinnostaa niiden raaka-aineet ja pakkaukset, mutta on ihanaa löytää helmiä edullisten joukosta.

   Pink Lotus on kyllä mahtava! Pärjää oikuttelevalla iholla monelle kalliimmalle tuotteelle.

   Santelta ostin kanssa yhden shampoon hetki sitten, sen savi tai laava vai mikähän se oli? Ostin sen kun joku suositteli sitä täällä aiemmin; mutta en sitten tajunnut lukea, että se on tarkoitettu ärtyneelle päänahalle! :D se on mulle vähän vääränlainen, tuntuu että hiukset eivät ole olleet niin kiiltävät ja ilmavan tuuheat mitä esim. Rahualla. Se olis siis varmaan hyvä, jos olisi ollut jotain päänahan ongelmaa, niin laitoin sen nyt sit jemmaan. Mut Santen hoitsikka<3 se on paras.

   Puolitoista vuotta!!!! Se on kreisi aika. :D Lushit ei yleisesti ottaen joo oo luonnonkosmetiikkaa, mulla on esim yks näppygeeli joka on muistaakseni yhtä raaka-ainetta lukuunottamatta luonnollinen, eli ei ne onneksi pahimmasta päästä oo. Eivätkä roskaa. :-)

 6. Urtekramin shampoota en olekaan testannut, mutta ehkä pitää! Yleensä ostan shampoot Madaran alesta, kun niille jää silloin kohtuullinen hinta (vaikka eivät nyt muutenkaan mitään superkalliita olekaan). Mutta tosiaan, olen vähän skeptinen Urtekramin suhteen, sillä minusta tuotteet ovat ihan ok, mutta tuntuvat usein jättävän kuitenkin toivomisen varaa. Olen esimerkiksi hinnan vuoksi käyttänyt jo iät ja ajat Urtekramin ihonpesuainetta, mutta monesti todennut, että se ei tahdo pestä aina hienhajua pois (esim. lenkin jälkeen) ja kuitenkin välillä kuivattaa ihon, eli tuntuu jopa liian tehokkaalta. Tosin ihoni on vaikea kun se kuivuu niin herkästi, eli monen muunkin tuotteen kanssa ollut sama.

  Mulla ei ole mitään löytöjä tullut vastaan. Mossaa haluaisin testata, mutta niin ilmeisesti koko muukin Turku, sillä hyllyt ovat olleet toistaiseksi lähes tyhjät, kun olen yrittänyt metsästää niitä :D

  1. Joo, Madaran hoitoaine on tosi jees, en muuten tiiä oonko shampoota itse testannutkaan? Kaverilla joo, mutten oo varma oonko ite.. ehkä? :-D

   Urtekramin tuotteet on joo tosi edullisia, joten pitää ottaa huomioon se myös laadussa. En ehkä usko löytäväni heiltä esim. kasvovoidetta jonka kelpuuttaisin, mutta kaikki tämmöiset ”poispestävät”-tuotteet testaan mielelläni. Tämä oli tosi iloinen yllätys, joku muu shampoo ja hoitoaine samalta merkiltä jätti aiemmin kylmemmäksi. Urtekramin shea-voi kiinnostais kanssa ja sellaiset lasipurkeissa olevat kuorinnat. Ja joku käsivoide mulla kans on joskus ollut, ihan ok, jos ei tarvitse paljoa hoitavuutta.

   Voi eikä :-D hahaa! Kuulinkin että Mossan kysyntä on yllättänyt positiivisesti. Hihii, hyvä niin, niillä on hyviä tuotteita.

 7. Meillä on kans käytössä Urtekramin shampoot, hoitoaineet ja suihkusaippuat, mut luulen etten oo koskaan vielä testannu tota tuuheuttavaa. Ja en tosiaan tiedä miksi, täytyy ostaa sitä heti ens kerralla :D

 8. Urtekramia on tullut testailtua ja Brown Sugar-shampoo on tällä hetkellä käytössä (unique haircaren rinnalla) eikä ole pahaa sanottavaa. Varsinkin jos joutuu pesemään monena päivänä peräkkäin, shampoo on tarpeeksi hellävarainen. Aloe vera-tuotesarja ei ollut mun juttu. Unique haircare on kyllä mun suosikki, kosteuttava toimii omaan hiuslaatuuni erittäin hyvin. Nyt ostin Laveran shampoon testiin, katsotaan mitä sillä on tarjottavana…

  Noi Khadin öljyt on vienyt mun mennessään, itse hommasin hibiskuksen ja oon niin tyytyväinen siihen, että taitaa kuuluisa ranskalainen luksusöljy jäädä hommaamatta! Edullinen ja huumaava aromaterapeuttinen vaikutus. Kun sitä illalla viimeisenä sipaisen kasvoilleni ja vartalolle, kehossa alkaa rentoutumisreaktio välittömästi ja olen ihanan rentoutunut unille.

  Uusi ihastus on ollut myös Mossan lakka-kasvovoide, joka taitaa päästä omalle suosikkilistalle maaliskuussa :) Mossalta löytyy kyllä monta mielenkiintoa herättävää tuotetta, silmänympärysvoide, misellivesi sekä puhdistusvaahto kiehtoo tällä hetkellä eniten.. :)

  Ihanaa kun on tullut nyt lähiaikoina niin paljon kaikkia uusia juttuja, niin tällainen hurahtanut höpsö voi leijua luonnonkosmetiikkapilvissä koko ajan! :)

 9. Olen hankkinut jo Pink Lotuksen, mutta se odottaa vuoroaan päästä käyttöön. :D Laveran kuorinnasta olen lukenut muistakin blogeista hyvää, joten olisi kiva hankkia se joskus.

  Urtekramilta voisin kehua koivu -käsivoidetta ja aloe vera -vartalovoidetta. Molemmat kosteutti ja imeytyivät ihooni hyvin. Tykkäsin myös kovasti, että vartalovoide oli pumppupullossa, vaikka loppuja sieltä saikin kaivaa. :)

  Ostin juuri alennuksesta Weledan white mallow -vartalovoiteen (siitä piakoin mainita myös blogissa) ja se vaikuttaa myös löydöltä. :) Huomasin myös, että pelkkä jojobaöljy mun iholla on aika kova juttu. Sitä ja muutama tippa teepuuöljyä, niin johan on iho voinut vähän paremmin.

 10. ida365! Käytän joskus Khadi-hiusöljyä (hyvä tuote!), mutta minun 2 eri shampoot ei pese kunnolla öljyt pois, siis hiukset olivat öljyiset. Mitä suosittelet Urtekram tai joku muu shampoota, joka olisi tehokas/pesevä? :)