Kupliva & käyttökelpoinen

muoti
2 kommenttia

Kun aloitin muotiblogin pitämisen ensimmäisen kerran vuonna 2007, tein sen siksi, että suurin osa ystävistäni ei ollut erityisen kiinnostunut puhumaan vaatteista tuntitolkulla tai selailemaan uusinta Trendiä kunnes sen sivut olisivat rypistyneet useista selailukerroista. Viihdyin tuolloin tyylistä ja muodista innostuneen ystäväni kanssa tuntikausia pohtien, mikä on seuraava muoti-ilmiö ja millaiset kengät seuraavana kesänä on must have. Noihin aikoihin muodin seuraaminen ja harrastaminen —muotibloggauksesta nyt puhumattakaan — oli jokseenkin harvinaisempaa ja vähän noloakin. Usein sai olla puolustuskannalla sen suhteen, miksi niin pinnalliset asiat kuin muoti, kiinnostaa. Bloggaamisen kautta löytyi helposti samanhenkisiä ihmisiä; nettiä ahkerasti koluavia ja vaatteista kiinnostuneita tyyppejä.

Muoti on paljon enemmän kuin vaatteet ja trendit; se peilaa aikaamme ja ilmiöitä ja muuttuu alituiseen, vaikka heijasteleekin aina historiaa. Siksi se lienee niin kiinnostavaa. Sen takia on kiinnostavaa arvailla, mikä tulee olemaan tämän kevään hitti ja siksi mietin vaatteita ostaessa, kuinka ne kestävät aikaa ja muuttuvia ihanteita. Oma mieleni ainakin muuttuu ihanteiden ja trendien myötä, halusin tai en.

Meni muutama vuosi ja yhtäkkiä muoti ja uusimmat trendit olivat kaikkien saatavilla. Isot vaateketjut alkoivat pikkuhiljaa rantautua Suomeen ja yhtäkkiä Tampereella oli H&M:n ja Vero Modan lisäksi monta muutakin paikkaa, josta ostaa trendikkäimmät vaatteet. Ei enää tarvinnut lukea ja etsiä tietoa tietääkseen mikä on nyt in; sen saattoi nähdä marssimalla ketjuliikkeeseen, jonka valikoimat vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Aluksi se oli tosi koolia, mutta uutuudenviehätys katosi nopeasti. Kun kaikki oli liian helposti saatavilla, ei kuumimmat trendit enää kiinnostaneetkaan. Tuli ähky. Trendeistä ja vaatteista, kuluttamisesta.

En ole vuosiin seurannut muotiskeneä yhtä innokkaasti kuin joskus seurasin, mutta yllätyn aina iloisesti, kun joku erottuu massasta. Innostuin Ashiksen Ready to wear 2016 -mallistosta siinä määrin, että haluan jakaa säkenöivät catwalk-kuvat kanssanne. Vitsit mitkä pastellihattara-afrot ja vitsit mitä kimallusta! Ei varmasti kekseliäintä muotimaailmassa, mutta hauskaa ja innostavaa. Joskus more is more.

kuvat: Vogue.com

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Tuollanen bling bling -aamutakkitakki ois ihan mahtava! :D Ainakin kaikille tulisi selväksi että se on takki, ei aamugarderoobi.

    1. :–D gahaha. Mä en edes ajatellut että toi ois aamutakki, mutta ehkä se on sen verran reilu että se on vaikutelma!