Vita Liberatan päivettävä aurinkopuuteri

kauneus, luonnonkosmetiikka
8 kommenttia

Itseruskettava aurinkopuuteri, siis mitä?!

Sain vuosi sitten testiini Vita Liberatan itseruskettavan aurinkopuuterin* – kyllä, kevyesti päivettävä aurinkopuuteri, joka täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit. Vita Liberata ei ole luonnonkosmetiikkamerkki, eikä tätä tuotetta ole sertifioitu, mutta raaka-aineluettelo koostuu luonnollisista raaka-aineista, eli tämän tuotteen voisi sertifioida. Katja on analysoinut sarjan tuotteita vähän tarkemminkin ja hoksannut, että moni brändin tuote miltei täyttää kriteerit, mutta ei aivan.

Olen ihastunut tähän aurinkopuuteriin sen sävyn takia; se on täydellisen ruskea, eikä taita oranssiin, kuten suurin osa kokeilemistani aurinkopuutereista ja on kaiken lisäksi matta. Tykkään kimalteista jossain määrin nimenomaan aurinkopuutereissa ja poskipunissa, mutta tuotteet tuntuu monikäyttöisemmiltä ilman. Missään muussa kosmetiikkatuotteessa en halua kimallusta (paitsi no överiglittereyelinerit tai vastaavat ois jees, mutta ei mitään kimallehuulipunia tms), mutta poskilla se on etenkin kesällä ihan kiva. En kuitenkaan kaipaa niitä tähän tuotteeseen, sillä matta-aurinkopuuteria voi käyttää vuoden ympäri. Jos olet etsinyt mattaista aurinkopuuteria, tämä voi olla sun juttu.

Mulla on sävy 01 Sunkissed*, vaihtoehtona on myös tummempi 02 Bronze. Pakko todeta, että vaikka olen käyttänyt tätä enemmän ja vähemmän vuoden ajan (ja tuotetta on muuten hullusti jäljellä yhä, erittäin riittoisaa siis), en ole huomannut tuota itseruskettavaa ominaisuutta. Mietin, johtuuko se siitä, että levitän aurinkopuuterin aina mineraalimeikkipohjan päälle? Onko mineraalimeikki niin ihoa suojaava, ettei rusketusta muodostava ainesosa pääse iholleni? Katjalla tuote on tuonut kevyen päivetyksen, joten ei voi olla kyse siitäkään, ettei tuote toimisi. Minua ei haittaa yhtään, ettei tuote rusketa kasvojani, sillä käytän tätä täydellisen sävyn vuoksi. Olisi kuitenkin hauska kuulla, onko jolla kulla teistä kokemuksia tästä tuotteesta, onko se toiminut teillä myös päivettäjänä?

* -merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Aika mielenkiintoisen kuuloinen tuote! Olisi kiva nähdä havainnollistava kuva tuotteesta käytössä, miltä se ihollasi näyttää? :)

  1. Ooh no joo, oishan voinut ottaa sellaisetkin, oon vaan niin huono ottaan meikkikuvia :D kaikissa asu- ja naamakuvissa kylläkin on tätä aurinkopuuteria yli puolen vuoden ajalta ainakin! ;-)

 2. Heippa,
  Luin sun vanhoja postauksia ja mietin että millainen fiilis sulla on nykyään rawmixistä? Itse etsin blenderiä ja vähän arveluttaa kun siinä on vain vuoden takuu. Suositteleeko yhä? Voiko sillä tehdä maapähkinävoita? :d

  1. Ooh, todellakin suosittelen! Käytän päivittäin smoothieissa joihin laitan usein myös pähkinöitä; tulee tasaista. En oo tehnyt itse maapähkinävoita tällä mutta raakakakkupohjien teko jne on onnistunut hyvin. Mun täytyis tehdä joku pähkinätahna jotta voisin rehellisesti vastata tuohon kysymykseen, mutta siis ero mun satasen blenderiin on ihan kreisi.

 3. Mä hankin tän aurinkopuuterin tänä kesänä ja olen kanssa ihastunut kovasti sen sävyyn. Olen tosin myös huomannut sen päivettävän efektinkin…levitän siis aurinkopuuterin joko pelkän päivävoiteen tai meikkivoiteen päälle.

  1. Aaa, noniin, hauska kuulla että päivettävä ominaisuus toimii! Ehkä mineraalipohja blokkaa sitä tms? Mä olen niin kalpea että päivettävät tuotteet toimii kyllä yleensä :D

   1. Tämä puuteri toimii päivettävänä kun sen laittaa kosteaan ihon, esim. kosteusvoiteen päälle. Muistaakseni se lukee ohjeessa.

 4. Tämä on kyllä ihan lemppari. Vaikka on matta niin tuo silti kauniin hehkun kasvoille. Sävy 01 sunkissed on juurikin täydellisen ruskea, jolla ei saa övereitä aikaan. On ollut myös riittoisa, kesti vuoden verran säännöllisessä käytössä. En kyllä minäkään huomannut ruskettavaa vaikutusta, mutta olen myöskin laittanut yleensä meikkipohjan päälle, muutamia kertoja lukuunottamatta. Harmittaa että loputtua menin tilaamaan eri aurinkopuuterin luonnonkosmetiikan puolelta ja oli kyllä pettymys, liian tumma ja oranssihko.