Itsetehtyä luonnonkosmetiikkaa

kauneus, luonnonkosmetiikka
4 kommenttia

Onko kotimainen Flow Kosmetiikka tuttu teille?

Mulle on, mutta tajusin tätä kirjoittaessani, että siitä on jo tovi  kun olen viimeksi vinkannut blogin puolella Flow:n tuotteista. Olen aikoinani vinkannut ekologisista shampoopaloista ja hiushuuhteesta, jotka toimivat minulla aikansa oikein hyvin. Yhtä juttua en nyt kyllä ymmärrä; oon satavarma että oon hehkuttanut blogissa Flow Kosmetiikan taivaallisen hyvän tuoksuista kookos-sitruuna vartalonkuorintaa*. Se on mielettömän herkullisen tuoksuinen ja just sopivan karkea iholla. Koska en tosiaan löytänyt tästä mitään mainintaa mistään, pitää korjata virhe joskus kuvien kera!

Nyt kuitenkin sheavoihin, toiselta nimeltään karitevoihin. Olin pari viikkoa sitten kolleegani Sugarilla järjestämässä Flow Kosmetiikan sheavoipajassa, jossa teimme kaikki itsellemme omat sheavoit. Flow Kosmetiikan valikoimista löytyy myös useampi valmis sheavoi. On sheavoita kehäkukalla* herkälle ja kuivalle iholle, piparmintulla höystettyä voidetta jaloille*, sheavoita ruusulla, hamppusheavoi* ja ihan sitä itseään, käsittelemätöntä luomu sheavoita*, josta saimme tehdä omanlaiset tuotteet itsellemme.

Sheavoi on todella hyvä raaka-aine kuivan ihon hoitoon. Se sisältää A-, E- ja F-vitamiineja ja suojaa ihoa kylmältä ja kuumalta. Se kosteuttaa ja koska se edistämää ihon uusiutumista ja sopii myös rikkotuneelle iholle, on moni atoopikko tykästynyt sheavoihin. Atooppisesta ihottumasta kärsivä ystäväni testasi lomamatkamme aikana mun mukana ollutta sheavoita iholleen ja tykästyi siihen niin, että hankki myöhemmin samanlaisen itselleen. En tiedä sopiiko sheavoi kaikille atoopikoille, mutta ainakaan testaaminen ei tule kalliiksi. Pieni sheavoipurkki* ilman hajusteita tai muita raaka-aineita maksaa 4€ Biodellyllä.

Itsetehty sheavoi:

Me lähdimme liikkeelle sulattamalla kattilassa puhdasta sheavoita. Kun voi oli sulanut sopivasti, lisättiin joukkoon kiinteää sheavoita ja vatkattiin voi vatkaimella kuohkeaksi. Tässä vaiheessa sheavoin sekaan sai lisätä kosteuttavia ja hoitavia öljyjä, esim. arganöljyä tai ruusunmarjaöljyä. Minä lisäsin luomu ruusunmarjaöljyä* sillä sillä on ihoa uudistavia vaikutuksia ja runsaan antioksidanttipitoisuutensa ansiosta se suojaa ihoa. Lopuksi sheavoin sai hajustaa Flow Kosmetiikan upouusilla tunnetuoksuilla.

Valinta ei ollut helppo, sillä tykkäsin näistä kaikista! Hajustin oman sheavoini miedosti Love Potion -tunnetuoksulla, sillä siinä on ylang ylangia, joka on yksi suosikeistani eteeristen öljyjen suhteen. Love Potion on nimensä mukaisesti viettelevä ja romanttinen ja väitänkin, että juuri ylang ylangin takia tästä tulee vihkeä fiilis. Tämä tunnetuoksu auttaa myös lievittämään ärsytystä ja stressiä.

Happines on iloisuutta ja onnellisuutta lisäävä öljy. Sillä on henkistä ja fyysistä väsymystä lieventäviä ominaisuuksia ja se on öljynä detox-vaikutteinen. Sopii hyvin turvotuksen vähentämiseen ja selluliitin hoitoon.

Brave Heart on rohkeutta, itseluottamusta ja varmuutta lisäävä öljy. Se lisää vieryttä ja parantaa tarkkuutta. Sopii hyvin esimerkiksi esiintymiskammoiselle. Lievittää lihaskipuja ja saattaa helpottaa flunssan oireita sekä pahoinvointia.

Slow Down on nimensä mukaisesti rentouttava ja unentuloa edistävä. Lievittää jännityksiä ja sopii meditointiin.

Uudet tunnetuoksut saapuvat myyntiin vielä tämän vuoden puolella, eli ei tarvitse malttaa mieltään kauan. Nämä ovat vahvoja eteeristen öljyjen sekoituksia, joten hyvin pieni määrä riittää esim. sheavoihin tai öljyihin sekoitettuna. Ekan kuvan kahteen sheavoipurkkiin meni yhteensä 10 tippaa tunnetuoksua, joten kyse on siis todella pienestä määrästä.

Ja tadaa, sitten oma sheavoi oli valmis! Tällaiselle itsetehdylle sheavoille arvioitiin puoli vuotta säilymisaikaa. Musta on ihan älyttömän siistiä, ettei näissä ole tosiaan mitään muuta kuin sheavoita, eteerisiä öljyjä ja luomuöljyä. Toivotaan, että Flow tuo markkinoille oman diy-setin sheavoista, sillä valmistus oli todella helppoa ja kivaa.

En ole tainnut koskaan aiemmin tehdä itse kosmetiikkaa? Pienenä kyllä värjäsin jotain huulirasvoja äidin huulipunalla ja siirsin ne omaan ”huulikiiltopurkkiin”, mutta en mitään tällaista, joka olisi oikeasti päätynyt käyttöön. Oletteko te? Tämän jälkeen tahtoisin mm. ihoöljynvalmistuskurssille sekä eteeriset öljysekoitukset -kurssille. Kukas alkaisi järjestää sellaisia?

Pst. Bongasin näitä tuotteita verkkokaupoista metsästäessäni pari kivaa tarjousta:
– Hyvinvoinnin Tavaratalossa* kaikki kosmetiikka on -20% alennuksessa koodilla ”KOSMETIIKKA20” 24.11. asti
Flow Kosmetiikan omassa verkkokaupassa moni uudistuva tuote on -20% alennuksessa. Koodilla ”flowjoulu” saat -15% alennusta koko tilauksesta 15.12. asti

Lisää luettavaa

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    1. Ooh, onpa kiinnostavaa!! :) Mahtavaa että sieltäkin löytyy luonnonkosmetiikka-workshopia, hyvä Jyväskylä!

  1. ymmärrän, että sulla on varmasti kiire niin töissä kuin yksityiselämässä, mutta viimeaikoina tää yhteistyöpostausten ja suht. yksipuolisten eri tuotteiden esittelypostausten määrä on vähän alkanut häiritsemään..

    1. No, sellaista se välillä on. Nyt eletään töiden puolesta vuoden kiireisimpiä aikoja ja samalla pimeimpiä – kun lähden töihin, on pimeää ja kun tulen töistä, on pimeää. Asun yksin, eikä lähellä asuvien kuvaamista harrastavien ystävien kanssa ole aina helppoa sopia kuvaustreffejä, joten esim. asukuvien ottaminen hankaloituu huomattavasti tähän aikaan vuodesta. Siksi on helpompaa kuvata ja kirjottaa suosikkipurnukoista. Valitsen aina blogin yhteistyö niin, että ne olisivat kiinnostavaa sisältöä joka tapauksessa, mutta sattuvat vain olemaan sponsoroituja postauksia. Esim. Mehiläinen-yhteistyöstä olen saanut kiitteleviä sähköposteja ja se on mielestäni juuri sellaista sisältöä, jota tekisin ilman yhteistyötäkin, mutta yhteistyön ansiosta sain siihen ammattilaisen näkökulmaa. Samoin Yellow Tail -yhteistyö. Olisin kertonut teille Girl boss -illasta ilman yhteistyötäkin, mutta koska ajattelin ettei ketään kiinnosta kliseinen pikkujouluyhteistyö pelkkien skumppapullokuvien kera, oli nämä kaksi juttua yhdistettävissä.

      Mutta niin, tämmöistä yksipuolista tämä aika vuodesta kyllä on ja se toki heijastuu blogiinkin. :) Mutta hei, jos on mielessä toiveita sisällön suhteen, niin otan sellaisia mieluusti vastaan! Voihan olla, etten itse hoksaa ajatella, mitä vaikka sinä olet jäänyt kaipaamaan, kun minulle sisältö tuntuu luontevalta.