Kivat vaatekaupat Saigonissa / Ho Chi Minh Cityssä

matkailu, muoti
Jätä kommentti

Ennen Saigoniin matkaamista mulle ei itseasiassa edes tullut mieleen, että voisin löytää sieltä mitään kivoja vaatekauppoja tai putiikkeja mutta löysin sattumalta yhden kivan instatilin ja sen seuratuista toisen ja kolmannen…. ja lopulta aika monta kivaa putiikkia! Vietnamissa, tai ainakin Saigonissa (Ho Chi Minh Cityssä) ja ilmeisesti myös Hanoissa on monia nuorten pitämiä brändejä. Ne löytää parhaiten Instagramista ja paikan päällä sokkeloisilta sisäpihoilta löytyvät putiikit löytää helpoiten kysymällä reittiohjeita nuorilta naisilta.

Siltä varalta, että joku muukin kaipaa vinkkejä kivoista kaupoista Saigonissa (Ho Chi Minh Cityssä), listaan tähän ne, jotka itse löysin. Olin varma, ettei tällaisia olisi ollenkaan tarjolla, joten vinkeistä voi olla iloa muillekin. Saigonista on kyllä todella helppo löytää vaikka mitä rihkamaa ja krääsää, mutta kauniit, huolitellut vaatteet oliva hankalammin bongattavissa.

Vaatekoot olivat Vietnamissa pienenlaisia; S-koko vastaa usein XS:ää ja XXS:ääkin on tarjolla. M on usein isoin koko tai jos L-kokoa on saatavilla, se on usein M:n veroinen. Kenkiä löytyy pienestä 35:sta alkaen (jotkut sovittamani vastasivat 34,5:lta!) ainakin 38 asti. Materiaalit näissä nuorten suunnittelijoiden putiikeissa ovat usein keinokuitua (ja tekonahkaa) kuten tässä kaupungissa lähes jokaisessa mahdollisessa putiikissa, oli kyse jostain trendikkäästä tai ei-niin-trendikkäästä. Länsimaiset ketjut (Zara, Mango, Topshop, French Connection, Benetton…) ovat sitten asia erikseen, niistä löytyy samoja kokoja (ja tuotteita) kuin Suomestakin.

Kivat vaatekaupat Saigonissa / Ho Chi Minh Cityssä: 

NAKED by V
26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1

Tämä paikka on pienen etsimisen takana – kun löydät osoitteen 26 Ly Tu Trong, kävele pikkuisen eteenpäin ja hoksaat Art Galleryn – kävele sen läpi (se on tavallaan sellainen käytävä, joka on täynnä taidetta) ja portaat kolmanteen kerrokseen. Voila, perillä! Samassa rakennuksessa on myös muita käymisen arvoisia putiikkeja, niistä alla lisää, eli kannattaa nähdä pieni vaiva tämän etsimisessä.

NAKED by V:n vaatteet on supersöpöjä ja tämän hetken mallistosta löytyy mm. denimiä, raitoja, rusetteja ja söpöjä neuleita. Kantsii kurkata ahkeraan päivittyvästä Instagramista uusimmat jutut. Profiilissa ei aiemmin lukenut Saigonin liikkeen osoitetta, mutta kun kyselin sitä Instassa, sain vastauksen samantien. Hyvä palvelu sekä Instassa että putiikissa.

Libé Clothing
26 Ly Tu Trong, 1. kerros, District 1

Löysin tästä putiikista ihan supersöpön puuvillaisen t-paidan, jonka selkäosaan solmitaan iso rusetti. Ei mikään överityttömäinen, vaan sellainen hillitty ja yksinkertainen, joka on täydellinen culottesien kaveriksi. Putiikissa oli vaatteiden lisäksi pari erilaista hellehattua ja kenkiä ja laukkuja. Kengät tosin olivat kaikki tekonahkaa, mutta vaatteissa oli käytetty myös hyviä luonnonmateriaaleja. Paita maksoi 330 000 VND, eli n. 14 €.


Rue Des Chats
60-62 Mac Thi Buoi, District 1

Parempia materiaaleja (mm. silkkiä ja puuvillaa) ja kauniita leikkauksia. Täällä oli ihania samettimekkoja ja kauniita kirjailuja sekä kohtuuhintaisia toppeja. Hinnat n. 1 500 000 – 3 50 000 VND (n. 63 € – 147 €), eli selkeästi kalliimpi putiikki.

Magonn 
41 Hai Ba Trung, District 1

Magonn oli valikoimaltaan ehkä monipuolisin kaikista, mutta täällä jouduin pettymään siihen, miten monet kuvissa kivoilta näyttäneet vaatteet olivatkin huonompaa materiaalia kuin olin odottanut. Ehkä Vietnamissa valmistetaan tekokuituvaatteita niiden edullisuuden lisäksi myös siksi, että tekokuitu ei rypisty hiotessa? Hmmh. Mallit ja leikkaukset olivat täällä hauskoja, mutta pallokuosit ja keinokuidut eivät iskeneet. Ehdottomasti kurkkaamisen arvoinen, jos paikallinen muoti kiinnostaa. Kannattaa kurkata myös Instagramista ajankohtaisimmat jutut.

L’Usine
151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành

Lusinen ruokapuolesta kirjoitinkin jo täällä. Bistron ja kahvilan lisäksi L’Usine on myös putiikki, jossa on kivoja vaatteita. Moni myytävänä olevista brändeistä on tuttuja (Baggu, Comme des Garcons) mutta joukossa oli myös ihan tuntemattomia pikkubrändejä. Collegepaitoja, mekkoja, nahkalaukkuja ja aurinkolaseja sekä naisille että miehille.

Näissä en käynyt itse, mutta kannattaa kurkata: Popbirdy, XÉO XO, DOTTIE, Cocosin. Onko teillä suosituksia Saigonissa shoppailuun?

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.