Tv-sarjasuositus x 2

lifestyle
15 kommenttia

Luvassa kaksi keskenään ihan erilaista tv-sarjasuositusta, mutta kummatkin suosituksen arvoisia! En oo aikoihin löytänyt mitään kiinnostavaa katsottavaa. Ennen kuin löysin nämä, katselin vain dokkareita Yle Areenan Viceland-osiosta. Kantsii muuten katsoa States of Undress jos ette ole sitä vielä katsoneet. 

SKAM

kuvat: x x x x

Skam on norjalainen nuortensarja – mutta ei anneta sen nyt hämätä. Skam on ihan superhyvä! Viihdyttävä, realistinen, kutkuttava ja aito. Usein nuortensarjat ovat aavistuksen yliampuvia ja aavistuksen kaukana oikeasta arjesta, mutta Skam ei ja tekee siitä siksi kiinnostavan, vaikka sarja sijoittuukin lukioon, josta omalla kohdalla alkaa jo olla aikaa. En haluaisi verrata tätä itsestäänselvästi Skinsiin, mutta jotain samaa tässä on – ajankohtaisuus, yhden hahmon seuraaminen aina tuotantokauden ajan, trendikkyys. Mutta huomattavasti uskottavammin! Pisteet hyvistä musiikkivalinnoista ja stailauksesta.

Huomasin vasta koko sarjan katsottuani, että jokaiselle hahmolle on myös luotu omat Instagram- ja Facebook-tilit jotka ovat ilmeisesti päivittyneet reaaliaikaisesti jaksojen julkaisun välillä. Hahaa, miten siistiä. Voin vaan kuvitella miten innoissani olisin ollut tuollaisesta varsinkin joskus nuorempana. Huippua että tv-sarja voi elää omaa elämäänsä myös jaksojen julkaisun välillä, vaikkei se Skamin kohdalla pääpointti olekaan. Sarjan kaksi ensimmäistä kautta voi katsoa Yle Areenasta.

The Affair

kuvat: x x x 

The Affair on sarja jossa tapahtuu paljon – ja toisaalta ei mitään. Sellainen, joka kuljettaa sulavasti läpi erilaisten fiilisten ja kuohujen. Synkähkö mutta toiveikas. Sarja kertoo naimissa olevan perheen isän Noahin ja niin ikään avioliitossa olevan Allisonin tarinat vuorotellen kummankin näkökulmasta. Sarja etenee hauskasti, sillä tapahtumat saavat usein aivan toisenlaisen sävyn ja näkökulman kun ne on näytetty kummankin päähenkilön näkökulmasta. Katsojana joutuu pohtimaan, kumman näkökulmasta kerrottuna tarina on ”oikein” tai ”totta” – vai onko kummaankaan, tai ehkä molempien.

Suosittelisin tätä niille, jotka ovat tykänneet Sillasta, True Detectivestä tai Top of the Lakesta. Synkkä, mutta toiveikas. Välillä itkettävä, välillä pakahduttava ja välillä todella ärsyttävä. Sarjan kaikki kolme kautta voi katsoa HBO Nordicilta. Ilmeisesti Netflixistä löytyy kaksi ekaa kautta myös?

Jos kaipaatte lisää vinkkejä, niin aiemmat vinkkaukseni löytyvät täältä. Mitä te ootte katsoneet lähiaikoina?

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Rakkaus best

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. En tiedä ootko katsonut sellaista sarjaa kuin Broadchurch (löytyy Netflixistä), mutta se on kanssa tunnelmaltaan hyvin saman tyyppinen kuin The Affair ja Top of the Lake. Suosittelen ehdottomasti!

 2. Hahaa Skam taitaa olla aika monella katsottuna tai katsottavissa just nyt. Itse katsoin kaikki kolme kautta läpi melkoista tahtia kröhöm, ja ehdottomasti samaa mieltä, että se kannattaa katsoa. Kolmos kausi on oma lempparini!

  The Affairia katsoin kaksi kautta, mutta toinen oli jo niin nuiva, että kolmas ei oikein jaksa kiinnostaa. Minusta sarjan idea alkoi kärsiä mitä pidemmälle mentiin, vaikka toinen kausi avasikin tarinaa ihan uudella tavalla. Mutta sarjan tunnelma oli minunkin mieleeni.

  Nyt olen katsonut Mofern Familyn 7.kautta ja hitto se tuntuu huonolta verrattuna aiempiin. Hirvittävän yliampuva!

  Välillä tuntuu siltä, että on ”katsonut jo kaiken” ja kaipaisinkin jotain uusia tv-sarjoja seurattavaksi. Skam oli ihanan uutta ja odotankin jo jatkoa sille…

  Ootko muuten katsonut HBO Nordicista Better things? Jos et, niin katso!

  1. Joo, Skam on kyllä monen katsottavana just nyt! :-D Mietin eka että ajastaisin tämän postauksen loppuviikkoon mutta tuli sellainen fiilis että en malta, kun Skam on NYT kaikkien huulilla. Hahaa! Kakkonen ja kolmonen oli mun lempparit, eli parani vaan loppua kohden!

   The Affair meni mulla jotenkin hujauksessa, vaikkakin katsoin vikan jakson kakkoskautta just eilen vasta – muun kakkoskauden jo ennen joulua. Ehkä en ollut aikoihin löytänyt mitään hyvää katsottavaa niin tämä meni hujauksessa. Oon samaa mieltä siitä, että kakkonen toistaa itseään tai että idea alkaa kärsiä, mutta tykkäsin kakkoskaudestakin kyllä. Saas nähdä uppoaako kolmas kausi nyt sitten enää yhtään.

   Oho, voi ei! En ehkä voi edes katsoa tuota sarjaa enää :D katoin lentokoneessa yhden jakson ja tuli vaivaantunut olo hahahaha. Ehkä aika on ajanut meidän kohdalla Modern Familyn ohi?

   Ootko sä katsonut Top of the Laken? Musta se oli hyvä ja tuntuu että moni ei tiedä sitä. En oo kattonu Better Thingsiä, kiitos vinkistä!! Pitää googlaa joku traileri samantien.

   1. Top of the Lake on mennyt ohi, mutta taidan kokeilla!

    Voi olla, että Modern Familyn aika on ohi. Mutta oon silloin tällöin katsonut vanhoista kausia jakson sieltä ja täältä, ja ihan pitänyt. Toi uusin kausi vaan oli kaikilla mittapuilla too much. :D

    Toivottavasti Better Things pääsee sun katsottavien listalle. Mun mielestä se on hauska, mutta siinä on kuitenkin ihan oikeaakin asiaa. Samaan aikaan realistinen, että kuitenkin tv-sarjalle sopivasti vähän ”enemmän”. ;)

  1. joo todellakin!!!!!!!!! ja toiv tulee vielä monta jatkokautta!

 3. The Affair menossa täälläkin, mutta olen ensimmäisen kommentoijan kanssa samaa mieltä tason heikkenemisestä. Kolmas kausi ei jaksa enää kiinnostaa ja toinenkin oli osittain melko ennalta-arvattava. Hbo nordicista suosittelen tsekkiläistä Wasteland/Pustinaa.

  1. Ooh okei! :( mulla on kolmas katsomatta The Affairia, just sovittiin ystävän kanssa että katotaan eka jakso viikonloppuna yhdessä kun ollaan molemmat katottu kaks ekaa kautta. Oon samaa mieltä että kakkonen oli ennalta-arvattavampi ekaan kauteen verrattuna ja alkoi ehkä jotenkin toistaa itseään, mutta silti se oli musta koukuttava. Saas nähdä miten kolmannen kauden kanssa käy!

   Uu, kiitos vinkistä! Mulla on helmikuuhun asti HBO nordicin tilaus eli pitää hyödyntää >:-)

 4. Moikka Ida! Kiitos huippusuosituksista, ahmin näin kuumeessa ollessani SKAMin ekat pari kautta päivässä.. Kyselenkin nyt, että mitä kautta löysit kolmannen kauden? En ole pahemmin aiemmin googlaillut streamlinkkejä tms, joten hankala löytää luotettavaa sivua. Any tips?

 5. Ei hitsi arvaa vaan kuka koukuttui täysin SKAMiin :D Eilen katsoin ensimmäisen kauden melkein kokonaan ja nyt aloitin toisen.. On muuten hyvin samanlainen kuin Skins ja kuten sanoit ihan huippu musiikit! Voi olla ettei tuota muuten edes jaksaisi katsoa, mutta kokonaisuus sen verran houkutteleva. Toisaalta taas vähän sellaiset fiilikset, että olen tuosta maailmasta jo turhan kaukana ja jotenkin osa kuvioista tuntuu vaan niin ”teiniltä”. Toki sehän tässä juuri on ideana, mutta kuitenkin. On myös helpotus sinäänsä ettei joudu elämään enää tuollaisessa myllerryksessä ja draamassa, joten toimii myös hyvänä muistuttajana siitä miten ihanaa ”aikuisuus” onkaan ;)

  1. No oot niin oikeassa!! Että tavallaan tuo maailma on tosi kaukana ja silti jotkut epävarmuustilanteet ja vastaavat tuntuu yhä tutuilta. Että todella, voi osittain huokaista helpotuksesta joidenkin teemojen kohdalla ja joitain myötäelää.

   Stailaus ja musat best, niiden ja kauniin kuvauksen (siis videon filmaus, kuvakulmat ja sävyt) takia SKAM on koukuttava.

   1. Toinen kausi oli huomattavasti parempi! Mua jollakin tavalla hieman ärsyttää kun tuossa ei mennä yhtään pinann alle asioissa, siis joo käsitellään ohi mennen, mutta sellaista syvempää puolta jäin kaipaamaan. Kuten sanoit tuo kuvaus on aivan huippua ja musiikit iskee vaan niin lujaa. Ehkä ensimmäisiä sarjoja hetkeen, jossa kuvaustyyli tai leikkaukset eivät ärsytä. Tuli käytyä av-viestinnän perustutkinto muutama vuosi sitten ja se pilasi hyvin paljon tv-sarjoja ja leffoja multa (ja avopuolisolta, sama ala) kun aina mietti teknistä puolta ja edittiä :D