Pitkästä aikaa yhdessä (+ravintolalahjakorttiarvonta)

ravintolat Helsinki, ruoka
115 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Raflaamo & Asennemedia

PAPA ALBERT
Mun ystäväpiirini koostuu useammasta pienemmästä porukasta ja yksittäisistä ihanista tyypeistä. Ennen joulua päästiin pitkästä aikaa istumaan iltaa yhdellä vanhimmista kaveriporukoistani; olen tuntenut osan porukastamme ala-asteikäisestä asti ja osa on sujahtanut joukkoon luontevasti myöhemmin, kuin olisivat aina olleet mukana. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa porukalla hyvän ruuan ja juoman merkeissä.

Ida Kerttu Jemina Ilona Linda

Kävimme yhdessä testaamassa Papa Albertin, joka oli jokaiselle meistä uusi tuttavuus. Palvelu oli älyttömän mukavaa ja huomaavaista; yksi porukastamme oli viimeisillään raskaana ja tämä otettiin hyvin huomioon esimerkiksi drinkkitarjoiluissa. Papa Albertin listalta löytyy italialaisia herkkuja etanoista erilaisiin antipastolajitelmiin, pizzoihin ja pastoihin. Talon suosituksesta päädyimme testaamaan hauskaa ohjelmanumeroa; valmistimme itse pääruokamme, eli herkulliset pizzat.

Täytyy sanoa, että itsetäytetty pizza oli erinomaisen hyvää! Rapsakka pohja ja täytteet just eikä melkein. Tein kasvispizzan maa-artisokalla, oliiveilla, paprikalla, munakoisolla, herkkusienillä ja mozzarellalla. Voisin kuvitella tämän olevan hupaisa ohjelmanumero myös sellaiselle porukalle, joka ei tunne toisiaan kovin hyvin – tulisi ainakin tärkein, eli pizzamieltymykset selväksi heti kättelyssä.

Papa Albert Raflaamo
Täytevaihtoehtoja oli mukavasti, mutta myös valmis pizzalista kuulostaa houkuttelevalta. Jos en olisi tehnyt pizzaani itse, olisin varmaan tilannut listalta Capran. Omien pizzojen tekeminen kuulostaa ehkä vähän randomilta mutta se oli hauskaa – oli kiva päästä puuhailemaan yhdessä samalla kuulumisia vaihtaen.


Tämä jengi on mulle aivan erityisen spesiaali; näiden kanssa ei koskaan ole tylsää tai turhan vakavaa. Ja jos joidenkin kanssa voi muistella esim. ala-astevillityksiä, swappailumuistoja, juhannuslarppia tai hulvattomia bileitä Juupajoella, niin näiden kanssa. Kerttu on muuten tehnyt mulle (seitsemän vuotta sitten?!?!?!) yo-juhlamekonkin.

Ilta kului kuin huomaamatta kuulumisia vaihdellen ja loppuvuoden suunnitelmia läpikäyden. Vähän myös jännitin, etten vahingossa mokaisi ja sanoisi jotain seuraavan päivän baby shower -ylläristä mitään Kertun kuullen – huh, en mokannut! Kerttu yllättyi seuraavana iltanan aidosti, jes! Kiitos ihanasta illasta Jemina, Ilona, Kerttu ja Linda.

Kenet sinä haluaisit viedä herkuttelemaan ja mihin Raflaamon ravintoloista? Maj oli viihtynyt ystäviensä kanssa tamperelaisessa Frans & Mariessa, Henriikka taasen oli tykännyt Helsingin keskustan Casa Largosta ja Ulla tehnyt arjesta juhlaa hotellibrunssilla Tornissa.

Kilpailu: 

Osallistu Raflaamon 100 € ravintolalahjakortin arvontaa kertomalla kommenttiboksissa mihin Raflaamon ravintoloista haluaisit päästä herkuttelemaan. Kilpailuaikaa on 17.1. klo 23:59 asti. Jätäthän kommentoidessasi toimivan sähköpostiosoitteen (näkyy vain minulle), sillä olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Uudistuneelta Raflaamo-sivustolta löytyy kaikki Raflaamon ravintolat paikkakunnittain ja teemoittain – kurkkaa sieltä, mikä kannattaisi testata seuraavaksi.

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. El Toro Lahti, rankka syksy takana ja olis kiva saada pientä hemmottelua :)

 2. Tahtoisin mennä poikaystäväni kanssa syömään, ei harrasteta ulkonasyömistä ja tahtoisin päästä romanttiselle illalliselle <3

 3. Vltavan ruokatarjonta Helsingissä olisi kyllä kiva päästä testaamaan ihan kunnolla.

 4. Rosso olisi toki lähimpänä mutta esimerkiksi Sevillassa tai El Torossa olisi kiva käydä.:)

 5. El toro tai amarillo Lahti ovat mieleisiäni. Amarillossa on ennen tullut käytyä jopa viikottain lounaalla. Helsingissä on tietty monta muuta ravintelia joista haluisi päästä nauttimaan.

 6. Casa Largoon haluaisin viedä ystävät, sopivasti tapaksia ja skumppaa!

 7. Kyllä tuo Tornin brunssi alkoi heti kiinnostaa! Olis ihanaa päästä poikaystävän kanssa nautiskelemaan ennen kun hän häippäsee vaihtoon kevääksi <3

 8. Ihana arvonta! Käyttäisin lahjakortin varmaankin Tampereella, kokeiluun päätyisi Grill It! :)

 9. Ravintola Tornissa en ole vielä päässyt käymään. Sen haluaisin testata! :)

 10. Veisin poikaystäväni täältä Joensuusta testaamaan joko Tornia tai Kappelia :) ollaan tulossa etelään kotikonnuilleni helmikuussa ja voisi vähän näyttää ihanaa Helsinkiä<3

 11. Frans & Marie kiinnostaa ja etenkin rauhallinen, herkullinen ilta rakkaan ihmisen kanssa!

 12. Apua, pitääkö valita vain yksi? Helsingissä nimittäin kiinnostaa Ravintola Loiste (varmasti hienot näköalat), Michel ja kieltämättä Tornin brunssikin alkoi kiinnostaa. Eli jos voitto osuu kohdalle, valitsen vasta sitten :D Mukaan ottaisin joko poikaystävän jonka synttärit ovat pian tai sitten jonkun ystävän :)

 13. Tämän postauksen jälkeen valintani oli varmasti Papa Albert! NAM!

 14. Pikkusiskoni täyttää pian 18 ja olisi ihana aloittaa juhlapäivä yhdessä Tornin brunssilla!

 15. Franz and Sophie Kuopio on aika uusi paikka täällä päin ja se olisi kiva päästä testaamaan.

 16. Sassi ravintola Oulussa pääsis testiin! Veisin poikaystävän syömään :-)

 17. Näin kymenlaaksolaisena Helsinki (tai siis meidän kesken nolosti Hesa) on lähes eksoottinen paikka, jossa vieraillaan vaan ehkä kerran vuodessa. Ois ihanaa päästä vierailemaan sellaisissa maamerkeissä, kuten Torni ja Kappeli!

 18. Moni ravintola houkuttelee mutta Casa Largoon varmaan lopulta kallistuisin, mukaan lähtis ainakin poikaystävä, ihanaa arjen luksusta käydä treffeillä pitkän kaavan mukaan. :)

 19. Käyttäisin koko lahjakortin varmaan Moro Sky Barin keittolounaisiin! Jotain luksusta työpäivien keskelle haha.

 20. Kotikontujen ravintolalistaus on aika S-ryhmäpainotteinen, ei tainnut muuta löytyäkään. Valitsisin ehkä niistä sitten fiinisti Pizzapuffan. :D

 21. Tuo Frans & Marie kiinnostelis kyllä! Ja Masuuni. Ja Trattoria Tammerin puisto. Ja esim. kaikki.

 22. Frans & Camille -ravintolaa täältä Oulusta haluaisin käydä, kun en ole koskaan käynyt. Muutenkin tulee liian harvoin käytyä ravintoloissa.

 23. Mmm. Casa largo varmasti toimis, toisaalta, aika moni noista varmasti. Veisin varmaan poikaystäväni juhlimaan jotain hyvää päivää:)

 24. Rossossa ja Amarillossa tulee usein käytyä. Kokeilisin kuitenkin mielelläni uutta paikkaa esim Masuunia jos voittaisin. :)

 25. Grill It! Oulussa ois kyllä kokeilemisen arvoinen paikka! Ollaan avomiehen kanssa oltu erossa reilu 5kk, joten molempien kotikaupunkiin ja yhteiseen kotiin paluuta olisi ihana juhlistaa hyvällä ruoalla! :)

 26. Lähellä kiinnostaa Mikkelin Pruuvi ja Gastropub Eino. Toisaalta sit jos päästäisiin vähän viikonloppureissuun, niin siihen sopisi hyvin uuden kokeilu muualla maailmassa.

 27. Valitsen Kluuvin Frans&Amelien koska siellä alkaa bliniviikot ja ollaan poikaystävän kanssa hulluja niihin!

 28. oih! hyvin suurena pizzan ystävänä haluaisin kyllä päästä testaamaan tuollaista itsetehtyä pizzaa ravintolassa NAM <3 olis iha huipputreffit jos päästäisiin poikaystävän kanssa tuunailemaan pizzoja :)

 29. Kyllä se olisi Torni, siellä ei ole tullut käytyä. Olisi kiva käydä tutustumassa paikkaan. :)

 30. Tykkään noista perinteisistä ”syö niin paljon kuin jaksat” paikoista, joten valintani olisi PizzaBuffa Prisma Lielahti, Tampere. Siellä en ole vielä käynyt ja pitsanystävänä pizzaBuffa houkuttaa!

 31. Tota Papa ALbertia olisi ihana päästä testaamaan, vaikka ystävänpäivänä! <3

 32. Papa Albertiin kaveriporukalla pizzalle tai Torniin poikaystävän kanssa

 33. Johonkin kivaan oululaiseen ravintolaan siellä käydessä, vaikkapa Frans & Camilleen tai Amarilloon.

 34. Frans&Emilie Turussa tai Casa Largo Helsingissä, herkullisen kuuloiset ruokalistat.

 35. Menisin Belgeen! En ole ennen ollut, mutta se on jo kauan kiinnostellut:)

 36. Haluisin niin mennä käymään Moro sky barissa lounaalla, oon varmaan ihan surkee tamperelainen kun en oo ikinä käyny siellä :–D

 37. Tampereella vois testata Frans & Marie en ookaan käynyt nimenvaihdoksen jälkeen.

 38. Vaihtoehtoja on kyllä aikalailla, ehkä johonkin jossa on vähän korkeampi hintataso (ei tulisi muuten testattua) ja sijaitsee Helsingissä!