Vuoden 2016 asut

muoti
9 kommenttia

Vuosi 2016 oli asukuvien osalta heikompi kuin 2015 jolloin tosissamme kuvasimme asukuvia Maj:n kanssa. Onneksi tajuttiin jossain vaiheessa uuden naapurini kanssa, että hei, mehän voitais kuvata toistemme asut ja tilanne koheni huomattavasti. En ole koskaan osannut pyytää ketään kaveria kuvaamaa asuja – siis sellaista, joka ei myöskin tarvitse itsestään asukuvia, joten monesti omasta mielestä kivat asut jää ikuistamatta. Äiti ja Emma joutuvat kyllä joskus mun asukuvaajikseni…

Toisaalta viime vuoden vähäisempi asukuvasaldo kertoo myös siitä, että mulla ei ole enää lähestulkoon mitään vaatteita, joita ei olisi jo kuvattu muutamaan kertaan blogiin. Jotkut vaatteet ovat näkyneet täällä niin useasti, että niiden ikuistaminen kerta toisensa jälkeen tuntuisi täysin turhalta. Esim. kaikki kolme talvitakkiani ovat näkyneet niin monesti, ettei niiden kuvailussa enää oikeastaan ole järkeä. Talvisia juhla-asuja mulla sen sijaan kyllä on ikuistamatta, mutta laadukkaiden kuvien ottaminen ilta-aikaan talvisin on täysin mahdotonta – etenkin juhlissa tai kotona just ennen juhliin lähtöä, joten juhla-asut eivät usein päädy muistikortille.

Vanhoja asukuvia on kiva selata; muistan usein kuvista, millainen päivä mulla oli ja kuvista näkee peiliä paremmin, millaiset asut imartelevat ja millaiset eivät vain jostain syystä toimi käytännössä.

Talvi

winter outfits // ida365.fi

Pitkä harmaa villakangastakki on ehdottomasti mun suosikkitakkini. Olen metsästänyt pitkään samanlaista kamelinvärisenä ja vihdoin tärppäsi alennusmyynneistä! Mutta koska tilasin takin verkkokaupasta, joudun vielä hetken jännittämään onko takki mulle sopiva. Tuo lyhyempi musta villakangastakki alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt, mutta vitsit olenkin käyttänyt sitä ahkerasti monta vuota.

Oikean yläkulman avaraselkäinen paita on jäänyt liian vähälle käytölle, pitääkin muistaa kaivaa tuo esille leudompia kelejä silmällä pitäen.

Kevät 

spring outfits // ida365.fi

Vitsit odotan noita kelejä, että voi kulkea nilkat paljaina ja ohuessa liehutakissa! Tuo takki on ärsyttävää materiaalia; helposti rypistyvää luonnonkuitua. Pitäisi ehkä ostaa sellainen vaatehöyrystin, se toimisi tällaisiin vaatteisiin silitysrautaa paremmin. Onko teillä vinkata hyvästä vaatehöyrystimestä? Tuo punottu nahkalaukku on mun ikuisuuslemppari, aina käytössä.

R/H:n biker college on kiva edelleen ja tuo R/H:n kuvauslainassa ollut bomber näyttää sekin kivalta. Talvella ja syksyllä asut ovat kokomustia ja kevään tullen niihin alkaa tulla valkoista kenkien muodossa ja näköjään myös maanläheisiä sävyjä. Ja kesällä käytän jopa kirkkaita värejä, huh!

Kesä 

summer outfits // ida365.fi

Vaaleanpunainen pliseerattu midihame oli viime kesän ehdottomasti käytetyin vaatekappale. Bikertakkiin yhdistettynä se ei ole liian hempeä. Oikean yläreunan kiiltonahkaiset kengät ovat suosikkini; nyt talvella ne ajavat toimistokenkien virkaa.

Nuo alavasemman paksupohjaiset nahkasandaalit ovat suosikkini; mukavat jalassa ja ajattoman kauniit. Punainen kietaisumekko oli yksi viime kesän käytetyin ja se on palvellut hyvin myös lomareissuilla helppoutensa ansiosta. Tekokuituinen mekko ei rypisty.

summer outfits // ida365.fi

Viime kesän paras alelöytö lienee tuo mokkanahkainen mekko. Leopardihaalari on suosikkini vuodesta toiseen ja kultainen pliseerattu hame toimii sekä kesällä että talvella.

Loma-asut 

holiday outfits // ida365.fi

Loma-asut poikkeaa kesäpukeutumisesta vieläkin helteisemmällä fiiliksellä. Tuota oranssia mekkoa olen käyttänyt vain rantalomalla ja bikinit + helleshortsit -yhdistelmä on sekin tuttu vain lomareissuilta. Tykkään tuosta ekasta asusta ja Terhi Pölkin kengistä kovasti – tuo asukokonaisuus toimii Suomessakin.

Syksy 

autumn outfits // ida365.fi

Tykkään näistä syksyn asukuvista ehkä kaikista asuista eniten. Liehulahkeet olivat lempparijuttu viime vuonna ja ovat sitä varmasti myös tänä vuonna. Ne sopivat niin moneen erilaiseen asuun; neuleiden, kropattujen paitojen, nahkatakin, ohutolkaimisen topin kaveriksi ja näköjään monenlaisten kenkien kaveriksi myös. Talvipakkasilla näiden alle mahtuu villasukkiksetkin.

Talvi 

winter outfits // ida365.fi

Tuo gaalamekko pääsi käyttöön tokaa kertaa uuden vuoden juhlissa. Tykkään siitä, miten se ei ole överijuhlava tuon t-paitamaisen yläosan ansiosta, mutta pituutensa ja leikkauksensa ansiosta on kuitenkin kaunis ja juhlava. Liehuhousut ja harmaa lyhyt villapaita ovat yhdet tämän talven käytetyimmistä vaatekappaleista.

Noista alavasemman mutsifarkuista mulla ei ole muuten yhtäkään asukuvaa, jossa ne näkyisivät päällä selkeästi, pitääpä pitää mielessä. Etsin pitkään (siis varmaan kolme vuotta?) oikeanlaisia löytämättä sopivia, mutta vihdoin viime vuonna tärppäs! Fidasta alle kympin.

Sellaisia asuja viime vuonna. Kiva huomata, että omat vaatekappaleet jaksavat innostaa; en malta odottaa lämpimämpiä kelejä, jotta pääsen käyttämään nahkatakkia, liehuhousuja ilman sukkiksia, sandaaleita, hameita paljaiden säärien kaverina ja hattuja. Jäikö teille mieleen joku asu tai vaate?

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Voi Eerika, niin sinäkin! <3 Mun pitäis taas käyttää enemmän nahkahameita, oon talven ajaksi muuntautunut housuihmiseksi...

 1. Tuo kevät-kollaasin oikean yläkulman asu on on täydellinen, muistan ihastelleeni sitä jo silloin aiemmin!

  1. Voi kiitos Piia! Se on yksi mun tän vuoden tykätyimmistä Insta-kuvista myös, eli on ollut ilmeisen kiva muidenkin mielestä :-D

 2. Siis sulle kyllä sopii päälle melkein mikä vaan! Näytät kaikissa hyvältä!

  Mulla on ”kauhea vaatekriisi” kun olen kohta käyttänyt kaikki lempivaatteeni puhki, enkä vaan tahdo löytää uusia. Esim. oon joskus vuosia sitten ostanut Monkista aivan täydellisen ruutupaidan, se on vähän paksumpaa materiaalia, mutta ei mikään superjämäkkä, vaan kuitenkin rento ja sen malli on just eikä melkeen. No olen sen jälkeen yrittänyt etsiä Monkista vastaava ja ei, joko ne on ihan ohuita löröjä, tosi paksuja tai sitten niin oudon mallisia, etten tiedä kenen päällä ne näyttäisi hyvältä… ja muualla ihan sama tilanne. Haha, no pitipä tästäkin suuresta kriisistä avautua, mutta tuli nyt vain mieleeni….

  1. Voi Katri, kiiiiitos! :’-) Tokihan blogiin pääsee ne kuvat joissa on omasta mielestään ihan ok edustava, että ne ei niin-hyvät karsiutuu pois ennen julkaisua. Hahah ja ainakin 2015 oon julkaissut pari asua joista oon nyt että mitäs hittoa….

   Voi eiiiii!! Toi on tosi harmillista!! Mullakin on pari just tuollaista lempivaatetta, että oon tehnyt hyvän ja laadukkaan löydön jostain ketjuliikkeestä monta vuotta sitten mutta uudet versiot eivät ole laadullisesti yhtään samaa tasoa. Äääh! Toivotaan että tollainen paita tulis sua vastaan vaikka kirpparilla tai jossain!

 3. Ihania asuja, sä oot kyllä tyylitaituri! Yksinkertaiset vaatekappaleet yhdistettynä toisiinsa näyttää niin hyvältä :) Pitäis pitää omassakin vaatekaapissa mielessä nuo selkeät sävyt ja yksinkertaiset vaatteet niin sais aikaan kauniita asuja eikä sekamelskoja. Aloin kirjottamaan listaa erityislemppareistani, mutta niitä tuli ihan hirveästi, joten tykkään siis lähes kaikista. Erityinen iso sydän tuolle liehutakille ja kaikille kauniille hameille :) Syksykollaasin vika asu on niin ihana, vaikka itse arastelen (vieläkin) liehulahkeita.

  Ja nyt jäi kiinnostamaan, että mistä oot löytänyt liehutakin luonnonmateriaalisena? Mä haluan myös! Ja kilometrinkommenttiin vielä yksi kysymys, onko sulla mitään COSilta ja ootko tyytyväinen tuotteisiin, jos on?

  1. Voi Ida, kiiiitos!! Ihanasti sanottu.

   Liehutakki ja hameet on kyllä omiakin suosikkeja. Tuo takki on kuule ihan vaan H&M:stä – se on yksi niistä paikoista josta löydän napakasti istuvia takkeja, monet on mulle liian ison mallisia. Tuo on 100% viskoosia, eli siis rypistyy tajuttoman ärsyttävästi :D Silitten sitä siis ahkerasti.

   On mulla COS:lta ainakin yksi puuvillaneule, paitapusero, mekko ja pari pellavaista t-paitaa, onkohan muuta, hmm? Ovat olleet mun käytössä parempaa laatua kuin vaikka H&M, vaikka samoilla tehtailla niitä varmaan tehdään. Leikkaukset ja matskut ovat ainakin sattuneet olemaan tosi hyviä ja ovat kestäneet pesuja moitteetta. :)

 4. Kivoja ja simppeleitä asuja. Ja hienoo, että voit sanoa että ei oikein ole uusia vaatteita kuvattavaksi. <3 Arvostan! Mä koen ristiriitaisia tunteita seuratessani joitain muotiblogeja, joissa näkyy kokoajan uudet asut. Saan niistä paljon inspiraatiota tyyliin ja vaatekappaleiden yhdistelyyn, mutta toisaalta taas en haluaisi lukijana tukea sellaista häikäilemätöntä kulutusta…