Vuoden 2015 lemppariasut

muoti
46 kommenttia

En ole koskaan aiemmin koonnut asukuviani yhteen vuoden lopuksi, mutta koska viime vuonna tuli kuvattua asuja suhteellisen ahkerasti, ajattelin, että olisi kiva katsoa millainen tyyli mulla oli viime vuonna – muuttuiko se vuodessa mihinkään ja mitkä vaatteet ovat nousseet lemppareikseni? En ole aikoihin ehtinyt analysoida tyyliäni – nuorempana tein sitä alituiseen ja tiesin tarkasti, mitä seuraavaksi haluan. Nyt tiedän mitä tarvitsen, mutta en kehitä itselleni samanlaisia mielitekoja trendikkäisiin tuotteisiin tai it-asusteisiin kuin joskus neljä viisi vuotta sitten.

Olen saanut joskus kommentin siitä, miten mun asut ovat nykyisin tylsiä, kun niissä toistuu usein samat jutut – tiedän täysin, mitä kommentoija tarkoittaa! Käytän tosi paljon samaa mustaa kirppisnahkahametta, mulla on usein tolppakorot, Martensenit tai valkoiset Reebokit ja arkilaukkuja omistan kolme tai neljä. Jos mulla ei oo nahkahametta, mulla on jalassa mitä luultavimmin mustat korkeavyötäröiset pillifarkut – koska no, ne on niitä vaatteita joita mä arjessa käytän. Niitä, jotka omistan – ja se näkyy blogissa. Mulla ei ole isoa vaatevarastoa, joten asuissa toistuu pakostikin samat elementit. En ikinä ostaisi uusia vaatteita vain saadakseni uutta blogimatskua tai ota enää vastaan ihan kivoja vaatteita bloginäkyyttä vastaan – niinkin olen joskus tehnyt, ja tajunnut myöhemmin miten tyhmää ja turhaa se oli. Toki siten sai uutta kuvattavaa ja päällepantavaa, mutta useimmiten kaikki, mitä ei ole oikeasti itse halunnut ja metsästänyt, päätyy nopeammin kirppikselle kuin sellaiset vaatteet joita on harkinnut ja ajatuksella etsinyt.

En tietenkään kuvaa blogiin samaa asua uudelleen, sillä eihän siitä ole inspiraatiota kenellekään. Toivon, että voin innostaa jotakuta yhdistelemään omia vaatteitaan eritavalla – pienilläkin jutuilla asun olemus muuttuu ihan täysin. Musta on tervettä, että blogeissa näkyy samoja vaatteita ja asusteita, sillä muuten kuvittelen, että bloggaaja omistaa yksiön kokoisen vaatehuoneen jossa on kasapäin upouusia vaatteita, jotka saavat yhden tai kaksi käyttökertaa. Mitä mieltä te olette? Tylsistyttekö nopeasti, jos huomaatte, että asuissa toistuu samat vaatteet tai asusteet?

Talvi

Vuosi sitten otetuista asukuvista ihan lempparini on tuo vasemman alareunan asu. Nude+harmaa+hopea ovat raikas ja toimiva kombo, miksihän en muista tätä arkena muuten? Omista asuistakin voi näköjään inspiroitua, sillä tekee mieli pukea tuo samainen asu päälle pakkasten laannuttua. Mun ulkovaatteet on varmasti kaikille tuttuja; siksi ei ole tullut juuri kuvattua asuja nyt kovimmilla pakkasilla, kun ei tule mieleenkään värjötellä ilman takkia edes minuuttia asukuvien takia eikä ole inspiroivaa kuvata samoja takkeja montaa kertaa. Mulla on neljä takkia, joista tuo yläreunassa näkyvä Monkin takki on huonon materiaalinsa takia kohta puhkikulutettu. Mulla on vain yksi takki, joka ei ole näkynyt blogissa ja se onkin ollut tän talven pelastus, untuvatakki. Ehkä saan joskus lauhemmalla kelillä siitä kuvat; lämpöisyytensä lisäksi se on nätti!

Kevät

Vitsit, noi Inchistä olevat Minimumin tekonahkashortsithan näyttää kivoilta, pitäis muistaa käyttää niitä useammin – tulee niin helposti valittua hame shortsien sijaan. Musta liehutakki (sekin Minimumilta) on yksi kaikkien aikojen käytetyimmistä vaatteistani; se sopii kaiken kanssa, arkeen ja juhlaan. Pelastus asukriisin uhatessa. Tuo mintunvihreä neule on jäänyt vähälle käytölle nyt, vaikka keväällä käytin sitä paljon – ehkä kevään tullen se alkaa taas näyttää raikkaalta kun pastellisävyt alkaa jokakeväiseen tapaan kiinnostaa enemmän.

Kesä

Kesältä olikin loogisesti paljon enemmän kuvamatskua joista poimia omia suosikkeja; tässä ei siis suinkaan ole kaikki, vaan omat suosikkini ja ne asut, joita olen käyttänyt useasti – ne, jotka ovat olennainen osa tyyliäni. Tuo bikernahkatakki on yksi käytetyimmistä vaatteistani, jännä, ettei se näkynyt useammassa asussa. Vagabondin paksupohjaiset sandaalit ovat selkeästi olleet viime kesän suosituimmat kengät, ainakin lämpiminä päivinä! Viime kesänä oli aika kylmää ja sateista. Hauskaa huomata, että niinä sadepäivinä ei oo tosiaankaan tehnyt mieli ikuistaa asuja; on selkeästi ollut sellainen fiilis että ei tätä asua voi kuvata, kun se ei ole kesäasu ja nyt on kesä, sateesta ja kylmyydestä huolimatta. No, on siellä parit sukkiskuvat ja yhdessä kuvassa pitkät lahkeet.

Kesällä käytän paljon enemmän värejä ja valkoista, kun talvet pukeudun kokomustaan. Viime kesän parhaat löydöt oli tuo farkkuhame ja flow-haalari. En tainnut ostaa muita kesävaatteita tänä vuonna, kun säät eivät varsinaisesti pakottaneet.

Syksy

Vitsit tykkään tuosta gaalamekosta ja asukuvasta! Samoin sen vieressä olevasta COS:n mekosta. Näissä kuvissa hiukset on tosi vaaleat; niihin on laitettu toinen satsi raitoja. Nyt pohdin, kasvatanko oman värini taas takaisin – onhan noi ekoissa talvikuvissa näkyvät omat tummatkin hiukset kivat. Miten ne musta tuntuikin joskus niin tylsiltä ja nyt taas näyttävät kivoilta, hah. Teräväkärkiset Vagabondit oli paras alelöytö kesän lopulla, syksyn käytetyimmät kengät. Tuo Minimumin pitkä villakangastakki on täydellinen. Se kerää aina kehuja ja on oikeankokoinen myös tällaiselle pätkälle.

Talvi

Tämän katselmuksen perusteella mun tyylin kulmakiviksi on kyllä hiotunut kokomusta, Poola Katarynan korvikset, nahkahameet, liehutakki, musta hattu, oranssinpunainen huulipuna ja tolppakorot. Omat lemppariasuni ovat nuo alkusyksyn asut, gaala-asu, ekan kollaasin hopeahame-asu ja kesäiset liehutakkiasut. Jäikö teille joku mieleen tai nousiko suosikiksi?

Lisää luettavaa

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Vertailussa Patagonian ulkoiluhousut x3

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ei vaatteiden toisto mun mielestä ole tylsää. Enkä mä edes oo huomannut, että sulla kiertäisi samat jutut jotenkin erityisen paljon. Itekki bloggaajana tiiän, että jonkinlainen toisto on vaan tervettä, eihän kellään nyt ole niin isoa vaatekaappia. Munkin mielestä vaatteiden tulee olla sellaisia, joista oikeasti pitää.

  1. No hyvä! :–) Ei mustakaan, vaikka ymmärsinkin mitä tuo kommentoija joskus haki takaa.

   Musta tuntuu että mulla on aina sama alaosa; pillifarkut tai nahkahame, mutta näköjään se koskee vain talvikautta :-D Hahaa.

 2. nuo tekonahkashortsit on kyllä ihanat!
  sulla on kyllä fiksuja ajatuksia pukeutumisen suhteen, semmoisia mitä haluaisin itsekkin noudattaa. mutta kun oon niin superpieni niin laadusta on pakko tinkiä että löytää edes jotain päällepantavaa. mielelläni kyllä itsekkin pidän vaatekaapin pienenä, ja sellaisena että siellä olisi vain lempparivaatteita :)

  1. Ne on kyllä kivat, en tiiä miksi niitä ei tuu käytettyä niin paljoa! Keväämmällä sitten taas :-)

   Voi kiitos, kivasti sanottu! Mä ymmärrän pienijalkaisena tuon sun ongelman; aina ei pysty valitsemaan esim. eettisintä vaihtoehtoa, kun vaikka monikaan suomalainen kenkävalmistaja ei tee kokoa 35 – ja jos tekeekin, niin se myydään heti loppuun tai se on silti liian iso. Mutta onneksi ajatus ”enemmän on vähemmän” voi silti päteä ja se, että käyttää ostamansa jutut loppuun ja valitsee hyviä materiaaleja.

 3. En mä ainakaan koe, että ois liikaa toistoa! Juuri ihana nähdä, että vaikka asuissa pyöriikin samat vaatekappaleet, niin niitä tosiaan voi yhdistellä eri tavoin. Erään bloggaajan vuosikatsausta lukiessa meinaan mietin, että eihän tuotakaan mekkoa ole näkynyt kuin kerran blogissa.

  Lupasin kanssa, että vuonna 2016 tekisin parempia ostoksia, eli ei ainakaan enää yhtään akryylihöttövaatetta! Lompakollekin ystävällisempää ostaa kerralla hyvä, eikä joka vuosi uutta.

  1. Jes, kiva kuulla!! :-) Voi ei, toi on kyllä harmillista. Tietystikään asukuvat ei kerro koskaan koko totuutta; voi olla ettei jotain tosi spessua vaatetta esim. tuu kuvattua blogiin kuin kerran, vaikka se olisikin usein käytössä. Jos se on esim. sellainen vaate, joka ei asustamalla juurikaan muutu.

   Tosi hyvä lupaus! Akryyli ei edes lämmitä, siksi luonnonmatskut on paljon fiksumpia ihan jo fiiliksenkin takia, ympäristöystävällisyydestä nyt puhumattakaan.

 4. Heippa Ida, ihan ekaks haluaisin sanoa että tää vuosikatsaus oli tosi kiva ja inspiroiva, kiitos!

  Mutta toiseksi, ja minkä takia aloin tätä kommenttia kirjoittaa: mun mielestä on ihan uskomattoman ihanaa, että sulla nimenomaan ei ole sitä yksiönkokoista vaatekaappia (tai sen oletuksen antavaa blogimatskua) vaan oon varsinkin näiden muutaman viime vuoden aikana todella ihaillut sun tyyliä yhdistellä vanhojakin vaatekappaleita, saaden sun asukokonaisuudet aina näyttämään uusilta ja fresheiltä. Tää on ehkä se syy, miksi sun blogi on ainoa ”tyyliblogi” (eli siis mun mittarilla blogi jossa vilahtelee päivän asut) jota enää seuraan, vaikka muuten tykkäänkin vaatteista ja panostan pukeutumiseen – mun mielestä on vain turhauttavaa ja jotenkin surullistakin seurata joka kuvassa uusia vaatteita, joiden todennäköisyys päästä uudestaan bloggaajan päälle on aika pieni. Ihailen siis todella sun ekologisia ja eettisiä arvoja ja periaatteellisuutta siinä, mutta lisäksi taitoa tuoda se blogiinkiin asti :-)

  Tämä oli muuten myös asia, mistä olin ajatellut jo usemman kerran kommentoida, mutta en ollut saanut aikaiseksi. Nyt oli hyvä tilaisuus kun otit sen itse postauksessa puheeksi :-D

  Kiitos siis kivasta blogista, ainakin mulle tuot tosi paljon inspistä niin pukeutumiseen kuin musiikkiin, kosmetiikkaan tai ravinto-juttuihinkin!

  1. Jee, kiitos!! Mietin just, että onkohan nää kenestäkään kivoja, vai onko nää vaan bloggaajalle itselleen kiva fiilistely, mut hyvä jos inspiroi!

   Hei kuule, aivan ihana kuulla. Mä aina välillä mietin että ääääh, tästäkin asusta kaikki vaatteet on jo näkynyt monta kertaa, että onkohan tätä nyt mitään järkeä kuvata, mutta hyvä jos se ei tunnu siltä. Mustakin on fiksua yhdistellä just niitä vanhoja vaatteita uusilla tavoilla, mutta aina ei tiedä, tuntuuko se yhtä isnpiroivalta jostain muusta kuin itsestä. :-)

   Voi kiiiitos Essi <3 Ihana kommentti! On ihan mahtavaa tietää inspiroivansa, siksi tätä jaksaa kirjoittaa vuodesta toiseen. Kiva että kommentoit, tämä vaateaihe on meinaan mietityttänyt.

 5. Sulla on kyllä aivan ihana tyyli, ei voi muuta sanoa! Omia lemppareita näistä on tuo sunkin hehkuttama hopeahame-asu, kesältä beige liehutakki+reebookit, sekä tuo missä sulla on COSin mekko! Tuo Minimumin villakangastakki on kyllä aivan täydellinen, en kestä <3
  Mun mielestä on just hienoa, että sulla ei ole mitään ylitsepursuavaa vaatevarastoa, vaan nimenomaan että selkeesti ne tietyt lempparit toistuu, ja aina uudenlaisessa asussa! Sehän just on kaikkein inspiroivinta :-) On myös hyvä, että joku näyttää esimerkkiä siitä, ettei ole pakko omistaa joka ikistä kivaa vaatetta, vaan vähemmälläkin pärjää kun ne vaatteet sitten on niitä, mistä todella pitää.

  1. Voi kiitos Oona!! <3 Liehutakki + Reebokit on yks munkin lemppareista, vitsi oispa kohta jo kevät :--D Tosin toi liehutakki taitaa kohta joutaa roskiin... se on kahden vuoden käytössä mennyt ihan surkeaan kuntoon. Taas huomaa, että pitäis olla materiaaleista ihan ehdoton. Ei meinaan noi viskoosi-polyester-sekoitukset kestä käyttöä nukkaantumatta.

   Jep, oon kyllä ihan samaa mieltä tuosta, ihanaa että niin moni näyttää ajattelevan samalla tavalla. Ehkä se joskus asujen tylsyydestä kommentoinut oli tottunut muotiblogien kattaviin vaatevarastoihin ja haki erilaista inspistä. :-)

 6. En kyllä osaa valita suosikkia, mut nyt alkoi kaduttaa etten torstaina ostanut kirppikseltä tekonahkahametta.. Harkitsin, mutta jätin sen sinne :D

  Mun mielestä saa ehdottomasti näkyä samat vaatteet – eihän se oo yhtään realistista jos aina on uutta, tai jos jollain on niin siinä vaiheessa mun mielestä kannattais vähän miettiä omaa kuluttamista. Inspiroivaa on juurikin se, miten yhdistellä samoja vaatekappaleita erilaisiin asuihin :)

  1. Voihan nenä! :-D Mä en yleensä osta tekonahkaa, mutta nuo shortsit on kyllä pysyneet hyvänä. En esim. ostais tekonahkatakkia, kun se voisi käytössä kulua nopeasti huonoksi, mutta ehkä just hameet ja shortsit pysyy paremmin hyvinä?

   Sä olet kyllä kans sellainen tyyppi, että sun blogia selailee mielellään kun suurin osa vaatteista on kirppislöytöjä. :-) Tosi inspiroivaa, ettei tarvii ostaa uutena.

 7. Samojen vaatteiden näkyminen blogissa on just inspiroivaa, tai ainakin tiettyyn pisteeseen asti :D Varmasti suurimmalla osalla lukijoista ei ole valtavaa määrää vaatteita, joten uusien yhdistelytapojen oppiminen on just sitä parasta! Itseäni inspaa paljon enemmän just sun tyyli ja asupostaukset kuin jotkut blogit, joissa usein esitellään joku uusi trendivaate, josta tietää jo ensinäkemältä, että siihen ei ole varaa tai sitä ei edes halua hankkia kerran pidettäväksi. Mun silmää miellyttää erityisesti näistä tän postauksen asuista kaikki mekot ja neuleet – ne on aivan ihania!

  1. No niinpä, oon samaa mieltä että se on tiettyyn pisteeseen asti inspiroivaa – siksi vältän tismalleen samojen asujen kuvaamista ja koetan keksiä omasta vaatekaapista uusia yhdistelmiä. Ja hei kiitos, kiva kuulla! :-)

 8. Musta on ehdottomasti hienoa, että sun asuissa toistuu sun lempparivaatteet, se ei missään nimessä ole tylsää! Todistat sen, että blogissa voi esitellä asukuvia vaikka onkin järkevä kuluttaja. Tästä vois monet (sekä bloggaajat että lukijat) ottaa mallia :)

  1. Kiitos Minttu! Ihana kuulla. Hyvä ettei tiettyjen vaatteiden toistoa ole ollut kyllästymiseen asti. :-)

 9. Tuli kauhea tarve kommentoida, vaikka ei mulla ole hirveästi aiheeseen lisättävää, koska samat aiheet on pyörinyt mullakin mielessä :) Omasta mielestäni on paljon kiinnostavampaa ja itselleni inspiroivampaa jos bloggari käyttää asuissa ennestään tuttuja kappaleita. Siinä oikeasti saa käyttää omaa luovuuttaan asujen kokoamiseen kun asut keksii omasta vaatekaapista eikä kauppojen valikoimista :D Ja uusien vaateyhdistelmien keksiminen on ainakin itselleni palkitsevaa, on niin kiva fiilis kun vanha vaate tuntuu ihan uudelta yhdistettynä johonkin, mitä ei aiemmin ollut tajunnut siihen yhdistää! Näitä niin kutsuttuja ahaa-elämyksiä :D

  En tiedä, osasinko nyt aivan täysin ilmaista, mitä olen aiheesta ajatellut, mutta olen samaa mieltä kanssasi! Vähemmän uusia ”turhia” vaateostoksia, enemmän vanhojen rakkaiden lemppareiden kanssa leikkimistä ja yhdistelyä :) Pitää ehkä itsekin kirjoittaa aiheesta, kun saan ajatukseni jäsenneltyä paremmin :)

  1. No oon niin samaa mieltä, mustakin uusien vaateyhdistelmien keksiminen on ihanaa ja palkitsevaa :-D oon vaan just pohtinut, että välittyyköhän se muille kuin itselle, kun ihmiset kuitenkin lukee blogeja niin eri tavalla ja osaa varmaan tympii, jos aina on sama takki/kengät/hame jne, vaikka itselle yhdistelmä olis uusi ja innostava.

   Jep, samaa mieltä! Kirjoitapa ihmeessä, sullahan on paljon vaikka mitä ihania kirppislöytöjä esim, jotka varmasti inspiroi muita etsimään käytettyjä vaatteita uusien sijaan.

 10. Oo olipa kiva nähdä kaikki asut yhdessä postauksessa! Sulla on kyllä kaiken kaikkiaan tosi kiva tyyli! Itse kyllä tykkään siitä, että bloggaaja käyttää samoja vaatteita erillä tavalla yhdisteltyinä! Siitä saa inspiraatiota omaankin pukeutmiseen ja vaatteiden monipuolisempaan yhdistelyyn! Monesti kun sitä vain jämähtää johonkin tiettyyn asukokonaisuuteen jonkin vaattteen osalta.. :D

  1. Ooh, hyvä kuulla! :–) Ja kiitos, viime vuosina oma tyyli on alkanut hahmottua selkeämmäksi, enää ei tee sillä tavalla virheostoksia mitä ennen. Kiva kuulla että näistä on inspistä muillekin!

 11. Mä taas tykkään siitä, että yhdistelet samoja vaatteita uudelleen ja uudelleen. Kovin monella tavallisella tallaajalla ei ole muotibloggaajien laajaa vaatevarastoa, ja mä ainakin myönnän monta kertaa ihmetelleeni kyseisten henkilöiden vaatteiden määrää. Monesti jokin vaate vilahtaa blogissa vain kerran tai kaksi, vaikka asuja kuvataankin joka päivä. Häääh, eihän siinä ole mitään järkeä! Mielummin pienempi vaatevarasto vaatteista, joille oikeasti tulee käyttöä ja joita voi kätevästi yhdistellä keskenään. Tykkäänkin siksi paljon enemmän sun tavastasi esitellä ja yhdistellä asuja, sillä niistä saa itselleenkin enemmän inspiraatiota. Ilman että ”täytyy” ostaa viisi uutta kevättakkia ja seitsemän (merkki)laukkua…

  1. Jep, mäkin olen kauhistellut, koska on ilmeisesti oikeasti tyyppejä, joilla on kaksiossa toinen huone pelkästään vaatteille… :-D HUH!

   Mutta jokainen tekee tietysti omat valintansa, joskus mullekin vaatteiden määrä oli laatua tärkeämpää, hrr. Onneksi niistä ajoista on kasvanut ja miettinyt omat arvonsa uudelleen. Hahaa joo, onneksi kenenkään ei oikeasti täydy yhtään mitään. On paljon inspiroivempaa nähdä omannäköisiä tyylejä ilman, että koko ajan on jotain uutta ja trendikästä päällä.

 12. Moikka! Olen aivan samoilla linjoilla sun kanssa pukeutumisen suhteen, ja on ollut hienoa huomata, miten sun blogi on mennyt vuosien saatossa paljon kulutuskriittisempään ja ekologisempaan suuntaan. Eikä munkaan mielestä samojen vaatteiden näkyminen uudestaan ole tylsää! :) Se, että joku saa näyttämään jonkun vaatteen hyvältä tilanteessa kuin tilanteessa asustamalla tai yhdistämällä sen eri kokonaisuuksiin, on mun mielestä paljon inspiroivampaa ja mahtavampaa kuin pelkkä trendien perässä kulkeminen. Ja eihän pukeutumisessa olisi mitään haastetta, jos aina ostaisi vain uutta, eikä yrittäisi soveltaa uutta kokonaisuutta niistä, mitä jo on. Sun blogisi on kyllä yksi inspiroivimmista blogeista Suomessa, kiitos siitä!

  1. Vitsit Riikka, kiitos kommentista! Ihana kuulla että oma kulutuskriittisempi asenne ja kasvu ekologisempaan suuntaan näkyy. Myönnän, että vielä muutama vuosi sitten en osannut vastustaa ilmaiseksi saatua halpismekkoa. Nyt olen huomattavasti kriittisempi ja oppinut noista ajoista – oli kaamea fiilis myydä kirppiksellä käyttämättömiä vaatteita. Vaikka niitä ei edes ehtinyt kertyä montaa, oli aika ”kantapään kautta” -fiilis.

   Ja voi kiitos, aivan ihanasti sanottu!! <3 Piristipä hulluna :'-)

 13. Eikun on just ihan parasta, että siulla on ”normaalin” ihmisen määrä vaatteita! Siulla on aivan huippu tyyli ja on mukava nähdä, miten yhdistelet vaatteita. Ekologisuudesta/Tiedostavuudessa paljon plussaa (ja teet sen sopivasti ilman tiukkapipoilua):)Tosiaan tää on harvoja tyyliblogeja, joita seuraan ja syy on just se, ettei siun blogissa ole ostoshysteriaa vaan oikeasti inspiroivia tyylipostauksia! Kiva nähdä, että siulla on oma tyyli etkä seuraa vain trendejä.

  1. Ihana kuulla Reea! :-) Koetan just tuoda tuota ekologisuutta ja fiksumpaa kuluttamista esille omien valintojen kautta, sillä tässä asiassa kukaan ei ole täydellinen. En halua olla tiukkis tai ehdoton asian suhteen, sillä se tekee elämästä tosi vaikeaa. Tärkeintä on tiedostaa omien valintojen merkitys ja pyrkiä aluksi vaikka tosi pienilläkin parannuksilla kohti fiksumpaa kuluttamista.

   Ihana kommentti tyyliini liittyen, kiitos :-) Oma tyyli on alkanut löytyä kokeilujen kautta, ihanaa.

 14. Minusta sinulla on tosi kiva ja tunnistettava tyyli. Ja jos joku kyllästyy siihen, että kuvissa on samoja vaatteita niin… antaa kyllästyä?

  Muistan kun eräs bloggaaja, jota joskus seurasin, muutti isompaan asuntoon ja kertoi, että nyt hänellä on yksi ylimääräinen huone, josta tehdä vaatehuone. Siis kokonainen huone vaatteille. Lopetin sen blogin seuraamisen siihen.

  1. Voi apua, mulle kävi samoin tuon blogin kohdalla. Ehkä sielläkin on jo havahduttu fiksumpaan kuluttamiseen, mutta jo tuolloin, monta vuotta sitten, ajatus tuntui kaamealta. Ja tuntuu kyllä yhäkin, huh – ei kukaan tarvitse huoneellista vaatteita. Oli myös hämmentävää tajuta, että tosi monen mielestä se oli maailman siistein ja kadehdittavin asia.

   Hhahaa, oot oikeessa! :-D Teki vaan mieli kirjoittaa aiheesta, vaikka kommentista on varmaan vuosi aikaa, että onko tuo yleinen mielipide vai ei – jos olis, niin sithän kantsis vähentää asukuvien määrää, jos ne kerran niin selkeästi toistais itseään. Mutta ei kai onneksi!

 15. Mun mielestä sulla on tosi inspiroiva tyyli, vaikka pukeudutkin melko simppelisti! Ja on juurikin mielenkiintoista nähdä, kun yhdistät saman vaatteen useaan eri asuun ja kuinka saat tehtyä niihin ihan erilaisen viban. Ite pukeudun kans melko pitkälti mustaan, tuppaan kyllästymään värillisiin vaatteisiin ihan super nopeesti, ja sä oot inspiroinu mua kiinnittämään huomiota eri materiaalien yhistelemiseen et mustastaki asusta saa viel mielenkiintosemman näkösen.

  1. Oiiii ihana Nelly, vitsit miten kiva kommentti. <3 Mäkin pukeudun niin usein mustaan, että niilä matskuilla huomaa olevan tosiaan väliä! Eri matskujen yhdistely samanvärisenä kiinnostaa.

 16. Ihania asuja! Ihan kaikki. Tuo sininen kesäheitulamekko vainoaa minua yhä. NIIIN täydellinen. Voi kun tuo sama malli tulisi joskus tulevaisuudessa myyntiin. Ebaystäkin olen yrittänyt etsiä.

  Ihan täydellinen malli. Ei auta varmaan kun joskus ommella ite! Valkosena menis samanhenkinen myös häämekkona kivasti. ehhhh :’D

   1. Kiitos ihana! <3 Löysin itsekin juuri nuo samaiset kun rohkenin kokeilemaan erilaisia hakusanoja. Etenkin tuon sinisen (vieläpä noin edullisen) kohdalla meinasi mennä teet väärään kurkkuun, ikävä kyllä ei kai postita Suomeen, mutta pakko yrittää, jos suostuisi!

    1. Lähetä mailia ja kysele joskos lähettäis, aika usein ne kyllä suostuu omasta kokemuksesta, mutta postarit saattaa kyllä nousta korkeemmiksi mitä yleensä. Kantsii kokeilla! ;-)

 17. Sulla on kyllä tosi kiva ja inspiroiva tyyli! Osittain varmasti just sen takia, että yhdistelet samoja osia eri tavoin eikä joka toisessa asussa ole jotain uutta osaa. Itselläni on tyyli ollut vähän kadoksissa jo pidemmän aikaa, joten inspiraatiota tässä osoitteessa todellakin tarvitaan… Töihinpaluu vanhempainvapaan jälkeen toivottavasti viimeistään helpottaa tyylikriiseilyä. :D

  1. Voi kiitos Jose! :–) No ei oo ihme, että vanhempainvapaan jälkeen on pientä kriiseilyä, eiköhän se tyyli ala sieltä taas löytyä kun arki alkaa ja saa/joutuu miettiin asuja enemmän. Eipä tyylijutuista niin kantsi stressata <3

 18. Tuo Minimumin liehutakki on niin täydellinen. Harmitti, kun se ehti loppua ennen kuin heräsin siihen, että tarvitsen tuollaisen pitkän, ohuen takin! Arelallakin on sellainen kaunis, mutta kun sekin oli jo tietenkin myyty. Täytyy olla kärppänä keväällä ja kesällä noiden liehutakkien suhteen – ja miksei sellainen voisi tulla kirpparillakin vastaan, ehkä. :-)

 19. Itse rakastan blogissasi juuri tuota, että asukuvissasi toistuvat samat, oikeasti paljon käytössä olevat vaatekappaleet ja tutuista vaatteista eri tavoilla kootut asut. Eikä pahitteeksi ole sekään, että tyylisi ja vaatekappaleesi ovat usein ihan sattumalta juuri minunlaisiani – great minds ;) Kaipaan eniten inspiraatiota juuri siihen, miten keksiä uusia juttuja jo kaapista löytyvien vaatteiden yhdistelyyn, enkä niinkään siihen, mitä uutta ’pitäisi’ hankkia. Jatka siis samaan malliin – ihanaa, kun blogisi edustaa kaikessa kauneudessaan myös ekologisia arvoja!

 20. Idanen <3 mistä on toi kevät-osiossa toisessa asukuvassa näkyvä harmaa college? :-) ja sen samaisen asun hameen alkuperä kiinnostelee myös!

  1. Hyvä kun en omia vaatteitani tunnista :-D Se on nimittäin joko H&M:n college tai Arelan velour-samettia oleva college. Ne on ihan samannäköiset, enkä tuosta kuvasta erota matskua, höh.

   Hame on oikeasti allaoleva mekko, joka on JC:stä.

 21. Voi Ida!!! Täällä taas yksi lukija joka näkisi mielellään enemmänkin näitä “itseään toistavia” asukuvia. :D Se jos mikä inspiroi kun näkee kuinka niitä hyviä perusvaatteita voi yhdistellä aivan uudella tavalla niin arkeen kuin juhlaan. Uusia vaatteita ja trendejä esitteleviä blogeja on netti pullollaan, joten tällainen ekologinen ajattelu on tervetullutta vaihtelua siihen joukkoon.
  Esimerkiksi nahkashortsit ja –hameet sekä cashmerneuleet ovat usein hintavampia hankintoja niiden hankintaa tulee harkittua entistä pidempään. Etenkin näiden vaatteiden kohdalla on kiva nähdä niiden toimivuus erilaisissa asukokonaisuuksissa. Tai miten yksi mekko sopii moneen eri tilanteeseen eri tavalla asustamalla. Eli kiitos sulle kun annat tällaista inspiraatiota. <3
  Itse olen myös viime vuosina alkanut kiinnittää yhä enemmän huomiota sekä vaatteiden materiaaleihin että määrään. Tulevaisuudessa onkin tarkoituksena pienentää määrää entisestään ja panostaa laatuun. Se tulee kuitenkin olemaan pitkä (ja varmasti opettava) prosessi sillä pyrkimyksenä on kuluttaa vanhat loppuun ja ostaa uusia tarpeeseen eikä vain haluun. :)