Lakritsitaatelit

ruoka
7 kommenttia

On ihan pakko jakaa teidän kanssa maailman helpoin herkku: lakritsitaatelit!

Jutskasin viikko pari sitten Minnin kanssa lakritsitaateleista ja hän vinkkasi mulle, että niitä on superhelppo tehdä itse – tulee loppupeleissä halvemmaksi kuin ne kaupassa valmiina myytävät, etenkin jos molemmat raaka-aineet löytyvät kaapista valmiina, kuten mulla. Niitä kaupassa myytäviä on hypetetty ihan älyttömästi, mutta en ole voinut olla miettimättä, etteikö vastaavien tekeminen onnistuisi itseltäkin, joten ei ole tullut koskaan ostettua niitä hehkutuksesta huolimatta.

Tarvitset:
Urtekramin lakritsijauhe
Tuoreita taateleita (hedelmäosastolta, ei niitä kuivattuja)

Poista taateleista kivet, kippaa kulhoon lakritsijauheen kanssa ja sekoita. That’s it! NIIN HYVÄÄ. Näistä tulee etäisesti mieleen jotkut salmiakkikarkit, mmh – salmiakki on kyllä karkeista se, jota himoitsen eniten. Kaupan lakritsitaateleissa on lakritsijauheen ja taateleiden lisäksi myös öljyä kiinnittämässä jauhetta, mutta se on kotioloissa tarpeeton lisä. Tuoreet taatelit on sen verran kosteita että lakritsijauhe tarttuu niihin ilmankin. Eivät ehkä ole kauneimpia mahdollisia, mutta se on helppo antaa anteeksi.

Vitsit että rakastan tällaisia megahelppoja reseptejä :-D Sama homma esim. banaanipehmiksen kanssa.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Joo siis huhhuh on kyllä ihan verrattomia tuoreet taatelit + lakritsijauhe -kombo, ostin ensin niitä kaupan valmiita niin ne oli vähän liian kuivahkoja mun makuun. Mulle taateleissa besteintä on se karamellimainen mössöys, niin tää keksintö on paras evör! = D

  1. No jep, oon samoilla linjoilla, taatelien pitää ehdottomasti olla karamellimaisia ja pehmeitä, mmmh. Mietinkin että niiden kaupan valmiiden on oltava kuivempia kun niissä on öljyä lisänä.

 2. Kokeilin kaverilta niitä kaupassa valmiina olevia ja rakastuin kerta heitolla. Säästät multa pitkän pennin kun jaoit tän vinkin, en ois ite tullut het ajatelleenksi että hei siihenhän oikeesti tarvitaan vain kaksi ainesosaa :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Hahaa parasta!! Tällaiset oivallukset on kyllä parhaita :-D plus toi lakritsijauhe kestää ikuisuuden – mulla on kestänyt yli vuoden vaikka käytän tätä paljon!!

 3. Ooo näitä ei olekaan kokeiltu vielä! Sen sijaan maapähkinävoilla täytety taatelit (ja joskus suklaalla kuorrutetut, jos oikein viitseliäs on) ovat jo monen kerran testattu herkku.

  1. Aiaiiiii, mun pitää testa maapähkinävoilla täytetyt!! :D ööö, testaan heti – raaka-aineet löytyy kaapista.

   1. MMMMH, hyvää :–D aika tuhtia, mutta maistuu ihan joltain snickersiltä tms kun mun maapähkinävoi on vielä toi Urtekramin Crunchy-versio. Mmmm.