Takkimekko

muoti
12 kommenttia

Vietin vappua tänäkin vuonna saaressa, Suomenlinnan idyllisessä pihapiirissä ja kauniissa kodeissa. Pisimpään hengailin ihanan Doritin olkkarissa uusien ja vanhojen ystävien keskellä, prosecco-lasi kädessäni. Käytiin pyörähtämässä keskustassakin Artun kanssa, mutta pienen pyörähdyksen jälkeen oli kiva käppäillä kotiin öisiä katuja.

Kietaisin päälleni takkimekon, jonka olemassa olon olin jostain syystä unohtanut. Talvikäyttöön mekko on aika ohut, mutta nyt säiden lämmettyä pikkuisen tämä on juuri sopiva.

ida365.fi // takkimekko

Lumi Bucket Bag

Takkimekko oli mulla viime vuoden pikkujouluissa, jotka järjestimme yhdessä Maj:n ja INCH” Storen kanssa. Korkokenkien kanssa yksinkertainen takkimekko on juhlava ja siisti, tennareiden kanssa tarpeeksi arkinen toimistolle. Haaveilen lämpimistä kesäilloista, jolloin tuon voi pukea pelkkien sandaalien kanssa.

Alla mulla on About-merkin alusmekko, joka muuten on ihan paras alusvaatebrändi ikinä. Mulla on Aboutin mustan alusmekon lisäksi myös musta alustoppi. Molemmat tuntuvat ihoa vasten ihanan pehmeiltä ja koska ne tosiaan ovat ihoa vasten, on aika kiva, että kangas on käsitelty erityisellä Silverplus-tekniikalla, jonka ansiosta alusvaate on antibakteerinen. Tamperelaisen INCH” Storen lisäksi About-merkkiä myy ainakin TRE täällä Helsingissä. En ole testannut merkin alusvaatteita, mutta ne houkuttelisivat myös.

About on liettualainen brändi jolla on monia kiinnostavia innovaatioita (mm. tuo Silverplus-tekniikka sekä mehiläisvahan ja aloe veran hyödyntäminen tekstiileissä pehmentävänä ja kosteuttavana raaka-aineena. Kiinnostavaa!) ja joka valmistaa tuotteensa eettisesti. Lisätietoja täällä  ja täällä, mutta parhaiten minut kyllä vakuuttaa se, miten ihanalta nämä tuntuvat päällä. Talvella alustoppi on yksi käytetyimpiä vaatteitani, sillä se lämmittää neuleiden alla mukavasti. Talvella ei kannata suosia puuvillaa, sillä puuvilla imee itseensä kaiken kosteuden; nämä modaalista valmistetut alustopit taas siirtävät kosteuden pois iholta.

ida h

Lumi Klara bucket bag

Tämä Lumin bucket bag on ihana, mutta en ole osannut käyttää sitä talvella paksujen takkien kanssa. Nyt keväällä se tuntuu taas ihanalta ja raikkaalta ja näyttää hyvältä myös kokomustan kanssa, vaikka aiemmin ajattelin kombon olevan liian jyrkkä. Tätä vaaleansinistä ei näytä enää olevan Lumin verkkokaupassa, mutta samaa mallia on sekä nudena, mustana että punaisena. Laukku on kunnon tilaihme, sinne piilottaa helposti avainten ja lompakon lisäksi myös meikkipussin ja kameran ilman että laukun muoto kärsii.

takkimekko

Samsøe & Samsøe takkimekko

takkimekko – Samsøe & Samsøe (INCH”), alusmekko – About (INCH”), laukku – Lumi (gifted), heels – Bianco

kuvat: Nina / Tunnetila 

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. kiitos alusvaatevinkistä! mulla on kaksi marimekon viskoosista alusmekkoa, jotka on muuten ihan parhaita, mutta toppi-mittaista juttua olen etsinyt jo vähän aikaa

  1. Ooh joo! :-) Ilmeisesti Marimekotkin ovat kestäneet hyvin käyttöä?

   1. siis todella hyvin. molemmat on kuin uusia vaikka ainakin kaksi vuotta olen niitä ahkerasti käyttänyt ja pessyt

 2. Tämä postaus ei olisi voinut osua parempaan saumaan, olen juuri minilomalla Vilnassa ja oli pakko mennä vinkistäsi etsimään ABOUTin liike, jossa oli sopivasti käynnissä alennukset, ja ihanuuksiahan sieltä mukaan lähti, perfect

  1. EIKÄ, täydellistä!! Ja kuinka parasta että teit löytöjä ale-hinnoin, jesss! :D ilahduttipa tää tieto mua, hahaa!

   1. Ihanaa, että kommentti toi iloa :D pakko sanoa, olen vuosia lukenut blogiasi, se on visuaalisesti kaunis ja usein täynnä ihania vinkkejä. Kerta toisensa jälkeen olen harmitellut kun vinkkaat jotain ihanaa Tamperella tai Helsingissä, niillä seuduilla kun tulee vierailtua suht harvoin, niin kyllä ilahdutti itseäkin että nyt olin kerrank:)in oikeassa paikassa oikeaan aikaan

    1. Ihan parasta <3 !! Ja hahaa, toivottavasti Helsinki- tai Tampere-vinkeistä on niistäkin joskus iloa :)

 3. Super kiva asu :-) Mäkin pistän alusvaatemerkin korvan taakse, alusmekko tulisi nimittäin tarpeeseen!

  1. Kiitos Anniina! :-* Jep, pidä ihmeessä mielessä, tosi kiva tuo mekko, se ei rullaa ylös ja on ihanan tuntuinen iholla.