Vietnamilaiset kevätrullat

ruoka
4 kommenttia

Mä olen vähän sellainen, että kun keksin hyvän ja suhteellisen helpon reseptin, jumitun siihen helposti viikkokausiksi, kuukausiksi. Nyt on menossa vietnamilaiset kevätrullat -vaihe, aiii itku miten hyvää ja helppoa! Ja muistuttaa makumaailmaltaan viime jouluisesta Saigonin reissusta.

vietnamilaiset kevätrullat

Vietnamilaiset kevätrullat on helppo täyttää omien mieltymysten mukaan. Olen todennut toimiviksi seuraavat täytteet:

 • avokado
 • porkkana
 • kurkku
 • riisinuudeli
 • chiliviipaleet
 • tuoreet yrtit (korianteri, minttu, lehtipersilja, thai-basilika)
 • cashew-pähkinät
 • kevätsipuli
 • paistettu tofu
 • idut

Rulliin tarvittavia riisipapereita löytää isojen ruokakauppojen valikoimistakin, mutta edullisimmat ja isoimmat paketit saa itämaisista ruokakaupoista. Riisinuudelit voi ja kannattaa ostaa nekin itämaisesta ruokakaupasta, joskin tuo oma pakettini (joka oli pienin minkä löysin) kestää tällä käytöllä varmaan kaksi vuotta.

vietnamilaiset kevätrullat

Täytteitä olennaisempaa on kuitenkin hyvät kastikkeet dippailuun; siinä on kevätrullien juju. Olen googlannut kastikkeita ajatellen tämän Eevan postauksen niin monta kertaa, että en edes enää pysy kärryillä – ehdottomasti paras maapähkinävoikastike kevätrullille, jonka olen testannut. Jaan sen täälläkin omien suositusteni kera, sillä se on niiiin herkullinen.

Maapähkinävoikastike kevätrullille

4 rkl sokerioimatonta maapähkinävoita (Urtekram)
2 rkl hoi sin -kastiketta (itämaisista kaupoista löytyy)
2 rkl kookossokeria (Urtekram)
1 dl vettä

>> Sekoita kaikki ainekset keskenään esim. haarukalla. 

Kun laiskottaa, teen ainoastaan maapähkinäkastikkeen. Jos olen oikein viitseliäällä tuulella, teen myös perinteisen chilikastikkeen kaveriksi. Sen resepti löytyy Eevan vanhasta blogista sekin.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ah joo tämmöset kevät- ja kesärullat on huippuhyviä ja raikkaita! Onkohan kevät- ja kesärullissa joku ero, olin mieltäny kevätrullat vaan niiksi uppopaistetuiksi, mutta resepteissä en oo nähny kuin paistamattomia. Tärkeä pohdinta. :—D

  Kiitti tosta dippivinkistä, ihanan helppo! Voisikin tänään taas rullailla. :9

  1. No siis en mäkään tiiä!! :D Vietnamissa oli mun mielestä enemmän nimenomaan spring nimellä, ne sitten erotettiin uppopaistetuista aina sanalla fried, eli siellä en törmännyt summer rolls -sanaan ollenkaan. En tosin väitä että mun otanta olis ollut kovin laaja tässä tutkimuksessa, hehe.

   JEP toi dippi on niiiiin helppo ja hyvä! Hetken saa kyllä sekotella että se sekoittuu tasaiseksi.

 2. Vaikka juuri söin itseni ähkyyn tortilloista niin vielä olisi tilaa muutamlle vietnamilaiselle kevätrullalle! Voisin vihdoin ja viimein saada niitä tehtyä viikonloppuna, tosin varmasti sopisivat myös äitienpäiväksi isommalle porukalle :)