Kevään luonnolliset ihonhoitosuosikit

kauneus
7 kommenttia

Aaaarrhggg, en ymmärrä mitä just tapahtui, mutta eilen kolmisen tuntia kirjoittamani postaus katosi tuhkana tuuleen. Eikä muuten ole eka kerta – tämä sama kävi viimeksi tätä postausta kirjoittaessani. Ehdin jo purkaa suuttumukseni ystävälle, joka osaa samaistua tilanteeseen, joten nyt vain puren hammasta ja näpytän kaiken uudelleen. Oh my :-D

Sain blogiin jokin aika sitten kommentin, joka innoitti minut tekemään postauksen tämän hetken ihonhoitotuotteistani. Kommentti menee näin: ”Minulla oli ihan kysymyskin: olen sinun ja muutaman muun bloggarin vinkeistä löytänyt Esse-sarjan kasvojenhoitotuotteet, ja ihastuin niihin todella kovaa. Nyt harmittaa, kun joudun pitämään niistä taukoa ja käyttämään välissä vanhat erimerkkiset tuotteet pois ennen kuin voin hommata uudet Essen ihonhoitotuotteett loppuneiden tilalle. Mietin, että käytätkö sinä Esseä vieläkin ja miten käytät niitä yhdessä muiden sarjojen kanssa? Onko sinulla kaikki tuotteet Esseä vai vaihteletko paljonkin? Olisi kiinnostavaa lukea postaus esim. kaikista kerralla käyttämistäsi kosmetiikkatuotteista (esim. ihonhoidossa mutta miksei muutenkin), tai jos nyt et käytä Esseä, niin siitä että mitä tuotteita käyttäisit vain Esseltä ja mitä olisi ”ok” käyttää muiltakin sarjoilta.”

Olen käyttänyt Essen ihonhoitotuotteita viime keväästä asti. Esse-tuotteita (etenkin probioottisia) käyttäessä on tärkeää käyttää yhtä aikaa muita Esse-tuotteita, jotta tuotteiden ph-arvo olisi keskenään sopiva ja jotta muiden tuotteiden sisältämät säilöntäaineet tai vaikkapa vesi, ei tuhoaisi arvokkaita probiootteja. Kaikissa Esse-tuotteissa ei ole probiootteja, joten on hyvä konsultoida esimerkiksi Esse-kosmetologia sen suhteen, mitä Esse-tuotteita voi käyttää huoletta myös muiden luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa ja minkä tuotteiden kohdalla on tärkeää käyttää pelkkää Esseä. Synteettinen kosmetiikka ja Esse on no no, sillä synteettisen kosmetiikan sisältämät säilöntäaineet tuhoavat probiootit. Mineraalimeikit ovat Essen kanssa loistava vaihtoehto, sillä niissä ei ole mitään ylimääräistä (luonnonkosmetiikan meikkivoide on sekin parempi vaihtoehto kuin synteettinen, mutta senkin ph-arvo voi olla eri. Mineraalimeikeissä ei ole vettä tai mitään muutakaan ylimääräistä, joten ne ovat siksi loistava vaihtoehto).

Olen käyttänyt myös muuta luonnonkosmetiikkaa yhdessä Essen kanssa ja uskon että nämä pelaavat ihan hyvin yhteen. Jos mulla olisi menossa Sensitive-kuuri tai eläviä probiootteja sisältävä seerumi käytössäni, keskittyisin käyttämään pelkkiä Esse-tuotteita ja ehkä jotain tosi yksinkertaisia luonnollisia öljyjä tms.

Käytän siis edelleen muitakin luonnonkosmetiikkasarjoja, sillä olen utelias ja haluan testailla eri tuotteita. En yhtään pysty ajattelemaan, että käyttäisin koko elämäni vain yhtä tuotesarjaa, vaikka Esse onkin monilta ominaisuuksiltaan todella ylivoimainen omassa käytössäni. Monet muutkin sarjat kuitenkin sopivat minulle ja toimivat hyvin, joten käytän ja tulen käyttämään muitakin sarjoja.

Tässä tänä keväänä käytössä olleet tuotteet:

Esse Toner Plus on kyllä kasvovesi 2.0. Jos mun pitäisi valita Esse-tuotteiden top 3, olisi Toner Plus ehdottomasti ensimmäisenä. Toner Plus on next level kasvovesi, sillä se tekee omalle iholleni paljon enemmän kuin vain kosteuttaa. Se rauhoittaa, tasapainottaa ja kukistaa epäpuhtauksia. Käytän tätä usein vain aamulla Essen päivävoiteen alla, joten kallis kasvovesi ei kulu ihan hetkessä. Päivävoiteena olen käyttänyt Essen Light Moisturiseria. Se puutuu kuvista, sillä ostin uuden hetki sitten ja kuvia ottaessa sinnittelin testerillä jota en halunnut kuvata. Olen löytänyt luonnonkosmetiikan valikoimista kolme hyvää päivävoidetta ja Essen Light Moisturiser on yksi niistä.

Kahina Toning Mist on aivan ihana kasvovesi sekin. Ei yhtä next level mitä Esse, mutta ehdottomasti paras testaamani ”normikasvovesi”. Ja kaunein, musta lasipullo valkoisine teksteineen hivelee esteetikon silmää. Tämäkin on arvokas kasvovedeksi (49 €), mutta todella todella toimiva omalle epäpuhtaalle pintakuivalle iholleni. Tässä on mm. paju- ja haapauutetta, jotka sisältävät luontaisesti salisyylihappoa joka auttaa epäpuhtaan ihon hoidossa kirkastaen ja uusiutumista buustaten. Lisäksi tässä on hyaluronihappoa joka sitoo kosteutta ja valkoista teetä sekä alfafa-uutetta, jotka ovat vahvoja antioksidantteja ja auttavat suojaaman ihoa esim. saasteilta. Rakastan kasvoille suihkutettavia kasvovesiä ja tässä on hyvä suutin, kasvovettä ei tule kerralla liikaa.

Kahina Serum on öljyseerumi, joka imeytyy hyvin. Tässä on pohjalla arganöljy (jota käytin pari vuotta sitten paljon sellaisenaan kasvoilla ja vartalolla) ja mukana mm. tyrniöljyä vähentämässä tulehdusta ja kahvinsiemenöljyä torjumassa vapaita radikaaleja. Todella hyvä epäpuhtaan ihon öljyseerumi! Aika arvokas 115 € hintansa puolesta, mutta tätä tarvitsee iltaisin n. 3 pisaraa koko kasvojen iholle, joten tuote on myös riittoisa. Jos joku kysyisi multa suosikkiöljyä kasvoille, olisi tämä ehdottomasti ensimmäinen, josta vinkkaisin.

Olen ihan hurahtanut Kahinan tuotteisiin, tässä on pitkästä aikaa tuotesarja jossa kaikki on kohdillaan purkkien sisällöstä sarjan filosofiaan. Siitä kerrotaan maahantuojan sivuilla näin: ”Kahinan tuotteet ovat todella yksinkertaisia, mutta äärimmäisen laadukkaita ja ympäristöystävällisiä. Ihailtavaa Kahinan yritysfilosofiassa on se, että Katharine todella pitää huolta yhteistyökumppaneistaan Marokossa. Yksi hänelle tärkeimmistä asioista on se, että tuotannossa mukana olevat naiset saavat heille siitä kuuluvan korvauksen ja pääsevät siten osallistumaan perheensä elätykseen. Laatu on Kahinalle myös ensisijaisen tärkeää ja sen vuoksi arganöljyn tekoon käytetyt pähkinät kerätään puista ennen kuin ne ehtivät tippua maahan. Näin voidaan varmistua siitä, että pähkinät saadaan kerättyä talteen laadukkaina ja niihin ei tule joissain tapauksissa arganöljyyn yhdistettävää pistävää hajua. Kaikissa tuotteissa on todella mieto tuoksu, joten ne sopivat hyvin myös meistä hajuherkimmillekin. Tuotteilla on EcoCert -sertifikaatti. Kahinan kauniissa pakkauksessa näkyvät mustat merkit ovat tuotteiden tekoon osallistuneiden naisten allekirjoituksia.” 

Esse Probiotic Serum on todella täyteläinen ja öljymäinen seerumi yökäyttöön. Tällä on saatu ihan huikeita tuloksia sekä aknen että ekseeman hoidossa ja varmasti siksi, että tämä on ainut kosmetiikkatuote maailmassa, jossa on eläviä probiootteja. Aiheesta kannattaa lukea syvällisemmin Katjan postauksesta.  Seerumi on tarkoitettu kuuriluontoiseen käyttöön ja vaatii kaverikseen muita Esse-tuotteita, jotta sen tehot saadaan irti. Käytin tämän loppuun jo jokin aika sitten mutta tämä todella rauhoitti ja tasapainotti ihoani. Aloitin tämän kuurina ihoni oikuteltua tavallista enemmän ja näpyt kyllä rauhoittuivat nopeasti ja sen jälkeen ihoni onkin ollut tavallisessa silloin tällöin oikuttelevassa tilassaan. Tätä seerumia ostan seuraavan kerran jos ihoni räjähtää hormonaalisten muutosten myötä, sillä sellaisiin tilanteisiinkin tästä on saatu apua.

Lakshmi Vata Jasmin-voide on ollut mulla yökäytössä Kahinan öljyseerumin kaverina niin iltoina, kun iho on kaivannut ekstrakosteutusta. Koetan pitää ihonhoitorutiinini minimalistisina, mutta oon siinä aika surkea :D tekee mieli lotrata iltaisin kaikella mahdollisella ja tiedostan, että ylihoidan mun hipiääni aika ajoin. Siksi koetan pärjätä pesu + kasvovesi + öljyseerumi -kombolla useimpina iltoina ja yleensä se riittääkin täysin. Kun kaipaan tehokkaasti hoitavaa voidetta, käytän tätä. Jasmin-voidetta kuvaillaan kiinteyttäväksi ja palauttavaksi ja varsinkin tuon palauttavan voin allekirjoittaa täysin. Todella hoitava voide olematta raskas. Veikkaan että monelle tämä voisi toimia hyvin myös päivävoiteena vaikka onkin tosi hoitava. Hintaa tällä voiteella on 51,55 € ja tätä saa sekä Kampin että Hakaniemen Pur-kaupoista.

Mia Höytö Helmi kuorintanaamio on i h a n a ! Levitän naamion kasvoille 10 minuutin ajaksi ja sitten pesen sen pois pyörivin liikkein, jotta saan samalla myös naamion kuorivan vaikutuksen hyödynnettyä. Kuorintanaamio on hellävarainen eikä aiheuttanut mulla mitään kiristystä tai punoitusta, toisin kuin monet muut heleyttävät naamiot. Uskallankin siksi suositella tätä pikakaunistajaksi ennen juhlia tai muuta tärkeää tilaisuutta – muutoin käytän kuorivia naamioita yleensä iltaisin jotta iho saa rauhoittua yön yli.

Evolve Liquid Crystal Micellic Cleanser on aivan huippu misellivesi. Tuoksu on miellyttävä ja hintaa on varsin kohtuulliset 19,90 €. Käytän misellivettä aamuisin ihon puhdistamiseen yön jäljiltä jotta pintakuiva iho ei kuivuisi lisää vesipesun takia. Tässä on ruusuvettä ja hyaluronihappoa sekä granaattiomenauutetta, joka pehmentää ja kosteuttaa. En käytä misellivettä koskaan meikin puhdistamiseen, joten en valitettavasti osaa kommentoida meikin puhdistustehoa, mutta aamuisin ihon puhdistamiseen tämä on huippu! Sopii myös meikinpuhdistuksen viimeistelyyn. Jolien lisäksi tätä myy House Of Organic.

Naturativ ecoAMPOULE 4 -seerumi on loppumaisillaan. Tämä seerumi on tarkoitettu akne-ihon hoitoon. Siinä on mm. antibakteerista ja puhdistavaa takiaisuutetta sekä kultaleväuutetta, joka rauhoittaa ja vahvistaa ihoa sekä biofermentoitua rypsi- ja vehnäöljyä, jotka estävät bakteerien kasvua ja säätelevät ihon talintuotantoa. Seerumi on mielestäni todella kohtuullisen hintainen, 38,70 € Biodellyllä. Imeytyy sen verran nopeasti, että sopii myös meikin alle.

Kahina Prickly Pear Seed Oil on tuotteena tuttu, vaikka olenkin aiemmin käyttänyt vain Nafhan kaktusviikunaöljyä. Roll-on on aavistuksen epähygieeninen annostelutapa, mutta toisaalta tykkään siitä miten viileä roll on rauhoittaa herkkää silmänympärysihoa. Tämä ja Nafhan kaktusviikunaöljy ovat muuten harvoja 100% kaktusviikunaöljyä sisältäviä tuotteita. Markkinoilla on monia kaktusviikunaöljynä myytäviä valmisteita jotka todellisuudessa saattavat sisältää nimeään kantavaa öljyä vain 10%. Kantsii siis olla tarkkana jos etsii kaktusviikunaöljyä testiin.

Kaktusviikunaöljy on todella kosteuttava mutta nopeasti imeytyvä öljy. Moni saa tästä apua ryppyjen ja juonteiden silottamiseen ja minustakin tuntuu, että tämä auttaa mun otsajuonteisiin. Mulla on ollut myös pari outoa kuivaa länttiä ihossa ja niihin tämä auttoi kun moni muu voide ei tuntunut tekevän kuiville ja hilseileville kohdille mitään.

Evolve Hyaluronic Serumia olen hehkuttanut aiemmin täällä – se on itseasiassa ensimmäinen Evolve-tuote, johon ihastuin. Todella nopeasti imeytyvän koostumuksen ansiosta tämä sopii myös meikin alle. Kosteuttaa tehokkaasti ja silottaa juonteita. Tämän ostan pian uudestaan, sillä eka puteli vetelee viimeisiään. Hintaa on 33,90 €, joka on mielestäni edullinen näin toimivasta tuotteesta. Löytö! Jos sulla ei ole aiemmin ollut seerumia ja haluaisit jonkun kosteuttavan ja tehokkaan, testaa tämä.

Whitetail Body Lotion on täydellinen perusvoide ihan kaikkeen; tämä sopii vartalon ihon lisäksi myös kasvoille. Kauniiseen lasipulloon pakattu vartalovoide on ihana lahjaidea ja sellainen, jonka todella voi jättää yöpöydälle esille. Whitetailin body lotionia saa hajusteettoman lisäksi myös appelsiiniin tuoksuisena – molemmat miellyttävät mun hajuaistia, mutta vinkkaan tästä neutraalista siksi, että luonnonkosmetiikan valikoimissa ei usein törmää neutraalin tuoksuisiin tuotteisiin. Kosteuttaa hyvin, imeytyy suhteellisen nopeasti ja levittyy kivasti. Valmistettu tehtaalla joka on sertifioitu. Whitetailin valikoimiin on pian tulossa lisää kosmetiikkaa, kerron niistä myöhemmin!

Eco By Sonya Winter Skin on asteittain päivettävä itseruskettava voide. Eco by Sonya on ehdottomasti paras luonnonkosmetiikan itseruskettavatuotesarja jota olen testannut ja Winter Skin valikoiman kevyimmin päivettävä. Kaikilla Eco by Sonyan voiteilla saa mielestäni luonnollisen päivetyksen, mutta tällä sen voi kerrostaa juuri itselle sopivaksi. Mulla on vanhan purkki tätä, uusi on tuubissa. Tätä voi periaatteessa käyttää myös kasvoille, mutta mun mielestä kasvoille parempi on Eco by Sonyan Face Tan Water, josta olen kirjoittanut täällä. Muista Eco by Sonyan tuotteista olen kirjoittanut aiemmin täällä – nopeampaa päivetystä havitteleville suosittelen Invisible Tania!

* postaus sisältää affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mulla ois pöljä kysymys: Miten seerumit ja öljyt toimii parhaiten: ihan sellaisenaan, kasvovoiteeseen sekoitettuna vai kasvovoiteen alla? Ja kiitokset kivasta blogista :)

  1. Moikka Mari!

   Mä levitän aina seerumit iholle, johon en ole laittanut kuin kasvovettä – kun iho on kasvoveden jäljiltä pikkuisen nahkea, muttei märkä, imeytyy seerumi paremmin. Öljyjä sen sijaan käytän kummallakin mainitsemallasi tavalla; joskus sekoitan öljyä pari tippaa voiteeseen, mutta useimmiten laitan pelkän öljyn iholle sellaisenaan ja joskus lisään sen päälle vielä voiteen.

   Kiitos että kommentoit, kivaa viikkoa! :-*

 2. Käytätkö kasvovettä vaan suihkuttelemalla suoraan iholle vai laitatko musliiniliinaan/vanulappuun? En oo oikein perillä mikä olisi paras vaihtoehto kasvoveden käyttöön, Dabban vesiä olen suihkutellut suoraan nassuun.. :D

  Mineraalimeikeistä tuli mieleen, laitatko alle jotain primeriä tms valmistavaa voidetta? Mulla ei tunnu mineraalimeikit tarttuvan kasvoille ilman että alla on jotain nestemäistä voidetta. Olen käyttänyt absolutionin ns. ”meikkivoidetta” (peittävyys sävyttävän kosteusvoiteen luokkaa) mineraalipuuterin alla, ilman sitä tuntuu että vaikka kuinka kerrostaisi, mineraalimeikki vaan pölisee eikä tartu iholle ollenkaan. Olisi kiva pärjätä vähän kevyemmällä pakkelilla.

  1. Sekä että! Oon ennen käyttänyt aina vanulappuja mutta hoksannut viime aikoina että musliiniliina on fiksumpi vaihtoehto, eli kun pesen iltaisin kasvot ja haluan viimeistellä kasvojen puhdistuksen, taputtelen kasvot kasvovedellä kostutetulla musliiniliinalla tai vanulapulla. Siihen jää meikin rippeet. Tämä jälkeen saatan vielä suihkia kasvovettä kasvoille erikseen :D

   Suihkin kasvovesiä joskus myös päivän mittaan kasvoille; talvella varsinkin tuntuu että koneella istuminen kuivattaa kasvoja ihan hulluna. Ja kesällä suihkittava kasvovesi raikastaa. Ja lentokoneessa se on ihan paras! Eli molemmille tavoille on kyllä oma paikkansa, puhdistamiseen toimii tuo pyyhkiminen parhaiten, mutta sehän ei ole kasvoveden ainut ominaisuus, kun kosteutus on se pääpointti kuitenkin.

   Mä laitan vaan Everyday Mineralsin omaa primeriä, tätä: https://www.everydayminerals.fi/product/479/everyday-minerals-yellow-meikinpohjustusaine, se auttaa mulla pitämään kiiltoa kurissa. Hmmm, millainen iho sulla on? Mietin että onko mulla niin rasvoittuva iho että mineraalit tarttuu siksi hyvin :D haha, en tiiä. Tuskin tosta absolutionin meikkivoiteesta mitään haittaa on, etenkin jos peittävyys ei oo huima. Voi myös olla että kosteusvoidetta vaihtamalla asia saattais muuttua…? Hmm! En osaa oikein neuvoa mitään muuta luonnollista primeriakaan kun käytän vain tuota edm:n omaa…

 3. Kiitos kovasti, että teit tästä ihan oman postauksen kysymykseni pohjalta! Postaus antoi paljon lisätietoa Essestä sarjana ja sen lisäksi vielä hyviä kosmetiikkavinkkejä. Varsinkin Evolve vaikuttaa tosi kiinnostavalta sarjalta, ja onkin ollut huippua lukea lisää siitä. Blogisi on kyllä tosi inspiroiva ja informatiivinen varsinkin kosmetiikka-, tyyli-, ruoka- ja ns. elämänhallintapostausten osalta. Kiitos! :)

  1. Jee, kiva että löysit tänne lukemaan vastauksen ja tuotevinkit <3 ja kiitos kysymyksestä!

   Evolve on ihan hullun kiva, siinä on hinta-laatu-suhde kohdillaan ja niiiin nätit putelit. Kiitos itsellesi, ihana saada kivaa palautetta :')