365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

15

marraskuu 2017

10

COMMENTS

Pienestä kiinni

Written by , Posted in Lifestyle

maailmantuska

maailmantuska

Mulla oli eilen ja toissapäivänä sellainen maailman loppu -fiilis ja rintaa puristava ahdistus. Pidättelin kyyneliä töissä kun luin kesken päivän uutisen kolmevuotiaan puukotuksesta ja illalla ahdistuin lisää selatessani Facebookissa kommenttiketjua, jonka oli aloittanut tuttuni paras kaveri tämän poikaystävän kadottua viime viikonloppuna. Häntä ei ole vieläkään löydetty.

Maanantai-iltana luin viimeisenä uutisena tämän ja mietin, että huh, ollaankohan me se sukupolvi joka tekee muutoksia vai ollaanko me se, joka ei reagoinut vaikka olisi pitänyt.

Eilen illalla tajusin, että ilkeimmät anonyymit kommentit ovatkin tulleet yhdeltä näennäisesti läheisimmistä ihmisistä – ei minulle, mutta ystävälleni, ja en vaan meinaa päästä tästä tiedosta yli. Ihan hirvittävän surullista ja ahdistavaa, kun ihmisillä on niin käsittämättömän huono ja epävarma olo itsestä, että se pitää purkaa kiusaamalla ja olemalla ilkeä ja suorastaan törkeä. 

Olo on välillä aika avuton, kun ei tiedä miten voisi auttaa. Tiedostan kyllä että jatkuvasti tapahtuu kamalia ja surullisia asioita, enkä oikeastaan tiedäkään, miksi juuri nyt järkytyin ja ahdistuin niin suunnattomasti kaikesta. 

Kirjoitin tämän tänne varmaan siksi, että välillä pitää pysähtyä miettimään näitä, jotta muistaisi, miten hyvin omat asiat on.  Ei mulla yleensä ole mitään ongelmia muistaa näitä asioita, mutta toisinaan sen tajuaa selkeämmin kuin aikoihin.

Pahimpaan maailmantuskaan auttaa alkuun vaikka tässä artikkelissa listatut konkreettiset keinot. Se, että välillä pysähtyy muistuttamaan itseään kaikista niistä hyvistä asioista omassa elämässä, vaikka välillä tuntuisikin että kaikki kaatuu päälle. Se, että kysyy läheisiltä vähän useammin kuulumisia ja pysähtyy oikeasti kuuntelemaan.

Ihan kaikelle ei voi tehdä mitään, ja sekin on hyvä ymmärtää. Koko maailmaa ei voi kukaan kantaa harteillaan. 

Lisää luettavaa:

10 Comments

  • ida365
   • janika
    • ida365
 1. S
  • ida365
  • ida365
 2. Norppu
  • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.