Arkioivalluksia

lifestyle
6 kommenttia

Tiedättekö, kun joskus toisten arkirutiineija seuraillessa tajuaa, että eikä, tuon voi tehdä noinkin! Sitä jumahtaa helposti omiin rutiineihinsa niin, ettei tule kyseenalaistaneeksi omia toimintatapojaan ollenkaan. 

Tässä viimeisimmät oivallukseni: 

x Sylvia vinkkasi mulle hetki sitten, että jauhaa nykyisin kahvipavut blenderillään. OMG, miten en ole koskaan tajunnut ajatella, että voisin ostaa kahvin papuina ja jauhaa pavut blenderillä!? Mun Rawmix (joka muuten toimii edelleen moitteetta, vanhoihin postauksiin tulee tästä aina välillä kyselyitä) jauhoi kahvipavut moitteetta ja samaa Sylvia sanoi Vitamixistään. Joku kahvihifistelijä voi kertoa, jos jauhanta blenderillä on jostain syystä ihan kauhistuttavan väärin, mutta hahaa, toimii! 

x Rikoin viime vuonna (…. joo-o, en tiedä montako lasiasiaa olen rikkonut viimeisten 365 päivän sisällä, huoh) mun lasisen juomapullon, jota käytin salilla ja töissä. En ole saanut aikaiseksi ostaa uutta joten olen välillä käyttänyt muovisia, vaikka ne on ällöjä ja epähygieenisia. Joku aika sitten kuitenkin tajusin, että mun lempparikombuchan lasipullo on täydellinen juomapullona! Kyseessä on tietty Karma Kombucha, jota Helsingissä myy useampi K-Kauppa, Ekolo ja Ruohonjuuret. Tampereelta löytyy ainakin Ruohonjuuresta.

x Salilla yksin käymisestä tuli just tuhat kertaa kivempaa kun ostin itselleni langattomat kuulokkeet. Kympin maksaneet kuulokkeet ovat varmaan laadullisesti surkeat, mutta ekan käyttökerran perusteella ihan kelvolliset salikuulokkeiksi. Tätä ennen olen epätoivoisesti survonut kuulokkeiden päässä olevaa puhelinta urheilurintsikoihin tai housun vyötärökaistaleen alle, sillä puhelin ei tietenkään yllä kuulokkeista lattialle asti. Nyt voin ripellyksen sijaan pitää puhelimen vesipullon ja avainten vieressä ja keskittyä siihen, mitä salille tulin alunperin tekemäänkin. 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Eihh mun sydäntä vähän pisti, kun luin tuon kahvipapujen jauhamisen blenderillä :D
  Ystävällismielinen vinkki kuitenkin, että jos raaskii satsata sellaiseen kohtuullisen hintaiseen ja ihan kelvolliseen kahvimyllyyn, niin siitä kyllä riittää iloa pitkäksi aikaa. Kahvin karkeudella on kuitenkin aika paljon merkitystä kahvin uuttuumisen kannalta. Kuulostan nyt ihan nipottajalta voi hyi sentään, mutta siis blenderilläkin saa varmasti johonkin tarkoitukseen oikein oivallisesti jauhetun kahvin :D

  1. AHahhaa, arvasin että näin käy, hahaa! Tekeekö blenderi karkeudesta ihan erilaista, mitä mylly? Vai onko mylly vaan tosi hyvin markkinoitu meille? Taiiii onko blenderillä jauhettu kahvi parempi vai huonompi kuin kaupasta valmiiksi jauhettuna ostettu, joka on nököttänyt hyllyssä jauhettuna jo pienen ikuisuuden?

   Mulla on niin paljon aparaatteja kotona, etten oo miettinyt kahvimyllyä vielä tosissani, mutta ehkä joskus! :) Pitäisi varmaan maistaa ero ekana tavalliseen hehee!

 2. Mä opin tässä joku aika sitten, että tiskiharjan voi laittaa astianpesukoneeseen astioiden kanssa pesulle. En tiedä tekeekö muut tätä ihan rutiinisti, mutta mun maailma vähän muuttui! Ei tarvi ostaa uutta harjaa juuri koskaan!

  1. Hei ihan best oivallus!! Mä teen tuota kerran viikossa ja se oikeasti pidentää tiskiharjan käyttöikää ikuisuuden. Heitän kaikki tiskirätit myös aina pesukoneeseen enkä muista koska olisin viimeksi joutunut ostamaan uusia. Pölyt pyyhin rikkinäisistä lakanoista/-t-paidoista leikatuilla räteillä ja kun nekin käyttää pesukoneessa, ei uusia oikeasti tarvi ostaa ikinä.