Toimisto-outfit

muoti
12 kommenttia

kuvat: Ulla 

Hahaa, nämä kuvat ovat jemmakuvia, jotka muistin vasta nyt! Kävin syksyllä (kun puissa oli vielä lehdet eikä lumesta tietoakaan) kylässä Ullan luona ja napattiin silloin lennosta pari kuvaa. Koska Ullan kotona on niin älyttömän valoisaa, onnistui kuvat sen kummempia yrittämättä. 

Muistin näiden kuvien olemassaolon kun eilen aamulla pohdin, mitä ihmettä voi pukea -11 asteen pakkasella niin, että näyttää silti suhteellisen skarpilta. No, ainakin kauluspaidan, jos alle pukee ohuen silkkitopin lämmittämään ja päälle villaneuleen. Villakangastakki toimii kovillakin pakkasilla, jos alle pukee kevyttoppatakin – tämä on muuten juttu, jonka olen oppinut vasta Helsingissä asuessani, Tampereella en ollut koskaan törmännyt tähän nerokkaaseen keksintöön. Kevyttoppatakki toki näyttää vähän urpolta, mutta lämmittää ja sen ansiosta talvellakin voi käyttää vaikka ohuita silkkipaitoja. 

Toinen pakkashuomio: mun iho alkaa nyt olla niin kuiva, etten oikein enää tiedä mitä tekisin sen kanssa. Täytyy huomenna käydä lounastauolla Joliessa ja miettiä, miten saisin helpotettua pintakuivuutta jonka takia iho alkaa hilseillä ja myös puskea näppyä – ah, niin ihanaa. Pitäisi varmaan hankkia pitkän tauon jälkeen jokin kukkaisvesi työpisteelle, jotta sitä muistaisi suihkia iholle kosteuttamaan myös kesken päivän. Ja vähän sama homma käsien kuivuuden kanssa; käsivoiteet tuntuu just nyt vain pyörivän iholla, kun käsien pinta on niin karhea kylmyyden takia… 

Ja jotta tämä postaus olisi mahdollisimman sekava sepitys kaikkea pakkaseen ja lumeen liittyvästä, niin annan yhden erittäin hyväksi havaitun vinkin esim. tämänaamuisen kaltaisia lumipyryjä varten: sateenvarjo! Olisin ollut ihan läpimärkä ja ripsarit poskilla aamun ekassa palaverissa, jos mulla ei olisi ollut sateenvarjoa. Voi olla että joillekin tämä vinkki on itsestäänselvä, mutta aika moni mun kavereista naureskelee mulle, kun käytän talvellakin sateenvarjoa, koska niin ei kuulemma kuulu tehdä. Jaahas, kastukoot sitten, minä yritän maksimoida freesinä säilymisen hahaa. 

Lisää luettavaa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihana asu! Ja tykkään erityisesti paljaista varpaista :D Saa tällai pakkasten keskellä haaveilemaan taas kesästä… Mulla oli sama kuivuusongelma, kasvojen iho vaan hilseili. Mutta nyt kun on opetellut rasvaamaan kasvot aamuin illoin, niin ongelma on onneksi paljon pienempi. Kaveri vinkkas myös ilmankostuttajasta (tai mikä höyrystin onkaan), jolla sais huoneilmaa yleisestikin vähemmän kuivaksi ja niin ollen ihokaan ei olisi niin kovilla.

  1. Kiitos! Ja hahaa, totta, paljaat varpaat, long time no see. Ilmankostuttaja olis kyl varmasti ihana ja fiksu hankinta!

   1. pihinä en ole viitsinyt hankkia ilmankostuttajaa, joten oon noudattanut äidin vinkkejä huoneilman kosteuden lisäämiseksi: 1. jätä kylppärin ovi aina auki suihkun jälkeen 2. kuivata pyykit siinä tilassa missä oleskelet eniten 3. epätoivon hetkelle kiehauta jokaisessa omistamassasi kattilassa vettä ja ripottele ne kattilat sitten ympäri kämppää :-D haha.
    mulla on kyllä atooppinen iho ja se on aina ärsyttävä niin toimivuudesta en kyllä siltikään hirveästi osaa sanoa vaikka näitä harrastelen.

    1. Mekin poikaystävän kanssa harrastettiin aiemmin tuota ”ilman kostuttamista” pyykkien kuivauksella ja suihkun oven jättämisellä auki, mutta päädyttiin syksyllä kuitenkin ostamaan ilmankostutin/höyrytin Amazonista. Hinta 30e (eli ei todellakaan kallis!) ja toimii kuin unelma! Ulkonäkö ei tosin ole mikään esteetikon silmää hivelevä, mutta suostuin nyt opiskelijabudjetilla ollessa antamaan siitä periksi. En suostuis luopumaan tuosta kapistuksesta enää mistään hinnasta, mun iho- ja hengitysongelmat loppui aika lailla siihen. Aiemmin mulla oli joka aamu herätessä kurkku kipeä ja jatkuvasti nenän limakalvot ihan kuivat ja haavoilla, nyt oon päässyt näistä oireista eroon. Suosittelen siis oikeasti laitteen hankintaa <3

     Tuosta veden kiehuttamisesta mulla tuli mieleen, että onkohan se kovin ekologista ja taloudellisesti järkevää? Tottakai se auttaa pahimmassa hädässä, mutta varsinkin liedellä keittäessä käyttää kyllä samalla aika paljon sähköä, uskoisin että tässäkin mielessä höyrystimen hankinta olisi ihan kannattavaa? (en tiedä paljonko meidän pienikokoinen ilmankostutin vie sähköä, mutta tuskin samaa määrää kuin usean lieden levyn kuumentaminen?).

     1. Siis tuo viimeinen oli vähän kärjistys :-D Mulla on vain kaksi kattillaa ja samalla liedellä ne käytän vuorotellen kun pieni vesimäärä kiehahtaa niin äkkiä. Jos tuon teen vain pari kertaa talvessa niin ei mulle ainakaan siitä tule kovinkaan tunnontuskia, eihän se kokkaamista kummempaa ole. Tuossa ilmankostuttajan hommaamisessa tökkii siis se että nätistä (ja pitkäikäisestä?) joutuu maksamaan enemmän, eikä nyt ole varaa. Terveisin työtön esteetikko :-D

    2. Ja, hahaa, mulla ei ole noita ongelmia kotona, koska mun kämppä on niin pieni eikä täällä taida vaihtua ilma muutenkaan kunnolla, eli kotona on kyllä kosteusjutut kunnossa mutta toimistolla ehkä ei ja naama kuivuu ulkona viimassa jne jne kanssa.

     Hehe en osaa kommentoida tuon kattilameiningin toimivuutta millään tapaa mutta ei se miltään hullulta ekorikkeeltä kuulosta, jos siitä on jotain apua. Höyryhengityskin saattais jeesiä ihonkin suhteen, jos kaataa höyryävää vettä isoon kulhoon ja hengittelee sitä pyyhkeen alla tms. :)

     Essi, Onpa mahtava kuulla että on toiminut ja että ero on niin selvä, ettet enää luopuisi moisesta kapistuksesta! Oon kattonut noita joskus kun pari kaveria on etsiskellyt ilmankostuttajaa ja silloin jäi mieleen että nätit kostuttajat oli jotain 300 €.

     Tuo kolmenkympin kostutin kuulostaa kyllä toimivalta, mutta hitto vie onkin vaikea ostaa mitään ei-niin-nättiä jos voi valita, mut sit joutuu kyllä panostamaan rahallisesti paljon enemmän yleensä.

 2. Kuiva iho ”yllättäen” täälläkin ongelmana. Kyllä turhauttaa, että vaikka kuinka kerrostaa kasvovettä aamuin ja illoin, käyttää öljyä ja rasvaa, ja pesee hellävaroen (joskus aamuisin pyyhkäisen kasvot vain kasvovedellä kostutetulla vanulapulla), NIIN silti iho kiristää, punoittaa ja hilseilee pahimpina hetkinä. Käsivarret ja kädet muistuttavat lähinnä hiekkapaperia, vaikka käytössä tehokas käsirasva. Itse suihkuttelen käsiin nokkosvettä, se vähän helpottaa käsivoiteen imeytymistä.

  1. Joooo, mä ymmärrän! :( Mulla on sama juttu. Mietin että jeesaisko tuo kukkaisveden suihkiminen kesken päivän vai onko ainoa apu tähän aurinkoloma. En panis pahakseni, mutta saas nähdä onko se tälle keväälle mahdollista.

   Hei totta muuten, että käsiinkin kantsis suihkia kasvovettä edesauttamaan voiteen imeytymistä. En oo ajatellut!!

 3. Joo kevyttoppis on ihan must ! Ihanaa kun ei tarvii kasata älytöntä määrää villapaitoja- ja takkeja päällekkäin vaan voi valita jonkun kivan villalämmikkeen ja vetästä kevytuntsan siihen päälle.

  Mulla käy kyllä poikkeuksetta joka talvi jossain kohtaa niin, että annan periksi ja vedän vaan toppahousut ja kunnon untuvatakin päälle. Vähän kuin lähtis peitto päällä liikkeelle. Kun mittari näytti just -17 niin ei paljon naurattanut :–D

  1. Jep, niinpä!

   Ja siis hahaa, hyvä jos sulla on jotkut sellaiset mitkä sä kehtaat laittaa jalkaan! Mun omat on ostettu mulle silloin kun olin jotain 13 tai 14, joten just siltä ne näyttää. :D:D

 4. Saman ongelman kanssa kamppaillaan täälläkin :( Pakkaset tais tehdä tepposet, kun yhdessä yössä tuli toinen poski täyteen punaista pikkuista röpelönäppylää, ihan kummallisen näköistä ja kiristää niiiiin. Kesä sais jo tulla!

  1. Ääääh, tylsäää!!!! :—( mulla on sama ja ihoa voi repiä pieninä laattoina pois otsasta ja poskista… yäk.