2 x oikeasti kestävämmät & fiksummat sukkikset

muoti, vastuullinen muoti
22 kommenttia

Sukkahousut ja niiden kestämättömyys on kyllä yks ikuisuusongelma. Helpommalla pääsisi, jos ei olisi hametyyppi eikä tarvitsisi miettiä sukkisasioita, mut mäpä olen hametyyppi, joten sukkisasioita on pakko miettiä.

Mulla on teille kaksi hyväksi havaittua brändiä, joista vinkkaan mielelläni. Ei nämäkään täydellisiä ole, mutta paljon parempia, kuin monet muut käyttämäni. Kiinnostaa myös testata myös Voguen Conscious-malliston kierrätetyistä matskuista valmistetut sukkikset, joiden mainokseen törmäsin hetki sitten. Onko joku jo testannut nämä?

Aarre label 3D -sukkahousut 

Kotimaisen Aarre labelin 50 den-sukkikset löysin viime vuonna, ostin niitä Kaarna Livingiltä ja totesin ne monia muita sukkiksia kestävämmäksi. Aarre labelin 3D -sukkahousut on valmistettu Q-NOVA® -polyamidista, joka on jo tuotantovaiheessa kierrätettyä materiaalia (pre-recycled). Q-NOVA®-polyamidin tuotannossa pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja käytetään 90 % vähemmän vettä, kuin tavallisen polyamidin tuotannossa. Langan kehruussa ei käytetä lainkaan kemikaaleja – kuulostaa hyvältä! Lisäksi jokaisesta sukkahousuparista lahjoitetaan 1 € Itämeren suojeluun.

Nyt valikoimaan on tullut myös 20 den -sukkiksia pilkullisina ja tavallisina ja ainakin muutaman ekan käytön perusteella myös nuo 20 denieriset sukkikset tuntuvat kestäviltä. Ostin omani Nudgelta, hinta 12,90-15,90 €. 2 kpl paketti 50 denierin sukkiksia maksaa 24,95 € Aarre labelin omasta verkkokaupasta tai Kaarna Livingiltä.

Swedish Stockings -sukkahousut

Swedish Stockingsin sukkahousut valmistetaan tehtailla, jotka käyttävät uusiutuvaa energiaa ja jotka toimivat zero waste -ajattelun mukaisesti. Sukkahousut valmistetaan vähintään 90 % kierrätetyistä materiaaleista joiden vuoksi energiaa ja vettä säästyy valtavia määriä verrattuna uuden materiaalin tuotantoon ja käyttöön.

Olen löytänyt mallistosta hyviä ja kestäviä sukkiksia ja oon niin iloinen, että näitä myy The Atelje ja Nudge. Mun lempparit on 40 denierin Hanna-sukkahousut. Hanna-sukkiksissa on ihana vyötäröosa, sellainen, joka ei kiristä, mutta joka tukee ja tekee sukkiksista ihanat päällä. Mietin myös, että panostaisinko Swedish Stockingsin cashmere-sukkiksiin tänä talvena. Onneksi villasukkikset ovat vähän tavallisia kestävämpiä, mutta kyllä yhdet villasukkikset talven aikana saa käytettyä loppuun – siksi olen uusien ostamisen edessä, vaikka ostin viime talvena yhdet Falket ja käytin vanhempia Kunertin villapuuvillasukkiksia.

Onko lisää vinkkejä oikeasti kestävämmistä sukkiksista ja sellaisista, jotka on valmistettu vastuullisemmista matskuista? 

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. kiinnostaa myös!! swedish stockingsin (tekokuituiset) sukkikset on parhaita, mitä olen ikinä kokeillut, mutta en usko, että ne on _parhaat_ sukkikset ikinä. istuu täydellisesti, ei lörpsähdä tai valu alas, mutta oon saanut reikiä useampiin varpaisiin ja sitä ihmeellistä varrellisten kenkien aiheuttamaa kulumaa nilkkoihin.

  1. Oona, oon niin samaa mieltä! Ne on tosi hyviä, mutta ei täydelliset. Munkin käytössä Swedish Stockingsit menee varpaista rikki, vaikka varpaankynnet olis siistit. Mutta verrattuna siihen, että monia markettisukkiksia käyttää kerran tai kaksi niin noita oon käyttänyt kymmeniä kertoja. Se on kyllä siistiä. Testaa joskus noi Aarre labelin myös, oon ollut tosi ilahtunut niistä!

 2. Oon jo monta vuotta käyttänyt oikeastaan pelkästään Voguen 40den ja 70den sukkahousuja (toki siis ohuempiakin, jotka ovat myös ihmeen kestäviä jopa miun käytössä), koska oon huomannu niiden kestävän ehjänä ihan superhyvin jopa maihareiden jalkoja jatkuvasti hinkkaavat varret. Vain yhdet olen saanut rikki ja nekin liian ronskilla liikkeellä nypynpoistajaa käytellessä, kun poistin juurikin maiharin aiheuttamia nyppylöitä. :D On myös ollut kiva tosiaan huomata, että heillekin on tullut conscious-mallistoa ja ostinkin alkusyksystä kyseisen malliston tummanvihreät sukkahousut. Vaikuttavat aivan yhtä kestäviltä, joten uskaltaisin suositella myös niitä. :)

  1. Ah jes, Voguet on mun go to -ratkaisu silloin, kun pitää saada sukkikset esim. ruokakaupassa käydessä. Mä oon kyllä saanut niitä rikki, mutta oonkin käyttänyt sekä 15-20den ja 40den versioita, paksummat kestää aina paremmin mutta tykkään siitä, ettei sukkis oo ihan läpinäkymätön.

   Mut hei mahtavaa, kiva kuulla että Conscious-malliston sukkikset on kestäneet tähän mennessä hyvin! :) Kiinnostaa muakin.

 3. Kantsii käyttää sukkia sukkisten kanssa jos mahdollista, niin ei tuu niin helposti reikiä.

  1. Joo, näin teenkin kun kengät sallivat sen. Auttaa kyllä vähän :)

 4. Mulla on tänä vuonna hajonnu kahdet 80 denierin Swedish stockingsin sukkikset varpaista parin käyttökerran jälkeen. Aiemmin on ollu luottomerkkini.

  1. No äh, onpa tylsä kuulla! :( Yhdet menisi vielä sattuman piikkiin mutta kahdet kalliit sukkikset harmittaa, kun menevät liian nopsaa hajalle.

 5. Muistan nähneeni jossain kohtaa mainoksen, että organic basicille olis tulossa myös jossain vaiheessa sukkahousuja!

 6. Lindexilla on luomupuuvillasta valmistettuja sukkahousuja. Ihan toista kun keinokuituiset makkarankuoret (toki puuvillan viljelyssä on omat haittapuolensa, tiedän kyllä). Kesto hyvä ja materiaalin takia tarvittaessa voi parsiakin (jos jaksaa). Kestää 60 asteisenkin pesun.

  Itse arvostan tosi paljon, että puuvillasukkikset on pehmeät ihoa vasten eivätkä sähköisty. Itse käytän talvella näiden päällä vielä legginssejä ja nilkkasukkia, niin pärjää hyvin melko kylmälläkin kelillä, etenkin pitkävartisten saappaiden kanssa. Hyödynnänpä vielä terästä hajoneet ja/tai kulahtaneet sukkikset leikkaamalla saksilla teräosan pois ja käytän niitä kovilla pakkasilla ulkoillessa verkkarien alla extralämmikkeenä.

  Menee mainostamisen puolelle nyt, mutta Lindexillä näyttäisi olevan nyt just 3 kahden hinnalla tarjous, joten eikun kokeilemaan.

  1. Hei kiitos vinkistä! :) Puuvillaisissa ja villaisissa on tosiaan se hyvä puoli, että niitä voi parsia jos tulee pieniä reikiä tms.
   Ohkaisille tekokuitusukkiksille on musta niillekin paikkansa, mutta talvella käytän lähinnä vaan villaisia (jotkut villa-puuvilla, pelkkää puuvillaa en oo jotenkin edes ajatellut vaihtoehtona, en tiedä miksi) lämmittävyytensä takia. Mäkin muuten käytän aina vanhat, nukkaantuneet villasukkahousut loppuun legginseinä / joogatrikoiden alla syyskävelyillä lämpöä tuomassa, ikään kuin kerraston sijaan, kun silloin ei nukka ja kulahtanut ulkonäkö haittaa mitään. :D

 7. Mä uskaltauduin viime talvena viimein ostamaan Wolfordin sukkikset, ja tähän mennessä täytyy kyllä sanoa että heittämällä parhaat, mukavimmat ja kestävimmät sukkikset mitä oon ikinä käyttänyt, tosiaankin hintansa väärtit. Haluaisin myös kovasti käyttää ekologisempia ja vastuullisemmin valmistettuja sukkahousuja, mutta esim Swedish stockingin sukkikset on mulla menneet aina aika nopeasti rikki ja oon kokenu ne kiristäviksi, vähän epämukaviksi. Wolfordeja voin kyllä suositella, kestävyys ainakin on plussaa ekologisuus-puolella, vaikkei ne muuten taida mikään erityisen vastuullinen brändi valitettavasti olla.

  1. No mut hei tämä kommentti oli hyödyllinen ja kiinnostava! Ei vastuullisuutta voi mitata vain yhdellä tapaa, kestävyys on todella ratkaiseva tekijä sukkisten kohdalla. Wolfordit on ehkä ainut brändi noista kalliimmista, jota en ole kokeillut – ehkä pitäisi?! Muistatko yhtään minkä denierin sukkikset valkkasit?

   1. Apua mä olen missannut tän kysymyksen! Muistaakseni mulla on Wolfordin Velvet de Luxe 66 sukkahousut, jotka on hiukan läpikuultavat mutta ei tosiaan ohuen ohuet. Ne on olleet mulla vajaan vuoden ja ovat ihan muuttumattomina säilyneet. :) ostin juuri polvisukat myös, jotka on cradle to cradle sertifioidut ja myyjä kertoi että ovat menossa tähän suuntaan kaikissa malleissa! Eeva Kolu on hehkuttanut aikaisemmin Wolfordia, hän on muistaakseni suositellut jotain tiettyjä malleja! :)

 8. Moikka! Mun täytyy kanssa liittyä tuohon Wolford-kuoroon, sillä niitä nyt vain ei voi olla suosittelematta! Hintahan niissä tietysti ensin arveluttaa, sillä niistä saa maksaa helposti useamman kympin per pari, mikä varsinkin perus markettisukkiksiin tottuneelle on melkoinen kynnys. Kerran kuitenkin ”erehdyin” kokeilemaan, eikä todellakaan tarvinnut katua! Nykyään minulla on käytössä useampaa erilaista mallia 20-50den väliltä, ja painotan vielä, että on siis ollut jo kauan. Eli ovat todella kestävää tekoa :) Niin… En nyt tiedä onko sinulle kuinka tuttua esimerkiksi sellainen, kun joskus imuroidessa havahtuu sellaiseen jännään ”flpglhphglff”-ääneen ja tajuaa, että ne sängynvierustalla lojuneet sukkahousut ovatkin nyt pölynimurissa. Minulle nimittäin on. Mutta onneksi Wolfordit selviävät vahingoittumatta, vaikka joutuisivat imuroiduksi! Eli äärimmäisen selviytymistestinkin perusteella loistosijoitus :D Vielä kun oppisi pitämään sijoituksistaan hitusen parempaa huolta… :)

  1. Ai jollekkin muullekkin käyny noin?! Huh mikä helpotus, en siis ookkaan ainoo :DDDDD

 9. Enpä ole Voguen Conscious sukkahousuja vielä testannut. Muita Voguen sukkahousuja kyllä senkin edestä. Pääasiassa 40 denierin semi-opaque malleja. Ja enimmäkseen tyytyväisin mielin. Vogue Colore sukkahousuja (poistunut malli) on vielä käytössä kymmeniä eri väreissä. Myös Opaque Brillante ja Pleasure sukkahousut hyvinkin tuttuja. Kaikki kestäneet tavanomaista kauemmin. Ja kun tykkään että sukkahousuissa pitää olla pitkä sääriosa ja korkea vyötärö plus että materiaali tuntuu miellyttävältä päällä ja ihoa vasten, on Vogue ollut se luonteva sukkahousuvalinta.

  Toki muitakin hyviä on, esim. juuri nuo Falke ja Kunert. Mukavasti istuvia sukkahousuja molemmat, ja kestävämpiä kuin tavallisesti. Lindexiltä ja muista halpisketjuista oon löytänyt muutamia kierrätysmateriaali sukkahousuja. Toivottavasti yleistyy sukkahousuissa kierrätysmateriaalien käyttö, kun itsekin käytän sukkahousuja lähes päivittäin.

 10. Heippa Ida ja palstalla kävijät.
  Minulla on ollut jo jonkin aikaa tapana lisätä sukkisten käyttöikää leikkaamalla rikkoontunut lahje pois, kun tulee sopiva pari niin puen toisen jalan toiseen ja housuosat päällekkäin!

 11. Alkuperäisestä blogijutusta on kyllä aikaa, mut pakko kirjottaa oma vinkki varmuuden vuoksi, jos joku ei ole vielä Sheertexejä testannut. Entisenä suurkuluttajana on tullut testattua vaikka mitä, mutta mukavuudessa ja kestävyydessä en ole Sheertex-sukkisten voittanutta kohdannut. Sukkikset kestää vaikka mitä, mm. ex tempore -raksahommat mekossa tikkuista raakapuutavaraa käsin raahaten (true story). Vyötärönauha on pehmeä ja rullaamaton, sukkikset pysyy hyvin päällä myös tämmöisellä -noh, sanotaanko kurvikkaalla naisella. Kalliit ovat, mutta jos työntekijät saavat oikeaa palkkaa ja minä maailman mukavimmat sukkikset, niin kyllä musta hintansa väärti.

  1. Kiva että sulla on kestänyt ne! mulla meni heti ekoilla kerroilla viiruille kolme paria ja värikin lähti muutamassa kuukaudessa:( Ei niihin reikiä tule mutta menee huonon näköisiksi nopsaa.

   1. Moikka Hanna! Mulla on sulle uus suositus: Sheertex. Ootko testannut? Mun tarvis kirjoittaa näistä arvio, sillä nää on ihan eri luokkaa kestävyydeltään mihinkään muuhun verrattuna!