Saima – vastuullista Helsingissä valmistettua muotia

muoti, vastuullinen muoti
1 kommentti

Saima on uusi suomalainen vaatebrändi, joka on inspiroitunut menneistä vuosikymmenistä, jolloin panostettiin laatuun määrän sijaan ja jolloin Made in Finland -lappu vaatteissa oli normi, ei poikkeus. Saiman tarkoitus onkin valmistaa vaatteita, jotka ovat tulevaisuuden vintage-aarteita. Ihana ja täydellinen missio vaatemerkille!

Saima-vaatteet – valmistettu Helsingissä

Suomessa valmistetaan jonkin verran vaatteita, mutta hyvin paljon vähemmän, kuin aiemmin. Osaamista ja resursseja ei ole enää samalla tavalla kuin ennen, mutta on upeaa, että osaamisen perinnettä vaalitaan täällä edelleen. Saima-brändin vaatteet on suunniteltu ajattomiksi, unisex-tyylisiksi ja valmistettu eettisesti. Materiaalit vaatteisiin on valittu huolella käytännöllisyys ja luonnollisuus mielessä pitäen ja ne tulevat Portugalista, Italiasta ja Suomesta. Tuotteet valmistetaan Helsingissä vanhan Marian sairaalan tiloissa.

Saima valmistettu Helsingissä

Unisex-malleja ja useampaa eri mitoitusta

Ihastuin Saiman napakoihin puuvilla t-paitoihin, klassisen kauniisiin trensseihin ja suomalaisesta villasta valmistettuihin liiveihin ja siihen, miten monesta vaatteesta on mahdollisuus saada sekä lyhyt että pitkä versio eri pituisille. IHANAA, että tällaisia asioita otetaan huomioon!

Täydellinen t-paita

Täydellinen t-paita luomupuuvillasta

Saiman valkoinen ja musta t-paita ovat heittämällä täydellisimpiä t-paitoja, jotka olen löytänyt. Suosittelen lämmöllä, jos etsit napakkaa, muodossa pysyvää t-paitaa, sellaista vähän parempaa t-paitaa. 

Tämä on just sellainen, joka näyttää siistiltä farkkujen kanssa vaikka onkin ”vain t-paita”, koska sen materiaali on tarpeeksi paksua ja siten muodossaan pysyvää. Ainaksi nimettyä t-paitaa saa sekä regular-mallissa, että cropped-mallissa. Ostin itselleni mustan Aina-paidan tuossa lyhyemmässä mallissa. Paita on valmistettu portugalilaisesta luomupuuvillasta.

Saima vaatteet

 

Saima vaatemerkki

Saima-trenssiä saa sitäkin useammassa eri pituudessa ja kolmessa eri värissä. Voin niiiin hyvin kuvitella, että tämä on sellainen takki, jota vuosikymmenien päästäkin osaisi arvostaa sen kirpparilta löytäessään. Tulevaisuuden vintage-aarre.

Saima vaatemerkki

Liisa-college

Saimahei vaatteet

Saiman omat kuvat lainattu verkkokaupasta, kuvaaja Siiri Sirviö 

Kokeiltiin Saiman lanseeraustilaisuudessa (aikana ennen kuin maskista tuli vakkari kaikissa sisätilaisuuksissa)  Emmin kanssa Laura-liivejä; kummatkin värit, vyöllä ja ilman, ovat ihanat! Näiden lämmittävä täyte on suomalaista lampaanvillaa, joka on tosi harvinaista, sillä suurin osa suomalaisesta lampaanvillasta päätyy surullisesti hävikiksi. Liivin pinta on vedenpitävä, eli täydellinen Suomen oloihin. Tulevaisuudessa liiviin voi ostaa irtohihat, jolloin liivistä muuntautuu takki.

täydellinen t-paita luomupuuvillaa

Toivotan Saiman erittäin tervetulleeksi ja jään innolla seuraamaan, millaisia klassikoita valikoima tulee laajentuessaan pitämään sisällään. Kurkista valikoima Saiman verkkokaupasta.

Lisää luettavaa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

NUARSWIM – vastuullisempi uimapuku

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.