Kannattaako ostaa Swappielta puhelin?

lifestyle
1 kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Swappie

Mun vanha puhelin on tullut tiensä päähän ja olen varmaa vuoden verran miettinyt, että pitäisi ostaa uusi, koska on vähän jännittänyt, että puhelimeni lakkaa toimimasta ihan yhtäkkiä. Se ei ole ollut turha pelko, mutta onneksi ehdin tehdä tarvittavat varmuuskopioinnit ja hankkia uuden puhelimen Swappielta ennen kuin vanha sanoi itsensä irti ihan totaalisesti.

Swappie kokemuksia

Käytetty & huollettu puhelin on ekologisempi kuin upouusi

Kannattaako ostaa tehdashuollettu puhelin?

Pyrin aina miettimään uutta ostaessa, että voisiko tarvitsemani asian saada käytettynä, mutta puhelimen ja muiden kalliimpien elektroniikkahankintojen kohdalla käytetyn ostaminen yksityiseltä myyjältä jännittää enemmän, kuin jonkin huonekalun tai esineen ostaminen, jonka kunnon voi helposti tarkistaa itse. Puhelimesta kun ei oikein voi arvioida toimivuutta silmämääräisesti.

En myöskään osaisi vertailla uutena ostettavien puhelimien suhteen sitä, missä olosuhteissa tuotteet valmistuvat tai mistä niihin tarvittavat raaka-aineet on hankittu (toivottavasti tämäkin ala muuttuu pikkuhiljaa läpinäkyvämmäksi!), joten on helpompaa valita upouuden puhelimen sijasta tehdashuollettu puhelin. Näin säästyy luonnonvaroja, kun jo kertaalleen käytössä ollut puhelin päätyy tehdashuollettuna uudelleen käyttöön.

Swappien 12kk takuu

Puhelin on tietokoneen ohella tärkein työvälineeni, joten sen on toimittava moitteettomasti. Käytetyn puhelimen ostaminen Swappielta tuntui turvalliselta ajatukselta, koska Swappie antaa kaikille puhelimille 12kk takuun.

Googlailin Swappie-kokemuksia ja blogikirjoituksia ennen kuin tein päätökseni hankkia uuden puhelimen Swappien kautta, sillä uusi puhelin on kallis hankinta myös käytettynä. Swappien saamat julkiset asiakaspalautteet puhuivat puolestaan ja päädyin tilaamaan haaveilemani iPhone 11 Pro:n käytettynä.

Swappien kuntoluokitukset

Tilaamani iPhone on Swappien kuntoluokitukselta ”koskematon”. Hintaan ja luokitukseen vaikuttaa tuotteen ulkoinen kunto, jokainen puhelin on tehdashuollettu ja testattu, eli vaikka päätyisit ostamaan hieman jo kolhiintuneemman puhelimen edullisesti, on puhelin testattu toimivaksi. Lisää kuntoluokituksista täällä.

Swappie iphone 11 pro

Ruusukultainen iPhone 11 pro 

Puhelimen myyminen Swappielle

Swappielle voi myös myydä vanhan iPhonensa, jolloin se joko korjataan tai huolletaan tai sitten osat kierrätetään eteenpäin. Tee kuntoarvio ja katso, paljonko vanhasta puhelimestasi maksetaan – jopa huonokuntoisesta ja vanhasta puhelimesta saattaa saada jotain, joten jos kaapeissa pyörii vanhoja iPhoneja, kantsii ne kierrättää nyt.

Osa Swappielle tulevista puhelimista pystytään myymään suoraan uudelleen, osa vaatii isompaa kunnostusta ennen myyntiä. Swappie ottaa vastaan myös korjauskelvottomia puhelimia, jolloin niistä kerätään käyttökelpoise osat talteen varaosiksi myöhempää käyttöä varten. Osat, joita ei voi enää hyödyntää, kierrätetään.

Jos ihmiset uskaltaisivat ostaa enemmän käytettyjä ja huollettuja puhelimia, uusien valmistustarve vähenisi. Käynnissä oleva pandemia on osoittanut myös sen, että kun tehtaita suljetaan kaupunkien lockdownien vuoksi, ei upouusia puhelimia ja tietokoneita välttämättä riitäkään kaikkialle.

Käytetty puhelin on ekologisempi valinta – Swappien mukaan vain alle 1% puhelimista kierrätetään

Swappien missiona on  tehdä käytetystä elektroniikasta valtavirtaa ja tuoda vastuullisuutta kuluttamiseen tarjoamalla tehdashuollettuja puhelimia vaihtoehtona upouusien tilalle. Käytetyn elektroniikan ostamiseen liittyvää kynnystä madaltaa ihan selkeästi tuo 12kk takuu ja hyvät asiakaspalautteet.

Olen käyttänyt Swappielta tilaamaani iPhone 11 pro:ta reilun viikon ja olen ollut todella tyytyväinen. Tämän kamera on ihan omaa luokkaa verrattuna vanhaan puhelimeeni ja koska muistia on reilusti enemmän, ei mun tarvitse pelätä, että tila loppuisi kesken kuvia ja videoita kuvatessa. Tämä on hieman isompi kuin aiempi puhelimeni, mutta ei liian iso; sen sijaan iPhone 11 pro max olisi mun käteen jo hankalan kokoinen. Sekä iPhone 8 että 11 pro -mallit näyttävät olevan nyt Swappiella  alennuksessa.

Swappie kokemuksia 2020
Alekoodi Swappielle

Jos uuden puhelimen hankinta on ajankohtaista, saat koodilla ida365swappie 10 euron alennuksen 25.11. asti Swappien verkkokaupassa

Swappiella on myös myymälöitä, mutta puhelimen ostaminen sujui helposti verkosta ja puhelin saapui suojalasilla varustettuna (lisäpalvelu, jonka ostin samalla) lähimpään pakettiautomaattiin parissa arkipäivässä. Olen ollut ihan tosi tyytyväinen Swappien palveluun ja uuteen puhelimeeni.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Swappiella on kalliit hinnat ja akut voi olla yllättävänkin huonoja (82% vaikka paras kuntoluokka). Itse olen jo vuosien ajan ostanut iPadit mResellistä ja iPhonet TradeUpista.