(Seisoma)työpiste kotiin

sisustus
5 kommenttia

Olen pian tehnyt töitä vuoden kotoa käsin, enkä ole ainoa.

Olen tehnyt töitä kuluneen vuoden aikana sohvalla istuen ja keittiönpöydän ääressä kumarassa näpyttäen sekä osan aikaa seisomatyöpisteellä, jonka ajattelin olevan ohimenevämpi sisustusratkaisu. Koska pöytälevy tähän seisomatyöpisteeseen oli lainattu mun aiemmasta työpaikasta, se todella oli vain ohimenevä ratkaisu, mutten muutenkaan olisi halunnut tuota kokonaisuutta pysyväksi osaksi sisustustamme. Iso pöytä keskellä makkari-olkkaria pilasi kyllä kaikki mahdolliset feng shuit (◡﹏◡✿)

Olen viime viikot googlaillut, millaisia vaihtoehtoja mulla olisi pysyvämmän työpisteen suhteen, sillä tulen luultavasti tekemään töitä kotoa käsin myös sitten, kun pandemia helpottaa, eli ei ole mitään järkeä syyttää kipeytyvästä selästä erikoisoloja, kun asian ratkaiseminen on monelta osin omissa käsissäni. Väliaikaiset viritelmät ei houkuta, jokin pysyvä, yksinkertainen ratkaisu kiinnostaa. Mieluiten seisomatyöpiste.

Siksipä kokosin kauniita ja käytännöllisen oloisia (seisoma)työpiste-vaihtoehtoja tähän postaukseen: 

Seisomatyöpiste

 

Made by choice - Fem-työpöytä

 

Made by choice - Fem-työpöytä

kuvat: Finnish Design Shop / valmistaja 

Made by choice – Fem-työpöytä, liikuteltavissa oleva

Made by Choicen Fem-työpöytä on monikäyttöinen kaluste, sillä se muuntuu helposti hyllyksi, sivupöydäksi, seisomatyöpisteeksi ja ihan tavalliseksi työpöydäksi ja on muihin vinkkauksiini verrattuna siitä näppärä, että se on siirreltävissä. Tätä ei tarvitse asentaa kiinni seinään, joten sen ei tarvitse ajaa ainoastaan työpisteen roolia. Tykkän siitä, että työasentoa voi vaihdella päivän mittaan.

Tämä on valmistettu Suomessa.

Hinta: 440-590 €

Ferm Living Sector Table

Ferm Living Sector Table seisomatyöpisteenä

kuvat: Ferm Living

Ferm Living – Sector Table, seinään kiinnitettävä

Ferm Livingin Sector-pöytä on makuuni täydellinen, sillä se on yksinkertainen ja selkeä, ilmava ja kaunis. Sen ainut yksityiskohta on metalliset yksityiskohdat pöytätason alla, joko mustana tai messinkisenä. Tykkään eniten messinkisillä yksityiskohdilla varustetusta pöydästä, mutta itku, se on myyty kaikkialta loppuun ja valmistajan sivujen mukaan täydennystä tulee vasta kesäkuun alussa.

Tämän voinee asentaa joko istuma- tai seisomatyöpisteeksi ja itseasiassa alemmasta Artek-työpisteestä innostuneena pohdin, josko tämän saisi sellaiselle tasolle, että sen ääressä voisi sekä seistä että istua korkeammalla tuolilla?

Valmistettu Euroopassa.

Hinta: 339 €

artek työpiste seisomatyöpiste Artek - Kaari REB 006 -työtaso

kuvat: Finnish Design Shop / valmistaja 

Artek – Kaari REB 006 -työtaso, seinään kiinnitettävä

Artekin Kaari REB 006 -työtaso on klassinen ja ajaton, mutta ei ehkä ihan täysin tähän kotiin sopiva tyyliltään. Sitäkään ei ole saatavilla samantien, saatavuustiedoissa lukee tällä hetkellä 1-2kk.

Hinta: 655 €

Menu seinään kiinnitettävä työtaso

kuvat: Finnish Design Shop / valmistaja 

Menu – Rail-työtaso, seinään kiinnitettävä

Menun Rail-työtaso on japanilaisen suunnittelija Keiji Ashizawan ihanan minimalistinen työtaso. Voisin todella hyvin harkita myös tätä, mutta tätäkin on saatavilla vasta toukokuun lopussa. Ihanan vähäeleinen ja ilmava.

Hinta: 299 €

String-työpiste

kuvat: Vepsäläinen / valmistaja 

String -työpiste, seinään kiinnitettävä

Tämä matalampi String-työpiste on muunneltavissa ja Vepsäläisen sivuilla mainitaan, että työtason ja hyllyjen paikkaa säätämällä voi valita, mille korkeudelle työpisteen asettaa. En silti tiedä, toimisiko tämä seisomatyöpisteenä sen puolesta, miltä kokonaisuus näyttää jos pöytätaso on ylimpänä ja hyllyt sen alla – olisipa kiinnostavaa nähdä kuva, jos joku on laittanut tämän mallin seisomatyöpisteeksi!

String-hyllyt ilmeisesti suunnittelun lisäksi myös valmistetaan Ruotsissa, en tiennyt! Hienoa.

Hinta: 476 €

Lundia työpiste

Lundia työpiste

kuvat: Finnish Design Shop / valmistaja 

Lundia Classic-työpiste, osa hyllykokonaisuutta

Jos mulla olisi kotona Lundian kirjahyllyjä, olisi tämä Classic-työpiste tosi kiinnostava vaihtoehto – näyttää ihanalta tuossa sisustuskuvassa, jossa työpiste sulautuu osaksi hyllyseinää!

Lundiat valmistetaan Suomessa.

Hinta: 699 €

Tuleeko teillä mieleen muita kiinnostavia vaihtoehtoja?
Millaisiin ratkaisuihin olette itse päätyneet samankaltaisessa tilanteessa?

Lisää luettavaa

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kannattaa miettiä ergonomian, valon ja sijainnin kannalta tarkkaan, miten paljon oikeasti tarvitsee työpöydältä pöytätilaa ja mikä on se asunnon sijainti, jossa työnteko suurimman osan arkipäivästä olisi oikeasti viihtyisintä. Esimerkiksi Stringin pöytätaso oli itselleni liian pieni ulkoisen näytön kanssa, sillä syvyyttä ei ole riittävästi ja toimii nykyään pelkkänä kampauspöytänä. Käden tukeminen oikeaan asentoon ulkoisen hiiren kanssa vaatii pöytätilaa yleensä enemmän kuin monessa seisomatyöpisteessä on, jos haluaa saada lisäksi näytön sopivalle etäisyydelle kasvoista. Seinään kiinnitettävissä hyllypöydissä on myös se huono puoli, että joutuu päivän mittaan tuijottelemaan kirjaimellisesti pelkkää seinää tai näyttöä läheltä ja täytyisi muistaa tuijotella välillä kaueammaksi, jotta silmät rentoutuisivat. Lisäksi lähistölle täytyy saada kirkasvalolamppu mahtumaan talviaikaan, jotta pysyy jotenkuten järjissä eikä auringonvalo saisi vuorostaan heijastella ikävästi ikkunoista. Ei ole elämä helppoa etätyöläisillä :D

  1. Hyviä pointteja! :-) mä päädyin tilaamaan Ferm Livingin työtason ja tässä on kyllä tilaa näppikselle + hiirelle ja tämä asentui kivasti kohtaan, josta voin tuijotella myös ikkunasta pihalle. Pöydän alla on vielä just sopivasti pistorasia, niin saa koneen ladattua ja ikkunalaudalle tarvittaessa lampun.

   Ei oo helppoa, mut tää kyllä helpottaa NIIN paljon töiden tekemistä kotoa käsin. Ihanaa.

 2. Tosi kauniita vaihtoehtoja, mutta itsellä vastaava työpiste on jäänyt käyttämättä juurikin aiemman kommentoijan mainitseman seinääntuijottelun ja epämukavan hiirikäden asennon vuoksi. Jotenkin tuli nurkkaanajettu olo seinää vasten työskennellessä. Keittiönpöydällä mennään siis – ainakin maisemat on nätit, vaikka selälle onkin vähän huono ratkaisu.

  1. Toivotaan, että tää seisomatyöpisteratkaisu toimii mulla :-) Tässä ei oo hiirikäden kanssa ongelmaa ja pöydän äärestä näkee onneksi ulos.

   Mä olin alunperin ajatellut että teen töitä ruokapöydän ääressä mutta 8h istuminen ei sovi mun alaselälle ainakaan sen pöydän + tuolien kanssa yhtään…. sohvallakin oli kivempi, mut ei sekään oikeasti hyvä ollut.