365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

9

toukokuu 2013

16

COMMENTS

Fetakasvispiirakka

Written by , Posted in Ruoka

herkullinen fetapiirakka

Hih, kyselinkin jo blogin facebook-sivuilla, että mahtaisko teitä kiinnostaa maukkaan fetakasvispiirakan resepti ja sain aika monta peukkua kuvalleni. Mahtaa kiinnostaa siis, joten tässä tulis! ;-)

Tämä ohje on variaatio useammasta ohjeesta joita olen testaillut. Olen testannut Eevan parsakaali-tomaattipiiraan, Kinuskikissan kasvispiirakan ja Halon mehevän kasvispiirakan, joten noista kolmesta on varmasti vaikutteita omassanikin.

 

Idan herkullinen fetakasvispiirakka

Tarvitset:

POHJA

x 130g luomuvoita
x 3,5-4 dl jauhoja (laitoin tähän 2 dl luomuvehnäjauhoja ja 1,5dl ruisjauhoja, mutta myös speltti käy!)
x 1 rkl vettä
x ripaus suolaa 

TÄYTE

x 1 sipuli
x 2 valkosipulinkynttä
x 1/2 parsakaali
x keltainen tai punainen paprika
x kevätsipulia
x n. 10 kirsikkatomaattia
x pieni kesäkurpitsa tai isosta puolikas

x 1/2 kermaviiliä
x 3/4 dl kermaa 

x 2 kananmunaa
x 2 rkl creme fraiche (tämän voi ihan hyvin jättää pois, sattui vaan oleen kaapissa jämät!)
x päälle fetamurua

x mausteeksi pippuria ja timjamia

 

piirakkapohja

Tee ensin pohja, sillä se pitää esipaistaa. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita suola jauhoihin ja nypi seos voin sekaan. Lisää vettä sen verran, että taikinasta saa muotoiltua pallon. Taputtele vuokaan ja paistaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

parsakaalit
Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, jotta niistä lähtee enemmän makua irti. Heitä joukkoon pilkottu parsakaali ja lisää n. 1/2 dl vettä. Anna veden imeytyä parsakaaleihin, jotta ne eivät olisi kivikovia piirakassa.

pilkotut kasvikset

Pilko kasvikset ja lisää kaikki muut kulhoon paitsi kirsikkatomaatit. Minä asettelen kirsikkatomaatit aina muun täytteen päälle, niin ne näyttävät näteimmiltä, muuten tällä vaiheella ei ole väliä :-D jos piirakan ulkonäöllä ei ole väliä, niin tomaatitkin sekaan vaan! Samasta nätteys-syystä leikkaan tomaatit joko puoliksi tai neljään lohkoon.

sekaisin

Heitä kulhossa olevien kasvisten päälle kermaviili, creme fraiche, kerma ja kananmunat – sekoita! Heitin joukkoon myös pikkuisen timjamia ja pippuria. Suolaa täyte ei minusta kaipaa, sillä pinnalle tuleva feta on suolaista ja pohjassakin on suolaa.

feta

fetakasvispiirakka

Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle tasaisesti ja murusta feta käsin. Ja muista ne tomaattilohkot kanssa!

Sitten piirakka  takaisin 200-asteiseen uuniin n.40-45 minuutiksi.

lämmin kasvispiirakka

Tarjoile jäähtyneenä raikkaan tomaatti-avokado-rucola -salaatin ja kivennäisveden tai valkkarin kera. Ai vitsit! Tämä piirakka katosi yhdessä illassa, oli sen verran hyvää, hups!

Muita suosittuja ruokapostauksiani ja suolaisia reseptejä: Nopea ja terveellinen lounas, Kasvishampparit, Herkullinen halloumisalaatti, Kookoscurrykeitto sekä Helppo ja nopea kasvisruoka!

Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa:

16 Comments

  1. iina
  2. sannero
      • sannero
  3. sannero
    • ida365
  4. Katerina Alezandra
  5. Santtu88
    • ida365
  6. maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *