Lämmin nyhtökaurasalaatti kvinoalla ja viikunalla

ruoka
6 kommenttia

Mulla on nyt meneillään kuivakaappien tyhjäyshaaste, sillä huomasin jokin aika sitten kokkaillessani, että kaapista löytyi vuonna 2015 vanhaksi menneitä kuivatuotteita… voi olla että ne eivät ole edes menneet miksikään, mutta tuli sellainen fiilis, että pitäisi käyttää noita kaapista jo löytyviä raaka-aineita useammin.

Huomaan helposti jumittavani samoissa, hyväksi havaituissa raaka-aineissa ja esim. viimeiset vuodet oon ostanut jatkuvasti kvinoaa ja sen takia kikhernepastat, riisinuudelit ja riisit ovat jääneet kuivakaappiin pölyttymään.

Ehkä pääsen jakamaan jotain kuivakaapin tyhjennys -reseptejäkin jos keksin jotain uutta, mutta tässä olis nyt yksi mun viime viikkojen suosikeista, nyhtökaurasalaatti kvinoalla ja viikunalla:

vata salaatti

lämmin nyhtökaurasalaatti kvinoalla

Nyhtökaurasta on tullut mulle kyllä vakkariraaka-aine, ostan sitä kaupasta silloin kun spottaan sitä. Se valmistuu nopeasti ja on helppo kasviproteiinin lähde monenlaisissa ruuissa. Ei mun useinkaan tee sitä mitenkään erityisesti välttämättä mieli, mutta se toimii tosi hyvin nopeissa arkiruuissa kunhan sen vaan maustaa kunnolla. Superhyvä keksintö! 

Viimeksi ostin maustamatonta Nude-nyhtistä ja paiston sen pannussa oliiviöljyn ja maapähkinävoin kanssa. Yksinkertaista mutta tosi hyvää. Kotimaiset kvinoat (SunSpeltin) maustoin kevyesti Herbamarella ja siinäpä sitten olikin tämän salaatin aikaavievimmät valmistelut. Tammenlehtisalaattia, kypsää avokadoa, basilikaa, granaattiomenan siemeniä ja sitruunalla maustettua rypsiöljyä ja pikkuisen balsamicoa. Päälle raastoin pecorinon jämät, menee tietysti ilmankin, mutta viikunat ja pecorino ovat melkoisen lyömätön yhdistelmä. 

Ayurvedisessä konsultaatiossa mun kehotyypille suositeltiin kahta lämmintä ateriaa päivässä kylmien ruokien sijaan, sillä lämpimät, mausteiset ja öljyiset ruuat sopivat paremmin vata-kehotyypille kuin kylmät salaatit ja smoothiet. Tiedän sen itsekin; jos syön töissä viileänä syyspäivänä lounaaksi salaatin, mulle tulee vain kylmä ja vilu, enkä ole yhtään niin energinen ja tehokas kuin jos olisin syönyt jotain lämmintä ja täyttävää. Jollain toisella se menee päinvastoin, niin, että lämmin ruoka vain väsyttää. 

Tällainen salaatti, jossa yhdistyy kylmä ja lämmin, on mulle mieluisin kombo, koska vaikka tykkäänkin syödä päivällä lämpimän ruuan, kaipaan sen kaveriksi myös jotain raikasta. Smoothieista en kyllä luovu, mutta ne eivät toimi mulle minään lounaan korvaajina kuin korkeintaan helteisinä kesäpäivinä. 

 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nam näyttää älyttömän hyvältä! Mä just mietinkin että vois ostaa nyhtistä taas ens kauppareissulla, ni tää resepti tuli aika täydelliseen saumaan :D Mä tykkään syödä ruokani kans niin, että on sitä lämmintä lautasella, mutta myös jotain raikasta.

    1. Jee, testaa ihmessä! Oli niin hyvää maapähkinävoissa paistettuna.

  2. En ole ite koskaan kokeillut nyhtistä, jotenkin olen jumittunut tofuun, kun tykkään siitä niin paljon :D, mutta voisin sitäkin jossain vaiheessa tässä kokeilla.

    Mulla on jotenkin aika tasapainoisesti tottumus syödä kylmiä ja lämpimiä ruokia vuorotellen päivän aikana, smoothieta aamulla tai illalla ja sitten ainakin yksi lämmin ruoka mielellään useampi. Enkä kaipaa oikein salaatteja minkä takia koitan sitten lisätä vihreitä smoothieisiin ja lämpimiin ruokiin saadakseni niitä tarpeeksi ^^

    Ja aivan pakko sanoa, että ihanan houkuttelevat kuvat tälläkin kertaa!

    https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

    1. Haa, testaapa ihmeessä! :) Tofu maistuu mullekin, mutta nyhtökaura on kivaa vaihtelua.

      Voi kiitos Johanna kehuista! <3