Herkkuleipä porkkanamajoneesilla

ruoka
16 kommenttia

Jo toinen ruokaohje tähän blogiin ja vieläpä näin lyhyen ajan sisällä ensimmäisen julkaisemisesta, o-ouu! Vappu on tulossa ja vaikka pilvistä säätä ja sadetta kovasti lupaillaankin, uskon että jotkut onnekkaat pääsevät nauttimaan kauniistakin säästä ja kuten vappuna kuuluu, suuntaavat piknikille. Ja piknikillä pitää tietysti olla maittavat eväät!

Alustus on melko pöhkö kun alkaa miettiä miten käytännöllinen tämä leipä loppujen lopuksi piknikillä olisi, mutta loistava eväsleipä tämä on, jos ei tee tästä yhtä runsasta kuin minä! :-D Esimerkiksi porkkanamajon määrää voi kyllä vähentää……. Kyseessä on herkkuleiväksi nimetty välipala/lounas, joka on helppo valmistaa, sillä aineosat ovat yksinkertaiset, eikä aikaa mene kuin viitisen minuuttia.

herkkuleivän tekoa
1. Aluksi kantsii laittaa kananmuna paistumaan, päälle ripaus suolaa ja pippuria. 2. Paahda kaksi leipää (tähän herkkuleipään vaaleat leivät sopivat mielestäni paremmin kuin tummat, vaikka muuten valitsenkin aina ruisleivän!) ja leikkaa pari siivua lempijuustoasi valmiiksi. 3. Raasta yksi pieni porkkana tai jos teet annosta kahdelle, yksi normaali porkkana. Sekoita raastetun porkkanan joukkoon 1-2 rkl majoneesia (minä käytin becelin kevytmajoneesia) ja lisää runsaasti pippuria. 4. Kun kananmuna on paistunut, kokoa leipä. Alle kannattaa laittaa tuoreet jutut, eli porkkanamajo ja salaatti, sitten kananmuna ja juusto sen päälle. Voilà!
herkkuleipä

Ja ei kun herkuttelemaan, mmm!

Lisää luettavaa

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

sieniohratto

Sieniohratto, uusi arkiruokalemppari

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Näyttää tosi hyvältä! :D aiai, porkkanamajoneesi vaan vähän epäilyttää…?

  2. oi jukra kuulostaa hyvältä! toivottavasti vaan on nyt semmoset kelit että pääsis piknikille, tällä hetkellä ei ainakaan hyvältä näytä…

    asiasta toiseen, mikä mahtaa olla tuo fontti millä sun banneri on taiteiltu? yritin etsiä sitä postauksista ja kommenteista mutta ei ainakaan sattunut silmään.

  3. ei tälläsiä saa julkasta, ku mulla on jo valmiiks kamala nälkä !
    mut hyvältä näyttäää <3

  4. Anonyymi ,hahha noin Lindakin ajatteli ennen kuin maistoi ja ihastui;-)

    Anonyymi, hihii niinpä! Ei täälläkään näytä lupaavalta, mutta itse olen vapun töissä anyway, joten eipä juuri hetkauta säät tällä kertaa.

    Toi fontti on nimeltään traveller :-)

    emmi, hahaa:-D nyt tekeen herkkuleipää;-)

    miinuli, hahah GOOOD ! munki oli, ilman porkkanamajoa tosin :-D

  5. Vitsit näyttää superhyvältä! Onks toi sitä elovena-kauraleipää mitä käytit? :–)

  6. Nam, näyttää niin hyvälle! :) Mäkin rakastan omatekoisia täytettyjä leipiä!

  7. huhuu luet näköjään meidän kotona -kirjaa! 8)
    en vissiinkään vastannu enää sun viestiin eilen mutta jesjes hyvä, että kirje on lähtövalmis pian. eilen oli draaaamanen vappu, kirjotin lj:hin ja kerron kirjeessä lisää:P

    -eve

  8. Helmi, eiköö :-)) Nams ne on superhyviä, mulla oli toissapäivänä töissä eväänä tonnikalaeväsleipä, nams!

    eve, hahaa joo luin sen kokonaan jo, arvaa kenen suosittelemana?;-) Nyt Erlend Loen Doppler!

    Hahaa joo luinkin lj:stä jo, aiaiii interesting :-O Laitan kirjeen tuleen ma niin pääset vastaileen!:>