kurkistus kotiin

lifestyle, sisustus
48 kommenttia

Mun mielestäni tuntuisi oudolta esitellä koko koti tuntemattomille ihmisille, mutta pikkuisia yksityiskohtia jaan mielelläni kanssanne. Eli kotipostauksia on turha toivoa, en halua esitellä koko kotiamme kaikille ;– ) Nyt kumminkin niitä yksityiskohtia ja uusia juttuja:

o

f

Kuvat 1 & 2: Löysin vihdoin mieleisen kukan ja mieleisen ruukun meidän olkkarin hyllylle – täällä ei ole ollut mitään huonekasvia ennen tuota, joten vihreyttä todella kaivattiin. Tänään sain tädiltäni synttärilahjaksi toisen ihanan huonekasvin, nyt tarvii vain hommata sille samanlainen ruukku niin sekin pääsee paremmin esille! Nyt ruukun virkaa toimittaa teemuki – hätä keinot keksii vai miten se meni? ;- )

b

p

Kuvat 3 & 4: Kerroinkin aiemmin, että sain vihdoin ostettua päiväpeiton. Nyt makuuhuone näyttää paljon viihtyisämmältä, kun löysin Helsingin reissulta kaksi supersuloista röyhelötyynyliinaa! En oikein tykkää tuosta makkarin kahdessa seinässä olevasta keltaisesta tapetista, mutta ei siihen juuri kiinnitä huomiota, kun ei käytä sitä korostavia värejä muutoin sisutuksessa – ja aika haaleathan nuo seinät loppujen lopuksi ovat. Tästä tulikin mieleeni, että millaisia kompromisseja te olette joutuneet tekemään asuntoa valitessanne? :-) Olisi hauska kuulla!

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. ymmärrän ihan täysin ettet halua esitellä kämppäänne laajemmin! tuntuis mustakin tosi oudolle ”päästää” ihan kaikki vaan omien seinien sisälle, phyi. mutta näyttää oikein kivalta ja suloiselta :) meinaatko muuten tehdä ollenkaan postausta teidän synttäreistä? :<

  1. Niin mustakin, koti on semmoinen juttu, jota en halua kaikille jakaa -samoin työ- ja opiskeluasiat.
   Kiitos! Ja niistä oiskin kiva kirjoitella, mutta mulla ei ole yhtään kuvaa, ennen kuin kehitän filmikuvat – sitten palaillaan ;- )

 2. Suurin kompromissi on varmaan muovimatto ja se että tämä on opiskelija-asuntola eli tässä naapurissa asuu nelisenkymmentä opiskelijaa samanlaisissa asunnoissa.

  Olen kyllä saanut tästä suht viihtyisän, mutta eihän tämä vastaa sitä mihin oikeasti tahtoisin. Tällä paikkakunnalla koen nyt vaan hankalammaksi etsiä ja vuokrata asunto yksin muualta, eri asia olisi jos poikaystävä asuisi täällä myös. Mutta väliaikaistahan kaikki on ja nyt mulla on kouluun matkaan 50 metriä :)

  1. Muovimatto on meilläkin suurin kompromissi, tokana toi makkarin seinän väri ja no, muuta suurta ei sitten olekaan :– D

   Koulumatkasi ei ainakaan tunnu kauhistuttavalta, ja ehtiihän sitä sitten isompana maksaa itsensä kipeäksi unelma-asunnosta, kyllä mulle ainakin vielä kompromissitkin kelpaa. ;– ) Oletko laittanut mattoja muovimattoa peittämään?:-) Mä en osaa päättää haluanko olkkariin maton vai en… Jos meillä ois puulattia, en laittais, mutta kun…

 3. Kauniita kuvia! :)

  Entinen asuntomme oli yhtä kompromissia! Lattiat muovimattoa (joka tosin oli ihan ok sävyltään, ei pahimmasta päästä) ja tapetit kamalia. Makuuhuoneen tapetti oli kermanvaalealla pohjalla vihreällä menevää pientä köynnöstä, jossa oli sinisiä ja vaaleanpunaisia kukkia. Katonrajassa kiersi ”ihana” boordi, samaa värimaailmaa. Olohuoneen tapetti oli neutraalimpi, mutta sekin oli sininen ja niin sanotusti eläväpintainen. Taas katonrajassa kiersi samaan tyyliin ja sävyyn sopiva boordi, jossa oli vaaleanpunaisia ruusuja sinisellä taustalla. o_O Jotenkin niiden kanssa pystyin kuitenkin elämään melkein kolme vuotta ja kyllä koti tuntui ihan kodilta sitten kuitenkin.

  Nykyisessä, ikiomassa kodissa on se hyvä puoli että jos joku kyllästyttää, voi vaihtaa. :) Esim. makuuhuoneen mustan tapetin haluaisin vaihtaa johonkin muuhun, mutta sekin lähinnä johtuu siitä, että tapetti on parhaat päivänsä nähnyt. Työhuoneessa on kaunis beige-sävyine ja lehtikuvioinen tapetti, vierashuoneessa vihertävä. Olohuoneessa ja keittiössä seinissä on harmaata. Lattiat on pähkinänsävyistä laminaattia. Värimaailma on huomattavasti parempi kuin entisessä kodissa. ;)

  1. Voivoi, kuulostaapa aika kamalalta tuo eka kuvailu, etenkin nuo värimaailmat ja boordit!:– D Onneksi olet nyt saanut itse valita, miten sisustat ;-) Ja pähkinänsävyinen laminaatti on oikein kiva muovimaton jälkeen… Ihana kun jaoit kompromissisi!:- D

 4. Kivoja kuvia. Teillä näyttää ainakin näiden sneak peakien osalta kivalta. :) Ja itseassa en edes kiinnittänyt huomiota vaaleankeltaiseen tapettiin. Vasta kun mainitsit asiasta, katsoin kuvia tarkemmin. Joten aika hyvin olet onnistunut tavoitteessasi. Valkoinen ei ainakaan kuvien perusteella korosta seinien väriä. :)

  Itse en ole vielä muuttanut omilleni, mutta se on luultavasti edessäpäin syksyllä. Minua hirvittää eniten juuri tuo, että minkälaisia kompromisseja sitä joutuukaan sitten tekemään kämpän suhteen. Melkein ärsyttää, koska jotkut kotoa pois muuttaneet tutut ovat löytäneet jotenkin ihmeen kaupalla (varmaan suhteilla) ihan unelmakämppiä. Parketti- tai laminaattilattiat, siistit valkoiset seinät, korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat. Tiedän jo aika varmasti, ettei itselleni tule käymään samanlaista tuuria. :D Täytyy jo alkaa sulattelemaan ajatuksia muovimatosta, ällöistä poordeista ja likaisenkeltaisista kylpyhuoneen kaakeleista…

  1. Hahaa, ihanaa, että et kiinnittänyt! Ei siihen monikaan ole oikeasti sen suuremmin huomiotaan kiinnittänyt ennen kuin olen siitä itse marissut :–D meillä on tummanruskeat, hieman kylmään taittavat verhot, eivätkä nekään korosta tuota sävyä.

   No älä muuta sano, oon aina hieman kateellinen kun kuulen noista unelmakämpistä!:- D Korkeat huoneet, leveät ikkunalaudat, tummat/valkoiset puulattiat ja valkoiset, maalatut seinät……..ah!

   1. Se vielä piti sanoa, että älä huoli, voihan olla että joudut tekemään vain pieniä kompromisseja, kuten lattian tai yhden huoneen tapetin suhteen ;–) Jaksat vain etsiä, niin hyviäkin löytyy! Me ei käyty edes katsomassa sellaisia kämppiä, jotka oli kuvien perusteella katastrofeja (esim. jääkaappi olohuoneessa…….wtf)

 5. Ajattelin tiedustella ystävällissävytteisesti, että onko noilla kasviraukoilla nimiä. Älä kohtele kasvejasi huonosti, kuin tusinatavaraa!!!!!!! Minun Magnarini, rakas bonzaipuuni, ansaitsee paikan ikkunalaudalla. Siihen paistaa aurinko aivan suoraan.

  1. anna, EI OLE!!!!!!! AUTA mua, kerro miltä tuo hyllyllä oleva
   Komeaviirivehka
   (:D:D) näyttää…… tyttö vai poika?! En osaa päätellä kasvien sukupuolta, mutta sinä selkeästi osaisit auttaa minua tässä ongelmassa!!! Magnarisi kuulostaa komealta kaverilta, se ei voi olla yhtä harva kuin siskoni bonsai! 8–D Se toinen kasvi on selvästi tyttö……sille pitää antaa hienostelijanimi!

 6. ihana yksityiskohta noi maatuska nuket tossa hyllyllä ! ( jos muistan niiden nimen oikein : D ) ja muutenkin kivan näköstä :)

  1. Jees, maatuskat hyvinkin:-) en oo vielä päättäny onko niiden loppullinen paikka siinä, mutta ainakin toistaiseksi ;- )

 7. Mulla oli kanssa ihan järkyt tapetit aluksi. Ne oli sellasta harmaata röpelöpintaa ja ihan likaantuneet ja irvisti liitoskohdista. Onneksi sain luvan vuokranantajalta repiä ne pois ja maalata päälle. Ei muuten ollu ihan helppo jobi, kun sieltä alta löyty vielä kolme kerrosta lisää eri tapetteja:D Mut nyt on ainaki ihanan raikkaat valkoset seinät, mikä mun mielestä sopii tämmöseen pikkku yksiöön:) Ja muovimatto löytyy täältäkin. Se myöskin irvistelee ja kupruilee. Nice. Mutta sille nyt en jaksanut alkaa tehdä mitään. Ja ainiin, pakastelokero on jeesusteipillä kiinni.

  1. Hyi, kuulostavat kamalilta!:-D Onneksi sait vaihtaa- maksoitko itse kaikki kulut? Mun tekis mieli laittaa makkarin tapetit uusiks ja lattiat laminaateiksi…

   Hahaa, hellyyttävä pakastelokero! Näkisit meidän pesukoneen vedenpoistoletku-viritelmän…

   1. Maksoin joo itse, en kehdannut kysyä voiko sen vähentää vuokrasta tai jotain. Oon ihan onnellinen, että sain edes poistaa ne kauhistukset:D

 8. asuntos on niin sun näkönen ! (: ihanan raikas ja valonen :D muuten toi kotiruoka-kirja on ehkä paras keittokirja ikinä, sieltä löytäää kaikki reseptit eikä petä koskaaan ;)

  1. Voi kiitos!:- ) Tuo keittokirja on mun Laurille ostama, ihan hyviä perusreseptejä sieltä ainakin löytää. :– )

 9. Asun itse myös Tampereella, ja kun oltiin muutama vuosi sitten muuttamassa poikaystävän kanssa yhteiseen kotiin, saimme kyllä tehdä ihan hulluna hommaa että löydettiin ja saatiin lopulta kämppä sieltä mistä haluttiin (Hatanpäältä).. Asunto on kaikin puolin kiva (vaikka mun vaatteille on ihan liian vähän tilaa :D), ja rakastan erityisesti olohuonetta… mutta toi makkari… :P :D Meillä on oudon hailakan vaaleansiniset tapetit seinässä (vähän samaa sarjaa kun noi teidän), ja niissä on muutama epämääräinen ruuvinreikä ja jotain muita viiruja edellisten asukkaiden huonekaluista ja se puristelee niin vietävästi! :D

  Olohuone on kivasti sisustettu (myös keittiö, kylppäri ja eteinen on kivoja) mutta toi monsteriluola on ihan jostain toisesta todellisuudesta :D Siellä myös saa sängyn tasan yhdellä ainoalla tavalla (joka sattuu olemaan sellanen josta en pidä :D) ja kaiken kruunaa noi avomiehen pelikonsolit, tietokoneet ja jättitelkkarit.. ja tietysti niiden sivutuotteena tulevat miljoonat johdot. Että sellasta, tiedän miltä susta tuntuu :) En kuitenkaan jaksa ainakaan vielä lähteä mihinkään tapetointirumbaan, ja koitan vaan kestää tota huonetta sen voimalla, että jonain päivänä on oma koti mistä voi tehdä ihan millasen vaan ikinä haluaa! :)

  1. Hahaa, meilläkin on kaameasti reikiä seinissä, edellisellä asukkaalla oli joku sata minitaulua ripoteltuna ympäri huoneita :–D Onneks yhdet isot reiät sai piiloon ku laittoi hyllyt siihen tilalle :— )

   Noita pikkujuttuja lukuunottamatta kotinne kuulostaa oikein kivalta :– ) Aina ei voi saada kaikkea haluamaansa, joten jos sijainti ja asunto yleisesti on ok, on helppo unohtaa reiät seinissä yms:D

 10. Mä kirjotin just tiistaina vuokrasopimuksen asunnosta, jossa on vaaleanviolet seinät, vihreät kaapin ovet eteisessä ja kakanruskeat kaakelit keittiössä :DD mutta, se on aivan keskustassa, halpa ja järven rannalla <3 ja saan maalata ne seinät jos haluan ;) mut, vuokra-asuntojen suhteen ei pahemmin voi nirsoilla, varsinkin täällä ne on tosi tiukassa :)

  1. Voivoi:–D sijainti on kuitenkin paaaaljon merkitsevämpi juttu kuin tapetit, jos tulee käytyä ahkerasti keskustassa / koulssa jne… Eli don’t worry! Onnea uuteen kotiin!

 11. Mäkään en esittelisi koko kotiani kovin mieluusti blogissa, elii I understad! :D Mun niin tekis mieli hakata seinään parit Lackit (vai mikä noiden hyllyjen nimi oli) seinään, mutta peeveli, ei sille vuokranantaja-mummolle sovi edes sellanen! Onko toi asunto vuokra- vai omistuskämppä? :)

  1. Lackitpa hyvinkin!;–) Meidän vuokranantajat on supermukavia, saadaan laittaa kyllä hyllyjä seinille, mutta se varmaan johtuu siitäkin, että noi seinät on nyt jo täynnä reikiä:D Tiedän semmosiakin vuokranantajia jotka ei anna kiinnittää MITÄÄN nuppineuloilla tai sinitarroilla edes, hoh hoi!

 12. Apua varo ettei noi hyllyt tuu alas kun näyttää olevan aika paljon painoa päällä :S Jos ne on siis Ikeasta… Täällä vaan huutelee eräs jolle sillälailla kävi!

  1. VOI KUULE, noissa on sellaset superruuvit ettei paremmasta väliä:—D JA NOI hyllyt EI tule alas, sellainen työ ja tuska (isällä..:D) oli saada ne seinään:–D Siis noissa on oikeasti ihan megaruuvit, en usko että kannattaa olla huolissaan. Kiitos kumminkin huolehtivaisuudesta!

 13. Kivalta näyttää koti, ainakin yksityiskohdista päätellen! :) Asutko siis poikaystäväsi kanssa, vai?

 14. tuo sohva näyttää ihanan upottavalta! ja muutenkin ihanan raikkaan oloista :) ja muistin taas, että se päiväpeitto pitäis ihan tosissaan hankkia. miten tollasen voi muistaa!

  me saatiin ihana vuokraisäntä joka anto rempata kämppää miten tahto. nyt on sitten valkoiseksi maalattua seinää ja melkein valkoista tapettia :) plussana vaaleanruskea parketti <3

  1. Kiitos ihana!:–) Toivottavasti teidänkin kämpästä tulee pientä sneak a peekiä, voisin kuvitella että sulla on aika raikas sisustusmaku myös!

   Ihana juttu, superisti onnea omaan kotiin<3! :- )

 15. Rakastuin noihin tyynyliinoihin, mistä ne on?!?!?!?!

  Suurin kompromissi oli ihan kamalan ruma kylpyhuone/wc joka on vielä todella pieni, sen rinnalla nämä (melko kamalat) parkettia jäljittelevät muovimatot tuntuvat ihan kivoilta :d

  1. Ne on h&m homesta!:– )

   Hahaa, tiedän tunteen! meilläkin on parkettia jäljittelevät muovimatot ja NE on karseet:-(

 16. Heippa!

  Yritin noista aikasemmista kommenteista onkia tuon yölampun alkuperää, mistä olet löytänyt tuon ihanuuden?

  1. Se on ihan Ikeasta sekin;- ) oon ostanut sen monta vuotta sitten, mutta samoja on yhä myynnissä – jalka ja lampunvarjostin myydään muistaakseni erikseen, mutteivat ole kovin kalliit.