And it was New York

lifestyle, matkailu
71 kommenttia

tips for ny

kuvat: we♥it

Hei babyt, New Yorkin matka lähenee, joten kysyisinkin teiltä vinkkejä ja suosituksia sen suhteen, missä kannattaa käydä, mitä kannattaa välttää ja missä syödä yms yms! Kaikki vinkit ja neuvot ovat oikein tervetulleita (erityisesti shoppailuvinkit), sillä matkaan nyt ekaa kertaa Ameriiiikkaan! Matkalla haluan käydä ainakin Empire State Buildingissa, syödä parhaan hampparin ikinä, käydä MoMassa, juoda pirtelöä, ottaa paljon valokuvia, shoppailla ja niin edelleen. AH, en malttaisi odottaa!!!

Lisää luettavaa

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Yksi totaaaaalisen kateellinen ilmottautuu. Vitsit, on kans pakko päästä käymään Nykissä; mielellään vielä tänä vuonna :–) Ootteko kui kauan? Äh, en malta oottaa niitä kuvia!

  Pst. Mulla ois yks juttu sulle blogissa!

  1. Huh, ei kantsi olla kade, mutta kantsii alkaa säästää reissua varten;–) Ai että oon halunnut kauan nyciin! Ollaan reissussa 7 päivää, joista ne kaks oikeastaan menee matkustamiseen, eli viis perillä :- ) Ja voi että, kiitos ihana!

 2. Voi Nykissä on vaikka MITÄ nähtävää! Mutta kannattaa ehdottomasti käydä Brooklynin puolella Williamsburgissa – siellä on tosi hyviä (ja huomattavasti Manhattania edullisempia) vintage kauppoja ja mm. Sea Thai Restaurant joka taannoin Sinkkuelämässäkin vilahti :) Hyvää ruokaa oli, voin suositella! Patricia Fieldin liike Bleecker & Houston Str. välissä on tietty näkemisen arvoinen. Kauppoja on ihan sikana, aika kuluu ihan varmasti :) MoMassa käytiin myös, se oli hieno! Missään ns. turistikohteessa ei keretty käydä (empire state building, statue of liberty) koska joka paikkaan oli kauheet jonot. Kannattaa varautua jonottamaan. Brooklyn Bridgelle kannattaa mennä joku ilta katsomaan auringonlasku. Meillä oli matkabisset mukana ja sitte tuliki kauhee vessahätä ja tuli vähän kiire sieltä pois, eli ihan pimeeseen asti ei oltu mut kuulemma näkemisen arvoista!:D
  Sitte on tietenki Central Park missä oli kiva vaan hengata – tosi me oltiin huhtikuun lopulla että sillon oli jo lämmin. Niin ja kuulemma Rockafellerin alakerrassa on joku mieletön cup cake paikka, Magnolia Bakery. Jonottamisen arvoista sanovat :)
  Toivottavasti noista on jotain apua! Ja huippua matkaa – kuvia odotellessa!

  1. No USKON! Mietittiinkin tuota, että pitäiskö käydä Brooklynissä myös, mutta saas nähdä miten teemme.
   Haluisinkin empire state buildingiin just auringonlaskun aikaan, jotta sen valomeren vois ikuistaa muistikortille :’–) Aaaah!

   Kiitos ihanista vinkeistä!<3

 3. Mä en oikein muita vinkkejä osaa antaa, ja ehkä ootkin jo lukenut tän jostain, mutta MoMaan kannattaa mennä HETI aamusta kun se aukeaa, niin välttyy niiltä kaikista pahimmilta jonoilta. :)

  1. Jep, äiti ja isä kävin Nycissä vuosi sitten ja tietävät että MoMaan kantsii varata koko päivä ja mennä ajoissa. :- ) Kiitti!

 4. Kannattaa ostaa City Pass, siihen kuuluu just empire state building ja MoMa (+ muita kohteita). Ja empire state buildingiin kannattaa ehdottomasti mennä silleen että näkee manhattanin iltavalaistuksessa, ihana! Mä olisin voinut seistä siellä monta tuntia tuijottamassa niitä valoja. Sohossa on hyvä shoppailla, löytyy vaikka mitä kauppoja.

  1. Aa! En ookaan varma onko äiti ja isä ottanut tuota vaihtoehtoa huomioon, pitänee vinkata. :- ) Ja joo, haluankin illasta sinne, jotta nään sen valomeren!:- D ahh!

 5. Mitään en kyllä tiiä, mutta ootko sä tai matkaseurasi ”täysi-ikäinen” eli 21v?
  Kaverini oli Nycissä kohdannut ongelmia ikänsä vuoksi. Esim. varattu hotelli ei ollut
  ottanut kaveria + kumppania sisälle, kun eivät olleen kumpikaan vielä 21v.

  1. Oon menossa perheeni kanssa, joten ongelmia ei sen suhteen ole, vaikka mulla ja siskolla onkin yhteinen huone, niin uskon että riittää, että se on isän nimissä :-D Mutta jep, hassua etten siellä olekaan täysi-ikäinen, vaikka 20 olenkin :-D kiitos kuitenkin muistutuksesta, vaikka tuon tiesinkin ottaa huomioon. :- )

 6. Mä vierailin Nykissä elämäni ensimmäistä kertaa elokuussa ja yllätyin että reissulla mun ehdottomiin suosikkeihin kuuluikin Brooklyn ja siellä Williamsburg – ehdottomasti kannattaa varata aikaa sinne, meillä meni pelkästään Beacon’s Closetissa yli 2 t aikaa ja vielä olis voinu jäädä kiertelee vaikka kuinka pitkäks aikaa, se oli aika elämää mullistava shoppailukokemus josta mulle tosiaan jäi käteen DVF:n nude bleiseri ja hopeinen neule alle 30 eurolla ja sisko pelasti parin Marc Jacobsin korkkareita. (http://www.beaconscloset.com/)

  Manhattanilla meidän mielestä parhaat ruokapaikat löytyi Downtownista eli sekä West että East Villagesta päin. Hamppareiden lisäks siellä meinaan on maailman ihanimpia kasvisravintoloita ja luomupaikkoja, pizzaa toki myös löytyy ihan mistä vaan:)

  Hauskaa reissua!!!!

  1. Joo, Beacon’s Closet oli ihana vintage kauppa, suosittelen myös!

  2. Oho, kiitos paljon hyvästä vinkistä, alkoi kyllä todenteolla kiinnostaa! Pitää vinkata tästä muille, kun ollaan puhuttu Brooklynin puolella vierailustakin :- ) aaaiaii mäkin haluun marc jacobsin korkkarit hih:– D Vitsit, nyt alkaa kyllä tulla kova hinku sinne matkalla, haluan käydä tuolla beacon’s closetilla!:– D

   1. Jätin sinne mm Zac Posenin mekon roikkumaan ku tavaraa löyty muutenki nii paljon, siel tosiaa valinnanvaraa riittää ja kantsii vaa kaikki rekit koluta läpi, varmasti löytyy aarteita:)

 7. Kävin siellä ensimmäisen kerran viime lokakuussa ja sanoisin että todella kiva kaupunki. :) Metrolla on todella kätevää liikkua ympäri Manhattania ja Brooklyniakin. Lisäksi se ne kulkevat läpi yön. Meillä oli sellainen viikon lippu, jolla sai käyttää niitä rajoituksessa ja se maksoi muistaakseni hieman yli 20$. Empire State Building on kiva ja sieltä saa hyviä valokuvia. Tosin kun itse olimme siellä, oli niin pilvistä, ettei välillä nähnyt edes maahan! Lautta mikä menee vapaudenpatsaalle, pysähtyy myös Ellis Islandilla, jonka kautta aikanaan siirtolaiset saapuivat maahan ja minunlaiselleni historiafriikille se oli todella mielenkiintoinen. Olen menossa New Yorkiin taas maaliskuussa ja tällä kertaa suunnittelen ehdottomasti käyväni Woodbury Common Outletissa. Se on hieman kaupungin ulkopuolella ja sinne joutuu menemään bussilla, mutta se on kuulemma ehdottomasti sen arvoinen. Merkkejä saa sieltä edullisemmin ja sieltä löytyy esim. Chloé, Chanel, Balenciaga, Diane von Furstenberg, Jimmy Choo, Gucci, Burberry, YSL, Fendi.. ym. Hauskaa matkaa myös sulle! Muista lähteä mahdollisimman tyhjällä laukulla.. ;)

  1. Mä kävin viime reissullani Woodburyn outlet-alueella ja on pakko sanoa, että mun mielestä se ei ollut 42 dollarin hintaisen bussimatkan arvoinen. Bussimatka itsessään oli ihan mukava – näki kivoja, vehreitä maisemia. Ja olihan siellä Woodburyssä vaikka mitä putiikkeja, mutta loppujen lopuksi kaikki designer-kaupat on kuitenkin tosi kalliita (eli ei sieltä millään 100 dollarilla designer-laukut irtoa paitsi ehkä joitain kappaleita Coachin valikoimasta). Itse tein muutamia ostoksia ja päivä oli itsessään ihan hauska – pelkästään ostosten tekemisen riemusta en kuitenkaan suosittele. Manhattanilla löytyy mm. Filene’s Basement, joka ajaa periaatteessa aika lailla saman asian. :)

   1. No noin minäkin olen kuullut! Sinne vissiin ajaakin aika kauan, että koko päivän reissu siitä tulisi. Juuri vastaavia kommentteja olen lukenut jostain keskustelupalstoilta, kiitos vain sinullekin :- )

  2. Meidänkin on tarkoitus ostaa ne viikonliput, kun tullaan kuitenkin metroilemaan ahkerasti. :- ) Täytyypä yrittää valita hyvä päivä Empire State Buildingissa käyntiä ajatellen, kun tietää ettei tuolta Näsinneulastakaan mitään nää, jos on vähänkään pilvistä /sumuista :– D

   Vapaudenpatsasta tuskin käydään tsiikaamassa, ja tuo Woodbury ei mua houkuttele ihan hirveästi, sillä olen lukenut, että alennusprosentit kalliissa jutuissa on aika naurettavia – varmasti sieltäkin voi siis löytöjä tehdä, mutten usko että se on meidän viiden päivän reissulla kovin hyvä paikka tuhlata kokonainen päivä ;- ) Hahaa, olen myös miettinyt, että mun pitää ehkä ostaa sieltä uus laukku, kun mulla ei oo omaa, ja äidiltä lainaan tuleva laukku on melko pieni…

 8. Jos ei bargaineja jaksa lähteä hakemaan kaupungin ulkopuolelta, niin Ground Zeron viereinen Century 21 kannattaa käydä penkomassa.

  Jos Vapauden patsaalle ei ole pakko päästä ihan paikanpäälle, näkee sen mainiosti Staten Islandin ilmaiselta lautaltakin. Lautalta voi räpsiä kuvia patsaan lisäksi Manhattanin eteläkärjestä – siitä näkökulmasta ko. saari näyttää minimaaliselta luodolta, joka vain on täynnä pilvenpiirtäjiä.

  Käykää musikaalissa!

  Williamsburg on myös hieno kokemus, mutta jos ei sitä ehdi ekalla käynnillä nähdä, voi sen jättää seuraavaankin kertaan. Se ehkä onkin NYC:n kävijän paras vinkki: Pitää vaan ajatella, että on tulossa kaupunkiin toisenkin kerran. Jotain olennaista jää kuitenkin aina näkemättä.

  1. Tuosta olen kuullut paljon, ja siellä haluan kyllä käydä, kun sitä varten ei tarvitse minnekään kauas matkata. :- ) Osa ei kyllä pidä sitä minään, mutta mua kiinnostaa hyvinkin paljon, kun tykkään kirppareillakin penkoa -silmä on harjaantunut :- D

   Musikaalia tai teatteria ollaan kyllä harkittu, mutta toisaalta en tiedä, ollaanko kuitenkaan menossa – minä ja siskoni ollaan niin innoissaan koko reissusta, että hengataan varmaan mieluummin sekin aika paikallisilla kaduilla/kahviloissa/ravintoloissa ja aistitaan New Yorkia. Jos lähtis yhtään pidemmälle reissulle, olisi teatteri tai musikaali ehdoton.

   Haha, tuo on kyllä aivan totta! :- D ei siellä millään ehdiä kaikkea kuitenkaan näkemään. Kiitos hyvistä vinkeistä!

   1. Itse olin aivan kauhistunut kun menin sinne 21:n naistenvaatekerrokseen ekan kerran. Jos tosiaan kuitenkin sotkusta ja pinoista jaksaa penkoa, voi siellä löytää ihan mitä vaan. Olen 2 kertaa käynyt siellä ja molemmilla kerroilla löytänyt pitkäaikaiseen käyttöön loistokappaleita. Ja jos alkaa ahdistaa, sieltä pääsee onneksi poiskin. Ja se on sijainniltaan helppo yhdistää muiden nähtävyyksien katseluun, vieressä kun on em. lisäksi Brooklyn Bridge ja Wall Street :)

    1. Joo, tuohon mä luotan, sillä yleensä mä kyllä jaksan penkoa!:– D

 9. monien mielestä century 21 on ihan sairas rättimesta, mutta mulle se oli ainaki ihan taivas :) löysin esim guessin laukun 60 dollarilla (sen aikasilla kursseilla n. 40 euroo) ja suomessa sama laukku makso 190 euroo.

  1. VOi voi, hyvä että löysit jotain noin mieleistä itsellesi! Kyllä mun on siellä ehdottomasti käytävä :– )

 10. en jaksanut lukea, vinkkasko joku samasta, mutta ehdoton kohde shoppailijalle on tietenkin century 21 -luksusmerkkien outlet siinä ground zeron vieressä (tsekkaa vielä onks paikka muuttunut). se on paratiisi. kaikki muutkin outletit tietty, mut ne taitaa olla jerseyn puolella jossain (?) marshall’s esimerkiksi.

  1. Jees, tuosta olen kuullutkin ja se tuntuu jakavan mielipiteet aika kahtia. Mun on kyllä käytävä siellä, kun oon semmoinen tonkija muutenkin, että enköhän mä sielläkin pärjää :- D Kiitos vinkeistä!

 11. Täällä on joku kateesta vihreänä! Nyki on kyllä semmonen paikka jonne täytyy joskus mennä : )
  Mulla on vaan lievä lentopelko, joten ei varmaankaan lähiaikoina matka toteudu.
  Oletko sä muuten ikinä pelkänyt lentämistä? Mulle tulee se pelko siitä, kun sieltä ei pääse pois ja pelkään kovia turbulensseja!!! Olen ollu koneessa, kun tuli turbulenssi ja olin ihan paniikissa! Jotenkin täytyis saada tää pelko pois, jotta pääsis nauttimaan elämästä :)

  1. En :– D oon lentänyt aika paljon ja pitkiä lentoja (HKI – Shanghai, Shanghai – Australia……..), joten oon aika tottunut. Enemmän mua pelottaa veneen kyydissä kuin lentokoneen :D hahaha!

 12. Joo mäkin suosittelen kans käymään siellä Williamsburgin puolella, ihana paikka, ihania kauppoja ja ravintoloita!
  Ja sitten siitä Empire State Buildingistä, että kannattaa mennä sinne vasta illalla ennen sen sulkemista. Silloin näät paaaljon pidemmälle, jos on kirkasta ja vältät jonot. Sitä valomerta katsellessa salpaantuu henki ja voisi vain tuijottaa ja tuijottaa kun näkee myös niin kauas. Päivisin sinne on ihan hullut jonot. Ensin jonotetaan sisään rakennukseen, sitten hisseille, sitten jonotetaan katto tasanteelle jne. kamalaa! Kun itse olin ensi kertaa nykissä mentiin illalla sinne eikä ollut mitään jonoja eikä katolla mitään tungosta. Se oli ihanaa :) ja siitä pääsee sitten iltämyöhään pimeällä helposti vieressä olevalle Time Squarelle ihailemaan lisää valoja :–)

  Ja mitähän vielä, itse olen vieraillut nycissä kahdesti – kesällä ja talvella. Siellä on niin ihanaa, ah olen kateellinen! Sohossa sijaitsevassa Vandam dinerissa on parhaat mansikkapirtelöt, mitä olen ikinä juonut ;) Ihanaa matkaa!

  1. Hei kiitos, oon aika vakuuttunut nyt tuosta Williamsburgista!

   Jep, haluisinkin juuri illasta sinne, jotta vois kuvata ja ihailla sitä valomerta – ei siellä päivällä huvita käydä. Täytyy toivoa, että meillekin sattuis jonoton hetki ;- )

   uaah, minäkin haluun pirtelöö!!!

 13. oi vitsi siistiä, nyc, pidä kivaa!

  ei mutta mää tulin kysymään oikeesti sitä että ostiksää sen remingtonin taikasauvan? kaipaisin jotain hyvää kiharrinta, ja ajattelin että jos sen ostit nii mitä oot tykänny :–)

  1. UUU I will!!

   Hei joo, mun on pitänytki kirjoittaa siitä, mutta mulla ei oo kiharakuvia todisteena sen toimivuudesta, mutta voin kyllä suositella!:– D Näpit siinä meinaa palaa, joten tein sillä kiharat nahkahanskat kädessä kun omassa paketissa ei tullut suojahanskaa (jossain uudemmassa erässä on kuulemma sellainenkin mukana?). Eli siis suosittelen! Kiharat pysy kaks päivää, vaikka nukuin siis välissä, hahah :– D En oo koskaan saanut noin kestäviä kiharoita ja pystyy aika helposti sääteleen, että tekeekö loivia laineita (kihartaa kerralla ison määrän hiuksia) vai korkkiruuveja vai semmosia sotkukiharoita. Tykkään!

   1. jes kiva ku jaksoit vastata noin perusteellisesti! oon nyt brysselissä 5kk mutta pitää yrittää täältä metsästää tuo vehje :)

 14. Jos tykkäätte yhtään thairuuasta, nii ihan Times Squaren lähettyvillä on thaipaikka nimeltä Nanking, ati ainaki joku about ton niminen :) iiiiihanaa ruokaa, käytiin perheen kanssa viiden päivän reissun aikana kolmesti tuolla kun oli niin hyvää :) ihan lähellä Times Squarea siis, siitä Central Parkiin päin. Jos kiinnostaa nii kannattaa tsekkaa tarkka osote netistä! Hauskaa matkaa ja shoppaile paljon <3

  1. VOivoi, isä ei tykkää thai-ruuasta kun siinä on kookosta… :D nirso, hahah! Kiitos kumminkin!<3

 15. miten oot tehny ton sun bannerin tekstin et tuol on tommosii kukkasii? (:

 16. Aaaa, New Yorkissa on niin ihanaa! Rakastuin totaallisesti viime kesänä. Käymisen arvoisin paikkoja ovat Carrien portaat Greenwich Villagessa (ja muutenkin kokonaan Greenwich Village!), Perrystreetillä. Greenwich Villagessa on myös ihana leipomo/cupcake-paikka Magolia Bakery, jossa kaikki cupcaket ovat kuin kuvista ja kaikki on hattaran väristä. Villagessa on myös ravintola, Risotteria, jossa söin parasta risottoa mitä olen koskaan syönyt ja syötävän söpöt tarjoilijapojat jotka omistivat paikan kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. ;-) Noeii, mutta ruoan takia kannattaa ehdottomasti pistäytyä. TK Maxx, josta saa ihania rasvoja ja muita, Forever 21 on ehdoton, aivan mahtava kauppa! Urban Outfitters, New York & Company ja sitten New Yorkin muotiviikkojen Bryant Park, jossa kannattaa istathaa ja vaikka syödä jotain:) WTC:iden raunioilla käyminen oli mielenkiintoinen kokemus, kun pääsi katsomaan ja tajusi, miten isossa mittakaavassa kaikki on tapahtunut. Aivan WTC:iden vieressä on TK Maxxin tapainen kauppa tosin paljon laadukkaampana Century 21 (olihan se liikkeen nimi, blackout :-D), josta saa siis merkkivaatteita halvalla. Brooklynin Williamsburgissa on aivan mahtavia vintageliikkeitä, josta saattaisit tykätä.:-) Yhdet ihanimmista New Yorkin hetkistäni vietin kirjakaupassa, Barnes & Nobelilla. Se kirjojen määrä! Kaikki chick lit-kirjat ja muut shoppailurakkaushömpötykset löytyvät täältä!

  Ihanaa matkaa, toivottavasti nautit New Yorkista yhtä paljon kuin minä siitä nautin:-)

  1. Magnolia Bakerystä oonkin kuullut paljon, eikä näyttänyt olevan kalliskaan. :- )

   Williamsburg ja Century 21 kiinnostaa ihan ehdottomasti, ja onhan noi forever 21, urban outfittersit, victoria’s secretit sun muut pakko käydä tsekkaas! :- D

 17. Lula’s East Villagessa (516 East 6th Street), ehkä maailman parhaat jätskiannokset ja hyvä tunnelma.

 18. Ai että, mun matkakuume senkun kasvaa, kun lukee näitä vinkkejä! Oon menossa elokuuksi New Yorkiin, ja ois kyllä kiva kuulla sulta matkan jälkeen jotain juttuja isosta omenasta:—) Mitä ite oon ehtinyt ottamaan selvää, niin semmonen turistipassi (tai mikä lie onkaan) kuulostaa kätevältä. Niitä löytyy erilaisia missä sitten haluaakaan käydä, saa alennuksia ja pääsee jossain jononkin ohi(?). Mutta pidä oikein hauskaa siellä rapakon toisella puolella ja toteuta kaikki mitä tossa listasitkin;—)

  1. Oioi, cool!;- ) ja varmasti saat lukea mun kokemuksista, en malta varmastikaan olla kertomatta :– D

  1. Ei mulla oo sieltä ku joku 3 kuvaa :D kato viime vuoden helmikuu, sieltä löytyy joku 1…

 19. Oon ite käyny New Yorkissa ja olin siellä vaan kolme päivää, ku matka jatku muualle Amerikkaan.. Joten oon kade! Haluun sinne takas! Mutta Empire State Buildingia suosittelen, oli niin huimat näköalat! Hard Rock Caféssa oli tarkotus käydä, mutta tuli mutkia matkaan, ettei päästykä sinne.. Se on kuulemma siisti paikka, joten sitä voisin ehkä silti suositella. Central Park on myös tosi kaunis! On jännä, miten sitä liikennettä ei kuule, ku on siellä puiden keskellä (:

  1. Hahaa, mä en oikein perusta noista Hard Rock Cafeista, tai siis että miks niissä pitää muka vierailla joka maassa ja ostaa aina se paita?!?! En tajuu.. :D

   Central Parkissa käydään varmasti, kun hotelli on aika lähellä sitä ja Empireen totta kai:- )

 20. Ehkäpä McClarens suoraan How I Met Your Motherista olisi vierailun arvoinen paikka! :D Jos aikaa lienee riittävästi ja pubi ihan oikeasti on olemassa.. :)

  1. Haha, paitsi että jenkeissä ikäraja on 21, niin mäkin oon siellä alaikäinen:-D Siskosta puhumattakaan… Ois kyllä hauska saada niiden loosissa ryhmäkuva kamujen kanssa joskus:D

 21. Tsau! Täällä huutelee jenkkityttö joka vieraili just Nykissä vähän aika sitten :)

  Käy ehdottomasti Empire State Buildingissä (SkyRide on jees, mutta en tiiä kannattaako siitä niin maksaa), Wendy’sissä syömässä Baconator, Sbarrossa syömässä Stromboli ja Sbarretista ostamassa Hodari. ChinaTownissa on ihan sika hyviä ruokamestoja myös ja erityisesti itse tykkäsin Sesam Chickenistä. Little Italyssä kannattaa ehdottomasti käydä pizzaa, they’re something you can’t even imagine!

  Times Square on mun lempparipaikka koska siellä on vaan niin erilaista kun missään ja oli ihanaa vaan dallailla ja ottaa kuvia siellä.
  Jos haluu shoppailla vielä halvemmalla kun uskoiskaan, kannattaa ottaa subway ja mennä Harlemiin!

  Käy ehdottomasti Ground Zeron lähellä Century21:ssa – se on niiku kauppakeskus tai semmonen – cheeeeaaapp!

  Forever21 on vaatekauppa johon itse menin tasan kerran mun reissun aikana ja olin sen jälkeen melkeen konkurssissa! Kenkiä löytyy melkeen mistä vaan. Payless on jees!

  Jos on yhtään ymmärrystä jenkkiläppään ni mee kattoo joku Comedy Show esim. HA! Comedy Club on ihan Times Squaren holleilla ja lippuja myydään Times Squarellä.

  Jos voit, käy kaikki läpi: Uptown, Midtown, Downtown ja Soho! Brooklynissä en itse ehtinyt käymään mutta siellä on kuulemma hyviä tukkushoppailumestoja.

  Nykissä on niin paljon nähtävää ja suosittelen että kuljeskelet kävellen tai metrolla kaikki matkat jotka voit, että näät mahdollisimman paljon :) (Kandee ostaa saman tien monen päivän metrolippu, tulee halvemmaks kun 2,50$ joka kerta..

  Toivottavasti tästä oli apua. Feel free to check out my blog, leave a comment or even become a reader at http://dashantilife.blogspot.com/ :))!
  Tässä myös suora linkki mun NYC blogitekstiin: http://dashantilife.blogspot.com/2011/01/baby-got-back.html

  1. OO, kiitos pitkästä kommentista ja kaikista suosituksista!! Kävinkin katsoos sun blogista tuon nyc-postauksen :– )

   Onko noi kaikki Paylessin kengät tekoaineita?:-( höh, näyttivät kivoilta ja mun kokoakin jopa oli, mutta matskut vähän eäilytti kuvien perusteella! Century 21 on ehdoton ja kaikki noi perus ketjuliikkeet ofkoors! Kiitti vielä!

   1. Luultavasti on kaikki tekoaineita kun ei ne muuten niin halpoja ois :(( Mutta kyllä löydät varmasti etsimäsi Nykistä, mitä ikinä se onkin :) Tsemppiä !! ENJOY!

    1. Voi höh!:- D no kaippa tosiaan muualta tärppää ;–))) kiitti!

 22. Käväisin itse juuri NYC:issä. Aivan mahtava kaupunki! Itse koin parhaaksi shoppailu paikaksi SoHon Broadway kadunän, jossa on vähän isompi valikoima niitä halvempia liikkeitä kuin 5th avenuella. Urban Outfitters löytyy kuitenkin molemmista. 5th avenuella toki kannattaa käydä vilkaisemassa mm. Tiffany. Se on sopivasti MoMankin lähellä. Parhaan ruuan taisin syödä lopulta chinatownissa. Siellä on hirveä määrä ravintoloita joista varmasti monet ovat hyviä. Lisäksi kaupunginosa on eriskummallisuudessaan kiinnostava.

  Ja ehdottomasti suosittelisin musikaalissa käymistä. New Yorkissa on ehdottomasti parhaat esiintyjät ja esitykset koko maailmassa. Itse käytiin katsomassa Memphis ja oli kyllä todella upea. Toinen esitys, jota voisin suositella on Phantom of the Opera. Musikaali vakuutti minut Lontoossa, mutta uskon sen NYCissä olevan vähintään yhtä upea.

  1. Jees, Urban Outfitters on mun ehdoton lemppari, joten se(ne) on tsekattava :- ) Tiffanyllä varmaan käydään kanssa, haluisin sieltä toisenkin charmin rannekoruuni.

   Kuten tuolla aiemmin kirjoitinkin, olis kyllä kiva käydä teatterissa tai musikaalissa, mutta viiden päivän reissulla se tuntuu jotenkin vievän ison osan ajasta muka :-D En tiiä, mutta eniten haluun fiilistellä sitä kaupunkia ihan sieltä kaduilta ja ravintoloista, liikkeistä ja kahviloista. Kiitti hyvistä vinkeistä!

 23. Ite kuulun niihin jotka ei paljon Century 21:sta perusta. Miehille se oli paljon parempi paikka, ite löysin sieltä lähinnä laukkuja. Macy’siltä tuli ostettua vaatteita varmaan eniten, sieltä löyty halvalla DKNYt, Nine Westit, Kenneth Colet sun muut. :)

  Barneysilta löysin aika halvalla viimeks Manolot ja Miu Miut, mutta olin siellä just tammikuun alennusmyyntien aikaan. :D Kannattaa ehkä silti tsekata.

  Isommista tavarataloista esim. Macy’silta saa myöskin turistialennukset kun sen käy hakemassa sieltä turisti-infosta passia näyttämällä (-10 %).

  Kiva lukea näitä vinkkejä kun olen ilmeisesti itsekin taas menossa maaliskuun lopussa. :) Tällä kertaa ehitään toivottavasti Brooklyniinkiin asti eikä jäädä koko viikoksi jumittamaan 5th Avenuelle/Times Squarelle. Hyvät kengät kannattaa varata ja useammat, me jouduttiin viimeks ostamaan uudet lenkkarit (saappaat kävi jaloille ja meni pilallekin koska kadut suolattiin) puolivälissä matkaa ja sitten vielä äidin kanssa vaihtamaan päivittäin keskenämme niitä kenkiä että jalat pysyt menossa mukana. :D

  1. Kyllä mulle laukutkin kelpaa… :-D HAhah, no ei, oon kyllä kuullu että osan mielestä se ei oo mitenkään erityinen, ja että miehille kuulemma löytyis kaikenlaista.

   Hyvä tietää, Macy’s ei osan mielestä ole sekään mitenkään erikoinen, mutta ehdottomasti siellä aion käydä :- )

   Voii vitsit, toivottavasti tosiaan pääset reissuun sinäkin! Hyvä kun sanoit, taidankin ottaa tennarit, enkä mitään mokkanahkaisia saapikkaita.. :- D

 24. Oon ite käynyt 2 kertaa New Yorkissa, mutta oon lähinnä vaan kulkenut muiden perässä ja valokuvannut kaikkea vastaan tulevaa, joten katujen ja ruokapaikkojen nimistä mulla ei ole kauheasti muistikuvia. Sen ainakin sanon, että East ja West Village sekä tietysti SoHo ovat käymisen arvoisia. East Village oli ainakin illalla täynnä hulinaa: Ihania pikkuravintoloita ihan vieri vieressä täynnä hyväntuulisia ihmisiä illastamassa. :) Sinne kannattaa mennä ihan vaan kävelemään illemmalla ja etsiä rauhassa joku kivannäköinen ruokapaikka.
  Ja tietenkin ihan MUST -juttuja ovat Brooklyn Bridgen yli käveleminen (kannattaa mennä vaikka metrolla ensin Brooklynin puolelle ja sieltä kävellä takaisin Manhattanille, illalla tai päivällä, aivan sama, upea kokemus silti!) ja tietenkin se New Yorkin valomeren näkeminen. Eli menkää Empire State Buildingin tai Rockefeller Centerin katolle katselemaan näkymiä. Siinä on kyyneleet herkässä. :)
  Ja ehdottomasti kannattaa kulkea metrolla. Metroverkosto voi aluksi tuntua tosi monimutkaiselta, mutta ei se sitä ole, kun tajuaa idean. Mun mielestä oli ihanaa istua ihan arkisten, normaalien ihmisten seassa ja kuunnella niiden juttuja. Ihmiset ovat niin ystävällisiä ja mukavia, vaikkei ehkä uskoisi suurkaupungista. :)

  New Yorki on kokonaisuudessaan niin ihana ja upea. On ihan ikävä sitä kaupunkia. Tuut rakastumaan siihen paikkaan, siitä on aivan varma!

  1. Voi vitsi, kiitos kommentista!:-)

   Metrolla me ollaan suuunniteltu liikkuvamme jalkojen lisäksi siis. Ja Brooklynissä kun ollaan kuitenkin menossa käymään, niin pitänee harkita sillalla kävelyä, kiitos vinkistä!;-) Voi että, mä niin tiedän että mä tuun rakastumaan, vitsit!!!:D en malttaisi odottaa.